Darko Posted Monday at 10:59 PM Share Posted Monday at 10:59 PM 2 minutes ago, ters said: Pocelo je precesljavanje socijalnih mreza - za sada su pronasli da je dijelio videa Tucker Carlsona, da je citao knjigu JD Vance-a kao i manifesto Unabomber-a... Po onome sto je do sada objavljeno, anti-progresivisticki nastrojen, a za sve ostalo, ukljucujuci i motiv cemo morati sacekati istragu, sudjenje i presudu. Valjda nece biti negiranja sudskih presuda na sta smo ovdje vec navikli. Gde si to video, nema spomena na BBC-u: https://www.bbc.com/news/articles/cp9nxee2r0do Inače, kako je sam sebi proćerdao život. Mlad, obrazovan, zdrav i lep dečko, još iz bogate porodice. Uništio život druge familije i svoje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Monday at 11:05 PM Share Posted Monday at 11:05 PM (edited) 7 minutes ago, Darko said: Gde si to video, nema spomena na BBC-u: https://www.bbc.com/news/articles/cp9nxee2r0do Inače, kako je sam sebi proćerdao život. Mlad, obrazovan, zdrav i lep dečko, još iz bogate porodice. Uništio život druge familije i svoje. Mystery Deepens as Luigi Mangione's Disturbing Social Media Trail Revealed After UnitedHealthcare CEO Shooting Further investigation into Mangione's social media history uncovered more provocative views. In May 2024, he shared a post supporting the conservative commentator Tucker Carlson's criticism of modern architecture. Mangione agreed with Carlson's assertion that contemporary design was soul-crushing and "kills the spirit." He seemed to align with Carlson's belief that post-modern architecture is deliberately demoralizing. This perspective, combined with his other posts, painted a picture of someone with deeply held and controversial opinions on a wide array of subjects. In addition to these views, Mangione made several posts related to Japan's population issues. In April 2024, he proposed several solutions for Japan's declining birthrate, including the controversial suggestion of banning sex toys and replacing conveyor belt sushi with human interaction. His post argued that Japan's modern urban environment was incompatible with human needs, and that cultural changes, not immigration, were the solution. These extreme views about population decline raised many eyebrows. Mangione's social media presence also revealed his interest in drugs. In January 2024, he posted about the use of substances like psilocybin and marijuana. He suggested that intelligent, open-minded people often experimented with their consciousness through these substances. He appeared to draw a distinction between these substances and more harmful drugs, such as meth or fentanyl. His post sparked criticism, with some questioning his judgment. The discovery of Mangione's Goodreads profile further deepened the mystery. The account, which was later made private, showed that he had read several controversial works, including 1984 by George Orwell and Hillbilly Elegy by JD Vance. Most disturbing was the revelation that he had read the manifesto of Theodore Kaczynski, better known as the Unabomber. This connection to Kaczynski's radical ideology raised serious concerns about Mangione's motivations and mindset. UnitedHealthcare CEO killing: Luigi Mangione called Unabomber ‘revolutionary’ – NBC New York In his X posts, Mangione has shared a variety of views about technology, politics and culture. At times, the views seemed to align with nascent forms of populist conservatism. "Horror vacui (nature abhors a vacuum)," he wrote in an April post above a link to an article titled, "Christianity's decline has unleashed terrible new gods." Edited Monday at 11:07 PM by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Monday at 11:13 PM Share Posted Monday at 11:13 PM 3 minutes ago, ters said: Mystery Deepens as Luigi Mangione's Disturbing Social Media Trail Revealed After UnitedHealthcare CEO Shooting Further investigation into Mangione's social media history uncovered more provocative views. In May 2024, he shared a post supporting the conservative commentator Tucker Carlson's criticism of modern architecture. Mangione agreed with Carlson's assertion that contemporary design was soul-crushing and "kills the spirit." He seemed to align with Carlson's belief that post-modern architecture is deliberately demoralizing. This perspective, combined with his other posts, painted a picture of someone with deeply held and controversial opinions on a wide array of subjects. In addition to these views, Mangione made several posts related to Japan's population issues. In April 2024, he proposed several solutions for Japan's declining birthrate, including the controversial suggestion of banning sex toys and replacing conveyor belt sushi with human interaction. His post argued that Japan's modern urban environment was incompatible with human needs, and that cultural changes, not immigration, were the solution. These extreme views about population decline raised many eyebrows. Mangione's social media presence also revealed his interest in drugs. In January 2024, he posted about the use of substances like psilocybin and marijuana. He suggested that intelligent, open-minded people often experimented with their consciousness through these substances. He appeared to draw a distinction between these substances and more harmful drugs, such as meth or fentanyl. His post sparked criticism, with some questioning his judgment. The discovery of Mangione's Goodreads profile further deepened the mystery. The account, which was later made private, showed that he had read several controversial works, including 1984 by George Orwell and Hillbilly Elegy by JD Vance. Most disturbing was the revelation that he had read the manifesto of Theodore Kaczynski, better known as the Unabomber. This connection to Kaczynski's radical ideology raised serious concerns about Mangione's motivations and mindset. Ništa tu nema baš kontroveznog, osim Unabombera. I meni je post modern architecture ružan, pa nemam nameru da upucam nekog CEO-a. Takođe sam pročitao 1984 i Animal Farm od Orwell-a ... knjige koje snažno preporučujem btw, jer ukazuju na metode koji je koristio Sovjetski Savez (a i današnja Rusija i mnoge druge autokratske države). Big Brother je po izgledu Staljin na primer, a cela Animal Farm knjiga je šaljiva i genijalna priča Ruske revolucije. Al idem u off. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Monday at 11:19 PM Share Posted Monday at 11:19 PM (edited) 11 minutes ago, Darko said: Ništa tu nema baš kontroveznog, osim Unabombera. I meni je post modern architecture ružan, pa nemam nameru da upucam nekog CEO-a. Takođe sam pročitao 1984 i Animal Farm od Orwell-a ... knjige koje snažno preporučujem btw, jer ukazuju na metode koji je koristio Sovjetski Savez (a i današnja Rusija i mnoge druge autokratske države). Big Brother je po izgledu Staljin na primer, a cela Animal Farm knjiga je šaljiva i genijalna priča Ruske revolucije. Al idem u off. Vidis - ja mislim da ima kontroverzno: cim neko pocne pricati i nuditi rjesenja za "population issue", a ne prica direktno o sebi i svom potomstvu je za mene veliki alarm... Pa bio to Elon Musk, Milica Zavetnica ili ovaj nesretnik. Edited Monday at 11:26 PM by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted Monday at 11:35 PM Share Posted Monday at 11:35 PM On 12/8/2024 at 3:20 AM, Eddard said: Mešaš babe i žabe. U hitnoj stvari funkcionišu po principu triage, znaci prema hitnosti. Ako imaš neki "lakši" problem, može se desiti da čekaš satima ako ima hitnijih od tebe, čak i ako su došli posle tebe. ............... On 12/8/2024 at 12:03 PM, Angelia said: Ovde to ne smeju da rade, jer su to federalni programi, tako da dobijaju prioritet. Znaci ako nemas metak u telu, ili otvoreni prelom, ili nesto sa mogucim smrtnim ishodom, cekaces nakon tih pacijenata. On 12/8/2024 at 1:27 PM, Eddard said: That's bullshit. Mislim, ako je zaista tako. U svakoj hitnoj mora triage po hitnosti da bude jedini način prioritizovanja pacijenata. Preleteh poslednjih par stranica (ne navracam na forum cesto kao nekad). Mrzi me da odgovaram na sve postove pa sam izabrao par tipicnih. Andjo, ne znam ko je i sta tebi rekao, ali tvoje pisanje nema veze sa zivotom. Tu je Eddard u pravu - u hitnoj (za neupucene, ER = Emergency Room) se pacijentima daje prioritet na osnovu tezine problema. Osiguranje nema veze. Verujem da je tako i drugde, ne samo u USA. Osim ako se nesto promenilo u nekoliko godina otkako sam u penziji (mada sumnjam). Kako znam? Pa, imam visedecenijsko iskustvo u bolnicama i traumatoloskim centrima u USA, a moja zena je nekoliko godina bila sefica smene u prijemnom odeljenju (papirolog). Ja sam se bavio radiologijom, koja je bitni (dijagnosticki) deo hitne sluzbe i zbrinjavanja pacijenata. Mi u klinickom delu postupka (lekari, med. sestre, tehnicari) ne znamo nista o osiguranju. Med. sestre u trijazi odlucuju o prioritetu, a cesto i njih zabidju kad je stvatno hitno i pacijent mora odmah u postupak (teska saobracajka, srcani ili mozdani udar i slicno). Ponekad je pacijent u bolnici vise dana pre nego saznamo kako se zove i ima li osiguranje, i kakvo. Mozda se nama, sa razlicitim iskustvima, razlikuje definicija "hitnog." Moze biti da je tebi hitno ako te grozno svrbi dupe, ali nama je hitniji onaj u alergijskom anafilaktickom soku koji ne moze da dise. Oblik osiguranja (ili nedostatka istog) nema veze. Mogu da opisem sa milion anegdota, no svodi se na isto: trijazna ekipa odlucuje o prioritetu, a papirologija i osiguranje nemaju veze sa tim - stavise, papirologija se rutinski odlaze za posle, kad se hitni klinicki deo odradi. Dakle, nemojte me zajebavati da u hitnoj sluzbi odredjuju prioritet po tipu osiguranja - naprosto nije istina. 5 hours ago, ters said: Trump ga ie odabrao u kabinet da bi rasteretio medicinski sistem - vec samo ukidanje vakcinacije ce omoguciti desetine miliona termina za posjete ljekarima svake godine. A kada zarazne bolesti i manjak medicinske zastite pomore gologuziju, onda ce i GDP per capita skociti... Ters, verovatno se zajebavas. No u slucaju da ne - vakcinacija ne mora da ima veze sa posetom lekaru. Ovde mozes da se vakcinises u maltene svakoj apoteci (koje imaju akreditovanu med. sestru). Podaci odmah ulaze u sistem, pa ne mozes isto u 15 apoteka... No, lekari nece biti preoptereceni. JFK Jr. je opasan zbog anti-vax propagande. 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted Monday at 11:58 PM Share Posted Monday at 11:58 PM Nadovezao bih se na svoj raniji post i deo rasprave o zdravstvenom osiguranju u USA koje je vecim delom privatizovano. Neki misle da je to "business as usual" - tj. minimal cost, maximal profit. Ne slazem se. Mislim da je svrha javno zdravlje a ne profit - i da niko ne mora (pa ni drzava) da na tome zaradi. OK je da takav drzavni sistem posluje sa gubitkom (i da se gubici nadoknadjuju iz budzeta). Svrha je da ljudi budu zdravi, a ne da se neka grupa bogati. Na kraju, zdravi ljudi ce vise raditi i placati vise poreza nego bolesni i bankrotirani, pa ce biti i vise para u budzetu. 5 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted yesterday at 12:12 AM Share Posted yesterday at 12:12 AM (edited) 51 minutes ago, zoran59 said: Ters, verovatno se zajebavas. No u slucaju da ne - vakcinacija ne mora da ima veze sa posetom lekaru. Ovde mozes da se vakcinises u maltene svakoj apoteci (koje imaju akreditovanu med. sestru). Podaci odmah ulaze u sistem, pa ne mozes isto u 15 apoteka... No, lekari nece biti preoptereceni. JFK Jr. je opasan zbog anti-vax propagande. Slicno funkcionise i ovdje, apoteke i klinike za vakcinaciju takodje odradjuju vevliki dio posla, ali recimo skoro sve djecije vakcine prije polaska u skolu smo obavili kod family doktora koji nam je uredno zakazao appointmente za to. Isto tako, posljednih 7-8 godina, od kada sam presao 50-tu, i ja vakcine obavljam kod family doktora - na jesenjem pregledu (ja obavljam checkup dva puta godisnje - proljece potpuni, u jesen samo labs) - jer me oni pozovu. Samo sam Covid radio dva puta u apotekama, i jednu od vakcina za putovanje pred put u Aziju na specijalizovanoj travel klinici. Edited yesterday at 12:28 AM by ters 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 12:53 AM Share Posted yesterday at 12:53 AM 1 hour ago, zoran59 said: Preleteh poslednjih par stranica (ne navracam na forum cesto kao nekad). Mrzi me da odgovaram na sve postove pa sam izabrao par tipicnih. Andjo, ne znam ko je i sta tebi rekao, ali tvoje pisanje nema veze sa zivotom. Tu je Eddard u pravu - u hitnoj (za neupucene, ER = Emergency Room) se pacijentima daje prioritet na osnovu tezine problema. Osiguranje nema veze. Verujem da je tako i drugde, ne samo u USA. Osim ako se nesto promenilo u nekoliko godina otkako sam u penziji (mada sumnjam). Kako znam? Pa, imam visedecenijsko iskustvo u bolnicama i traumatoloskim centrima u USA, a moja zena je nekoliko godina bila sefica smene u prijemnom odeljenju (papirolog). Ja sam se bavio radiologijom, koja je bitni (dijagnosticki) deo hitne sluzbe i zbrinjavanja pacijenata. Mi u klinickom delu postupka (lekari, med. sestre, tehnicari) ne znamo nista o osiguranju. Med. sestre u trijazi odlucuju o prioritetu, a cesto i njih zabidju kad je stvatno hitno i pacijent mora odmah u postupak (teska saobracajka, srcani ili mozdani udar i slicno). Ponekad je pacijent u bolnici vise dana pre nego saznamo kako se zove i ima li osiguranje, i kakvo. Mozda se nama, sa razlicitim iskustvima, razlikuje definicija "hitnog." Moze biti da je tebi hitno ako te grozno svrbi dupe, ali nama je hitniji onaj u alergijskom anafilaktickom soku koji ne moze da dise. Oblik osiguranja (ili nedostatka istog) nema veze. Mogu da opisem sa milion anegdota, no svodi se na isto: trijazna ekipa odlucuje o prioritetu, a papirologija i osiguranje nemaju veze sa tim - stavise, papirologija se rutinski odlaze za posle, kad se hitni klinicki deo odradi. Dakle, nemojte me zajebavati da u hitnoj sluzbi odredjuju prioritet po tipu osiguranja - naprosto nije istina. Zoki, ja sam navela izvor tog objasnjenja, od lekara u ER, od onih koje sam susretala kao pacijent (ne stvarno, nikad nisam ja bila pacijent) kao I onih sa kojima sam imala poslovne kontakte, a ti barem znas da u Healthcare imam 20 godina iskustva. Tako da ako su oni lagali mene, I ja lazem vas. Takodje sam imala iskustvo anafaliktickog shoka (znas tog clana moje familije), kome je u tom slucaju ER team spasio zivot. Ali jesam morala da vristim da prestaje da dise, iako su prvo rekli "sacekajte". Mozda to kod tebe nije bio slucaj, ja sam navela da sam naletela na iskustvo gde nije bio slucaj, I navela da zavisi od demografije. Tako da ne tvrdim da je to svuda slucaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted yesterday at 12:58 AM Share Posted yesterday at 12:58 AM 1 hour ago, ters said: Vidis - ja mislim da ima kontroverzno: cim neko pocne pricati i nuditi rjesenja za "population issue", a ne prica direktno o sebi i svom potomstvu je za mene veliki alarm... Pa bio to Elon Musk, Milica Zavetnica ili ovaj nesretnik. Ne vidim ništa loše u diskutovanju kontroverznih tema (što je odlika zdravih društva a ne raznih satrapija tipa Rusija i ostalih diktatura). Problem je namećivanje rešenja, pogotovo na grbači drugih - tu se slažem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 01:10 AM Share Posted yesterday at 01:10 AM 7 hours ago, ters said: Trump lansirao parfem “Fight, fight, fight” - svi znamo na sta mirise, ali je cijena povoljna, tako da nemojte propustiti priliku da Make America Smell Again! Covek je legenda u trollovanju 😀 2 hours ago, ters said: Pocelo je precesljavanje socijalnih mreza - za sada su pronasli da je dijelio videa Tucker Carlsona, da je citao knjigu JD Vance-a kao i manifesto Unabomber-a... Po onome sto je do sada objavljeno, anti-progresivisticki nastrojen, a za sve ostalo, ukljucujuci i motiv cemo morati sacekati istragu, sudjenje i presudu. Valjda nece biti negiranja sudskih presuda na sta smo ovdje vec navikli. Ne zna se ni da li mu se ovaj CEO direktno zamjerio ili je ovo neki "statement killing" za neku ideju... Ja koliko sam videla on je anti-capitalist, climate change activist, Ivy League, bogat decko. Mislim steta, verovatno mentalni problemi. Za sada osim delova manifesta, nije sigurno ni da je prava osoba, ali izgleda kao da jeste. Kazu da se pojavila gomila laznih accounta na drustvenim mrezama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted yesterday at 02:05 AM Share Posted yesterday at 02:05 AM 22 minutes ago, Angelia said: Zoki, ja sam navela izvor tog objasnjenja, od lekara u ER, od onih koje sam susretala kao pacijent (ne stvarno, nikad nisam ja bila pacijent) kao I onih sa kojima sam imala poslovne kontakte, a ti barem znas da u Healthcare imam 20 godina iskustva. Tako da ako su oni lagali mene, I ja lazem vas. Takodje sam imala iskustvo anafaliktickog shoka (znas tog clana moje familije), kome je u tom slucaju ER team spasio zivot. Ali jesam morala da vristim da prestaje da dise, iako su prvo rekli "sacekajte". Mozda to kod tebe nije bio slucaj, ja sam navela da sam naletela na iskustvo gde nije bio slucaj, I navela da zavisi od demografije. Tako da ne tvrdim da je to svuda slucaj. Andjo, nismo se razumeli. Ponovio bih, iz ranijeg posta, da "hitno" nije isto tebi i meni, pa treba da razumes moguce razloge cekanja - i da to nije osiguranje. Radio sam u Memorial Medical Center, Corpus Christi, Texas - jedan od 4 glavnih traumatoloskih centara u Texasu - i bio na duznosti. Poznao celu ekipu u ER i sve lekare kao i oni mene. I desi se se cerka tada 4 ili 5 godina stara posece nogu na nekakvom zardjalom toboganu. Naravno, mama i ona trk meni u bolnicu. A istovremeno se prevali kombi sa 18 ilegalnih imigranata koji su bezali od pogranicne policije. Dovezli su nam ih, par helikopterima a ostale ambulantnim kolima, mi se prihvatili posla. Spasavamo zivot, ne pitamo znaju li engleski i imaju li osiguranje. Tada, znao sam da su mi zena i cerka u bolnici, moji kolege i saradnici ih znaju, ali je frtutma. Cekale su X (ne secam se tacno koliko) sati, sigurno vise od 10, da dete dobije anti-tetanus injekciju i par savova. Naprosto nije bilo dovoljno personala, zvali su i dezurne/rezervne ekipe. A imale su i "vezu." Pojedinacna iskustva u nekoj situaciji nisu dokaz ni za sta. Imam ih i kao zdravstveni radnik i kao pacijent. Iz iskustva, mogu da kazem da je USA zdravstvo, u smislu vanrednih dostignuca, najbolje na svetu. Ali i da je sistem los. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 02:32 AM Share Posted yesterday at 02:32 AM (edited) 29 minutes ago, zoran59 said: Andjo, nismo se razumeli. Ponovio bih, iz ranijeg posta, da "hitno" nije isto tebi i meni, pa treba da razumes moguce razloge cekanja - i da to nije osiguranje. Ja samo kazem sta su mi lekari rekli u odredjenim okolnostima, ne svuda. 29 minutes ago, zoran59 said: Radio sam u Memorial Medical Center, Corpus Christi, Texas - jedan od 4 glavnih traumatoloskih centara u Texasu - i bio na duznosti. Poznao celu ekipu u ER i sve lekare kao i oni mene. I desi se se cerka tada 4 ili 5 godina stara posece nogu na nekakvom zardjalom toboganu. Naravno, mama i ona trk meni u bolnicu. A istovremeno se prevali kombi sa 18 ilegalnih imigranata koji su bezali od pogranicne policije. Dovezli su nam ih, par helikopterima a ostale ambulantnim kolima, mi se prihvatili posla. Spasavamo zivot, ne pitamo znaju li engleski i imaju li osiguranje. To nije isto. I to hocu da razumes, zato sto je tvoje iskustvo takvo, ne znaci da svuda tako funkcionise. Ja nisam ni tvrdila da svuda tako funkcionise. 29 minutes ago, zoran59 said: Pojedinacna iskustva u nekoj situaciji nisu dokaz ni za sta. Imam ih i kao zdravstveni radnik i kao pacijent. Iz iskustva, mogu da kazem da je USA zdravstvo, u smislu vanrednih dostignuca, najbolje na svetu. Ali i da je sistem los. pa dokazujes ono sto sam rekla. I ja tvrdim da je najbolji sistem, ali da i istovremeno moze biti bolji. Pojedinacna iskustva nisu generalno pravilo. Edit: I sa tvojim iskustvom, dokazujes da je pitanje demografije, jer u PA mi ne bi imali kombi sa ilegalcima koji se prevrnuo, skoro nikad. Tako da to nisam cula kao razlog cekanja. I navela sam da skoro sve do 2h otprilike, je verovatno trijaza, ali kad udjemo u 4-5 sati cekanja, to cesto ima neki drugi razlog. Edited yesterday at 02:38 AM by Angelia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 03:02 AM Share Posted yesterday at 03:02 AM Iskreno, nema razloga da se raspraljavam o ovome. Ja sam barem godinu dana tvrdila da Amerika ide red. Bila sam optuzena da prodajem Reps talking points. Pogotovo da mi u Latino okruzenju "ljudi govore sta zelim da cujem". Kad ono popular vote otisao red, Miami Dade otisao red, iako su overwhelming Latino. Ja sam rekla da je na pokusaj atentata Tramp dobio izbore, kad ono Amishi izasli da glasaju, I dali mu PA. Ne slusate obicne ljude, slusate medije. Vecina ljudi koji su glasali za Trampa, misle da je u tuzbama bio politicki proganjan. Ako se osecate moralno superiorno, jer su ti ljudi debili, razmislite zasto ne razumete te ljude. Da li vozite na pogresnoj strani ulice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted yesterday at 07:44 AM Share Posted yesterday at 07:44 AM Mogu ja nekog da razumem savršeno dobro, pa da ga i dalje smatram intelektualno ne toliko kapacitetnim. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted yesterday at 08:30 AM Share Posted yesterday at 08:30 AM 7 hours ago, Angelia said: Covek je legenda u trollovanju 😀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted yesterday at 09:12 AM Share Posted yesterday at 09:12 AM 5 hours ago, Angelia said: Ako se osecate moralno superiorno, jer su ti ljudi debili, razmislite zasto ne razumete te ljude. Savrseno razumem te ljude i savrseno razumem zasto su debili. Po hiljaditi put, to sto su u vecini, ne znaci da su u pravu. Svaki dan srecem iste takve ovde u Srbiji. Jesu na vlasti i u vecini, ali nisu u pravu. Jesu uzurpirali vlast i institucije, ali ne dozvoljavam da mi govore kako ja vozim pogresnom stranom ulice. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 5 hours ago, djura.net said: Savrseno razumem te ljude i savrseno razumem zasto su debili. Po hiljaditi put, to sto su u vecini, ne znaci da su u pravu. Svaki dan srecem iste takve ovde u Srbiji. Jesu na vlasti i u vecini, ali nisu u pravu. Jesu uzurpirali vlast i institucije, ali ne dozvoljavam da mi govore kako ja vozim pogresnom stranom ulice. Izvini, ali vi to uvek iz perspektive Srbije. USA nije Srbija. Nije ni da nema debila, ima. Ali dosta ljudi ne glasa ideoloski, nego svojim novcanikom, ili nogama, kao sto smo videli sa masovnim iseljavanjem iz Dems state u Reps state. Ako Dems budu razmisljali kao ti, gubice izbore. Jedino sto moze da im pomogne je da Reps urade nesto extremno glupo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 1 hour ago, Angelia said: Izvini, ali vi to uvek iz perspektive Srbije. USA nije Srbija. Nije ni da nema debila, ima. Ali dosta ljudi ne glasa ideoloski, nego svojim novcanikom, ili nogama, kao sto smo videli sa masovnim iseljavanjem iz Dems state u Reps state. Ako Dems budu razmisljali kao ti, gubice izbore. Jedino sto moze da im pomogne je da Reps urade nesto extremno glupo. Ne iz perspektive Srbije, nego iz perspektive svakog drustva u bilo kom dijelu istorije. Djuro je lijepo rekao: biti u vecini ne znaci biti u pravu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago 21 minutes ago, ters said: Ne iz perspektive Srbije, nego iz perspektive svakog drustva u bilo kom dijelu istorije. Djuro je lijepo rekao: biti u vecini ne znaci biti u pravu. Ne znaci, ali ne znaci I da nisi u pravu. Veoma prosto, politicari treba da rade za glasace, a ne obrnuto. Elitizam nije bas popularan u USA. Ali hej, ko sam ja da vam govorim da niste bolji I pametniji od 51% amerike.... ja samo kazem sta to znaci za Dems, a oni nek analiziraju kako su izgubili glasove u svakoj demografiji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago Nije neka razlika između bivanja pametnijim od 51% Amerike i bivanja pametnijim od 49% Amerike. Ja nisam merio od kog sam procenta Amerikanaca pametniji, ali ovako na prvu loptu mi ne deluje logično da će da demokrate povećati svoje šanse na izborima tako što će se pretvoriti u republikance sa wish.com. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 18 hours ago Share Posted 18 hours ago (edited) 49 minutes ago, Angelia said: Ne znaci, ali ne znaci I da nisi u pravu. Veoma prosto, politicari treba da rade za glasace, a ne obrnuto. Elitizam nije bas popularan u USA. Ali hej, ko sam ja da vam govorim da niste bolji I pametniji od 51% amerike.... ja samo kazem sta to znaci za Dems, a oni nek analiziraju kako su izgubili glasove u svakoj demografiji. Obican osrednji covjek, kakvim sebe smatram, jeste pametniji i bolji od pola Amerike. Po definiciji srednje vrijednosti. I da se ne zamajavamo sa 51% - za Trump-a je na izborima glasalo 49.9% biraca, dakle nije dobio natpolovicnu vecinu. Edited 18 hours ago by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted 17 hours ago Share Posted 17 hours ago 7 hours ago, djura.net said: Savrseno razumem te ljude i savrseno razumem zasto su debili. Po hiljaditi put, to sto su u vecini, ne znaci da su u pravu. Svaki dan srecem iste takve ovde u Srbiji. Jesu na vlasti i u vecini, ali nisu u pravu. Jesu uzurpirali vlast i institucije, ali ne dozvoljavam da mi govore kako ja vozim pogresnom stranom ulice. Podsecas me na grafitti koji se pojavio u Zagrebu krajem '70-ih. Pisalo je "Ljudi, jedite govna! Milioni muva ne mogu biti u krivu!" 1 hour ago, Angelia said: Izvini, ali vi to uvek iz perspektive Srbije. USA nije Srbija. Nije ni da nema debila, ima. Ali dosta ljudi ne glasa ideoloski, nego svojim novcanikom, ili nogama, kao sto smo videli sa masovnim iseljavanjem iz Dems state u Reps state. Ako Dems budu razmisljali kao ti, gubice izbore. Jedino sto moze da im pomogne je da Reps urade nesto extremno glupo. Draga Andjo, nije to samo iz perspektive Srbije, i USA jeste Srbija utoliko sto debila ima previse. Nema razlike izmedju toga da su Ameri izabrali Trumpa - i da su Srbi izabrali Vucica. Oba lopovi koji su uspesno prodali jeftinu demagogiju DEBILIMA. Koji, na zalost, imaju pravo glasa. Pre nekoliko meseci sam sedeo u restoranu na veceri sa techom i njegovim sinom (tetka je vec pokojna, on mi je u istocnoj varijati srpskohrvatskog jezika "brat od tetke" a u zapadnoj "bratic"). I mali (mladji je od mene 15-ak godina) ispali: "dok je Trump bio predsednik, benzin je bio jeftiniji - i glasacu za njega!" Skrenuo sam razgovor u druge teme, ne zeleci da se svadjam sa DEBILOM. Njemu se zivot svodi na cenu goriva i marihuane - i gledanje pornografije na internetu. Ja mu ne mogu objasniti da na cenu goriva uticu Covid kriza, ratovi u Ukrajini i na Bliskom istoku, odnosi sa Rusijom itd. - i da predsednik tu malo sta moze. To jeste moj brat, ali je i DEBIL. Moze meni neko predbaciti da se osecam "moralno i intelektualno superionim" - ali ja to ne dozivljavam kao predbacivanje nego kao istinitu cinjenicu. U USA su za Trumpa glasali (kao i za Vucica u Srbiji) oni koji su u njegovim najavljenim potezima nasli licni interes - i DEBILI. A mi normalni smo ostali u manjini. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 17 hours ago Share Posted 17 hours ago (edited) Ovo su neki od onih koji su glasali "novcanikom" - a u stvari obicni DEBILI koji su drzali govore u Trump-ovoj kampanji... Da bi im se vec obilo o glavu... Trump promised to block the sale of U.S. Steel. What does that mean for the Pittsburgh area? Edited 17 hours ago by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nek grmi jako Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago Spoiler Senatorka slovenačkog porekla iz redova demokrata Ejmi Klobučar i senator republikanaca Ted Kruz podneli su zajednički predlog zakona kojim će se internet platforme i društvene mreže onemogućiti da objavljuju fotografije i snimke načinjene uz pomoć veštačke inteligencije, koje prikazuju nage ljude i naročito maloletne osobe koje su žrtve tog trenda. Kada sam pročitao njihov predlog zakona, koji me je posebno zainteresovao ne samo zato što dolazi kao predmet saradnje demokrata i republikanaca u Senatu već zato što sam otac tinejdžerke, shvatio sam koliko smo zapravo taoci pogrešne politike i narativa u vezi sa društvenim mrežama i platformama. Jer, dok u Velikoj Britaniji neko ode u zatvor zbog bezveznog FB posta, a u Americi napipa robiju zbog navodnog ismevanja Hilari Klinton na Tviteru, na Snapčetu su devet meseci stajali fotografije i snimci 15-godišnje Njujorčanke koje je objavio učenik iz njene škole, montirajući ih tako što je koristio njenu fotografiju sa Instagrama, koju je provukao kroz AI alate kako bi je ogolio i tako golu ostavio na uvid ne samo čitavoj školi, već i svim perveznjacima koji su se dočepali tog linka. I zaista, dok jedan deo političkog i medijskog establišmenta neurotično vrišti o potrebi ukidanja prava na političke opservacije na mrežama, taj isti deo skoro uopšte i da ne pominje ovakve slučajeve... Naprotiv, oni iz petnih žila zapomažu kako treba cenzurisati konzervativce, Rogana, borce protiv medicinskih maski ili one što dokazuju štetan uticaj pesticida ili GMO u ishrani, ali zato manijake, onlajn onaniju, pedofile i one koji kače slike golih devojčica zakon valjda treba da štiti i da im dozvoli slobodu prava na izopačenost. Dever meseci je na mrežama kružio skaradni materijal devojčicine intime, i niko nije uradio apsolutno ništa povodom toga... A ona je samo jedna od stotina ili hiljada takvih slučajeva samo u SAD... Pa kako oni koji su na vlasti uopšte mogu da spavaju mirno kada dozvoljavaju takve svakodnevne užase?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago Ja sam sve ubeđeniji da ove postove piše neki AI MAGAGPT... Nemam drugo objašnjenje. 4 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts