Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted

Andjo pa ne idu te zene da smetaju ICE vec obrnuto.

33 minutes ago, Angelia said:

problem liberalnih zena srednjeg staleza koje nemaju pametnijeg posla nego da protestuju, da se osecaju kao da su neki borci za cilj.

Pa da bolje da niko ne protestuje, dok te neko tlaci.Bolje to prihvatiti na miru i dopustiti da te gaze.Nesto mi poznat mentalitet...

• Like 2
Posted (edited)
1 hour ago, Angelia said:

@Nek grmi jako

Znam, nisam htela da te ispravljam za Fuentesa, koji je meni nerazumljiv fenomen. Cela ta grupa oko njega koji se nazivaju Grojperi, su totalni debili. Ostala je praznina na desnoj strani, koju je popunjavao Kirk, koji je bio umeren, I ove budale pokusavaju da je popune. Ali mislim da ce sada neki umereni konzervativci da se bore protiv toga.

Trebalo je da mi kažete, da ne budem u tolikom autu.

I ne da sam bio u autu, nego sam napadao na porgrešan gol nesvestan postojana čitavog jednog miniuniverzuma, koji je inicirao gomile tekstova u ozbiljnim publikacijama, a ne u nekom tamo Glasu Mislođina, o paradoksu Fuentesa kao sponi njegove fizičke nebitnost i ekstremne retorike, koja stvara vakuum koji ovo more devojaka popunjava svojom projekcijom nekakvog antiheroja.

Ne znam da li sam ikada video takvu dekonstrukciju hipotetičkog nasilja kao na tim nekim ženskim profilima koje sam listao, odnosno na rastavljanje nečijeg imidža na delove i ponovno sastavljanje u oblik koji njima odgovara. 

Jer ovde zapravo nije reč o politici, već o kontraestetici. Za te devojke, Fuentes je dodatna oprema i nekakav addon za njihov lični narativ o slomljenosti. Zato ona rečenica - mogao bi da me udari i to bih osetila kao poljubac - u stvari savršeno ilustruje tu mazohističku fantaziju koja služi kao beg od poražavajuće prosečnosti.

Takođe, taj Fuentesov agresivni šovinizam deluje kao hladan tuš otrežnjenja koji, paradoksalno, pruža osećaj strukture i nekakvu supstancu devojkama koje se u svom mikrokosmosu osećaju izgubljeno i izopšteno u izolaciji ili samoizolaciji

Reč je, dakle, o preciznom prikazu kako se radikalizacija na internetu često ne dešava zbog ideologije, već kroz usamljenost, poremećaje pažnje i potrebu da se sopstveni bol zbog usamljenosti učini posebnim kroz najradikalniji mogući kontekst. I to podjednako zahvata i leve i desne, i gornje i donje, kao i one na centru...

A parasocijalne veze su mi inače omiljeni tajni sastojak koji omogućava da likovi poput Fuentesa opstanu, uprkos tome što govore stvari koje bi u stvarnom svetu naterale mnoge žene da pobegnu glavom bez obzira. Jer to je iluzija intimnosti bez rizika, odnosno jednosmeran odnos gde obožavalac ulaže emocije, vreme i energiju u osobu koja ni ne zna da obožavalac postoji.

Za te devojke, Fuentes je idealan partner jer je bezbedan, on je na ekranu i ne može da ih stvarno odbije, niti da ih stvarno povredi u fizičkom prostoru.

On nije zauzeti holivudski glumac, već je je teoretski uvek tu, u svom podrumu odakle strimuje kao nekakav barjak na koji onda one kače zastave svojih vlastitih trauma. I tu je mehanizam brutalno jasan: ja se kao žena osećam loše, odbačeno i ružno, pa kad za to dobijem potvrdu jer mi je Fuentes rekao da sam beznačajna, mi smo onda partneri u tom mom jadu.

I to stvara osećaj zajedničkog fronta. Devojke koje traže identitet u Fuentesovom svetu zaista ne traže politički program, već intenzitet. One menjaju zdravu interakciju za digitalni adrenalin koji im pruža njegov ekstremizam.

Kako sam samo ispao naivan i neobavešten kao Koštunica kad sam ga proglasio nebitnjakovićem...

Edited by Nek grmi jako
Posted
12 minutes ago, Don Dusko said:

Pa da bolje da niko ne protestuje, dok te neko tlaci.Bolje to prihvatiti na miru i dopustiti da te gaze.Nesto mi poznat mentalitet...

Dok ona licno uziva u svim pogodnostima koje su joj donele sufrazetkinje i feministkinje.. dokone zene srednjeg staleza... Jeza me podilazi od bezobrazluka i stepena ignorancije. 

• Like 4
  • Thanks 2
Posted
29 minutes ago, Don Dusko said:

Niko ih ne tlaci, bukvalno uklanjaju kriminalce po zakonu. Idiotluk tih, generalno belih zaludnih zena je neverovatan. Idu da stite pedofile, silovatelje, ubice etc

Upali su u ICE kola (uhapseno za sada 4) I nasli naloge za hapsenje. I onda jedna od njih (jer su nasli podatke agenata) posalje pretnju agentu I porodici. 

To mi deluje onako bas empaticno. Idi pogledaj trenutni Signal leak, da sve je organizovano. Homan kaze prave bazu podataka svih uhapsenih za napade, good luck, upravo su postali Jan6ers....

I kako njima smeta ICE?

21 minutes ago, Nek grmi jako said:

Trebalo je da mi kažete, da ne budem u tolikom autu.

Bila sam zauzeta necim, pa preskocila to. Posto je dugacko objasnjenje, upravo ovo sto si ti istrazio I video.

Totalno sulud fenomen, mislim kao I Tate (koji mu se pridruzio) I jos nekoliko "nebitnih fringe desnicara". Ne mogu bas sve da pokrijem, ali upravo su uleteli u nevolju, bas ovde u mom dvoristu, zbog anti-semitizma su banovani iz skoro svih klubova iz Miami Beacha, ali nacionalni ban za lance klubova. 

A videla sam da neki ljudi na konzervativnoj strani krecu u napad, u fazonu ovo nisu nasi predstavnici. Ako te interesuje imas odlican govor Ben Shapira na zadnjem TPUSA eventu gde ih je sve prozvao. Znaci publika je bila shokirana (preskoci reklamu, covek zivi od toga 😂 nemam pojma sto je problem da ljudi moraju da se finansiraju nekako).Ne mogu da se slozim sa svim sto je rekao, ali proziva zestoko. Necu da postavljam link, ovde se svasta naziva fasizam.

Nemoj da podcenis Fuentesa, nije on glup, samo je zao.

Posted

Dobili smo profil "žena srednjeg staleža koje nemaju druga posla..."

Pravi tranpovski quite piggy post, čestitke.

Bilo bi dobro profilisati ICE ubice, nešto kao "mirni ljudi iz predgrađa, očevi, muževi i hrišćani".

To što su neobučeni i ne znaju kako da reaguju...pa nema veze, uvek ostaje stay home piggy.

• Like 7
Posted
15 minutes ago, Helena said:

Dobili smo profil "žena srednjeg staleža koje nemaju druga posla..."

Pravi tranpovski quite piggy post, čestitke.

Bilo bi dobro profilisati ICE ubice, nešto kao "mirni ljudi iz predgrađa, očevi, muževi i hrišćani".

To što su neobučeni i ne znaju kako da reaguju...pa nema veze, uvek ostaje stay home piggy.

Mislim ok, ali iz nekog razloga to jesu bele zene srednjeg staleza. Znas sta, mozda one imaju vise vremena da se bave protestima. Razumes da sam ja bela zena srednjeg staleza? Nije mi dozvoljeno da kritikujem moju demografiju? 

Posted (edited)

Zanimljiva konstatacija  da oni koju su ubili tj overili dvoje mirnih građana "uklanjaju kriminalce po zakonu", čestitam na otvorenom mišljenju.

A i ovo da su migranti koje ICE tatgetira "pedofili silovatelji i ubice". Mislio sam da je US of A pravnija država i da se takvim bavi regularna policija a ne ovi samouki.

Edited by rodriguez
Posted

Čuveni trampista Fico izjavio da je šokiran zbog Trampovog psihološkog stanja i opisao njegov nastup kao opasan na njihovom nedavnom sastanku.

Ako ovo priča trampista verovatno je još gore.

• Like 2
Posted

To će biti dosta zanimljivo ispratiti, kako svi 'Suverenisti' u EU koji su u velikoj meri jahali na Trampovskim idejama reaguju na ove njegove ispade.

Počeo sam da slušam baš dobrog gosta kod Ezre Klajna, analiziraju Karnijev govor u Davosu i njegove implikacije na novi raspored karata na globalnoj sceni. Gost je Henry Farrell profesor i autor knjige Underground Empire: How America Weaponized the World Economy

Između ostalog gost je pomenuo i to da bi JD Vance rado napravio neku alijansu svih desnih pokreta koji su inspirisani Trampom, ali i Orbanom kao jednim od prvih primera takvog oblika vladavine. Ali da Trampu lično to izgleda nije previše zanimljivo, tako da nije previše razmišljao kako će njegovi postupci uticati na izborne rezultate u zemljama koje su do skoro bile saveznici. Pa je tako Karni primer nekoga ko je na vlast došao pre svega zahvaljujući Trampovim politikama prema Kanadi

• Thanks 1
Posted
Just now, nemanjaol said:

To će biti dosta zanimljivo ispratiti, kako svi 'Suverenisti' u EU koji su u velikoj meri jahali na Trampovskim idejama reaguju na ove njegove ispade.

Melonijeva je izgleda već u drugom taboru.

Posted
17 minutes ago, Klotzen said:

Čuveni trampista Fico izjavio da je šokiran zbog Trampovog psihološkog stanja i opisao njegov nastup kao opasan na njihovom nedavnom sastanku.

Ako ovo priča trampista verovatno je još gore.

Izvor je "majke mi", iliti neimenovani političari kojima je on to u poverenju rekao.

Inače, ne bi me začudilo da je to stvarno rekao jer je to i istina, ali brate mili kakvo je to izveštavanje novinara iz treće ruke? I šta bi to govorilo o stepenu poštovanja sagovornika kojima je nešto rečeno u poverenju?

Sto puta je više propagande, neistina i poluistina nego pravog činjeničnog novinarstva.

Jedino zvanično što imamo je demant portparola Bele kuće (što opet ne znači da nije istina, naravno).

Posted

nažalost nepovratna šteta je već počinjena, donroova doktrina je već uveliko na snazi a biće samo još gore. oni koji dolaze kada trampu dođe kraj će biti neuporedivo gori, rubio, jd vance i ostali koji slede itd. cela medijska baza MAGA politike je jača nego ikad, ben shapiro, tucker carlson itd mada je uvek moguće da će se međusobno neutralisati u borbama za gop prevlast 

barem charlie kirk neće biti tu mada jeste erika, videćemo gde će to da ode. ona već ima turning point.

Posted

Rubio je vjerovatno daleko najnormalniji od svih tih MAGA manijaka, on je puno vise neocon struja nego MAGA. Vance i Miller su cisto zlo. Pogotovo ovaj drugi koji je klasican fasista. 

• Like 3
Posted (edited)
52 minutes ago, Ludi za Poli said:

Rubio je vjerovatno daleko najnormalniji od svih tih MAGA manijaka, on je puno vise neocon struja nego MAGA. Vance i Miller su cisto zlo. Pogotovo ovaj drugi koji je klasican fasista. 

Da. Verovatno Miler i jos neke psihopate npr kucoubica, namerno pogresno informisu.

Jer malo je neverovatno, da Trump kaze da je Gudova agresivno vozila da pregazi icovca, a onda kad ga novinari pritegnu shvate da on nije video snimak ni video jer je zahtevao da vidi snimak pa su mu doneli laptop i kad je video snimak, znatno drugacije izjave.

Slicno i sa Perijem, od onog sto je tvitovao do sad izjave da Peri nije nikakav terorista ni ubica i da je u pitanju nesrecan slucaj.

Ali to je manji problem.

Veci problem je kad Angelina ni rec da napise u vezi etiketiranja ubijenih da su domaci teroristi. Njoj je jedino bitno da opravda ubistva, a to sto ubijene mazu govinima u stilu propaganda slobista (opozicija su strani placenici domaci izdajnici) ili vucicevaca (blokaderi su ustase) njoj uopste nije to problem ali nikakav.

A onda ulece NGJ  sa pisanjem o nekakvim levicarskim armijama koje samo cekaju da zapocnu gradjanski rat u Americi!

Zanimljivo da o tome nije mnogo pisao pre, nego eto sad kad je ubijen da kazemo levicar samo zato sto je imao pistolj za pojasom.

Izgleda da nije problem kad oruzije stetaju desnicari pa i ubijaju sa istim, ali kad to rade levicari/wokovci e to je veliki problem i dozvola da ih ubiju.

Elem 1960tih je znatno poostren zakon o oruziju cak je NRA to podrzavala jako i repsi. Zasto? Pa zbog toga sto su black panters odlucili da koriste 2A...

Edited by MeanMachine
  • Like 4
Posted

@MeanMachine Pa zato se ljudi i bune na temi o moderaciji.

Ne zbog političkog opredeljenja dotične osobe, što je čisti spin.

Bune se jer se ovde hladnokrvno opravdava ubistvo i umanjuje značaj istog, istovremeno incident svodeći samo na nesrećan slučaj koji se ne bi desio da je Alex lepo sedeo kući i pustio ludake da mirno vršljaju ulicama.

• Like 1
Posted

2 hours ago, MeanMachine said:

Veci problem je kad Angelina ni rec da napise u vezi etiketiranja ubijenih da su domaci teroristi. Njoj je jedino bitno da opravda ubistva, a to sto ubijene mazu govinima u stilu propaganda slobista (opozicija su strani placenici domaci izdajnici) ili vucicevaca (blokaderi su ustase) njoj uopste nije to problem ali nikakav.

Nisi ispratio dovoljno. Ja sam rekla da je to lose u prvom slucaju, I potpuno nepotrebno. Ne vidim razlog da ponavljam I za drugi slucaj. Meni retorika I jedne I druge strane, nije bitna. Jer su obe hiperbolisane za publiku. Slucaj sam analizirala pravno, a ne politicki. To nije opravdanje, nego objasnjenje zakona. 

To ne znaci da nekad porote pod pritiskom, ili iz ubedjenja ne presude drugacije. Ili da nove informacije u istrazi ne mogu da promene situaciju.

I da, oba slucaja su nesrecni slucajevi koji se ne bi desili da su obe osobe ispostovale zakon, I zdrav razum. Ima tu jos mnogo razloga zasto se ne bi desili da su neki drugi ljudi postupili odgovorno (I tu bi imala sto sta da kazem). Ali nasa sigurnost u kontaktu sa naoruzanim snagama zakona je prvenstveno nasa odgovornost, mislim na USA.

Nije to Srbija, pa se boris protiv korumpiranog sistema, ovo su demokratski izabrani zakoni, demokratski izabrane agencije koje ih sprovode. Nisu to ludaci @JPM na ulici. Prestanite da ponavljate narativ, jer bas iz tog narativa su ovi ljudi mislili da je ok da idu i uzurpiraju organe reda. 

I oko 55-60% zemlje ce reci da su totalni debili (iako ce im biti zao da se zavrsilo fatalno), I jos oko 15-20% ce reci jbga "sto si isao tamo". Zato sto znaju zakon.

U svakom slucaju, sad ce lokalna policija saradjivati, FBI ce napraviti istragu ko je I kako organizovao ove ljude. Neki ce ici u zatvor, nadam se da nece primenjivati taktiku za Jan6ers, nego da ce fer dobiti kazne I sudjenje. 

Ne dobijas borbu protiv federalne vlade na ulici, nego na izborima I u sudovima.

Posted (edited)

Zvaničnici administracije izjave da su domaći teroristi to nije isto ko kad neki političari to kažu. Ponavljam zvaničnici. 

Čemu opet pravdanje i spin o dve strane. A da i paralela sa 6 januarom koja veze nema.

6 januar je bio pokušaj nasilnog dovođenja Trumpa na vlast ovo su protesti. I to protesti gde niko nije razbio glavu iceovcima protiv požarnim aparatom.

Da kojim slučajem iceovci si bili u Kapitolu bilo bi mrtvih 6 januarasa samo tako.

I meni deluje da je ovo sve vežba za 2028.

Vens ima nikakav rejtinga čak ni desničari ga ne vole, deo zbog izgleda deo zbog žene indijke pa drugari spremaju da onemoguće demokratskog predsednika 2028 i za to im treba paravojska.

Edited by MeanMachine
  • Like 3
Posted

DW

German Defense Minister Boris Pistorius said it would show "decency" for Donald Trump to apologize for comments on NATO troops in Afghanistan. "But we all know how the US president operates," Pistorius added.

"To talk this way about allies is simply indecent and disrespectful. Everyone stood there, stood at the US' side. To assert otherwise today is simply not true," he said. 

Although Germany was only able to mobilize after the Taliban was formally unseated in 2001, owing to its defense-only constitution after World War II, it became one of the largest European contributors during the roughly two-decade mission.  In total, 59 Bundeswehr soldiers were killed and roughly 500 were wounded.

Posted

Inace sinoc je Trumpov obozavaoc napao Ilhan Omar u nekoj sali gdje je drzala govor. Ko bi rekao da ce konstantno rasisticko huskanje ovih manijaka dovesti do neceg takvog. Srecom prosla je bez ikakvih posljedica. 

• Like 2
Posted
1 hour ago, Ludi za Poli said:

Inace sinoc je Trumpov obozavaoc napao Ilhan Omar u nekoj sali gdje je drzala govor. Ko bi rekao da ce konstantno rasisticko huskanje ovih manijaka dovesti do neceg takvog. Srecom prosla je bez ikakvih posljedica. 

Najbolje je to da je Ilhan posle napada izjavila, parafraziram, da je ona imuna na napade jer je preživela rat u Somaliji i da je napad neće nimalo uplašiti.

Svaka čast! Tako treba sa fašovima komunicirati pa i po najvišu cenu po samu osobu. 

• Love 1
Posted (edited)

@robespierre

Kad ste pre neki dan izrazili zabrinutost zbog mogućeg scenarija u kome neka sledeća garnitura izvrši određenu rekalibraciju onoga što smo imali u globalističkom smislu (elementi za zabrinutost zaista jesu na stolu), a onda uvede sve to što ste navodili, a što bismo zbirno mogli da označimo kao totalnu kolonizaciju podataka, senzora i tela, mislite li da bi to mogli da urade pri ovakvoj razjedinjenosti političkih polova i u multipolarnom svetu? 

Kako bi oni mogli to da izvedu pri pomanjkanju uticaja koje imaju nadnacionalna tela i bez jedinstva koje je ekvivalent jedinstvu koji je izazvao pad Berlinskog zida, što je u to vreme navelo sve da duvaju u istu tikvu do te mere da je kao direktnu konsenkvencu izazvalo namere Rusije da se u jednom trenutku čak i priključi u NATO, ili da barem ozbiljno razmišlja o tome?

Kako to sve sprovesti ako neki, recimo, Bangladeš ili Vijetnam (ili neka druga zemlja u razvoju) želi da bude zagledan samo u svoje dvorište, poput Psihomodo popa koji voli samo sebe svog jedinog - sebe, a G7, Briks i Šos vuku svako na svoju stranu?

Da li bi to nekom Tilu, ili nekom drugom koji bi bio nameran i osetio se sposobnim za tako nešto, predstavljalo nepremostivu prepreku u naumu, ili bi ti ljudi uspeli da se izdignu iznad tih eventualija?

Edited by Nek grmi jako