robespierre Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 48 minutes ago, Nek grmi jako said: S druge strane, imamo kao vrhunski podsetnik anegdotu o neobjavljenom intervju Pinočea, i to za američku TV stanicu nedugo pošto je srušio Aljendea, kada na direktno pitanje da li je on fašista, on odgovara jednostavnim rečima - pravo da vam kažem, ne znam. Pa iako je reč o neobjavljenom intervjuu i anegdotalnoj formi koja se možda nikada nije ni dogodila, taj odgovor je nešto najsuvislije što bi Pinoče mogao da odgovori, jer zapravo sublimira ono o čemu nas uče tone knjiga... Koje ukazuju na to da taj čovek iz ugla nauke ima elemente fašizma, a iz istog tog ugla ima i elemente koji se ne mogu tako podvesti. Skoro sam razmišljao o ovome i jedina politička organizacija koja me svojim delovanjem podseća na izvorni fašizam je - Socijalistička partija Srbije. Nastali iz komunističke partije, navukli crne košulje preko crvenih majici kada su se setili da su nacionalisti. Pro-forme su za republiku, na vrhu je harizmatičan autoritarni vođa. Vrh stranke je izuzetno anti-klerikalan ali su radi konsolidacije vlasti spremni na kompromise sa crkvom. Protiv su krupnog kapitala, ali samo na papiru. I, naravno, protiv su velikih sila i ne može im niko ništa, dok okolo gube ratove kao na traci. Edit: tu su i ubistva političkih protivnika u zemlji Edited 16 hours ago by robespierre
Ludi za Poli Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 13 minutes ago, Angelia said: Nesto mi ne deluje da se razumemo sta je fasizam, definitivno nije "rekao si nesto sto mi se ne svidja". Nisam upoznata sa opusom doticnih ljudi, osim nekih random izjava, ali jesam cula intervjue Denisa Pregera, I covek nije nigde ni omirisao fasizam. Mozda kad bi ljudi izasli malo iz svog echo chamber, otkrili bi dosta razumnih misljenja. Umesto sto se na sve lepe etikete fasizma I slicno. E jbga sad sam I ja optuzena za fasizam 😂 mora da sam fasista. Uopce ne govorim o doticnom/doticnoj nit me zanima ko je al argument Jevrej je ne moze biti fasista je generalno urnebesan.
Nek grmi jako Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 10 minutes ago, robespierre said: Skoro sam razmišljao o ovome i jedina politička organizacija koja me svojim delovanjem podseća na izvorni fašizam je - Socijalistička partija Srbije. Nastali iz komunističke partije, navukli crne košulje preko crvenih majici kada su se setili da su nacionalisti. Pro-forme su za republiku, na vrhu je harizmatičan autoritarni vođa. Vrh stranke je izuzetno anti-klerikalan ali su radi konsolidacije vlasti spremni na kompromise sa crkvom. Protiv su krupnog kapitala, ali samo na papiru. I, naravno, protiv su velikih sila i ne može im niko ništa, dok okolo gube ratove kao na traci. Osim onoga što sam napišem, retko me šta na ovom mestu nagna u zonu temeljnog razmišljanja, a još ređe samopreispitivanja, ali ovo što ste mi napisali toliko je inspirativno i tako golicajuće posluženo da su me prošli žmarci kad sam video. I sad ću, naravno, misliti o tome ni kriv ni dužan. Edited 16 hours ago by Nek grmi jako 1
Angelia Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 8 hours ago, nemanjaol said: Uopšte nije potreba da svi mislimo isto nego potreba da se razume drugačije stanovište. Jer meni stvarno još uvek nije jasno kako neko ko je video snimak može da opravdava postupak ICE agenta. A Anđa je jedina MAGA osoba kojoj imam pristup i koju mogu da pitam. Inače redovno čitam /r conservative kada se ovakve neke stvari dese baš zato što hoću da skapiram šta druga strana misli, čitao sam i /r israel kada su bili izveštaji o pucanju na kolone koje su čekale red za hranu. Ako je ovo istina, imas pogresnu premise. Niti sam ja MAGA (izraz lepo zvuci, ali ne kako se upotrebljava), niti ja "opravdavam" bilo sta. Zaboravi fake outrage, ja sam objasnjavala pravnu I realnu situaciju. Ako mislis da mozes da se mesas u policijsku akciju, jer ti se ne svidja zakon, neces dugo ziveti u USA. Mi to objasnimo tinejdzerima kad krenu da voze. Zasto to nije ocigledno odraslim ljudima, prevazilazi moje razumevanje.
Nicklord Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 46 minutes ago, Angelia said: Imao je dugacak njen intervju, zasto bi uzimao ceo? Naravno da nisu dali da pridju, to je crime scene, standardni trening. Nemoj da zezas da je PragerU fasisticki I promovise rasizam I sexizam .... I sta ne jos? Denis Prager je Jevrejin. Odakle ti ovaj citat? Gde si u videu pominje fasizam, rasizam I sexizam? Btw ja koliko znam, ovaj decko je LGBT 🤔 Ima ovaj fact check sajt koji se više fokusirao na antiscience koji promovišu i rasizam. Ima dosta materijala. https://mediabiasfactcheck.com/prageru/ Imaš ovde isto lepu kolekciju kritika (možeš sources da ispratiš i da vidiš cele studije): https://en.wikipedia.org/wiki/PragerU?utm_source=chatgpt.com#Criticism_of_videos Da ne pričam sa kakvim sve ljudima rade. Dave Rubin koji je uhvaćen da prima pare od Rusije - https://www.prageru.com/presenters/dave-rubin i https://www.npr.org/2024/09/05/nx-s1-5100829/russia-election-influencers-youtube Candance Owens koja kaže da ljudi nisu sleteli na mesec, da je to bilo fake and gay. (Da ne idem dalje od toga) I tako dalje i tako dalje. 1
Nek grmi jako Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) @robespierre Moram da vam vratim istom merom za ono što ste mi malopre privalili u glavu. Šta mislite, ko je autor prvog teksta o fašizmu u, recimo, enciklopediji Britanika? Musolini, iza kojeg je stajao Đentile, jer su urednici enciklopedije tada smatrali da su lideri i nosioci nečega najpozvaniji da to i definišu. I sad vam želim da, kao što i ja sad hteo ne hteo razmišljam o SPS-u, i vi u radosti i veselju razmišljate kako je i zašto Britanika, kao nešto što je izrazito cenjeno i referentno, kroz decenije redefenisala taj pojam 😀Ima tu svašta nešto da se vidi. edit Zaboravih da vam kažem da mi to što sam, kao savremenik, bio svedok nastajanja SPS-a, u neku ruku i sa ove vremenske distance otežava percepciju, jer romantizujem taj deo svog života i tu svoju mladost pa zato možda i nisam preispitivao te dane na taj način. Jer sada, suočen sa vašom ponudom fakata oko kojih nema spora, uopšte nije bez pameti upustiti se u takva razmišljanja. Edited 15 hours ago by Nek grmi jako 1
robespierre Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 1 hour ago, Nek grmi jako said: @robespierre Šta mislite, ko je autor prvog teksta o fašizmu u, recimo, enciklopediji Britanika? Musolini, iza kojeg je stajao Đentile, jer su urednici enciklopedije tada smatrali da su lideri i nosioci nečega najpozvaniji da to i definišu. I sad vam želim da, kao što i ja sad hteo ne hteo razmišljam o SPS-u, i vi u radosti i veselju razmišljate kako je i zašto Britanika, kao nešto što je izrazito cenjeno i referentno, kroz decenije redefenisala taj pojam 😀Ima tu svašta nešto da se vidi. Upravo sam imao tu nezadovoljštinu da pročitam pomenuti članak o fašizmu, onaj koji stoji na zvaničnoj veb prezentaciji Britanike i moj zaključak je sledeći. Da neki student izađe na ispit o fašizmu na bilo kom ozbiljnom univerzitetu i ispiše ono - ne bi položio ispit, iz prostog razloga što članak govori o svemu - osim o fašizmu. Jezivo je koliko autori članka ne razumeju šta su fašističke ideje pa u delu o intelektualnim korenima fašizma kao prekusore navode Žozefa de Mestra - protivnika Francuske revolucije, reakcionara i monarhistu (fašizam je revolucionaran, futuristički i republikanski) i, još gore, Fridriha Ničea - čoveka koji je prezirao nacionalizam i socijalizam i sve druge vidove kolektivizma (fašizam je nacionalistički i socijalistički, i, kao što mu ime kaže, bazira se na kolektivizmu). Bilo bi zanimljivo videti to kako su Musolini i Đentile definisali sopstvenu ideologiju , ukoliko je ta verzija Britanike negde dostupna.
Nek grmi jako Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 33 minutes ago, robespierre said: Upravo sam imao tu nezadovoljštinu da pročitam pomenuti članak o fašizmu, onaj koji stoji na zvaničnoj veb prezentaciji Britanike i moj zaključak je sledeći. Da neki student izađe na ispit o fašizmu na bilo kom ozbiljnom univerzitetu i ispiše ono - ne bi položio ispit, iz prostog razloga što članak govori o svemu - osim o fašizmu. Jezivo je koliko autori članka ne razumeju šta su fašističke ideje pa u delu o intelektualnim korenima fašizma kao prekusore navode Žozefa de Mestra - protivnika Francuske revolucije, reakcionara i monarhistu (fašizam je revolucionaran, futuristički i republikanski) i, još gore, Fridriha Ničea - čoveka koji je prezirao nacionalizam i socijalizam i sve druge vidove kolektivizma (fašizam je nacionalistički i socijalistički, i, kao što mu ime kaže, bazira se na kolektivizmu). Bilo bi zanimljivo videti to kako su Musolini i Đentile definisali sopstvenu ideologiju , ukoliko je ta verzija Britanike negde dostupna. Postoji, naravno, jer i ja sam to još kao student pronašao na netu, ali ne mogu odmah da pronađem i linkujem. Pišu da je, koliko se sećam, to duhovna konstrukcija, pa ga upoređuju sa marksističkim materijalizmom i liberalizmom. Naravno, sve u plusu i sve kao w za Italijane. edit Još ne mogu da pronađem. To me dodatno rastužuje jer me direktno baždari u odnosu na to koliko mi je godina i kad sam bio student, što vremenski koincidira sa ulaskom Bugara u Sofiju, pa nije ni čudo ako to što sam nekada čitao više ne postoji na mreži. edit2 Mea culpa, Musolini je pisao za Enciclopedia Italiana. Ako je to isti tekst za koji sam mislio da je u Britanici, on se zove - La Dottrina del Fascismo. I postoji na netu, a objavljen je na zapadu, konkretno u NYT 1932. Evo link gde se nalazi čitav esej: https://sjsu.edu/faculty/wooda/2B-HUM/Readings/The-Doctrine-of-Fascism.pdf Edited 13 hours ago by Nek grmi jako 1
Angelia Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Znaci, ko sto rekoh.... I njena zena potvrdila sta su tu radile: https://www.dailymail.co.uk/news/article-15450043/renee-nicole-good-ice-agent-video.html Iskreno, da su stvarno mislile da su ICE naci i thugs, ne bi radile to sto su radile. Covek je snimao video za dokaze, ocigledno nije ocekivao napad ili bezanje. Nema rasprave da ga nije udarila.
Ludi za Poli Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Pa i tu se jasno vidi da nije uopce isla na ubicu nego je motala desno. Agent koji joj je pokusao otvoriti vrata zakonski to nema pravo raditi. Ubica je jednom rukom izvukao pistolj i ubio je dok je drugom snimao. Poslije se vidi na drugim snimcima da najnormalnije hoda sto ce reci da nema nikakve sanse da ga je zapravo udarila. Jedan metak ispaljen kroz sofersajbu koji nije bio smrtonosan i jos onda dva u lice kroz otvoren prozor kad ga je vec prosla. Klasicna egzekucija. Svi koji brane ovo ubistvo se nimalo ne razlikuju od samog ubice. 2
Angelia Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 1 minute ago, Ludi za Poli said: Pa i tu se jasno vidi da nije uopce isla na ubicu nego je motala desno. Agent koji joj je pokusao otvoriti vrata zakonski to nema pravo raditi. Ubica je jednom rukom izvukao pistolj i ubio je dok je drugom snimao. Poslije se vidi na drugim snimcima da najnormalnije hoda sto ce reci da nema nikakve sanse da ga je zapravo udarila. Jedan metak ispaljen kroz sofersajbu koji nije bio smrtonosan i jos onda dva u lice kroz otvoren prozor kad ga je vec prosla. Klasicna egzekucija. Svi koji brane ovo ubistvo se nimalo ne razlikuju od samog ubice. Pa da se pravimo da ne vidimo udarac? cuje se i na njegovom snimku. Na oji se to zakon pozivas po kome agent koji prilazi vratima nema pravo da to radi? Evo ja pitala AI: When ICE Might Detain a U.S. Citizen Failure to Prove Citizenship: If you cannot quickly show proof (like a passport, birth certificate, or ID card) that you're a U.S. citizen, ICE might detain you, as stated by Eastern Michigan University and Asbury Park Press. Interference with Enforcement: If a citizen obstructs an ICE operation, assaults an officer, or interferes with an arrest, they can be detained or arrested for those actions, according to the BBC.
Darko Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Baš mi žao žene - prva stvar koja je rekla je "I'm not mad at you". Njena žena je kretenuša, kao i ovaj što ju je upucao. Agenat kaže izađi iz auta, žena se dere: drive baby, drive dok je drugi agenat manje više ispred auta. Bad fucking luck. Na prvi pogled učini mi se da ga je pokušala zgaziti, drugi put uočih da to nije slučaj - htela je da brisne, očigledno je po okretanju volana. E sada - veoma su male šanse da to ovaj agenat vidi (primetio sam kada sam ponovo pogledao), ali to nije razlog da nekoga upucaš kada više nisi u opasnosti. Definicija trigger happy. U svakom slučaju, tragedija. Žalosno je gledati šta se priča po socijalnim mrežama, svako vidi ono što želi da vidi. I naravno kako svaka strana gleda da maksimizuje ovu tragediju za svoje svrhe, pogotovo političari tipa Vance, Trump, Waltz itd.
Ludi za Poli Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Just now, Angelia said: Pa da se pravimo da ne vidimo udarac? cuje se i na njegovom snimku. Na oji se to zakon pozivas po kome agent koji prilazi vratima nema pravo da to radi? Evo ja pitala AI: When ICE Might Detain a U.S. Citizen Failure to Prove Citizenship: If you cannot quickly show proof (like a passport, birth certificate, or ID card) that you're a U.S. citizen, ICE might detain you, as stated by Eastern Michigan University and Asbury Park Press. Interference with Enforcement: If a citizen obstructs an ICE operation, assaults an officer, or interferes with an arrest, they can be detained or arrested for those actions, according to the BBC. Cuju se tri pucnja iz pistolja. Jedan koji probija sajbu i jos dva kroz otvoren prozor koji su i bili smrtonosni. Ako lazes sebe, nema potrebe da lazes sve oko sebe. Na kraju jos cujemo i crazy stupid bitch, a ostalo agenti nisu dozvolili da joj se pruzi pomoc. Na snimku vidis i njenu komunikaciju sa ubicom bez trunke agresivnosti. Ona je imala puno pravo pobjeci i ICE agenti je ne mogu hapsiti nego moraju obavijestiti lokalni PD, sto je uostalom i razlog sto je ubica snimao tablice. Cinjenice ce ostati iste bez obzira koliko se ti trudila da nas sve pravis budalama, ona NIJE isla na agenta niti je vozilo koristila kao oruzje. Ti slobodno nastavi da branis ubicu na svoju sramotu. 2
Nicklord Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Brane ljudi lika kome su prve reči lika nakon što je upucao ženu tri puta - Fucking bitch 5 1
DameTime Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Ovde se uopšte ne radi o potrebi da se apsolutno svi slažemo u nekom stavu. Nije ovo pitanje ja volim majonez, a drugi ljudi ga ne vole, pa ja sad kao pokušavam da ih ubedim, umesto da samo kažem složimo se da se ne slažemo. Stvar je zapravo vrlo prosta. Ovde se radi o bazičnim vrednostima. Ljudski život, ne može jednostavnije od toga. Ne oduzeti ljudski život - oko toga valjda svi treba da se složimo, bez da vodimo neke "racionalne" rasprave? I onda imamo situaciju da neko relativizuje nešto što je očigledno ubistvo. Ostali pripadnici grupe pružaju dokaze, objašnjenja, daju sve od sebe, nadajući se da će ta osoba da pokaže kapacitet da prihvati to što je očigledno. I što treba da bude, jelte, neka vrednost oko koje ćemo se svi složiti bez obzira na političke stavove. 1
Angelia Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 27 minutes ago, Darko said: Baš mi žao žene - prva stvar koja je rekla je "I'm not mad at you". Njena žena je kretenuša, kao i ovaj što ju je upucao. Agenat kaže izađi iz auta, žena se dere: drive baby, drive dok je drugi agenat manje više ispred auta. Bad fucking luck. Pa jbga citava prica je nepotrebna, I niko nije dobio ovim, osim politicara. To da je on mogao da odluci da ne puca, jbga nisam mu u glavi. Verujem ni da njemu nije lako. Ljudi ne kontaju kako je tesko za vecinu ljudi koji iskoriste silu na ovaj nacin. Mozda je potpuno bio ubedjen da ce ga pregaziti, ili da ce udariti njegove kolege. To je sekund odluke, za koji ne mogu da procenim kako mozak funkcionise. Covek je kako kazu iskusan ICE agent, 20 godina u sluzbi. Veteran iz Iraka. Mozda je i debil, nemam pojma. Ali da, njena zena je kreten, jer je situacija vec eskalirala, okruzeni su naoruzanim policajcima, a ona misli da je u video igrici. Istraga ce pokazati da li je bila preterana sila, ali na osnovu zakona, tesko, osim ako nije politicki motivisano. Taj udarac kolima je sve sto je potrebno za njegovu odbranu. Tragedija za sve umesane.
Darko Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Pročitah negde da ICE agenti nemaju pravo da ti narede da izađeš iz auta. Ali to jednostavno nije slučaj: Crispin Lozano Immigration Attorney | What rights do you have if ICE stops your car on the road? https://share.google/cd7xUBR0qsHpsXSbn Quote If ICE orders you to exit your car. Do you have to comply? It depends. The Fourth Amendment to the U.S. Constitution protects individuals from unreasonable searches and seizures by the government. ICE officers must have probable cause, your consent or a judicial warrant signed by a judge to search your vehicle or require you to exit the car. It is important to first, ask the officer if you are free to go. IDP_car_stops-FINAL-2.pdf https://share.google/Oag6J1SXplpuNrnjE Google isto tvrdi: Quote Yes, ICE agents can order you out of a car, even without a judicial warrant, if they have reasonable suspicion you're involved in a crime or are violating immigration law, viewing it as an "officer safety" measure, but you can ask for the reason, and they generally need a judicial warrant or consent to search the car itself. While they can order you out for safety (Pennsylvania v. Mimms), you have the right to remain silent and not consent to searches, but physically resisting removal can escalate the situation. When They Can Order You Out Officer Safety: During a lawful stop, officers (including ICE) can order drivers and passengers out of a vehicle for their safety, even without a specific warrant. Reasonable Suspicion: If agents have reasonable suspicion that you are in the U.S. illegally and likely to flee, they can act to prevent escape, potentially using force if necessary, as seen in some controversial cases. Obstrukcija je dovoljan razlog da ti kažu da izađeš iz auta. E sada, da li je to bilo potrebno u ovom slučaju ili ne je drugi par cipela.
Darko Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 25 minutes ago, Angelia said: Istraga ce pokazati da li je bila preterana sila, ali na osnovu zakona, tesko, osim ako nije politicki motivisano. Taj udarac kolima je sve sto je potrebno za njegovu odbranu. Tragedija za sve umesane. Problem je što on nikad nije trebao ni biti ispred kola. To je bazični deo treninga i tu je napravljena velika greška. Opet od Google: Quote While it is technically legal for an officer to be in front of a car during a traffic stop, it is contrary to standard law enforcement safety training and procedures due to the extreme danger it poses. Police officers are generally trained to avoid standing in front of a stopped vehicle for the following safety reasons: Risk of being run over: If a driver decides to flee, the officer is in the direct path of the vehicle and at high risk of severe injury or death. Tactical disadvantage: Standing in front of the car gives the officer no cover and limits their field of vision and reaction time if the driver or passengers present a threat. Deadly force policy: Most police policies and federal guidance state that officers should not shoot at a moving vehicle unless there is an imminent threat of deadly force beyond the vehicle itself, and officers are expected to move out of the vehicle's path if possible. Standing in front of the car essentially removes the "reasonable alternative" of stepping out of the way. Instead of standing in front, officers are typically trained to approach the vehicle from the side (often the passenger side to increase the element of surprise and avoid passing traffic) and stand at a point just behind the front door's B-pillar, using the patrol car for cover whenever possible. This position is considered much safer for the officer. Šta to znači legalno - nemam pojma. Ali u najmanju ruku bi trebao biti suspendovan jer je sebe stavio u opasan položaj što je rezultovalo ... well, svi znamo.
nonick Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) Dva pucnja kroz otvoreni prozor, sa strane i oko metar udaljenenosti. Cisto sadističko ubistvo. Ima jedan video snimak, usporeno, zadnji pucanj je skoro od pozadi, a mozda i jeste. Znaci ona vec odlazi a ovaj da je dokrajci, onako zverski. edit: evo snapshot, treci i zadnji pucanj: Edited 10 hours ago by nonick 2
Angelia Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Ljudski život, ne može jednostavnije od toga. Ne oduzeti ljudski život - oko toga valjda svi treba da se složimo, bez da vodimo neke "racionalne" rasprave? Pa neke situacije su prihvatljive za oduzimanje ljudskog zivota. Ljudski zivot nije "sveta krava". Imamo zakonske izuzetke. Ako neko stoji sa pistoljem uperen u tvoju glavu, jer njegov zivot zasticen, po cenu da izgubis svoj? 1 hour ago, DameTime said: I onda imamo situaciju da neko relativizuje nešto što je očigledno ubistvo. Ostali pripadnici grupe pružaju dokaze, objašnjenja, daju sve od sebe, nadajući se da će ta osoba da pokaže kapacitet da prihvati to što je očigledno. I što treba da bude, jelte, neka vrednost oko koje ćemo se svi složiti bez obzira na političke stavove. Mozes da objasnjavas do sutra. Neko je sebe stavio u situaciju gde moze da pogine. Zakon kaze sta kaze. To nije relativizacija, nego logicno razmisljanje. 46 minutes ago, Darko said: Problem je što on nikad nije trebao ni biti ispred kola. To je bazični deo treninga i tu je napravljena velika greška. Opet od Google: On ustvari nije bio ispred kola, dok ona nije pomerila unazad I preusmerila gume. 46 minutes ago, Darko said: Šta to znači legalno - nemam pojma. Ali u najmanju ruku bi trebao biti suspendovan jer je sebe stavio u opasan položaj što je rezultovalo ... well, svi znamo. Mozda, znas ja stvarno ne znam sve njihove protokole, slusam razlicita misljenja, svi tvrde da su prethodni law enforcement, neki kazu da je greska, neki da je protokol a neki da on nema obavezu da se ukloni. Odgovornost je na njoj da poslusa naredbu. Tako da za to stvarno nisam istrazivala preterano. Greska je na ljudima koji se tripuju da ICE "nije stvarno law enforcement", ili da nemaju ovlascenja, oni su kao i FBI zakonski zasticeni. Takodje je greska sto su lokalne vlasti odbile da zastite ICE, da sprece mesanje civila u sprovodjenje zakone. Pozivanje na proteste, price kako su "masked thugs", pretorijanska Garda, i slicno, je dovelo do toga da razni aktivisti misle da ICE nece reagovati na krsenje zakona, bukvalno je bilo jasno da ce pre ili kasnije doci do ovakve tragedije. Proganjanje sluzbenika ICE, jer se nekom ne svidja zakon, je extremno glupo. I opasno. Ne mislim da je zena trebala da izgubi zivot zato sto je napravila glupe izbore, ali prepoznajem mogucnost da se to desi. Sve sto je trebalo je da izadje iz kola, izasla bi iz zatvora isto vece. Ovaj agent nju nije uopste ugrozavao, radio covek svoj posao. 1
Angelia Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 6 hours ago, Nicklord said: Ima ovaj fact check sajt koji se više fokusirao na antiscience koji promovišu i rasizam. Ima dosta materijala. https://mediabiasfactcheck.com/prageru/ Imaš ovde isto lepu kolekciju kritika (možeš sources da ispratiš i da vidiš cele studije): https://en.wikipedia.org/wiki/PragerU?utm_source=chatgpt.com#Criticism_of_videos Da ne pričam sa kakvim sve ljudima rade. Dave Rubin koji je uhvaćen da prima pare od Rusije - https://www.prageru.com/presenters/dave-rubin i https://www.npr.org/2024/09/05/nx-s1-5100829/russia-election-influencers-youtube Candance Owens koja kaže da ljudi nisu sleteli na mesec, da je to bilo fake and gay. (Da ne idem dalje od toga) I tako dalje i tako dalje. Dave Rubin nije prihvatio pare od Rusije, btw on je gay. Bas su anti-LGBT.... Candace Owens je osoba za koju je Dennis Preger rekao da je "izgubila put". Znaci generalno, saradjivali su sa nekim ljudima koji se tebi ne svidjaju, I ne slazu se sa tobom....therefore PragerU je fasisticka organizacija. Jel i Douglas Murray fasista, sexista, rasista i anti-LGBT? Koji deo fasizma Prager propagira, posto koliko ja znam oni podrzavaju Ustavnu Republiku u USA, na kojoj je US osnovana....
Darko Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) 1 hour ago, Angelia said: On ustvari nije bio ispred kola, dok ona nije pomerila unazad I preusmerila gume. Bio je ne jednom, nego dvaput. 1 hour ago, Angelia said: Greska je na ljudima koji se tripuju da ICE "nije stvarno law enforcement", ili da nemaju ovlascenja, oni su kao i FBI zakonski zasticeni. Takodje je greska sto su lokalne vlasti odbile da zastite ICE, da sprece mesanje civila u sprovodjenje zakone. Pozivanje na proteste, price kako su "masked thugs", pretorijanska Garda, i slicno, je dovelo do toga da razni aktivisti misle da ICE nece reagovati na krsenje zakona, bukvalno je bilo jasno da ce pre ili kasnije doci do ovakve tragedije. Tu se slažemo. 1 hour ago, Angelia said: Mozda, znas ja stvarno ne znam sve njihove protokole, slusam razlicita misljenja, svi tvrde da su prethodni law enforcement, neki kazu da je greska, neki da je protokol a neki da on nema obavezu da se ukloni. Odgovornost je na njoj da poslusa naredbu. Tako da za to stvarno nisam istrazivala preterano. Pogledao sam malo oko ovoga - nije pratio protokol ali zakonski nema obavezu da ne bude ispred kola. Okrznula ga je kolima, to se i vidi i čuje. E sada, to po meni nije za 3 pucnja u glavu - pogotovo zadnja 2 kada ga je već prošla. U ovakvim slučajevima, zakon uglavnoj staje na stranu law enforcement officers - ako je u bilo kakvoj opasnosti (a može tvrditi da jeste jer je teško uočiti u sekundi da li neko ide na tebe ili na stranu u trenutku), zakon dozvoljava upotrebu vatrenog oružja. Mada ovde ima materijala za ubistvo ih nehata. Šta ga znam. Edited 8 hours ago by Darko
Recommended Posts