Helena Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 1 hour ago, ciao said: Mislim da nema jer nije rodjen u USA Znam da nema za predsednika, nego za gradonačelnika grada. Više je bilo retorički, zakon nije prekrše i pošteno je pobedio. Sad se piše svašta, ko mu je finansijer (Soroš) etc Jbt, Srbija 😁 Tranp krivi demokrate zbog blokade vlade i tu vidi uzrok pobede. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) 5 hours ago, Barkley#34 said: I ja se pitam kako ljudi koji dolaze iz regiona gde je prethodnih više decenija bilo u izobilju autoritarizma, populizma, medijske manipulacije, šovinizma, sankcija okruženju, političkog konvertitstva... mogu da glasaju za Trampa pa oni opet glasaju. Da ih podseća na rodnu grudu, valjda. I dalje mi je najfascinantnije da ljudi sa nasih podneblja ne mogu da prepoznaju sablon ponasanja i delovanja. Ili mozda misle (naivno) ovo je amerika, ne moze tu nista da se desi... Edited 10 hours ago by 𝓑𝓪𝓫𝔂 1
Angelia Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 8 hours ago, djura.net said: Pa vidimo rezultate, evo vec posle godinu dana. Nasmejala bi se da nije tuzno za NYC. Neko mi rece danas, da za besplatni prevoz pozove Sapica da pomogne, to nisam bas razumela jer ne pratim politiku u SR. A za gradske supermarkete, ima jos PKBovaca (to sam razumela) .... Citam neke analize da ionako vecinu sta prica nece moci da sprovede... samo sto ne kazu "De Blasio, vrati sve ti je oprosteno" 😀 Koliko sam videla njegov program je uglavnom: - povecace minimalnu satnicu na $30 - zamrznuce kirije - besplatni autobusi I valjda predskolsko - povecace korporativni porez na 11.5% (I on misli da ce to da naplacuje nacionalno, jbga koga briga da je ne-Ustavno) - povecace porez svima koji zaradjuju preko 1 mill za 2% - napravice gradske supermarkete da rade bez profita - izgradice socijalne stanove Zvuci ekonomski smisleno 😀 kao masovni egzodus korporacija I top-earners. Ali dobro, sta ja znam, mozda ce naprasno to negde da radi, iako nigde nije...
Barkley#34 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 7 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: I dalje mi je najfascinantnije da ljudi sa nasih podneblja ne mogu da prepoznaju sablon ponasanja i delovanja. Ili mozda misle (naivno) ovo je amerika, ne moze tu nista da se desi... Neki od njih su suviše dugo živeli u tome pa im se svidelo, samo traže bolji standard, što su dobili preko, pa očekuju win-win. Posle otkriju da nije baš kako su zamislili ali kasno je. 2
MarkoKep Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ovde se sad brani Mamdani samo zato što je protiv Trampa iako je njegova politika isto suludi populizam kao Trampova. Najgora stvar koja može da se desi je da se kao jedina alternativa fašizmu vidi komunizam, i obrnuto. 1
Nicklord Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ništa onda, bolje da su izabrali još jednog seksualnog napasnika
nemanjaol Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago Au brate, ako je ova Mamdanijeva politika komunizam onda stvarno ne znam. Ovo je klasican ekonomski populizam koji, gle cuda, radi u trenutku kada troskovi zivota ozbiljno skacu. Mamdani je vrlo dobro uvideo sta su problemi koji bole ljude i njih je gadjao u kampanji. Pritom je bio vrlo fokusiran na te probleme i imao vrlo konkretne politike. Ne prica o nekim velikim konceptima nego u glavu: Besplatana obdanista, slicno i sa drugim pitanjima Uz to izgleda autenticno i non-scripted. To je dobro video o Trampa iako ipak naravno nije neotesan kao ovaj. Jako dobro koristi drustvene mreze, njegove reklame izgledaju kao organski sadrzaj sa Tik Toka, ne kao politicki oglasi. I poslednje, a mozda i najvaznije, jako prisustvo u fizickom prostoru i door to door kampanja. Sto je nesto sto i nasi studenti su jako dobro pokazali. Zanimljivo da je i Mamdani presao ceo Menhetn peske jedan dan i naravno to je snimano i emitovano. 1
Mina D. Harker Posted 28 minutes ago Posted 28 minutes ago Komunizam u Americi ne postoji, nije postojao i neće postojati. Jbt ljudi su i dalje u fazonu crvenog bauka, a tamo najosnovnije socijalne politike. Budite ozbiljni. 1
Malkolm Brogdon Posted 11 minutes ago Posted 11 minutes ago Ovaj video mi padne na pamet svaki put kad citam pisanije o komunizmu na ovoj temi 1
Recommended Posts