Dragan Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 6 hours ago, robespierre said: Pre bih izabrao da mi iz pištolja pucaju u šaku nego da budem glasnogovornik neke od dve zaraćene strane vašeg kulturnog rata koji je ništa drugo do koska bačena odozgo da se raja glođe, dok oni na vrhu uvećavaju svoj bankovni saldo. Pa o cemu mi pricamo ovde ? Upravo si potvrdio moju tezu o bitnosti "da oni na vrhu uvecavaju svoj bankovni saldo", a sam si se prihvatio "koske kulturnog rata" tvrdeci da je woke veoma uticajna zasto sto su filmovi napravljeni pod tim uticajem i hoces da mi sada sa tobom vodimo kulturni rat. 🤔 6 hours ago, robespierre said: Pre bih izabrao da mi iz pištolja pucaju u šaku nego da budem glasnogovornik neke od dve zaraćene strane vašeg kulturnog rata koji je ništa drugo do koska bačena odozgo da se raja glođe, dok oni na vrhu uvećavaju svoj bankovni saldo. Pa o cemu mi pricamo ovde ? Upravo si potvrdio moju tezu o bitnosti "da oni na vrhu uvecavaju svoj bankovni saldo", a sam si se prihvatio "koske kulturnog rata" tvrdeci da je woke veoma uticajna zasto sto su filmovi napravljeni pod tim uticajem i hoces da mi sada sa tobom vodimo kulturni rat. 🤔
tomas.hokenberi Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 15 minutes ago, Rex said: Nevezano za ovu diskusiju, ovo podržavam. LLM-ovi su dobri za egzaktne nauke, proračune i kodiranje, ovo društveno i objašnjavanje ljudi i slično - to nisu. I za ovo drugo su dobri pod uslovom da onaj ko ih koristi zna i sam da uradi ono što traži od LLM u protivnom rezultati mogu biti vrlo nepredvidljivi. 4
robespierre Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 17 minutes ago, Dragan said: Hoces da kazes da je woke NYT presudno uticao na delovanje Cejnija, Busha, na Gvantanamo, spijunazu NSA ... da je to takoreci bio woke program ? Hoću da kažem da prosečan Trampov glasač za Trampa glasa da bi kaznio prosečnog woke novinara NYT koji nakon što internalizuje svoj urođeni rasizam, seksizam i transfobiju i obriše sojino mleko sa hipsterskih brkova napiše seriju tekstova o tome kako Sadam razvija oružje masovnog uništenja i tako potpomogne slanje američke dece u Irak, da bi dvadeset godina kasnije na isti način od Trampa pravio Sadama. Uzgred, isti novinar je prespavao celokupnu Obaminu administraciju koja je nastavila Bušov krvavi global war on terror pir. To što su postojali ilegalni CIA centri za mučenje na teritoriji Evropske unije, tough luck, to je bila dobra Amerika, bitno je ispraviti sistemske nepravde.
Rex Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 6 minutes ago, tomas.hokenberi said: I za ovo drugo su dobri pod uslovom da onaj ko ih koristi zna i sam da uradi ono što traži od LLM u protivnom rezultati mogu biti vrlo nepredvidljivi. Ja sam mislio u smislu kada se ja sa takođe prirodno naučno nepismenim drugarima raspravljam o tome šta je napon a šta struja, ili kada proveravamo da li je tačno da kada bazom neutrališeš kiselinu, proizvod su uvek voda i so. A LLM-ovi kao alat, to se slažem, treba da ih profesionalno koristi samo onaj ko zna profesiju za koju ih koristi.
freethrow Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Samo agentic RAG i context emgieering braćo, a ne klot chatgpt i praporci 🙂 1
Dragan Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 7 hours ago, Dragan said: Ah da, ekonomska pitanja nisu bitna. Kao sto rekoh desnicari stalno guraju u prvi plan borbu o kulturi. Pitam se zasto. WSJ je cak i Demokratsku stranku stavio u centar u odnosu na druge stranke sirom sveta. Stavicu link kasnije ako nadjem. Evo linka koji sam obecao. USianci nemaju pojma sta znaci levo, socijalizam, komunizam. Samo znaju da je to ekstremno zlo (ukljucivo "socijalizam" Zapadne Evrope). Zato su i smesni sto stalno pricaju o Demokrtaskoj Stranci kao ekstremnoj levici. How left wing is the Democratic Party? What Happened to America’s Political Center of Gravity? 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 50 minutes ago, Rex said: Nevezano za ovu diskusiju, ovo podržavam. LLM-ovi su dobri za egzaktne nauke, proračune i kodiranje, ovo društveno i objašnjavanje ljudi i slično - to nisu. Stvar je da vadi iz statistike, samo sto ja to nisam zalepila da bi skratila post na zakljucak.
Rex Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 12 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Stvar je da vadi iz statistike, samo sto ja to nisam zalepila da bi skratila post na zakljucak. To nije pouzdano, ako ne izvuče dobre, izmisliće i sa mnogo samopouzdanja će da ti ih predstavi. Ne treba koristiti LLM-ove kao pretragu, osim Perplexity, a i to treba znati. Dakle, statistike koje iznese bi trebalo da imaju linkove, pa bismo onda mogli da vidimo da li su statistike dobro urađene. No, previše je ovo otišlo u oftopik, pa bih da stanem ovde. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Lol, izgleda su ubedili ubicu da 'prizna' da je ziveo sa transgender partnerom za neku razmenu, samo da dobiju rezultat koji su hteli od pocetka... Jbt kao neka Z klasa tv serije https://www.foxnews.com/politics/charlie-kirks-assassin-lived-transgender-partner-who-now-cooperating-fbi-sources 1 minute ago, Rex said: To nije pouzdano, ako ne izvuče dobre, izmisliće i sa mnogo samopouzdanja će da ti ih predstavi. Ne treba koristiti LLM-ove kao pretragu, osim Perplexity, a i to treba znati. Dakle, statistike koje iznese bi trebalo da imaju linkove, pa bismo onda mogli da vidimo da li su statistike dobro urađene. No, previše je ovo otišlo u oftopik, pa bih da stanem ovde. Pa stavi ti linkove pored, mozes da kliknes. Pobrojao sve nekadasnje velike terorizme i koje su grupe pravila, pa pobrojao od ovog veka... od vecih ka manjem... Vecina linkova je vodila tamo gde bi svi mi trazili informaciju, tipa cato institut, CSIS... Mislim, sto pricam, svima je dostupno da postave pitanja. Inace, mene leci chatgpt i lekari koji dobijaju rezultate putem ai programa...
Helena Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago ^lažu, njihov izvor nema izvor, naletela sam na to. U međuvremenu, budući nobelovac briljira 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Mislim, sto da ne ako je 1775 kontinentalna vojska mogla da zauzme aerodrome... Albania, Armenia, Iraq, Iran... sve to isto... ratovi, konflikti... ko ce se bakcati sa tim sitnicama kada se zna ko je ustvari legenda
Recommended Posts