Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
22 hours ago, Angelia said:

...........................

Jel optuzujes Newsoma za vatre u LA? Da li tamo govoris da su "glupi Dems trebali da se spreme bolje"? Iako nisu imali vodu u hidrantima, smanjili budzet za first responders... da li si napisao ovakav post?

Ocigledno nisi procitala clanak koji sam okacio...

Ne, ne optuzujem Newsoma za pozare - kao ni Abotta za poplave.

Ali primecujem da je Newsom za vreme pozara radio svoj posao (da li dobro ili lose, moze se raspravljati).

I da je Ted Cruz (R) otisao na plazu u Mexico kad se Texas smrzn'o pre 4 godine.

Primecujem da FEMA ima direktora koga je postavio Trump (David Richardson) ali se taj nije oglasio, nigde ga nema. Umesto njega se javlja Kristi Noem koja je uvela pravilo da mora licno da odobri svaki trosak iznad $100 000, pa je FEMA pomoc Texasu kasnila 3 dana. Onda dobijes ovakve naslove vesti:

FEMA’s response to Texas flood slowed by Noem’s cost controlshttps://www.youtube.com/watch?v=GhVCsXZeXAw  )

As FEMA aids Texas flood victims, Noem urges eliminating US agency 'as it exists today' ( https://www.reuters.com/business/environment/us-emergency-agency-fema-should-be-eliminated-it-exists-today-noem-says-2025-07-09/ )

Znam, toga nema na Fox News (ili NewsMax i OAN), a ti nemas vremena da detaljno pratis vesti...

Inace i dugorocnije, primecujem da posle svake vece pucnjave (a nije da ih fali) Dems traze kontrolu naoruzanja i zabranu automatskog oruzja - dok Reps izjavljuju da imaju stradale u svojim "mislima i molitvama."

Dems jesu vecinom zbunjena i zalutala partija.

Ali MAGA Reps su zlocudni kult.

• Like 9
  • Love 1
Posted
2 hours ago, melankolic said:

Nego, šta bi sa novim slučajevima malih boginja?

https://www.nytimes.com/2025/07/09/well/us-measles-record-outbreaks.html

Hoće li se piti Varikina ili neće?

Šta kaže dr Šazalakazu?

Sta bi sa neonacistima koji marsiraju? Izgleda da me par godina kasnije traze po Pensilvaniji...poznanik mi se se seli iz Floride u moj stari kraj, ako mi kazes gde su neonacisti, da ga upozorim, ja kad God odem ne vidim nijednog.

Vidim kriminal povecan, ali nikakve neonaciste.

• Ruke su vam krvave! 2
Posted (edited)
3 hours ago, Angelia said:

Sta bi sa neonacistima koji marsiraju?

Nemaju potrebu za marsiranjem kada su usetali u kongres, senat i Bijelu Kucu....

3 hours ago, Angelia said:

Naravno da je povecan kada covjek sa 34 krivicna djela sjedi na mjestu Predsjednika, sto nikada ranije nije bio slucaj.

Edited by ters
  • Like 8
Posted (edited)
6 hours ago, Angelia said:

Sta bi sa neonacistima koji marsiraju? Izgleda da me par godina kasnije traze po Pensilvaniji...poznanik mi se se seli iz Floride u moj stari kraj, ako mi kazes gde su neonacisti, da ga upozorim, ja kad God odem ne vidim nijednog.

Kukuljice-out, ski mask-in.

Nema identiteta, nema slučaja. Prosto ko pasulj.

Btw, neodoljivo me podsećaju na pripadnike tzv. the Seventh Cavalry iz moje omiljene HBO serije “Watchmen”.

Edited by melankolic
Posted

Jako dobar opis desavanja u USA: Back to the Führer?

https://thetyee.ca/Culture/2025/07/04/Back-Fuhrer/

On April 20, 1937, Berlin-based journalist William L. Shirer made this entry in his diary:

“Hitler’s birthday. He gets more and more like a Caesar. Today a public holiday with sickening adulation from all the party hacks... and a great military parade. Hitler stood on the reviewing stand... as happy as a child with tin soldiers.”

...

Shirer died in 1993 at the age of 89. Were he alive today, there is little doubt he would be drawing the same parallels that modern readers of Berlin Diary can now trace. Decades later, Shirer wrote of his home country: “It would be easier here for a right-wing dictator than anyplace else.”

“I have moments of great depression about the United States,” Shirer wrote, “and then something happens to restore faith.”

• Like 4
Posted (edited)

Tako to bude kad zajaše ološ bez trunke moralnosti, ni grama znanja, još manje stila, i nimalo dostojanstva. Idealan za njegove govnima-napojene MAGA sledbenike. Za njih je bukvalno supermen, kao što viđamo i ovde.

Edited by Maharaja
  • Like 3
Posted (edited)
9 hours ago, Drug Crni said:

Zvanični nalog Bele kuće

:krstipd4:

On 7/10/2025 at 3:55 PM, Angelia said:

Ne bih vam se mesala u politiku, ali poredjenje Srbije I USA je besmisleno. A drugo pricamo o prirodnoj nepogodi, znam da ste od Trampa napravili Supermena, ali reku nije mogao da zaustavi. Kao sto rekoh, radi se o tragediji. Nema veze sa politikom, I ne treba da ima.

😁

Edited by MeanMachine
  • Thanks 1
  • Ha-ha 6
  • WOW 1
Posted (edited)
20 hours ago, nonick said:

Neonacisti opet marširaju u Americi, fasizam se normalizuje:

Bas za ovo su glasali I to je volja skoro polovine glasaca. 

Interesantno, cannabis farme, na kojima rade deca... Nasli su 8 maloletnika koji rade na farmi, I imali su nalog.

4 hours ago, MeanMachine said:

😁

Ko da su me culi...

Edit: opet vas troluje. Trenutno pokusavaju da odobre u Kongresu DOGE cuts, vi se bavite Supermenom, koji nije slucajno I meni pao na pamet kao metafora. Cudno kako marketing utice na ljude, mislim da sutra novi Supermen film ima premijeru u bioskopima. Tako da je i meni prvo pao na pamet, umesto Godzile kojeg obicno koristim kao metaforu za mitolosko bice koje vidite u Trampu. 

Veruj mi na rec, nemam telefon Bele Kuce 😀

Edited by Angelia
Posted

CNN 

President Donald Trump’s shock-and-awe tariff campaign is off to a slow start when it comes to reviving American manufacturing jobs.

Even as Trump spiked tariffs to levels unseen in nearly a century, the manufacturing sector lost a combined 14,000 net jobs in May and June, according to federal data. Manufacturing employment is little changed overall since Trump took office in January.

Factory hiring plunged in May, below even the Covid-19 pandemic pace, to the weakest rate since 2016 under President Barack Obama, according to the Bureau of Labor Statistics. Manufacturing job openings — a sign of what’s to come — have plunged by nearly 100,000 since Trump took office.

Posted

Ozbiljan fajt unutar MAGA oko Epstajna. Ti dokumenti, taj spisak klijenata/silovatelja/pedofila je bio verovatni glavni pokretač celog pokreta i dokaz da se "Tramp u stvari bori protiv establišmenta". Jer, nema ništa gore od silovanja maloletnica, to rade samo bukvalni demoni i sad će Tramp to da raskrinka. Sad kad im je rekao "nema ništa ovde za vas, sve regularno, produži dalje građanine", krenulo je baš ozbiljno cepanje i svađa. Jebeni Stiv Benon udara po Trampu i administraciji.

Naravno, što se tiče ovog foruma i brojnih drugih foruma, simpatizeri i glasači Trampa prosto zaobilaze ovu temu, koja, jelte, nije tema uopšte. Pffft. Šta pričamo uopšte? Pffft. 

• Like 1
Posted (edited)

Meni je vrh Alex Jones, koji je prvo popizdeo a onda skontao da nije bas pametno da ljuti trampovce pa je krenuo sa svojim modus operandi-jem a to su teorije zavere.

Pa je vec plasirao dve kontradiktorne.

Prva da Tramp ima listu i koristice je da unisti duboku drzavu, a druga da su demokrate unistile listu  i da su zeznule video snimke da bi naudile Trampu 😄

Inace medju samim trampovcima je rat, posto se pickaraju u vezi snimaka iz zatvora, Patel je rekao da ce objaviti dva snimka, jedan editovan da se bolje vidi i drugi sirov, a ispalo je da i sirov je editovan i da fali jedan minut sto je Bondi objasnila da je to tako po zatvorima jer je to analogni video sistem pa eto uvek fali bas taj minut.

Bodjino je odlucio da ne dolazi na posao iz revolta zbog plavuse. 

Dakle Patel i Bodjino prebacuju krivicu na Bondi a ona verovatno na njih.

Patel navodno preti da ce i on da ode ako Bodjino odluci da ode. Cirkus...

Sa takvom ekipom genijalaca Amerika je sigurna samo tako.

Edited by MeanMachine
  • Like 3
Posted

Ma, nema šta tu više da se muti. Od početka je Epstajn bio kamen temeljac Trampovog "antiestablišment" pokreta, da raskrinka elite i otera pedofile. I sve što je pričao je sad naočigled svih palo u vodu: nema Epstajnove liste klijenata, ubio se, evo vam snimak (sa koga fali minut i koji je bio montiran) : Počeo je MAGA građanski rat, jer je Epstajnova lista bukvalno bila jedna od osnova Trampovog populizma i glavni dokaz da je protiv establišmenta. Ako jedan Stiv Benon pljuje Trampa, jasno je valjda koliko je sati...

Posted
1 hour ago, Helena said:

U priču se umešao i Taker Karlson sa dve neke teorije.

Ma koliko bio...Taker, ima dovoljan broj pratilaca i uticaja da vodu još više zamuti.

Za njega se zna da je ruski čovek, pitanje je ko je kineski? Ovi su izbušeni krticama kao golf igralište.

• Like 2
Posted
1 hour ago, Rex said:

Ma, nema šta tu više da se muti. Od početka je Epstajn bio kamen temeljac Trampovog "antiestablišment" pokreta, da raskrinka elite i otera pedofile. I sve što je pričao je sad naočigled svih palo u vodu: nema Epstajnove liste klijenata, ubio se, evo vam snimak (sa koga fali minut i koji je bio montiran) : Počeo je MAGA građanski rat, jer je Epstajnova lista bukvalno bila jedna od osnova Trampovog populizma i glavni dokaz da je protiv establišmenta. Ako jedan Stiv Benon pljuje Trampa, jasno je valjda koliko je sati...

Ne treba gajiti iluzije da Stiv Benon želi da povrati demokratiju u Gilead. Setimo se, samo, da je to čovek koji je kreirao ceo projekat alt-righta koji se, kako vidimo, globalno proširio (da ne kažem doveo do političke pandemije).
Ideja koja mi je pala na pamet je da je Benon (koliko god da je do srži zao čovek, rasista i neonacista) neko ko razmišlja nekoliko koraka (da ne kažem, decenija) unapred i da zna da drugu Krasnovu ističe životni vek i da mu se mora pronaći naslednik. Ne mislim da on ima išta lično protiv Krasnova nego prosto razmišlja dugoročno.
E sad, moja teorija je da Benon razmišlja o Baronu Trampu kao nasledniku, pre svega zbog njegovog uticaja na društvene mreže i jedini je ko ima više od 2 klikera (daleko više ih ima iako se za sada previše ne ističe) u glavi od svih ovih “Loganovih” (HBO serija) naslednika, nesposobnjakovića.

Posted
10 minutes ago, melankolic said:

Ne treba gajiti iluzije da Stiv Benon želi da povrati demokratiju u Gilead. 

Ništa slično nisam ni nagovestio, kamoli napisao. Naveo sam ga kao primer kako se MAGA kolje među sobom. On je jedan od glavnih ideologa, do pre par meseci se kleo u treći Trampov mandat, sada ga pljuje - naveden je kao primer kako i HC MAGA sektaši ne mogu da pređu preko debakla sa Epstajnom.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Rex said:

Ništa slično nisam ni nagovestio, kamoli napisao. Naveo sam ga kao primer kako se MAGA kolje među sobom. On je jedan od glavnih ideologa, do pre par meseci se kleo u treći Trampov mandat, sada ga pljuje - naveden je kao primer kako i HC MAGA sektaši ne mogu da pređu preko debakla sa Epstajnom.

Dvorska predstava, rekao bih.

Ne treba zaboraviti da druga Krasnova podržavaju senatori i kongresmeni koji su bez reči prešli preko abolicije pučista. 
Ima li čega goreg od toga da zakonodavci podržavaju nekoga ko je odgovoran za pokušaj državnog udara? 
Nekakva afera sa maloletnicama je samo zamajavanje javnosti i ništa više. Kao i mnogo puta pre toga. 

• Like 2
Posted
3 hours ago, melankolic said:

Ne treba zaboraviti da druga Krasnova podržavaju senatori i kongresmeni koji su bez reči prešli preko abolicije pučista. 
Ima li čega goreg od toga da zakonodavci podržavaju nekoga ko je odgovoran za pokušaj državnog udara? 
Nekakva afera sa maloletnicama je samo zamajavanje javnosti i ništa više. Kao i mnogo puta pre toga. 

Bukvalno za ljude sa Balkana, ko je Krasnov? Cesto koristite ova imena, ja bukvalno ne razumem o cemu pricate. Jer mozete da koristite stvarna imena? 

Znaci bukvalno mi ne smeta da recimo bilo kog na vlasti zovete debili, moronic ili bilo sta, ali Krasnov, clown i sl to je neki vas lokalizam. 

Pricate za mene kineski 

• Ha-ha 4
Posted
4 hours ago, melankolic said:

Sve je to tačno, zločini MAGA ološa se samo nižu. Abolicija šestojanuarskih terorista je samo jedna u nizu zlikovačkih odluka.

Međutim, ovo sa listom pedofila nije zamajavanje. Jbg, činjenica je da je predsednik SAD osuđeni zlikovac, a uz to pedofil, nije malo. Čak ni najbolesniji MAGA šljam ne može da kaže: 'pa šta'. Zato MAGA bolesnici negiraju Trampovu pedofiliju in the first place.

• Like 4