Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted
48 minutes ago, ters said:

...someone earning $1 million will pay an additional $20,000 in city income tax.

Reda radi poredjenja, u Majamiju sto da rezervises u boljem klubu kosta 40-100k... 

Mislim da je uopste i bezveze raspravljati o tih 2%... Ko ne razume, nikada nece. 

Posted
6 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

Reda radi poredjenja, u Majamiju sto da rezervises u boljem klubu kosta 40-100k... 

Pa da, ali to je guranje u sopstvenu guzicu, a ne pomaganje vašljivoj sirotinji, to je bogougodno. Vidiš kako bezos ima pare da zakupi Veneciju za onu gumenjakinju, a nema za porez, i vidiš kako svi plješću i viču bravo.

• Like 2
Posted

Kakvi su vam to argumenti tipa ajde šta je za njega 2%, vidiš da ima za svadbu u Veneciji da novčanicama od 100usd brišu usta nakon predjela od kavijara, a nema da da za njujoršku sirotilju? Wtf? Da li ste stvarno tako jebeno naivni? Pa to su truli bogataši, zabole ih tuki za sirotinju i socijalu i poreze, doniraće tamo gde mogu da ućare porez i sve što rade radiće da uvećaju svoje bogatstvo. Tu nema granice i nema stajanja. Apelovati na socijalnu svest ljudi koji su svetlosnim godinama udaljeni od bilo čega socijalnog je, da budem eufemistički nastrojen - leftistička utopija, nema vajde od toga. A nema ni od toga da ih primoraš da daju, to će uraditi samo ako im je računica u plusu. U suprotnom, bye bye.

• Like 1
Posted (edited)
9 hours ago, Angelia said:

BTW sta ovaj kreten u NYC predlaze, je 2% wealth tax, ne income tax kako Baby hoce da predstavi, iako je i to razlog za odlazak. Takodje hoce da oporezuje korporacije koje cak nisu u NYC, nego samo posluju u NYC. Uz to covek je otvoreni antisemita, I podrzava defund the police, tako da ako dobije, da, masovni exodus.

Toliko da sam videla neku zezanciju da ce mozda I Wall St da se preseli u Miami.

Sto se mene tice, zelim im najbolje u NYC, ja sam mislila da kupim stan I provodim leto u NYC, ni pod razno sad.

@McLeod i ovo ti je rešeno znači. Možemo da zaključimo da je odličan političar i da će NYC biti bolje mesto sa njim kao glavnim ako pobedi u novembru 😄 

Edited by Nicklord
Posted
37 minutes ago, Eddard said:

Kakvi su vam to argumenti tipa ajde šta je za njega 2%, vidiš da ima za svadbu u Veneciji da novčanicama od 100usd brišu usta nakon predjela od kavijara, a nema da da za njujoršku sirotilju? Wtf? Da li ste stvarno tako jebeno naivni? Pa to su truli bogataši, zabole ih tuki za sirotinju i socijalu i poreze, doniraće tamo gde mogu da ućare porez i sve što rade radiće da uvećaju svoje bogatstvo. Tu nema granice i nema stajanja. Apelovati na socijalnu svest ljudi koji su svetlosnim godinama udaljeni od bilo čega socijalnog je, da budem eufemistički nastrojen - leftistička utopija, nema vajde od toga. A nema ni od toga da ih primoraš da daju, to će uraditi samo ako im je računica u plusu. U suprotnom, bye bye.

To su tzv. salonski levičari :girl: 

Posted
1 hour ago, Eddard said:

Prvi savet od ljudi koji zaradjuju mnogo vise od milion godisnje kada sam kretala da radim pa postavila pitanje takse je bio: "prvo ti zaradi, lako ces platiti taksu" 

Oni uvek imaju na sta da odbiju. O 2% drame oni sto ne zaradjuju milion i vise godisnje.