Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

Recommended Posts

Posted

Nekako je prošlo ispod radara da je za surgeon general predložio 37-godišnju influenserku koja je u nivou Nestorovića. Sve bolesti potiču od "loše energije", imaju isti koren i slično. Pa jebote

Dr. Means, who trained as an otolaryngologist and head and neck surgeon, left surgery behind without finishing her training to practice so-called functional medicine, which focuses on addressing the root causes of disease. She published a diet and self-help book last year titled “Good Energy: The Surprising Connection Between Metabolism and Limitless Health.”

Napustila residence i naučnu medicinu da bi se bavila prodavanjem magle. Pakao.

• Tuzno 2
Posted (edited)

Kad vec nema Ilije evo ja cu. Trampo izabrao novog papu, prvi put u istoriji Cemerikanac papa. Pada cena nafte, jaja, i papa iz Cikaga. Sta moze jos da se ocekuje od preCdnika.

Edited by DJORDJE
  • Ha-ha 1
Posted
2 minutes ago, DJORDJE said:

Kad vec nema Ilije evo ja cu. Trampo izabrao novog papu, prvi put u istoriji Cemerikanac papa. Pada cena nafte, jaja, i papa iz Cikaga. Sta moze jos da se ocekuje od preCdnika.

Da pusti Audi RS3 2025 u USA. 🙂

nista nije uradio ako nastavi da me zeza. 🙂

Posted
5 minutes ago, DJORDJE said:

Da preseli Vatikan u USA ili će da im uvede takse.

• Ha-ha 1
Posted
2 hours ago, DJORDJE said:

Pa je, jedan od komentara je bio je da je tranpova slika kao pape "učinila svoje" :classic_biggrin:

Posted

5 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said:

To koliko rade njegovi potezi ces osetiti uskoro. Ispraznice ti dzepove dok ukapiras da mu je samo to cilj... 

ok, zivimo real time trenutak. Pa cemo videti. Meni nece isprazniti dzepove, a nadam se da ce ih napuniti, nisam baba Vanga.

Ako je ceniti ovaj UK deal, u onome sto je objavljeno, nije lose. Pogotovo sto nastavljaju pregovore, I mislim da ce u tome I on skinuti carine.

Indija logicno sledi po mom misljenju, Trump tamo ima dobre odnose, plus oni imaju visoke tarife, tako da nije problem da se unapredi. Vec su ponudili 0% na neke industrije.

Posted (edited)
5 hours ago, Angelia said:

ok, zivimo real time trenutak. Pa cemo videti. Meni nece isprazniti dzepove, a nadam se da ce ih napuniti, nisam baba Vanga.

Ako je ceniti ovaj UK deal, u onome sto je objavljeno, nije lose. Pogotovo sto nastavljaju pregovore, I mislim da ce u tome I on skinuti carine.

Indija logicno sledi po mom misljenju, Trump tamo ima dobre odnose, plus oni imaju visoke tarife, tako da nije problem da se unapredi. Vec su ponudili 0% na neke industrije.

Koji deal? Mislis okvir preliminarnog trgovinskog sporazuma? Koji je neko dogovorio sa Trampom? Koji ne postuje nikakve ugovore, propise, zakone, ustav, obecanja...  Da li je rezultat jucerasnjeg slikanja za TV nesto konkretnije  od inicijalne zamisli preliminarne konture konceptualizovanog okvira?

Ma super, neka se dzepovi pune - nekako je lakse svariti da je podrska zbog novaca nego da je iz uvjerenja. 

Edited by ters
  • Like 2
Posted
7 hours ago, ters said:

Koji deal? Mislis okvir preliminarnog trgovinskog sporazuma? Koji je neko dogovorio sa Trampom? Koji ne postuje nikakve ugovore, propise, zakone, ustav, obecanja...  Da li je rezultat jucerasnjeg slikanja za TV nesto konkretnije  od inicijalne zamisli preliminarne konture konceptualizovanog okvira?

Pa naravno, prvo se napravi frame work, pa onda detalji.

7 hours ago, ters said:

Ma super, neka se dzepovi pune - nekako je lakse svariti da je podrska zbog novaca nego da je iz uvjerenja. 

Svasta, zar ne treba da ocekujem od predsednika da radi da mi omoguci bolji zivot? Sta ti imas da svaris u tome? Izgleda da imas neku cudnu ideju o tome kako stvari funkcionisu u USA. Imas valjda prioritete u svom misljenju sta podrzavas a sta ne? Ja ne podrzavam ideologije 

• Ha-ha 1
Posted (edited)
37 minutes ago, Angelia said:

Pa naravno, prvo se napravi frame work, pa onda detalji.

Detalji su dogovreni. A detalji su takvi da je smejurija. Prvo UK dobija povlastice za 100 000 automobila, posle toga idu carine. Za auto-industriju koja ne postoji u UK tj ne u njihovom vlasnistvu: Mini=BMW, Bentley=VW, Rols=BMW, Land Rover=TATA. Jedino ako ce Aston Martin, Morgan i Lotus da ih povade koji prave jedva 300 kom ukupno svi zajedno godisnje za ceo svet. Znaci, ostaje sve kako je bilo jer 100 000 kom za sva vozila iz UK u US je cak i previse (glupan to ne zna, jer su prosle godine izvezli manje od toga), dalje, uvoz zivinskog mesa i govedine u UK iz US, takodje ima limit ali je bitnija je stavka "quality meat" sto ce znaciti morace da ispostuju sve standarde. Opet glupan to ne zna i opet se vraca kako je bilo. Isto vazi sa izvoz aluminijuma i celika iz UK u US. Nece biti carina (kao sto ih pre nije ni bilo), a UK izvozi nesto smesno. Da ne pominjem da tech kompanije nisu dobile povlastice. 

Ima jos nekih odrednica, ko hoce neka trazi, ali se na kraju svodi sve na isto: vraca se na stanje kako je i bilo. US nije dobila nista. Sta je on tu napravio? Nista. On je napravio resenje za problem koji nije ni postojao dok ga on nije napravio svojim GLUPIM odukama. Jer je jedan nesposobni i glupi razmazeni kreten. 

Uskoro se sastaje sa von der Leyen i ako tu dogovori da vrati na staro (a EU mu je predlagala odavno da sve svedu na 0%) opet ce proglasi pobedu. 

Edited by Dzoni_m
  • Like 6
Posted

3 minutes ago, Dzoni_m said:

Ima jos nekih odrednica, ko hoce neka trazi, ali se na kraju svodi sve na isto: vraca se na stanje kako je i bilo. US nije dobila nista. Sta je on tu napravio? Nista. On je napravio resenje za problem koji nije ni postojao dok ga on nije napravio svojim GLUPIM odukama. Jer je jedan nesposobni i glupi razmazeni kreten. 

Koliko sam videla UK je spustila odredjene carine. Ali ok, kazete nista nije dobio. Sto UK kuka kako je los dil? Wall St reagovao pozitivno. Ali ti kazes glupan nije nista dobio. Ok prihvatam. Nek bude da je tako, gledacemo ostalo, mozda je stvarno glup

Posted

Koje carine je UK spustila? UK ne kuka vec upozorava jer je do jutros/sinoc neke stavke nisu bile jasne. Pogotovu oko ispunjenja kvaliteta mesa. To je sada jasno, nema veze sa carinama, kao sto obicno nikada i nema, carine i sanitarna kontrola su najcesce odvojene stvari. 

• Like 2
Posted

Ovo je dil veka, a vek tek poceo. Gledam juce konferenciju, poceli sa 10% i na kraju zavrsili sa 10%, covece koliko je  umeca trebalo da se ispregovara i to sa zemljeom sa kojom imas gotovo izbalansiranu trgovinu. Na kraju ce mozda da kupi jos jedan Teslar.

• Like 4
  • Ha-ha 2
Posted
1 hour ago, Angelia said:

Koliko sam videla UK je spustila odredjene carine. Ali ok, kazete nista nije dobio. Sto UK kuka kako je los dil? Wall St reagovao pozitivno. Ali ti kazes glupan nije nista dobio. Ok prihvatam. Nek bude da je tako, gledacemo ostalo, mozda je stvarno glup

UK ne kuka, bas suprotno - izrazavaju olaksanje da su budalu skinuli sa vrata barem na neki period. 

Wall Street je reagovao pozivitno jer su se vidjeli signal da je Tramp za njegove standarde relativno normalno govorio o ekonomiji, i da je samo jednom upotriebio rijec idiot - sto znaci ili da je poceo sa medicinskom terapijom, ili da se u njegovoj blizini pojavio neko ko mu je uspuio sugerisati da spusti loptu... I jedno i drugo daje neki mali razlog za optimizam u pogledu ekonomije. 

• Like 5
Posted

Jutros BART nije proradio. Gledam reportazu, oko 5am, ljudi stizu na BART stanicu da idu na posao, a ono trt. Naime, nocas kad su podizali sistem, jednostavno nije hteo da se podigne i nema kontrole. Sto @zoran59 mi smo ti poslednji primerci onih koji sve mogu rucno i sad se razmisljam, posto nemaju override, da li je moguce da se saobracaj na podrucju gde zivi 10 miliona ljudi moze zaustaviti samo jednim kompjuterom.

S'druge strane nekako mi je milo, posto sam se uvek raspravljao i bunio, da je nemoguce da masina zameni coveka! 

Poslednja informacija je da je skoro 9am, a vozovi ne voze. Sutra cemo tek da saznamo koliko je bilo udesa i koliki je bio saobracajni kolaps na lokanim putevima. 🙂
BTW, za ovo nije kriv DT, krivi smo mi sto smo cutali. 🙂 

Posted (edited)
1 hour ago, mrd said:

Jutros BART nije proradio. Gledam reportazu, oko 5am, ljudi stizu na BART stanicu da idu na posao, a ono trt. Naime, nocas kad su podizali sistem, jednostavno nije hteo da se podigne i nema kontrole. Sto @zoran59 mi smo ti poslednji primerci onih koji sve mogu rucno i sad se razmisljam, posto nemaju override, da li je moguce da se saobracaj na podrucju gde zivi 10 miliona ljudi moze zaustaviti samo jednim kompjuterom.

S'druge strane nekako mi je milo, posto sam se uvek raspravljao i bunio, da je nemoguce da masina zameni coveka! 

Poslednja informacija je da je skoro 9am, a vozovi ne voze. Sutra cemo tek da saznamo koliko je bilo udesa i koliki je bio saobracajni kolaps na lokanim putevima. 🙂
BTW, za ovo nije kriv DT, krivi smo mi sto smo cutali. 🙂 

TOTAL DISASTER in San Francisco this morning — this guy Bart was off. No one around to turn on the computer, folks. You know why? Because it’s run by Sleepy Joe’s people. Bart is DEI hire — diversity over ability. He does not know how to plug in a toaster, let alone reboot a train system! And speaking of disasters — have you seen the water pressure lately? I tried to take a shower, folks, couldn’t even get my beautiful hair wet. Just a little drip, drip, drip. And I said, ‘How can the greatest country in the world not have enough pressure to wash a head of hair like THIS?’

And they say, ‘Oh, the system couldn’t be overridden.’ Please!  If I had been there, or if Baron — brilliant kid, by the way, 6’7”, tech genius, amazing HAIR, very TALL — if HE had been there, this whole thing would’ve been fixed in 30 seconds. That’s how long it takes when you know what you’re doing.

So now we’ve got broken trains and broken faucets. But it’s okay — because countries are waking up, and they’re lining up to sign the deal. I’ve got world leaders, CEOs, even plumbers — everybody saying, ‘Sir, we miss you.  Please bring the TRAINS back. Let's sign the deal, and get the most for black voters in Haarlem. They love me. They say that nobody has ever done for them what I did - gave them  water pressure like no one has ever seen and drill baby drill. It's true. 

Edited by ters
  • Ha-ha 2
Posted
24 minutes ago, ters said:

TOTAL DISASTER in San Francisco this morning — this guy Bart was off. No one around to turn on the computer, folks. You know why? Because it’s run by Sleepy Joe’s people. Bart is DEI hire — diversity over ability. He does not know how to plug in a toaster, let alone reboot a train system! And speaking of disasters — have you seen the water pressure lately? I tried to take a shower, folks, couldn’t even get my beautiful hair wet. Just a little drip, drip, drip. And I said, ‘How can the greatest country in the world not have enough pressure to wash a head of hair like THIS?’

And they say, ‘Oh, the system couldn’t be overridden.’ Please!  If I had been there, or if Baron — brilliant kid, by the way, 6’7”, tech genius, amazing HAIR, very TALL — if HE had been there, this whole thing would’ve been fixed in 30 seconds. That’s how long it takes when you know what you’re doing.

So now we’ve got broken trains and broken faucets. But it’s okay — because countries are waking up, and they’re lining up to sign the deal. I’ve got world leaders, CEOs, even plumbers — everybody saying, ‘Sir, we miss you.  Please bring the TRAINS back. Let's sign the deal, and get the most for black voters in Haarlem. They love me. They say that nobody has ever done for them what I did - gave them  water pressure like no one has ever seen and drill baby drill. It's true. 

Da, sve 5, ali ja ne vidim da ce biti nekog boljitka. Sta vise mislim da se to trenutno moze desiti u svim vecim sredinama, SF, NY, LA, Boston, ili Chicago. Jednostavno je sve automatizovano, can ni neki vozovi nemaju konduktera. Treba pratiti reakcije posle ovoga, kako drustvo reaguje. Zar nije zastrasujuce, da jedan reboot moze da napravi tolike probleme. 🙂

Posted
3 hours ago, Dzoni_m said:

Koje carine je UK spustila? UK ne kuka vec upozorava jer je do jutros/sinoc neke stavke nisu bile jasne. Pogotovu oko ispunjenja kvaliteta mesa. To je sada jasno, nema veze sa carinama, kao sto obicno nikada i nema, carine i sanitarna kontrola su najcesce odvojene stvari. 

Sve sto je objavljeno kaze da ce UK da spusti carine sa nekih 5.1% na ispod 2 efektivno, neke industrije dobiju bolje. A neke ne. Ne razumem, podeljene su reakcije, neki kazu mali pomak, neki veliki, ali niko ne govori da je ista situacija. Ali ajde ako kazete da je besmisleno, odlicno ... znaci business as usual. 😀

Posted
30 minutes ago, mrd said:

Da, sve 5, ali ja ne vidim da ce biti nekog boljitka. Sta vise mislim da se to trenutno moze desiti u svim vecim sredinama, SF, NY, LA, Boston, ili Chicago. Jednostavno je sve automatizovano, can ni neki vozovi nemaju konduktera. Treba pratiti reakcije posle ovoga, kako drustvo reaguje. Zar nije zastrasujuce, da jedan reboot moze da napravi tolike probleme. 🙂

Ja razumijem da su ljudi uznemireni zbog ovakvih problema sa automatizacijom, ali to mi je vise argument za bolju automatizaciju i robusnije kontrolne sisteme - i ljudi i masine prave greske, s razlikom da kada gresku kod masine otklonis jendom ona je otklonjena zauvijek. Mi smo u trenutno fazi privikavanja na automatizaciju u kojoj su nasi djedoci bili kada su semafori zamijenili saobracjace na glavnim raskrsnicama...

Posted (edited)

Koji je to mentalitet - zena pala u nesvest, a on nastavlja da prica kao da se nista nije dogodilo.

Steta da nije dao formulu na osnovu koje je dosao na 80%.

Bro is negotiating with himself. Art of the deal.

Spoiler

GqgXHMEX0AAU8eT?format=png&name=900x900

GqgTCcZXEAAPcHc?format=jpg&name=900x900

GqhEHkQbcAQkJSY?format=jpg&name=small

Edited by Dragan
  • Like 3
  • Ha-ha 1
Posted (edited)
1 hour ago, Angelia said:

Sve sto je objavljeno kaze da ce UK da spusti carine sa nekih 5.1% na ispod 2 efektivno, neke industrije dobiju bolje. A neke ne. Ne razumem, podeljene su reakcije, neki kazu mali pomak, neki veliki, ali niko ne govori da je ista situacija. Ali ajde ako kazete da je besmisleno, odlicno ... znaci business as usual. 😀

Danas se malo igram sa Chat GPT:

Prompt: Act as a Donald Trump at news conference about UK tariffs deal with UK. Respond using Trump's intelligence level, understanding of economy, reasoning and vocabulary .

So look, folks—big news, JUGE. The UK, they dropped their tariffs—used to be 5.1%, very high, the highest ever, not good, very unfair, frankly disgusting—and now it’s down to, what, 1.8? Maybe lower, some people say it’s lower, some say it's negative, some people don’t even know how to measure. This is what winning looks like, it’s beautiful, truly. And everybody’s talking about it, except the fake news. They hate when I win. They hate it.

Now we’re sending over beef, big beef, real beef, American cows—strong cows, the kind that salute the flag, not the weak woke vegetarian ones. And ethanol, folks—liquid patriotism! Clean, beautiful ethanol, not the garbage stuff they make in France or wherever. We’re sending them barrels, tanks, oceans of ethanol. They love it! They’re drinking it—probably shouldn’t, but they’re so happy, who cares!

And machinery—don’t even get me started. Big machines, small machines, nobody makes machines like we do. Germany tried, China tried—they all failed. We’ve got machines with more power than a Biden press conference. Tractors, engines, things with blinking lights and American flags on the side. They’re landing in London and people are fainting. They’ve never seen anything like it. Melania saw one and said, ‘Donald, that’s the most beautiful piece of equipment I’ve ever seen.’ And she’s seen a lot of beautiful things, believe me.

People come up to me—strong men, tough men, tears in their eyes—and they say, ‘Sir, we didn’t think this was possible. We were told you couldn’t bring back trade, that it was complicated.’ I said, ‘It’s only complicated if you’re stupid.’ And they said, ‘Thank you, Mr. President.’ And I said, ‘You’re very welcome.’ That’s leadership.

Now you’ve got these so-called experts—real nasty people —saying ‘Oh, it’s not that big, it’s not transformative.’ These are the same people who said I couldn’t win Michigan, who said the wall was just a metaphor, who said I’d never be on Mount Rushmore. Well guess what—if tariffs had a Rushmore, I’d be all four faces. That’s how good I am at deals. Nobody does trade like me. Nobody.

Edited by ters
  • Ha-ha 5