Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja

McCarthy

Recommended Posts

3 minutes ago, Smrtokapa said:

Jbg, američki drim tim je imao skoro 250 godina da trenira u najboljim uslovima, zaštićen sa dva okeana od svega što bi moglo da ga ometa.

Ekipa sa basketa je možda počela da se bavi košarkom u slično vreme, ali ipak pika samo iz hobija, imaju stalni posao gde ih non stop maltretiraju klijenti iz Turske, Rusije, Nemačke i ko zna još otkuda. 😁

Slažem se, razlozi za to su svakojaki. Što na kraju ne menja činjenicu da bih ja morao u nekom duelu da čuvam Džordana jbg 😂

Edited by Eddard
  • Like 1

52 minutes ago, DameTime said:

Može malo odgovornosti da ode i na glasače, koji su se od demokratskih okrenuli... nekim drugim vrednostima. 

Apsolutno, zivimo u vreme kada totalitarizam postaje sve popularniji,ne samo u Americi vec i u Evropi, bas kao 20tih proslog veka. Tada je uspon totalitaristickih ideja pravdan ekonomskom krizom, a sada topljenjem srednje kalase. Licno, mislim da je osnovni razlog rasizam, mrznja prema emigrantima bilo zbog boje koze ili religije. To je i osnovni razlog za uspon Orbana, Putina, Trumpa, ADF-a, konzumenti reality programa ih vide kao branioce bele rase.

• Like 6
  • Thanks 1

6 minutes ago, Smrtokapa said:

Što je najgore čini se da su pod Bajdenom čak i krenuli u pravcu da se pozabave problemima "običnih ljudi".

Ali godine nečinjenja (pod Klintonom) i nedovoljnog činjenja (pod Obamom) su sa zakašnjenjem došle da uzmu svoj danak.

Iskreno ja ni ne znam sta ocekuju. Oni vec decenijama pricaju u izborima (osim ovog) da im je najbitnije pitanje zdravstvene zastite i nikada ga nisu resili.

Naravno da ces da doneses po koji zakon za ugrozene manjine pre nego tako neki koji obuhvata sve, jer to sve se podrazumeva da kosta. Sto je najgore ti zakoni sto su demokrate donele cak ni ne kostaju nista. Sta kostaju zakoni tipa marijuana u slobodnoj prodaji ili gej brakovi? Ali to je kulturolska borba, nece republikanci da gledaju da im se tamo neki gej seta ulicom i pusi travu. 

Sto se tice zakona za sve, cim se krene o satnicama i podizanju, odmah krenu o slobodnom trzistu, a kad se krene o kineskim automobilima, e onda slobodno trziste ne radi, unistice nam drugare koji su nas platili da to zaustavimo. 

Kako god okrenes i obrnes ovo nije kapitalizam slobodnog trzista sa ljudskim pravima, nego korporativni kapitalizam (bio do sada, sada ko zna sta ce se izroditi). 

• Like 6

6 minutes ago, Eddard said:

Što na kraju ne menja činjenicu da bih ja morao u nekom duelu da čuvam Džordana jbg 😂

Ti bi čuvao Shaqa 😄 

5 minutes ago, DJORDJE said:

Apsolutno, zivimo u vreme kada totalitarizam postaje sve popularniji,ne samo u Americi vec i u Evropi, bas kao 20tih proslog veka. Tada je uspon totalitaristickih ideja pravdan ekonomskom krizom, a sada topljenjem srednje kalase. Licno, mislim da je osnovni razlog rasizam, mrznja prema emigrantima bilo zbog boje koze ili religije. To je i osnovni razlog za uspon Orbana, Putina, Trumpa, ADF-a, konzumenti reality programa ih vide kao branioce bele rase.

Vidim kako se istorija ponavlja, iako sam o tome samo čitala u udžbenicima. Ne znam, ne znam...

Edited by DameTime
reč

7 minutes ago, Eddard said:

Slažem se, razlozi za to su svakojaki. Što na kraju ne menja činjenicu da bih ja morao u nekom duelu da čuvam Džordana jbg 😂

I know I know, nego me ovo podseća na onu priču gde Dule Vujošević u slobodno vreme ode na Kališ i tamo gleda klince kako igraju tri na tri pa uzme da se nervira jer loše grade skok i ne umeju ni najosnovniju akciju iz pika da odigraju. :classic_biggrin:

(Ne znam da li je istina, pričao mi drugar :lol_2:)

Edited by Smrtokapa
  • Ha-ha 1

14 minutes ago, DJORDJE said:

i hriscanskog svijeta.

1 minute ago, Eddard said:

Jesam, između ostalog, nego Shaq nije bio deo tog Dream Team-a :hammer:

Aha, to, tbh nabaČila sam prvog centra (što dominantnijeg 😜) koji mi je pao na pamet 😁

1 minute ago, Eddard said:

Čuj switchu, ja dok bih switchnuo, ovaj bi već zakucao 😁

/troll off

True that.

• Ha-ha 1

2 hours ago, DJORDJE said:

Siguran si u to da kralj misli kako mu je to poslednji mandat?

Trump ne samo da misli da je ovo njemu posljednji mandat koji ce trajati do kraja njegovog zivota, nego misli da su ovo bili posljednji izbori u USA - ikada.  I ne samo Trump, nego i ogroman broj njegovih biraca.

Edited by ters

5 minutes ago, Smrtokapa said:

Sprema se osveta krezubih ali ovaj put ne kao metafora. :s_d:

Vidim da postoji protivljenje za izraz krezav, pa sam potrazio kako bi se to moglo reci na nacin koji nije uvredljiv: masticationally challenged,  oral minimalist, smooth gummed, molarly impaired

• Thanks 1
  • Ha-ha 1

Završen je sastanak Zelenskog sa Kejtom Kelogom.

Kako stvari sada stoje, došlo je do ublažavanje retorike kada je reč o ukrajinskoj strani, pa je, prema rečima Zelenskog, Ukrajina spremna za snažan i koristan sporazum sa SAD u pogledu investicija i bezbednosti.

Što ipak budi nekakav osećaj razočarenja, posebno jer nije prošao maltene ni dan otkako je Tramp nazvao Zelenskog diktatorom, pa je ovakvo spuštanje lopte umesto da odjave Amerikance i izbrišu im iz glave ideju da mogu da zavrću ukrajinske ruke, a i sam sastanak sa Kelogom, baš kao nekakvo podvijanje repa.

Još je na to retorika iz Vašingtona ostala oštra, budući da je danas Majk Volc rekao da Ukrajina treba da se povinuje uslovima za uspostavu mira, jer ne može da pobedi niti da računa na skladišta oružja i municije iz EU, jer su ta skladišta - prazna.

I na sve to oni primaju nekakvog Keloga, da im taj drži lekcije usred Kijeva.

Edited by Nek grmi jako

13 minutes ago, Eddard said:

Pa rekoh da je (glasač) zglajznuo, odnosi se i na prethodni mandat, mada tad još (Tramp) nije bio ovolika budala. Pa su ipak skontali da je budala i nisu ga uzastopno birali. Ovo sad je možda i najveći poraz društva do sad, bar ga ja tako vidim. Ali, u svakom slučaju, govorio sam (kad pričam o bastionu demokratije) o dužem vremenskom periodu, ne samo o prethodnih 8 godina. 

Slazem se da je dosad najveci poraz amerckikog drustva. Demsi su u soku, sada je ovo smash and grab od strane Trampa i repsa, kako kazu demsi iz kongresa, to se uglavnom naplacuje, mada MAGAverse je drugacija zivotinja. Treba jos sacekati malo, ali se ne sluti na dobro. Posle tarifa u Martu/Aprilu slika ce biti malo jasnija. Ja samo mogu da kazem da ovde u Kanadi vecina ljudi su uplaseni i besni, ovo jos nikad nisam video/osecao od kad sam tu - vise od 30 godina. Americi jos treba vremena da shvati sta se dogadja, da osecaju efekat ove administracije. Bilo je 81 miliona glasova protiv Trampa pre cetiri godine, ti glasovi su jos uvek tu negde, ako zatreba, nadam se.

Gut feel mi je da ce se nesto desiti za manje od 6 meseci ako se ovako nastavi, sta, to jos ne znam, nesto ce morati da pukne.*

* ali isto tako je moguce da cemo istrpeti ovih 4 a mozda i vise godina... jbg, zivot je to, zbog cena jaja, benzina i 3 transgender sportiskinje. 

• Like 8

Demokrate su morale da ciste haos koje gop predsednici ostave, Bush i narandzasti. 

Prosecnog glasaca su motivisale mrznja i zavist. Ono sto se desava nekima od njih sada, oni su glasali ali da se deaava drugima a ne njima. Otpustaj Donalde al ne mene. Izbacuj imigrante al nemoj moje roditelje.

I ne brinite, na kraju ce im svi biti krivi osim njih samih a vecina ce reci da nikad za Trumpa glasala nije.

• Like 5

9 minutes ago, nonick said:

Slazem se da je dosad najveci poraz amerckikog drustva. Demsi su u soku, sada je ovo smash and grab od strane Trampa i repsa, kako kazu demsi iz kongresa, to se uglavnom naplacuje, mada MAGAverse je drugacija zivotinja. Treba jos sacekati malo, ali se ne sluti na dobro. Posle tarifa u Martu/Aprilu slika ce biti malo jasnija. Ja samo mogu da kazem da ovde u Kanadi vecina ljudi su uplaseni i besni, ovo jos nikad nisam video/osecao od kad sam tu - vise od 30 godina. Americi jos treba vremena da shvati sta se dogadja, da osecaju efekat ove administracije. Bilo je 81 miliona glasova protiv Trampa pre cetiri godine, ti glasovi su jos uvek tu negde, ako zatreba, nadam se.

Gut feel mi je da ce se nesto desiti za manje od 6 meseci ako se ovako nastavi, sta, to jos ne znam, nesto ce morati da pukne.*

* ali isto tako je moguce da cemo istrpeti ovih 4 a mozda i vise godina... jbg, zivot je to, zbog cena jaja, benzina i 3 transgender sportiskinje. 

Nešto razmišljam... Da su Džordž Vašington, Frenklin i ostala ekipa znali ko će im voditi državu, možda bi otišli kod Džordža III i rekli 'Prijatelju, izvini, jebeš i taxation i representation, neka se nose u pičku materinu i Veliki Blek i komandant Mark, bićemo deo Velike Britanije jer nismo za bolje'.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 2
  • Ha-ha 3

Cenim da ce do kraja godine porasti inflacija i nezaposlenost.

Za 2-3 meseca ce sigurno startovati napad da preuzmu FED.

To bi bila konacna katastrofa za US, a i sire.

US nacionalni dug

20.01.2025. - 36,372,000,000,000 $
20.02.2025. - 36,505,000,000,000 $

PS

‘The perfect target’: Russia cultivated Trump as asset for 40 years – ex-KGB spy

Edited by Dragan
  • Like 1

4 minutes ago, nonick said:

danas igramo hokej protiv USA - finale. Slabiji smo ali ako pobedimo bice slavlja ovde ali bi isto tako sigurno dobili neku specijalnuu kaznu/tarifu oko 2 ujutro preko tvitera od narandzastog. 🙂

Ako vam Trump ne dodje i sve razbije, mozda. 🙂 

15 minutes ago, ters said:

Elsewhere in Washington, White House press secretary Karoline Leavitt opined on the highly-anticipated rematch.

“President Trump looks forward to watching the game tonight — and we look forward to the United States beating our soon-to-be 51st state, Canada,” she said in the briefing room.

ohoho! 🙂 

jbt, sad ce nas i cistacice iz US da nas stave u red. 

11 hours ago, Dragan said:

"Interesantno je da sada nema "zabrinutih" koji ovo prikazuju kao propast Amerike. Da se ovako nešto dogodilo za prošle vlasti, zatrpalo bi društvene mreže doompostingom. Zapravo su i na ovoj temi nešto zašutili. Tko zna zašto."

"Sad će njima klown objasniti zašto ne voli jaja i riješiti problem."

Hide contents

GkOEBibXsAEvOL0?format=jpg&name=900x900

Ih, kod nas jaja za bacanje :classic_laugh:

Srry, namestilo se 😊

1 hour ago, ters said:

Vidim da postoji protivljenje za izraz krezav, pa sam potrazio kako bi se to moglo reci na nacin koji nije uvredljiv: masticationally challenged,  oral minimalist, smooth gummed, molarly impaired

Zjuuu :s_d:

Medvedev (teniser) je jednom hteo sudiji da kaže da je pika, pa je znao da će popiti kaznu i rekao you are s little kitty :classic_biggrin:

6 hours ago, zoran59 said:

Well, Andjo, cesto nemas vremena. Na zalost, ponekad napises "koliko sam upratila" ili "nemam misljenje, ali..." i onda izrazis misljenje.

Eh, ja sam penzos, imam vremena, zainteresovan sam i imam misljenje.

Pa ja nisam u penziji 😀 barem priznajem kad nesto ne pratim.

Moje trenutno misljenje je da, tokom nesrecnih okolnosti i zahvaljajuci neinformisanosti, gluposti i asocijalnoj zlocudnosti velikog dela glasaca, nama vladaju pokvarene budale. Posto imam vremena i informacija, pokusacu ovde ukratko.

Trump je postavio novog predstavnka za stampu/medije ("spokeperson") Pentagona. Sean Parnell.

No big deal? Mozda. Parnell je krenuo u primarnu/partijsku kampanju za senatora. U Pennsylvaniji, koja bi tebi trebala biti poznata. Odustao je kad je procurelo u javnost da su mu oduzeta deca i da je bio nasilan prema deci i zeni. Detalje mozes naci na Googlu - ali, znam , za to treba vremena a ti ga nemas...

Tu primarnu kampanju (dakle izbor za nominaciju u opstoj/generalnoj kampanji) je dobio Mehmet Oz - koji je naposletku izgubio izbore.

A Trump je Oza postavio za sefa Medicare i Medicaid programa/agencija. Oh, vi MAGA cete reci "minor details..."

Aj'mo jos malo u LUZERIMA. (mada, objektivno, luzer sam ja jer pizdim a nista ne mogu).

Kelly Loefler je porazena u kampanji za senat. "biracko telo" je izabralo drugoga. A Trump ju je postavio da vodi SBA (Small Busines Administration).

David Perdue je izgubio izbore za senatora. Trump ga je postavio za ambasadora USA u Kini.

Doug Collins je izgubio cak i u primarnoj (unutarstranackoj/republikanskoj) kampanji za senatora. Trump ga je postavio da vodi VA (Veterans Administration).

Herschel Walker je izgubio izbore za senatora, Trump ga je postavio za ambasadora na Bahame.

Kari Lake je porazena na svim mogucim izborima u Arizoni. Zahvaljujuci Trumpu, sada je sefica VOA (Voice of America).

Lori Chavez je izgubila na izborima prosle godine (Oregon). Trump ju je imenovao sa seficu US Labor Department.

Brandon Williams je prosle godine porazen u izborima za House of Representatives. Trump ga je nominovao za sefa NNSA (National Nuclear Security Administration).

Hoces li jos? Ima toga...

VP Kamala Harris...

Kakve veze imaju njihovi rezultati na izborima sa postavljanjem na odredjene pozicije. To se nikad nije gledalo.

A onaj brilijantan izbor Bidena 

https://nypost.com/2023/07/17/non-binary-ex-biden-official-sam-brinton-was-on-secret-taxpayer-funded-trip-at-time-of-luggage-theft/

Pa ne moze sve te pozicije da daje onima koji su dobili izbore, to ne radi tako.

U tome sto sam ja sposoban da osetim kad nesto zajebem,a oni nemaju tu sposobnost.

Stvarno? Jedan dobio izbore 2x za koga niko nije verovao da moze, drugi postao najbogatiji covek na svetu, salje rakete u svemir i pravi neuro chipove...ali nemaju sposobnost da osete kad nesto zajebu 

Zoki uz svo duzno postovanje, da malko, makar malcice ne mislis da gresis u svojoj proceni?

• Ha-ha 1