McLeod Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago To jeste veliko pitanje, kakve su da su i Kamala i Hilari, obe gube od Trampa koji bi objektivno trebalo da izgubi od random lika sa ulice. Znaci potpuno je sigurno da je mizoginija jedan od faktora pobede. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 1 hour ago, JPM said: Zasto se stalno kada zena ne pobedi/bude izglasana/dobije radno mesto itd. to automatski gleda kao na slucaj mizoginije i diskriminacije? Zasto se uvek uzima ta Serena Williams karta? Zasto muskarac koji je pobedio ne moze da bude zadovoljan pobedom, nego mora da ide jos korak dalje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago Ja onako potpuno laički gledano, mislim da je Tramp dobio izbore jer je prostom narodu obećao neke, narodski rečeno, veoma teško ostvarive kule i gradove, i davao obećanja koja nemaju previše veze sa nekom realnošću. Ili u prevodu, lupetao. A narod voli bajkice. Mnogo je lakše držati se nacionalističko-ksonofobne priče nego li ulaziti u sitna crevca ekonomske krize i onome što je potrebno da bi se živelo bolje, šta god to značilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago Just now, JPM said: Ja onako potpuno laički gledano, mislim da je Tramp dobio izbore jer je prostom narodu obećao neke, narodski rečeno, veoma teško ostvarive kule i gradove, i davao obećanja koja nemaju previše veze sa nekom realnošću. Ili u prevodu, lupetao. A narod voli bajkice. Mnogo je lakše držati se nacionalističko-ksonofobne priče nego li ulaziti u sitna crevca ekonomske krize i onome što je potrebno da bi se živelo bolje, šta god to značilo. Ja mislim da Tramp nije dobio ni glas vise nego sto je dobio kada je izgubio. Znaci, nije bas da je bilo tako strasno pod demokratama, nego ima sigurnu kult bazu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 2 minutes ago, McLeod said: Znaci potpuno je sigurno da je mizoginija jedan od faktora pobede. Sa ovim mogu da se složim, to jest da je to jedan od faktora. Ali je užasno pogrešno i pogubno to predstavljati kao nešto što je tako, nepremostivo i prakrično glavni uzrok. Karakterizacija sebe kao žrtve po pitanju kriterijuma na koje nemamo uticaj je odlika luzera. Pogledaš sebe u ogledalo, popraviš ono što je bilo loše, unaprediš se pa ideš dalje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkoKep Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 14 minutes ago, Smrtokapa said: Post ukazuje na to da se dvema kandidatkinjama zameraju potpuno kontradiktorne stvari, pa postavlja pitanje da li možda baš ti kritičari kojima kod njih smeta čas ovo čas ono nemaju možda neki neizgovoreni razlog koji im smeta, s obzirom na to da onog suparničkog kandidata ne podvrgavaju tako rigoroznim ispitivanjima. Razlog je vrlo verovatno mnogo jednostavniji, onaj ko je rešio da glasa za Trampa će glasati za Trampa i ko god da mu je kandidat naći će razlog zbog kog mu se ne dopada ovaj drugi. Kao što će onaj ko je rešio da glasa za Kamalu glasati za Kamalu i naći milion razloga zašto ne Tramp. Ne moraju odmah da se prave teorije zavere o mržnji prema ženama. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago Just now, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ja mislim da Tramp nije dobio ni glas vise nego sto je dobio kada je izgubio. Znaci, nije bas da je bilo tako strasno pod demokratama, nego ima sigurnu kult bazu. On sigurno ima svoje "tvrdo krilo", tu nema sumnje. Na kraju krajeva, za to su zaduženi savetnici koji kreiraju sliku o njemu, u narodu, za kakvu misle da će doneti plodne rezultate. U prevodu, igra se na basic instincts kartu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago Volim one koji se ubace u diskusiju čim se spomene mizoginija, da nam kažu kako su to teorije zavere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted 5 hours ago Share Posted 5 hours ago 11 hours ago, mrd said: Ja imam još goru misao. Da se sad odselim u Australiju i nju bih s'oproštenjem upropastio. Prvo juga, sad USA, ako odem down under i nju ću da pokvarim. Haha. 🤣 A si razmišljao o Prištini ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 41 minutes ago, MarkoKep said: Znači Tramp je dobio izbore zato što je društvo patrijarhalno i mrzi žene ? Da mu je protivkandidat bio muškarac ostvaren u svojoj profesiji izgubio bi ? Muškarac koji je bio ostvaren u svojoj profesiji je razneo tranpa. Legenda kaže da je to bilo...čekaj samo... negde...da, 2020. A sad bez ironije, zaista smatram da Amerika nije spremna za predsednicu, i sad posle ovog debakla, za moga života neće izaći nijedna od dve glavne partije sa kandidatkinjom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 4 minutes ago, Helena said: Muškarac koji je bio ostvaren u svojoj profesiji je razneo tranpa. Legenda kaže da je to bilo...čekaj samo... negde...da, 2020. A sad bez ironije, zaista smatram da Amerika nije spremna za predsednicu, i sad posle ovog debakla, za moga života neće izaći nijedna od dve glavne partije sa kandidatkinjom. Bice dobro da onih 170M zadrzi pravo glasa s obzirom koliko Stiven Miler sada divlja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 21 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ja mislim da Tramp nije dobio ni glas vise nego sto je dobio kada je izgubio. Znaci, nije bas da je bilo tako strasno pod demokratama, nego ima sigurnu kult bazu. Nije to tako jednostavno. Za ove četiri godine od prošlih izbora četiri godišta Amerikanaca i Amerikanki su stekli pravo glasa, a mnogi koji su glasali pre četiri godine sada mirišu ljubičice odozdo. Teoretski moguće da tačan broj omladine koja je stekla pravo glasa i na ovim izborima glasala za Trampa bude jednak broju onih koji su glasali za Trampa pre četiri godine a danas su pokojni. Samo što ja ne verujem mnogo u tu teoriju. 3 minutes ago, Helena said: Muškarac koji je bio ostvaren u svojoj profesiji je razneo tranpa. Legenda kaže da je to bilo...čekaj samo... negde...da, 2020. A sad bez ironije, zaista smatram da Amerika nije spremna za predsednicu, i sad posle ovog debakla, za moga života neće izaći nijedna od dve glavne partije sa kandidatkinjom. I ja smatram da će se teško dogoditi, ali neki sledeći izbori gde bi išla Nensi Pelosi protiv Niki Hejli bih baš voleo da vidim, bio bi to epic fight. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 2 minutes ago, Stiletto said: Nije to tako jednostavno. Za ove četiri godine od prošlih izbora četiri godišta Amerikanaca i Amerikanki su stekli pravo glasa, a mnogi koji su glasali pre četiri godine sada mirišu ljubičice odozdo. Teoretski moguće da tačan broj omladine koja je stekla pravo glasa i na ovim izborima glasala za Trampa bude jednak broju onih koji su glasali za Trampa pre četiri godine a danas su pokojni. Samo što ja ne verujem mnogo u tu teoriju. Ni ja ne verujem u tu teoriju. 8 minutes ago, Stiletto said: I ja smatram da će se teško dogoditi, ali neki sledeći izbori gde bi išla Nensi Pelosi protiv Niki Hejli bih baš voleo da vidim, bio bi to epic fight. Nansi vec sad ima 100 godina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 15 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nansi vec sad ima 100 godina. Može Majkl Dukakis....jel živ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago Demokrate kakvi su stratezi, ako uđu u novi ciklus sa idejom da sledeći kandidat treba ipak da bude muškarac i to nešto mlađi, završiće na kraju sa Pelosi sto posto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boxcube Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 44 minutes ago, McLeod said: To jeste veliko pitanje, kakve su da su i Kamala i Hilari, obe gube od Trampa koji bi objektivno trebalo da izgubi od random lika sa ulice. Znaci potpuno je sigurno da je mizoginija jedan od faktora pobede. Vise je porazu Kamale doprinela eutanazija veverice Peanut i rakuna Freda nego mizoginijia. Naprosto, kad imas pricu "Tramp je Hitler" i glasaj za mene ili si mizogeni rasista, a pri tome nemas nikakav ozbiljna program plus pretis da razbijes americku ekonomiju taksama na neostvarenu dobit moras izgubiti. Ilon manje vise, ali kad sam video da je ekipa iz silicijumske doline okupljena oko e/acc pokreta dala otvorenu podrsku Trampu znao sam da Kamala ne moze dobiti. Sa druge strane Skot Presler lokalni aktivista u Pensilvaniji je uradio lavovski deo posla da reigstruje ogroman broj gradjana i obezbedi vecinu za Trampa. Tako da ce verovatno neke objektivne analize pokazati da je ipak Skot i lokalni aktivisti u plavom zidu odgovoran zasto je zdi postao crven. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted 4 hours ago Share Posted 4 hours ago 6 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Nansi vec sad ima 100 godina. Ima 84, ali izgleda vitalnije i od Trampa i od Bajdena, od kojih je starija. Nju sam naveo jer jedino nju znam među ženama Demokratama koja bi mogla da se nosi sa Hejli. Sa Kamalom bi Niki obrisala patos. Da ne pominjem Saru Pejlin od Republikanki (je l' se tako kaže?). Od žena Demokrata koje bi mogle na predsedničke izbore znam samo Kamalu i Mišel Obama. Naravno da ih ima još, samo ih ja ne znam 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
doragan Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Gledao sam.iskljucivo Afroamericke.jutjubere, kao Candace,Hodge twins,Amala Ekpunobi.i sl...ako njima ne.smeta Tramp,i argumentovano, i ironicno, opletu.po Kamali i.njenim minionsima,sta bi meni to smetalo?Kao da mi.u Srbiji nemamo precih problema?Uzivajmo u predstavi i da gledamo da ovde promenimo nesto,. slabo nam to ide od ruke! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Ne izgleda vitalni je, naprotiv, sva je voštana Što se pak tiče Obame, ja pojma nemam o njoj, svi se nešto hvale njome kako bi bila dobra političarka. Ja bukvalno nemam predstavu, kontam da bi bila za prava žena, ali kakvi bi bili njeni stavovi u ostalim krupnim stvarima? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 1 hour ago, McLeod said: To jeste veliko pitanje, kakve su da su i Kamala i Hilari, obe gube od Trampa koji bi objektivno trebalo da izgubi od random lika sa ulice. Znaci potpuno je sigurno da je mizoginija jedan od faktora pobede. Izaberes dva najgora zenska kandidata, ili ih nametnes birackom telu (u oba slucaja) I onda mislis da je razlog sto gube, zato sto su zene? Hilari su svi ionako mrzeli, a kamala je bila omrazena I medju demokratama, Dan pre kandidature, I smatrana je za najgoreg VP pick u istoriji, nesposobna. U svojoj predsednickoj kampanji 2019 je ispala pre nego je dobila I jedan glas u primaries. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago (edited) Ok... Verovatno je ovde već gotovo sve rečeno, no da probam i ja malo svojim rečima: Demsi su se ukopali na više strana: Jedna je da su mnoge glasove uzimali zdravo za gotovo, bilo je nepojmljivo i pomisliti da će izgubiti popular vote. Takođe, Bidenovo povlačenje i Harris kandidatura, to je došlo prekasno (U smislu kratkog trajanja njene kampanje, kako profilisati, napraviti legit kandidata od nje itd). Za dobiti izbore, nije dovoljno samo po sebi, stalno ponavljati kako ti nisi toliko loš kao što je protivkandidat, rekao bih da se u gubitničkom taboru previše išlo na to, sa sve potcenjivanjem faktora spram Kamale tj mišljenja o njoj, koji bi mogli da ukratko okarakterišemo sa " You president!? Who the hell are you!? " Inflacija u prethodnom periodu jeste bila veliki činilac, to je baš jedan od tangibles. Lepo je rekao onaj lik u studiju "Fundamentals..." Mislim da bi trebalo da batalite svako poređenje sa 2020-om: Kovid godina, izbori usred sveopštog sranja, jada i bede, koje su šanse da bi neki predsednik tada bio reizabran. Ja cenim da bi Sveti Petar lično izgubio te izbore za drugi mandat, sa sve nekom preporukom od Gospoda u jednoj i ključevima za raj od Isusa u drugoj ruci... A histerija oko ubistva Floyda je bila takva i tolika, kao da je Trump lično udavio čoveka u Minneapolisu. U tim uslovima, nakon ne skraćene nego blago rečeno krnje kampanje, Joe Biden, well known veteran career politician, sa svom mogućom i nemogućom podrškom od koga sve ne, dobija izbore, naravno pravi izbor protiv Donija i pobedi, za tu godinu i te uslove pun pogodak. Niđe veze anomalija od godine '20-te, sa izborima 4 god kasnije, ako i ima nešto da može da se usporedi, to je više izuzetak nego pravilo. Covid era je bila previše specifična (Evo malog ličnog primera ovde, ja sam jedini ban, pretprošle god zbog praktikovanja pesničkih sloboda na temi o covidu, dobio u 14-oj godini bivstvovanja na f92 i vox92.) Edited 3 hours ago by Marko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tex_Willer Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Volim one koji se ubace u diskusiju čim se spomene mizoginija, da nam kažu kako su to teorije zavere. Ne verujem da je Hr toliko naprednije društvo pa je pre 10g biralo zenu, a da Amerika to ne moze. I jedna i druga su dosle nakon demokratske vlasti, nije lako konstatno imati kontinuitet pogotovo sada kad je Kamala bila deo tima u kome inflacija divlja s jedne strane, a ogroman novac se daje za neku tamo Ukrajinu za koju malo ko je i cuo do pocetka sukoba( ovo sve pisem iz prizme nekog glasaca koji losije zivi u odnosu na 2020) S druge strane ja sam ubedjen da je bio neko drugi umesto Trampa, da bi jos manje glasaca demokrata izaslo, mene ovaj upad Kamale podseca na upad Milanovica i mozda sam lud ali smatram da je prerano usla u trku, kad vec na početku ona nije bila kandidat, jer sam hajp je poceo kontinuirano padati, da su izbori za mesec dana bili tek bi tu ubedljivo dobio Tramp, odnosno vreme je radilo protiv nje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted 3 hours ago Share Posted 3 hours ago 5 hours ago, DameTime said: Jbt u 2024. godini na srpskom forumu čitamo kako je širenje mržnje prema ženama u stvari pravo na slobodu govora. Pa iz perspektive jednog srpskog foruma, to možda izgleda čudno. Iz perspektive jednog Amerikanca je to potpuno normalno. Sloboda govora u USA društvu je potpuno drugačiji fenomen nego u Evropi i to moraš da razumeš. Tamo je ok da misliš da su žene niža rasa ili šta god, niko ti to neće zabraniti. I to nije problem. Problem su uzroci koji dovode do toga da i takvi stavovi, koji bi možda u evropskim društvima bili smatrati za govor mržnje, dobiju svoju publiku. I to mnogobrojnu. Tu onda nije problem u onome ko širi taj govor mržnje, već u društvu koje je za to prijemčivo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts