HAMMER Posted May 30, 2020 Share Posted May 30, 2020 (edited) 59 minutes ago, sasa965 said: Prati i analizira mehaniku? ne samo mehaniku vec i sile i momente. Edited May 30, 2020 by HAMMER Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted September 25, 2020 Share Posted September 25, 2020 Ne znam da li ste primetili, a verovatno jeste ako se krecete u (Internet) krugovima posvecenim meme subkulturi pogotovo, da je mouth breather postala prilicno popularna uvreda, najscesce koriscena kao reakcija na sliku muskarca sa izrazito slabom vilicom/bradom i jako neatraktivnog izgleda lica. Naime, odnedavno je kod Gen-Y i Gen-Z postalo opsteprihvaceno misljenje raznoraznih doktora i naucnika da disanje na usta deformise lice, pre svega facijalne kosti i doprinosi neatraktivnom izgledu (muskaraca najpre, posto je poznato da su zenama privlacne jake vilice). Od ranije je poznato uverenje da je disanje na nos stetno zbog povecavanja sansi za infekciju gornjeg respiratornog trakta, ali ova teorija mi deluje suludo. Ima li neko misljenje ovde? S tim uvezi, Internet je zapalila tehnika poznata kao "mjuing" (eng. mewing) koja bi trebala da pravilnim drzanjem jezika u usnoj duplji popravi kranijalnu strukturu valda, neprivlacan izgled, sredi zastoje u disanju tokom spavanja, cak i drzanje i sta sve ne. O da, vezba je primenljiva i na odrasle i efikasno vraca mladalacki izgled kroz mesec/dva vezbanja. Ne moram da vam govorim da je vezba postala najpopularnija medju incelima - da se za pretpostaviti. Dakle, ljudi veruju da je moguce izmeniti kostanu strukturu ovom vezbom 😞 . Ja sam kanda lud, pa mi ovo deluje kao one vezbe u kojima se ljudima savetuje "tegljenje" falusa za uvecanje duzine 😞 . Jel ima neko neko misljenje? Preferably strucno 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted September 26, 2020 Share Posted September 26, 2020 Daleko od strucnog, vise iz iskustva: vrh jezika treba drzati iza prednjih zuba u gornjoj vilici. To nam prvo kazu kad pocnemo da ucimo jogu ili Yhai CHi - tako se spajaju 2 velika meridijana - "grejaca", jedan je sa prednje strane torza a drugi sa ledjne strane a vrh jezika ih spaja i obezbedjuje kruzenje energije. Ne mogu da razumem da je disanje na nos - stetno? Mislim da imamo nos bas da bismo disali na taj nacin, tu se nalaze i dlacice koje treba da sprece ulazak prasine i bakterija u disajni trakt. Blokirani nosni putevi (3 krajnik) izazivaju ozbiljne probleme koji se resavaju i operacijom devijacije ako treba. Toliko o "uverenosti"o stetnosti disanja na nos. Ako muskarac nema sta vrednije da ponudi, tesko da ce mu jaka vilica pomoci, bar kod pametne zene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 Napisao sam da "najnovija istrazivanja" (obozavam kad tekst pocinje sa recent studies show...) pokazuju da disanje na usta uzrokuje deformaciju lica, pre svega facijalnih kostiju, zuba i sl (a ne disanje na nos). Tekstovi su objavljeni na ozbiljnim sajtovima (WebMD izmedju ostalih) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pletilja Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 On 9/25/2020 at 10:38 PM, RatzenStadt said: Od ranije je poznato uverenje da je disanje na nos stetno zbog povecavanja sansi za infekciju gornjeg respiratornog trakta, Ovo sam procitala i reagovala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted September 27, 2020 Share Posted September 27, 2020 typo 😞 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 (edited) Da li je neko upoznat sa slucajevima u kojima su roditelji u oblastima gradova Cork i Dublin u Irskoj navodili da su im deca dobila autizam nakon sto su primala MMR vakcine? U pitanju je negde sredina '90-ih godina. I uopste - je to dokazivo,ta korelacija vakcina/autizam? Znam da smo pricali vec o ovome,ali vise smo se fokusirali na Vejkfilda i njegovu studiju tj."studiju".@Eddard@McLeod @Sunshine State& ostali Zanima me zbog ovog ponovnog zahuktavanja epidemije boginja.. Edited March 19, 2021 by Crni Bombarder Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Nema nikakve povezanosti. To je povezano sa Vejkfildovom studijom, znaci nikakva uzrocno-posledicna veza ne postoji, ali ce uvek postojati oni koji ce povlaciti te paralele svaki put kad dodje vreme vakcinaciji, svake godine je ista prica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Postoji li ijedna studija,pojedinac koji su to ikada povezali,sem Vejkfilda? Znam da su u Japanu izdejstvovali da se daju tri odvojene vakcine,umesto jedinstvene MMR. To bese tamo jos devedesetih,mislim..i to na pritisak roditelja jer je i tamo % imunizacije dece znacajno opao.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 (edited) Zanimljiv je slucaj Japana - oni su jedno vreme "banovali" MMR vakcinu ne zbog sumnje na autizam, vec zbog nekih slucajeva aseptickog meningitisa, pa su od tad nekoliko puta imali epidemiju measles; mislim da se kod njih sad daje samo MR (measles-rubella), a mumps vakcina (zausnjaci) je na dobrovoljnoj bazi (ustvari, i MR je strongly preporucena) Edit: @Crni Bombarder pisali istovremeno Edited March 19, 2021 by Sunshine State 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 A da li znas koliki je opseg vakcinacija sada u Japanu npr? Za ove vakcine. (mozda bih i ja mogao naci,ali cenim da ces ti lakse ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 5 minutes ago, Crni Bombarder said: A da li znas koliki je opseg vakcinacija sada u Japanu npr? Za ove vakcine. (mozda bih i ja mogao naci,ali cenim da ces ti lakse ) Jako slabo - 0.39 % prvu dozu, 0.01 % vakcinisani s obe doze 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Kako? Cekaj,ti hoces da kazes da se deca u Japanu uopste ne vakcinisu protiv zausnjaka,malih boginja i..ne znam sta je ovo trece? 9 minutes ago, Sunshine State said: Jako slabo - 0.39 % prvu dozu, 0.01 % vakcinisani s obe doze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted March 19, 2021 Share Posted March 19, 2021 Just now, Crni Bombarder said: Kako? Cekaj,ti hoces da kazes da se deca u Japanu uopste ne vakcinisu protiv zausnjaka,malih boginja i..ne znam sta je ovo trece? Baba sumom, deda drumom 😄 Sorry, mislila sam da mislis na vakcinaciju za covid! Nemam info za MMR 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted March 19, 2021 Author Share Posted March 19, 2021 (edited) 4 hours ago, Crni Bombarder said: Postoji li ijedna studija,pojedinac koji su to ikada povezali,sem Vejkfilda? Ne. https://www.cochrane.org/CD004407/ARI_does-measles-mumps-rubella-and-varicella-mmrv-vaccine-protect-children-and-does-it-cause-harmful Edited March 19, 2021 by Eddard 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 14 hours ago, Crni Bombarder said: Postoji li ijedna studija,pojedinac koji su to ikada povezali,sem Vejkfilda? Znam da su u Japanu izdejstvovali da se daju tri odvojene vakcine,umesto jedinstvene MMR. To bese tamo jos devedesetih,mislim..i to na pritisak roditelja jer je i tamo % imunizacije dece znacajno opao.. U principu ni on nije radio istraživanje kako bog zapoveda. On je našao 12 primera dece koja su novodno dobila autizam neposredno posle vakcinacije i na osnovu toga izneo zaključke koje su ga upisale u istoriju. Kasnije je naravno dokazano da čak i u tom sitnom uzorku od 12 dece par njih je imala autizam i pre vakcinacije. Evo spisak istraživanja koji ja dajem antivakserima kada me pitaju za dokaze da je Vejkfild lažov : https://www.immunize.org/catg.d/p4026.pdf 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Posto sam godinu dana bio na socijalnoj medicini resim da proverim krvnu sliku. Rezultat u roku od 90 minuta, generalno sve uredu osim nizak nivo soli. Posto imam probleme sa srcem, godinama slusam "manje soli ,vise vode i kretanja", a sada ni to ne valja. Izgleda da cu morati da udarim po slaniku . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haklberi Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Samo rokaj kikiriki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Ja sam jos veci zavisnik od suncokreta, sto sam morao da ostavim bas zbog soli. Racunam sada mogu da krenem ponovo, barem do sledeceg testa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 7 hours ago, DJORDJE said: Ja sam jos veci zavisnik od suncokreta, sto sam morao da ostavim bas zbog soli. Racunam sada mogu da krenem ponovo, barem do sledeceg testa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 1, 2021 Author Share Posted May 1, 2021 Posto sam godinu dana bio na socijalnoj medicini resim da proverim krvnu sliku. Rezultat u roku od 90 minuta, generalno sve uredu osim nizak nivo soli. Posto imam probleme sa srcem, godinama slusam "manje soli ,vise vode i kretanja", a sada ni to ne valja. Izgleda da cu morati da udarim po slaniku .Koliko nizak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 Citirao me @AgroLaki pa da priupitam prisutne: Imate li neke zelje oko panaije? sladja, neutralna dijetalna..... Postujemo zelje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 23 minutes ago, Kronostime said: Citirao me @AgroLaki pa da priupitam prisutne: Imate li neke zelje oko panaije? sladja, neutralna dijetalna..... Postujemo zelje. Aaa? 😄 When sam te citirao gazda? Mozda mišklik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 12 hours ago, Eddard said: Koliko nizak? Ma nista ozbiljno. Sodium mi je na 134, a donja granica je 136. Chloride je 95, donja granica 98. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henry Chinaski Posted June 13, 2021 Share Posted June 13, 2021 Je l imao neko situaciju sa ujedom krpelja ? Ne znam da li da se javim infektologu, za sada je malo crvenilo, cirka 2 cm u obimu, pa mi glupo ici doktoru zbog toga ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts