Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/07/2023 in all areas

  1. juče sedim kod paše i cedim neku šljivu i žalim se šuraku što pušta neku random grand muziku u 22h on konačno poklekne i kao dobro, evo i krene sinanov blok u 22:15 je već prošlo tri-četiri rakije i ja kao, ček pašo, pa ti imaš SBB, daj pali sport klub u 22:30 smo već gasirani, gledamo finiš Zvezde bez tona dok ide "lepa do bola", rakija već prelazi u ugrožene vrste u 22:45 šaljem poruku Petruševu, jer, naravno da sam popio u 22:50 Petrušev zapravo ODGOVARA NA PORUKU i ono, čestitamo se i celivamo preko whatsappa ostatak večeri provodim tako što sam sebi puštam ex yu rock hitove i jedem pogaču i čvarke da pokupim etanol nije bilo loše badnje veče, drugim rečima
    56 points
  2. Nedović se može kritikovati zbog selekcije šute i ležerne odbrane u nekim situacijama, ali mi ne bismo ovu utakmicu nikad dobili bez njega, kao što ne bi dobili ni većinu utakmica koje smo dobili da nije pravio razliku i izmišljao poene. Mislim da je baš pretjerano pisati da je bio loš večeras. Imao je 6 asistencija, iznudio 7 faulova, index 21. I kad ne briljira opet pravi razliku na terenu. U ovom trenutku u našem rosteru jedino on i Petrušev prave razliku na ovom nivou košarke. Samo malo više poštovanje za Nedovića, nothing else.
    48 points
  3. Valjalo bi ovo dete kad se oporavi da se napravi akcija,prikupi novac neki kao pomoć za njega i brata,dovedu na neku utakmicu u Pionir i da im se uruči i pruži podrška da izdrže zulum.
    35 points
  4. Esencijalna pobeda sinoć. Stvarno smo bili ultra tanki što se kreacije tiče, ali pretekosmo. Petrušev vrhunski, Nedović dovoljno dobar i to je otprilike to, Marković i Mitrović kao jedini preostali igrači koji mogu da zavrte neki napad su bili očajni sinoć. Valensija dosta loša ali su imali ozbiljnu pomoć sudija, nije pogrešno reći da je sinoć bilo 5 crveno belih protiv 8 narandžastih, najgore suđenje sezone. Ili ipak 7 narandžastih jer je Dubljević bio kriminalan na obe strane. Ima mnogo šta da se zameri igračima ali to ne može biti u prvom planu nakon ovakve pobede u žešće okrnjenom sastavu. Pitbul i nežni Dalibor x faktori, bez tog njihovog doprinosa jednostavno ne bismo imali dovoljno. Bravo Zvezdo!
    35 points
  5. Мир Божији, Христос се роди браћо и сестре. Победа која нам држи главу изнад воде, мутне и пуне вирова, док се не докопамо мирнијег тока. Свака следећа утакмица ће бити све тежа јер смо осакаћени повредама јако битних играча, ту је и акумулирани умор, уз фарсу са Факуом. Али, кад се напокон комплетирамо, онда... Па, знате шта следи. Исто ово, само много убедљивије. Ова победа је посебно важна, можда и најбитнија у досадашњем току такмичења, јер помаже у остварењу циља који је постајао све јаснији након промене тренера, доселекције и сјајног скора 8:2 у последњих 10 мечева. У уторак 10. јануара нас очекује врло изазован дан, не само због снаге противника, већ и због специфичне ситуације која се надвила над овим дуелом. Ми, навијачи, прво морамо да победимо сами себе, да би омогућили да то ураде играчи свом противнику на паркету. Да пожелим да тај дан прође у Божићном духу, да љубав према нашем тиму буде једина покретачка снага, а да мржњу и остале негативне емоције оставимо онима који их шире и њима се хране. Морал, о коме се исписаше десетине страна у последње време, није категорија чије се значење најбоље објашњава речима, већ делима. Морал нашег тренера, морал наших играча на терену и преко медија, је модел који треба да прихвате и навијачи. И они на трибинама и они који пишу по друштвеним мрежама и форумима.
    31 points
  6. Duško tabela: 1. Crvena Zvezda 8-2 +22 2. Anadolu Efes 7-3 +90 3. Real Madrid 7-3 +87 4. Baskonia 7-3 +71 5. Olimpijakos 6-4 +111 6. Barselona 6-4 +22 7. Monako 6-4 -16 8. Žalgiris 6-4 -16 9. Partizan 5-5 +8 10. Makabi 5-5 -7 11. Virtus 5-5 -18 12. Fenerbahce 4-6 +/- 0 13. Bajern 4-6 -24 14. Pao 4-6 -49 15. Asvel 3-7 -63 16. Valensija 3-7 -67 17. Armani 3-7 -76 18. Alba Berlin 2-8 -75
    29 points
  7. Petrušev na poslednje 4 utakmice u el: Prosečni poeni: 20,75 Prosečni skokovi: 8 Prosečne blokade: 2 Za 2 26/36 72,2% Bacanja 22/24 91,6% Zver!
    27 points
  8. Hristos se rodi braćo i sestre. Srećan vam Božić i neka nam cela godina bude kao Badnji dan pa ko preživi neka priča. Naši igrači igraju iznad realnih okvira svojih mogućnosti od Duškovog dolaska,a kad konačno budemo kompletni(Luka,Džoni,Facu,Hasan...) mogu samo da poručim svim ostalima :Držte se!!!
    26 points
  9. A da nije malo i do Petruseva? Mozda i on ima zasluge za ovu svoju igru. Decko je stosta prosao u veoma mladoj karijeri, bio je MVP ABA lige i odlazi u sampiona EL gdje bude marginalizovan, zatim prelazak u sampiona Aba gdje se gura na 4 i dobija sanse na kasicicu. Dolazi Dusko i zatice decka koji je mentalno jak i vrijedan i daje mu sve vise i vise slobode kako vrijeme odmice a ovaj to vraca visestrulo. Naravno da i Dusko ima zasluge ali moram i Filipa da pohvalim, pravi mentalitet i pristup ovoj igri.
    25 points
  10. 24 points
  11. Što bi rekli neki stručnjaci, lako je Dušku kad ima Vildosu!!! Mir Božiji Hristos se rodi!!! Velika, Velika Pobeda!!! 💯 Duško hvala na svemu šta radiš i na tvom ponašanju… Primer svima nama… Momci hvala i vama!!! Sa Duškom ste postali ratni drugari… Nedović edukuje sportiste, kako se na pravilan način koristi javni prostor… 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Haštag #FreeFacu trenutno gori na Twitteru, javljaju mi neki drugari da ako ovako nastave ljudi, da će vrlo brzo biti u top 5 po aktuelnosti kada je u pitanju sport generalno… Ozbiljan pritisak javnosti na Evroligu 💯 #ZVEZDAIZNADSVIH
    21 points
  12. Rezime prvog dela (9-8): ❌ Efes ✈️ ❌ Pao 🏠 ❌ Baskonia ✈️ ❌ Real ✈️ ✅ Bajern 🏠 ❌ Monako ✈️ ❌ Fener ✈️ (dolazak Duška) ✅ Asvel 🏠 ✅ Alba ✈️ ✅ Makabi 🏠 ✅ Virtus 🏠 ✅ Partizan ✈️ ✅ Žalgiris 🏠 ❌ Armani 🏠 ✅ Oli ✈️ ❌ Barsa 🏠 ✅ Valensija ✈️ 🏠: 5-3 ✈️: 4-5
    20 points
  13. Želeo bih da ispišem par redova o Petruševu. Pre svega, neviđeno mi je drago zbog nivoa koji prikazuje, pre svega kroz prizmu reprezentacije koja mi je lično na prvom mestu. Fundamenti koje on poseduje (osećaj oko obruča, kontrola skoka, "dobre ruke", eksplozivan odraz, dribling sa obzirom da je visok igrač) u kombinaciji sa nabijenim samopouzdanjem trenutno čine da gledamo najkvalitetnije partije visokog igrača u Zvezdi koje pamtim. To što je on '00 godište, što sve ovo prikazuje nakon sezone kakvu je imao i što je do ovoga došao kroz postepen rast uloge koju je pre svega zaradio dobrom odbranom od dolaska Duška me još više raduje. Prisustvujemo rađanju jedne odlične karijere za koju ćemo moći sa ponosom da kažemo da je započela u Zvezdi (Megu ne računam kao ozbiljnu košarku) i zaista uživam u tome. Ipak, mislim da je ovo sinoć bila poslednja utakmica u kojoj protivnička ekipa nije uradila poseban skauting za njega i spremila različite odbrane i iznenađenja. Veliki izazovi su tek pred njim, moraće da pokaže mogućnost prilagođavanja i prepoznavanja situacija i jako je bitno da budemo spremni za to već u utorak. Situacije od sinoć gde se spušta lopta na njega, a 4 igrača spolja stoje ne smeju da se ponavljaju, pogotovo zato što Filip ima i dobar osećaj za dodavanje. Pretpostavljam da će pokušavati da ga usmeravaju u levu stranu mnogo više sa obzirom da je izraziti dešnjak i da mu neće dozvoljavati da prima loptu na levom postu. Dobra stvar je da imamo potencijalna rešenja za obe situacije, u prvom slučaju bi mnogo pomoglo da pogodi neki šut i da natera protivnike da mu prilaze agresivnije, a u drugom korišćenje Luke za high-low igru. Ide na Tavaresa, ozbiljniji ispit ne može da ima. Ja verujem u njega.
    19 points
  14. 19 points
  15. Briši dok nije video Željko.
    18 points
  16. Petrušev je više evropska verzija Entonija Dejvisa nego Jokića. Sposoban da odigra jednako dobro na obje pozicije i da dominira u oba pravca. I građom i atletskim predispozicijama više podsjeća na Dejvisa. Kad se već igramo takvih poređenja.
    18 points
  17. Trenutno ima 394 komentara na evroliginoj objavi da je Petrušev MVP ovog kola. 99% su #FreeFacu https://www.instagram.com/p/CnF8nd3jdor/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
    18 points
  18. Uh, bas ruzna i teska utakmica... I oni i mi obogaljeni, na momente jako losi, al prevredna pobeda na krv i na noz. Dusko je manjak kreacija / ball handlera ocekivano probao da sakrije rudarskim petorkama na pocecima poluvremena (Pefi-Lazarevic), igrom kroz post u prvim akcijama i strogom kontrolom ritma. Kako smo te minute preziveli sasvim solidno, pre svega zahvajuci Petrusevu, videlo se da mozemo daleko. Ofc, skripalo je tu, npr. na pocetku drugog poluvremna nam je dva put proslo Dobricevo spustanje na Petruseva (jednom kos, jednom povratni pas za trojku), ali smo onda nicim izazvano spustali loptu Markovicem sto je direktno izazivalo udvajanje, a nije bilo daljih kretnji ni lopte ni igraca. Ipak, dobro smo kontrolisali skok i imali dosta prilika za tranziciju, sto nam je mnogo znacilo. Ulaskom Nedovica teren je 'porastao', izlazili su visoko na njega, stalni pritisak, ali je bilo i vise mesta za igru. Lavovski se nosio sa pritiskom i jako je odgovorno vodio ekipu, sto njemu kroz karijeru nije bas bilo svojistveno. Pride, njegove dve trice su nam bile zlatna vredne. Takodje Holandova minijatura je bila odlicna. Ipak, uzasno nam je falio plej. Veliki broj napada se zavrsavao 'uvaljivanjem' lopte, koji je kasnije vodio ka hero ball-u i nekim bas bzvz potezima. Pefi je tu najodgovorniji, ali nekako ne mogu bas skroz da ga krivim. On me bas podseca na neke od nas na basketu - zna sta hoce, zna kako (tipa ono skupljanje u odbrani i banana iz drugog plana), ali nece telo. Bolno je koliko ne moze da zavrsi ulaz vec uvaljuje loptu, a i neki pasovi su mu bili uzasno neozbiljni. Ok jr on za 5tog beka, ali nikako za 2gog, hororasto. Pogotovo je drugo poluvreme bilo tesko za gledanje. Zatvorili su nam primarne opcije, Petrusev se umorio i svaki kos je bio kao gol. Sa samo jednim Argentincem sve ce biti mnogo lakse. Defanzivno svi-sve do besomucnosti, krila su odradila vrlo lep posao na Dubljevicu i manje dobar na Kubancu. Bentil od nekih wtf momenata (bacanje lopte u bunar, decision making uopste) do nekih wow hustle momenata - rampa, skok. Provaljen je, ogranicen, bez dobrog protoka lopte ni sut za tri iz ugla ne dolazi do izrazaja, ali njegova masa nam znaci kad igra uz Petruseva i Luku. Za kraj sam ostavio Dalibora... Moram da pohvalim stav, nije bili straha kod njega, probao je da prenese svoju ABA igru u EL konkurenciju. Sa par otpadaka se lepo snasao, odmah dize na kucanje. Ipak, meni je delovao bolno neeksplozivno kod odraza iz mesta i nekako sitno (sirovost na stranu, to smo znali). U odbrani mu je konstantno trebala pomoc. Drugim recima, jasno je da ne moze da uskoci u Martinove patike, ali da ima nacina sa bude vrlo iskoristiv - recimo ofanzivno moze da bude opasnost na Simon-utrcavanjima po ceonoj ili vise igrati pik s njim dok cetvorka siri, a defanzivno mozda najbolje uz Petruseva gde bi imao pomoc iz drugog plana. Anyway, mogao bi stvarno da bude odlican tandem sa Filipom kroz godine. Ali je jos mnogo mrtvih dizanja i ucenja kretnji (i suta, trehnike, svega) pred njim. Real je sledeci. Red je da se prekine nesrecni vec niz poraza u Pioniru. I da bude bez sranja.
    17 points
  19. Duško je nesumnjivo top level stručnjak u segmentu raspodele minutaže i definisanju jasnih uloga igrača što je glavni preduslov za besprekornu timsku hemiju, posebno u ovako velikim rosterima koje ovo takmičenje i iziskuje. Milina je biti ovako spokojan po pitanju poslušnosti igrača ali i ne biti iznenadjen jer i nama i timu iz tekme u tekmu demonstrira veštinu da svakom igraču nadje jaču stranu i upotrebi je u pravom trenutku. Maestro i gospodin za uzor. Nakon Nedarine izjave sinoć jasno je ko nam je genuine lider i kada se vrate Vildosa i Faku. Proslava poena nakon one trojke u derbiju je već sada antologijska scena KKCZ i njemu lično verovatno najdraži trenutak u karijeri...do sada. Sinoć je izašao pred kameru pripremljen, skoncentrisan i ozbiljan, što i trenutak nalaže, i iskoristio svaki sekund da nas predstavi u najboljem svetlu. Da ga noge služe i da nam ga ne troše mangupi. A ti Filipe skači im po glavama vazda...ka'ćeš ako ne sada.
    17 points
  20. I'm tired and sad about this whole situation. All I ask is that you please let me play
    17 points
  21. Kako su Dobrića prošli u ona dva posljednja napada, kao da je džak krompira, a ne igrač koji igra odbranu. Jezivo.
    16 points
  22. Mali offtopic, da li sam ja jedini koga ovaj Harper iz Valensije dosta podseca na Marlo Stanfielda iz Wire-a?
    15 points
  23. Ali na šta je Stefan Marković sinoć ličio, Mother Of God........... Od čoveka koji dvesta godina igra u najjačim ligama pomislio bi da ćeš dobiti nešto, ali šipak... Organizacija napada, duplo golo, odbrana, ajde da kažem đene-đene.. No par momenata su bili baš za neverovati, prvo pas Petruševu kog čuva bek kakav ne bi uputila ni moja mačka da je bila na terenu, u kontri faul na šutu za tri.. Onda mu se otvara sredina reketa, i šta čovek radi, kreće, staje, dodaje Bentilu kosku koji je VEĆ u tom trenutku u lošijoj poziciji od njega, a poznato je koliko je Bentil sposoban da brzo razmišlja.. I onda trešnjica™ na kraju svega, izvodi se lopta sa strane, čovek potpuno neopterećen pomisli da bi neko od njega očekivao da kao plej prihvati loptu nonšalantno prelazi u prednje polje, dok Nedović gine da lopta ne bi otišla u aut.. Kakvo ružno, pičkasto ponašanje, kakva usrana alibi košarka, samo da njemu ne bi išla odogovornost za bilo šta.. Da sam sinoć bio trener tamo, išutirao bi ga šimikama u bulju sa terena sve do Skoplja. PS Užasno mi je žao što mali Top sinoć nije dobio koji minut. Mislim da dječaras ima cohones i da ne bi zakazao.
    14 points
  24. Da izjavim za dnevnik...kad su nam svi igrači zdravi i registrovani, timski+trenerski smo najjači u EL. Samo da se umuvamo u top 8, osvajamo ovo izinat.
    14 points
  25. Nisi jedini, još dok je bio na koledžu komentator je jednom u prenosu izvalio to 😄
    14 points
  26. Misko je pragmatican. Ako misli da mu je bitnije da jos jednu godinu ostane i radi sa Duskom, on ce ga ostaviti. Mislim da on cilja NBA sa njim i da mu nije interesantan jos jedan EFES.
    14 points
  27. Nezavisni finansijski panel Evrolige češlja sve uplate u kešu koje je Filip Petrušev dobijao od rodbine iz Srbije i Miška nakon odličnog uspeha u srednjoj školi u Ejvonu. Direktor Evrolige Glikman lično je otišao u Gonzagu da proveri kako se Filip ponašao na žurkama, jer nije jedino učinak na terenu ono što čini sportistu. Ne vredi ni što Bodiroga i Vladika Grigorije garantuju za dečka. U utorak mogu i jedni i drugi da dođu na ovacije i kitu cveća u Pionir (mora valjda malo uvijena verzija zbog osetljive moderacije). Na poluvremenu ispaljujemo Prepeliča iz topa, pa Are Haliko honorarno (mora od nečeg da živi narednih mesec dana) demonstrira publici kako ono bacakanje nakon pištaljke jeste čist faul za tri. Pre toga da se sastane nezavisni etički komitet Evrolige, da vidi šta će sa ovako zapaljivom i nacionalističkom retorikom i izjavama nakon meča. Možda dve utakmice suspenzije.
    14 points
  28. Sa Duskom ladno 4/0 u gostima Neverovatan podatak Potpuno nam nebitno gde igramo
    13 points
  29. Malo! Blaga kazna za onakav skandal. Pogotovo mi nije jasno da je pokazivao prestup mahajuci i onda pri dizanju Mirotica na sut poslusno dize jednu a kad ovaj pogadja i drugu ruku u zrak sa tri prsta. Totalno pomracenje uma ili namerna kradja.
    13 points
  30. Zvezda - Vajld kard timovi 2:0
    13 points
  31. Fan baza oko maltretiranja igraca koji nista nije skrivio. Blokada moze da traje dok se ne rese dugovanja, cim se ona rese nema ni jednog normalnog razloga ne ukinuti je. Evroliga bi mogla malo da smanji svoje licemerstvo.
    12 points
  32. Svidja mi se sto smo pobedili ovako jak tim u Evroligi u gostima bez Vildoze i Kampaca. Niko sada ne moze da kaze da smo novcem kupili pobede. Vidi sad ovo: Petrušev 32 minuta Dobrić 26 minuta Marković 22 minuta Lazić 19 minuta Lazarević 19 minuta Mitrović 13 minuta Dalibor Ilić 9 minuta 7 igrača koji su zajedno možda plaćeni nešto preko 2 miliona (Koliko jedan Žoc verovatno) uzimaju 140 minuta, znači 70% vremena na terenu. i dobijemo EL utakmicu u gostima.
    12 points
  33. ✨ Mir Božiji, Hristos se rodi i srećan Božić svima koji ga slave danas! ✨❤️
    12 points
  34. Dobrić je naš, borben i uglavnom ga volimo ali on je retko glup i "nepismen" igrač. On ispada i dalje na svaku fintu kao iz voza, nije to ono da ga napadač dobrom fintom malo pomeri nego ga potpuno izbacuje iz ravnoteže. Sve dobro što uradi je na neki automatizam i primenu nabiflanog. Ima vrlo dobre fizikalije i agilnost i zbog toga je i postao profesionalan košarkaš, tehnički aspekt igre mu je potpuno amaterski. Nažalost, moraćemo da živimo sa njegovom većom ulogom i driblanjem dok se bar jedan bek ne vrati u rotaciju. Potpuno je neverovatno da smo dobili evroligašku utakmicu sa samo dva kreatora, Mumbru da se zapita šta je pripremao. Hvala mu.
    11 points
  35. Par crtica sa utakmice: -Ivanovic jos jednom odlicno pripremio momke. -Petrusev plese, odlicna bacanja koja su jako bitna bila. -Nedovic malo srlja, ali to je njegova igra, kad ga krene sut bice bas zajeban za cuvanje. -Bitni poeni Holanda. -Dobrica pretrcali svi veceras, ocajna odbrana. -Jako bitna pobeda, nek se cuva Real sad.
    11 points
  36. Bacio sam ovu prognozu pre 2-3 nedelje: Pogresio sam u jednom. Petrusev je ovo uspeo i bez Vildoze i/ili Kampaca. Petrusev je MVP 17. kola EL sa indeksom 36. Jedini konkurent je bio Rubit iz Bajerna sa indeksom 34.
    11 points
  37. 11 points
×
×
  • Create New...