https://www.reuters.com/business/energy/iran-attack-damage-wipes-out-17-qatars-lng-capacity-three-five-years-qatarenergy-2026-03-19/
Ako bih morao da pogadjam, pretpostavljam da ovakav razvoj situacije najvise odgovara Izraelu i Rusiji, s time sto koliko god da zalivske zemlje opravdano nece biti u ljubavi sa Iranom u buducnosti (mada nisu bile ni ranije), mislim da niko nece tako lako zaboraviti ko je zakuvao celu corbu.
Na Insajderu svako vece ima od 21:30 emisija iz gradova u kojima su naredne nedelje lokalni izbori, treba pogledati, zanimljivo je cuti razmisljanja ljudi, narocito jer su to manje sredine.
Da, na to sam mislila. Naravno, oni menjaju misljenje svako malo. Macron je poslao nosac, UK je valjda destroyer, ali to je bilo vec neko vreme. Realno, Tramp im je rekao, sta ce mi NATO, ako to znaci da mi samo branimo Evropu, a vi necete da pomognete kad treba. 🤷♀️ Nije da mu stvarno treba pomoc, nego je pokazao da nisu saveznici. Zato i ovakav mutan odgovor, jer su skontali da ce verovatno biti posledica.