Jump to content

• Topics

• Uh, ovo nije za porediti brt. Ugovori o radu nisu ni blizu ugovorima koje profi sportisti zaključuju (u Srbiji vrlo verovatno ne ali pričam generalno). Nije isto da mene poslodavac ne može da razvali po džepu jer mu moje eventualno odsustvo (pritvor, zatvor, TTP...) ne odnosi toliko profita koliko bi profi klubu odneo odlazak jednog (najboljeg) igrača. Pa opet, zakon kaže da ako odem na robiju 6 i više meseci, radni odnos prestaje mimo moje ili poslodavčeve volje. Plus napolju ima i ugovora o radu sa C managementom koji imaju slične klauzule, o tome se i te kako vodi računa.   Naravno da (profi) klubovi) vode računa šta im milionski plaćeni igrači rade u slobodno vreme, poštujući sva njihova ljudska prava i istovremeno štiteći svoje komercijalne interese. Pa tako Lejkersi uzmu i glupog Radmana opale po džepu 500k i za malo mu raskinu 30m ugovor jer je povredio leđa/rame vozeći bord na planini pa potom i lagao klub oko toga. I to je radio u svoje slobodno vreme.   U suprotnom, klubovi ne bi imali nikakve disciplinske protokole i propise i ne bih ih zanimalo šta igrač radi nakon isteka poslednjeg minuta utakmice ili kraja treninga. 
    • Znaju i te kako. Kupili su najjeftiniji paket, jedna utakmica dnevno. Može im se...
    • Još kad zagrmi sa tribina... Ti nisi Luka, ti si bure debelo, bure debelo, bure debelo...
    • Plejof je uzbudljiv cas i sokantan. Kolika je kvota bila da ce Indijana igrati konferencijsko finale? Kolika je kvota da ce na istoku u finalu biti Indijana - Njujork? Dakle neke stvari se pomeraju. Z|ali boze redovnog dela kada prva ekipa  u konferenciji ne moze doci fo konferencijskog finala. Tacno je da karte verovatno na zapadu nisu pomesane po kvalitetu na kraju. Lako je moglo doci do totalno drugih parova u prvoj rundi. Na istoku verovatno povrede kreiraju na kraju plasman ali i to je deo sporta. Ne bih otpisivao Denver. U svakom slucaju fin plejof, gledljive tekme skroz. Najslabija karika je tu Arena sport koja ne prenosi sve utakmice peljofa. Zasto ne prenosi i oni ne znaju. Sto se tice razbijacke ekipe... da li postoji. Narativ, hajp je oko Oklahome ove godine. Broj pobeda u sezoni, nacin na koji je ostvareno sve to ukazuju da su oni numero uno. To sto je Denver ogolio njihove mane je sasvim nesto drugo. 
    • Tebi tvoja firma može da odvali kaznu ako se pojaviš ujutru na poslu pijan ili toliko mamuran da ne možeš da radiš smisleno svoj posao, ali da ti zabrani gde ćeš da se krećeš i šta ćeš da radiš van radnog vremena, ne-me-ze!
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...