Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

11 minutes ago, ИEsA IlIC said:

debakl, nema se sta tu pricati. 80+ i 90+ poena u jedine dve ozbiljne tekme. katastrofalna odbrana. 

ostavka jer ovo je mozda i najveci blam nase reprezentacije s obzirom na kvalitet koji ova generacija ima. plus vrlo problematicna selekcija igraca i vodjenje cetiri centra. 

osedeli skola u laganom ritmu metnuo 20 poena.

kampaco rasturio nasu odbranu, vrhunski mec je odigrao. 18 poena, 6 skokova i 12 asistencija. 

 

 

bili smo jedan od dva ubedljiva favorita za titulu. ostavka je moralni cin. 

 

Nismo mi bili nikakav favorit... mozda jedino u medijima.  

 

Ni sto se tice igraca, ni igre... 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Stiletto said:

Toliko o ovoj generaciji.

 

Sad sledi raspad sličan onom posle 2005. i jedno deset godina bez medalje u seniorskoj košarci. Neki novi košarkaški SNS Tumbaković i SNS Neško koji će povesti selekciju SNS Smrdije u nove poraze koji će se zaboravljati za 24 časa, slično reprezentaciji u fudbalu ili rukometu. Reprezentacija od Pena, Avramovića, Đokovića, Pecarskog, Petruševa koji će gubiti po 20 razlike od raznih Nigerija i sličnih, dok možda (i to debelo možda) neka talentovana deca koja sada imaju desetak godina ponovo zaigraju kvalitetnu košarku na ovim prostorima.

 

Ono "debelo možda" zbog toga što će ta talentovana deca mnogo verovatnije igrati za Nemačku, Švajcarsku, Australiju, Kanadu, Austriju gde će ih odvesti njihovi roditelji umesto za ovu SNS prćiju.

giphy.gif

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Mnogo smo poleteli, loše podneli pritisak favorita. Realno je da ima 7-8 približno jakih ekipa, i da od bolje pripreme za meč i taktičke i psihološke zavisi pobednik. Mnogo nam je bilo lakše ranije kad smo bili underdog. Argentinci opušteni, rastrčani, borbeni, mi sve kontra. Njihova svaka trojka je izgledala kao normalna stvar, a naša kao herojski čin.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Dokle god ima rezultata selektor moze da se opravdava kada ne pozove one koji realno imaju kvaliteta da budu tu. Imena svi znate. Kada rezultati izastanu, on mora da snosi odgovonost za takve odluke.

 

Dalje, selektor psihicki nije dobro pripremio ekipu za odlucujuce utakmice. Neki igraci nisu bili na zeljenom novou, pre svega Guduric i Lucic. Naravno i Vasa potpuno opravdano.

 

Kockanje sa igracima koji kvalitetom ne pripadaju reprezentaciji Raduljica, Bircevic, Simonovic mu ovoga puta nije poslo za rukom i oni su bili potpuno neupotrebljivi.

 

Sta reci za najboljeg centra evrolige koji mu ne igra, iz pitaj boga kojih razloga, ili za to sto mu najbolji Nba centar zvanicno celo prventsvo igra na pogresnoj poziciji? Koliko moze u napadu smo videli danas, ali zbog izivljavanja selektora nad Milutinovim i Jokic je onako istrosen poceo gubiti koncentraciju i energiju kako je vreme izmicalo.

 

Cemu uporno drzanje u igri indisponiranog Bjelice? Eno ti druze sada Bircevica kojeg si poveo, pa neka ga menja.

 

Dalje, lopta nije dobro kruzila, nije isla iz ruke u ruku kao na ranijim mecevima, otuda smo videli gomilu soliranja, svih igraca. Na sta je to licilo videli smo.

 

Selektor cak nije traziio ni tajmaute kada je trebalo. Pa makar da je cutao na njima. Ne, on je pustao da Argentinci vezuju serije.

 

Nakon svega sto sam rekao, sramota bi bila da doticni seletor ostane na toj funkciji, iako je u meni do ovog prvenstva imao velikog postovaoca.

 

Sale odlazi.

Edited by Kastel
  • Like 5
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, riviera said:

ipak je argentina trebala da se izbaci. tu je kvalitet bio na nasoj strani ali samopouzdanje 0. pod pritiskom vaznih utakmica smo opasno popucali 

 

Pa ono to je, kad je bilo bitno petlja je nestala. Plus sve ukombinovano sa pogresnim potezima koje je selektor vukao jos od pocetka priprema. Tako da, za mene ovo nije nikakvo iznenadjenje. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Od mene svi mogu da dobiju samo čestitke. Nisam primetio da se iko štekao, igrali su koliko su mogli i to je to. Protivnik bolji, pre svega brži, a onda sve ostalo. Dosta smo malera imali usput, svi ih znamo, nadamo se da ih uskoro nećemo imati.

 

Nema potrebe da se Sale tera, on će sam da ode. Hvala za jako dobrih pet godina, bio je i ostaće legenda.

 

Šta dalje? A ništa, u rupu and start digging... Plašim se da nema baš nekih vanserijskih talenata u našpj košarci i da ćemo narednih X godina biti jako bleda kopija ovih posledniih 5.

 

No, to mene sigurno neće sprečiti da gledam i navijam kao do sada.

 

Napred Srbija 💓

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Just now, Golijat said:

 

Naravno da jesmo i to drugi...

Mada ne znam ni sam sto odgovaram na ova sranja...

 

Ovaj tim ima dva vrhunska igraca, Jokica i Bogdana. Francuska ima Furnijea, De Koloa, Gobera, pa cak i Batuma. Australijanci Milsa, Bejnsa, Inglsa. Spanci su isto tu negde... 

Link to comment
Share on other sites

Znam da ste svi van sebe posle ovoga ali zaista nema razloga da sad vredjamo djordjevica.Sale ce se povuci,zna on sta je red.pokazimo malo postovanja za sve medalje koje je osvojio kad smo  bili za klasu losiji od konkurencije. Hvala Saletu za sve sto je uradio za nas i svim reprezentativcima koji su se zrtvovali za svoju zemlju i narod.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Obradovic ne zeli da ima nista (manje vise) sa ovom zemljom za sada. Njega zanima klupska karijera i da radi na sebi kao treneru i da se usavrsava. Ovo sam cuo direktno od njegove rodjene sestre.

Kari je mator za ovakve akcije. Mislim da ni njega vise ne zanima da bude selektor.

Kokoskov je jedino ime koje ima dovoljno ambicija, ali i znanja da se nosi sa trenutnom situacijom.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...