Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/26/2021 in all areas

  1. Dobro, ubedili ste me. Bilo je razgovora i u moderaciji oko bana. U kraćim crtama, konačni stav moderacije je da nema osnova za kaznu. @Laki21 će biti skinut ban a ja mu se ovom prilikom izvinjavam za inconvenience. edit: Završeno. Ipak, moram reći da ostajem pri mišljenju da su rabote kao šenluk usred urbanog jezgra grada ne samo anticivilizacijske već i opasne po život. U prilog tome svedoči i moje stravično iskustvo za Novu 2001., kada je rikošet uleteo kroz prozorče od kupatila i pogodio u vrat prijateljicu. Ostatak noći sam proveo s njom u Urgentnom.
    15 points
  2. Jokara ima više DD(52), nego Embid mečeva(41) 😁
    14 points
  3. Eh... Možeš isterati Trampa iz Bele kuće, al ga ne možeš isterati iz Anđelije Sent from my phone using their app
    10 points
  4. Zasto? Kada ulazis u brak, ulazis sa osobom koju si birao na osnovu necega sto vam je zajednicko. Neka to budu interesovanja (ne moraju biti sva ista), stavovi, vrednosti. Ali verujem da povlacis negde granicu, na primer da ti je neprihvatljiva osoba koja negira Holokaust. Ne bi sa nekim takvim proziveo zivot (ni dva dana posto saznas za takav stav)? I to ne samo zbog tog jednog stava. Ono sto mislimo o nekoj temi refleksija je onoga ko smo. Osoba koja negira Holokaust pokazuje manjak interesovanja za istoriju, plitko razmisljanje, povodljivost, diskriminativne predrasude, intelektualnu lenjost, manjak empatije, generalnu povrsnost u emocijama. Ako biras da se ne druzis sa ljudima koji veruju u takve stvari, da ne delis svoje resurse (emotivne, fizicke, itd) sa takvim osobama, zasto bi porodica bila izuzeta iz toga? Ekstremni primeri toga da porodica ne treba da ima povlascen polozaj svakako su slucajevi nasilja. Ako vidis da tvoj otac tuce tvoju majku, da li je to dobar ili moralan covek? I ako nije, zasto zasluzuje tvoje emocije i vreme? Zbog slucajne okolnosti da te je proizveo? Sta mu to tacno dopusta? Mozda ne smatras da su antivakserstvo ili slicno te crvene linije. To je skroz ok. Ali samo razmisli da li postoje crvene linije iza kojih bi ti prestao da imas kontakt sa clanovima porodice. Verujem da ces ih lako naci, kao sto ces ih naci i kada je rec o prijateljima, poznanicima, drustvenom sistemu, itd. Ukratko, ako ista hocu da kazem kao neku opstu poentu, to je da nema bezuslovne ljubavi. Samo je pitanje koliko blago ili ostro postavljamo uslove (bilo da to radimo implicitno, bilo eksplicitno, mi prema drugima i drugi prema nama).
    10 points
  5. Not the GOAT we have but the GOAT we need.
    9 points
  6. Nema to veze, samo Uroš zagovara teoriju kako eto u Teksasu i Misisipiju pada broj zaraženih, a više nije obavezno da se nose maske, a sve to povodom da se potvrdi njegova toerija da maske nemaju nikakvu namenu. Ako on može Teksas i Misisipi, mogu i ja Novi Zeland i Australiju, a sve ove zaražene i mrtve širom planete ćemo da ignorišemo.
    8 points
  7. Poštovanje za prikazanu želju da se sasluša Vox populi i da se ne insistira tvrdoglavo na donetoj odluci. I to je potrebno umeti. Mene je iskreno zanimalo šta je od pravila prekršeno (mada se zalažem da Lakija i ostale cigane s foruma treba banovati s vremena na vreme, bez posebnog razloga ). Ovo je forum sa listom svojih pravila i sankcije na njemu se ističu za prekršaj istih. Niko od nas nije računar, na odluke utiče milion stvari iz naše sadašnjosti i prošlosti, ali bi uvek trebalo težiti da se presecanje zasniva na tome da li napisano krši pravila foruma ili nam samo izaziva loš osećaj u stomaku, glavi ili gde već. Šenlučenje je užasna stvar i ljudski je razumljivo da neko vuče negativna sećanja na posledice istog, ali smatram da pisanje o događaju od pre 30 'dina uz napomenu da to nije nikada kasnije ponovljeno ne može biti osnova za ban. Takođe, niko ovde nije ni bio niti je sada svetac, granice u pisanju moraju da postoje, ali ne smemo da skliznemo ni u isilovano čistunstvo.
    7 points
  8. 7 points
  9. 19/20 - 28.9mpg 15.1ppg 44.0%2p 37.2%3p 74.1%1p 20/21 - 28.8mpg 15.2ppg 46.0%2p 42.4%3p 89.2%1p
    7 points
  10. Milina za pogledati u ponedeljak ujutru.
    7 points
  11. Aham... Zaključak je da ja imam jedno trideset slemova.
    7 points
  12. bogdanovic dao pet trojki u cetvrtoj cetvrtini
    7 points
  13. Novi Zeland, dva meseca bez smrtnog slučaja. Australia od oktobra.
    6 points
  14. Srećan dan Svetog Nolana svima koji slave
    6 points
  15. Države po meni nisu plave i crvene. U njima žive stanovnici koji mogu pripadati različitim strankama i glasati za koga žele. Ponekad im se poklopi da im je guverner taj koga su izabrali, a ponekima ne, naprotiv. U tim državama bez obzira na vlast, guvernere, gradonačelnike, itd. mnogi stanovnici odlučuju da li i dalje nose ili ne nose maske i budu pažljivi ili ne. Razumem da je to vrlo lako koristiti termine plavi i crveni da to kao nešto objasni. U realnosti je to mnogo komplikovanije. Zato se često ogradjujem jer ne bih da generalizujem. Kod nas je guverner (republikanac) ukinio mere nošenja maski zvanično pre mesec dana u jeku vrlo dobrog masovnog vakcinisanja i time postigao šta....pa manje više ne mnogo osim da je dao povoda nekima da namerno idu u prodavnicu i deru se kako imaju pravo jer je on to rekao. A i kao mnog je hrabar objavivši ovo i znajući da će problem preneti gradonačelnicima. Većina gradonačelnika i biznisa nastavlja sa merama. Mesta koje sam posetila u roku od prošlog meseca i dalje drže obaveštenja da su maske i distanca obavezni. Procenat onih koji ih ne nose maske je vrlo mali po onome što sam ja videla, možda vidiš jednog, dvoje ili troje bez u prodavnici za kupovinu namirnica. Ali, ponavljam da je ovo samo moje vidjenje i nikako ne mogu da tvrdim da je to svugde isto. U razgovoru sa prijateljima, kolegama koji žive u drugim gradovima sa različitim gradonačelnicima čujem sličnosti.
    5 points
  16. Procitao ovde na forumu pre par dana, zaboravio, prisetio se price, ne zna odakle... dosao podelio ovde sa nama. 😄
    5 points
  17. Ah, Pletilja je poznata kraljica melodrame, forumska Mir Jam, ako me razumete tako da te nisane, grudobrane ne treba uzimati zdravo za gotovo. Ozbiljno: sta ocekivati od populacije planete ciji je momenat paznje sa 12 sec pao na 8 sec. u 2019. Zlatna ribica se drzi na stabilnih 9 sec.* * Danas na radiju Bg 2, prof Dejan Petrovic....
    5 points
  18. Preturam malo po nekim starim snimcima i naidjoh na jednu zanimljivu raspravu od pre par godina Mozda ne bi bilo lose podsetiti "javnost" na sve ove argumente kojima su se ostali suprotstavili Barkliju. Jer ako se ova sezona posmatra iz istog tog ugla, Nikoli mogu vec sada da uruce nagradu.
    5 points
  19. Da znaš da jesam ali sam i navio dva alarma, prvi u 01:50, drugi u 03:50 hahahaha Sreća na ovaj drugi nisam morao da se budim
    5 points
  20. Tebi nije problem što su ti prijatelji antivakseri, pošto si i ti antivakser, ili bar poluantivakser. Meni je problem, pošto antivakser = ne baš inteligentan, a ja nemam vremena ni nerava za ne baš inteligentne ljude.
    5 points
  21. Dje mu je +5 ppg da ga Kosta i Mek priznaju za legit nba igraca
    5 points
  22. Imamo kako nemamo. Ostavio se prozivanja ljudi preko instagrama i ne skida se vise go u Pioniru. Sad seta kuce i uziva u stalnom poslu.
    5 points
  23. Kada su Danci rekli ne treba nam Astrazeneka, iz Estonije su se odmah javili i rekli dajte ih nama. Neverovatno mi zvuci da neko baci vakcine. Neka podele Kosovu, Crnoj gori, BiH... da ne pricamo van Evrope.
    4 points
  24. Ovi podaci za mart samo još jednom potvrdjuju koliko se steluju brojke smrtnih slučajeva
    4 points
  25. Partizanu se spremalo tesko vreme i to nema veze sa terenom
    4 points
  26. 1 WP samo za ovo pitanje Cu,secamo li se legendarne teme? Kada sam je DRUGI put citao,toliko sam se smejao da su kolege/ice na poslu mislile da sam doruckovao bunike. Kakvih je tamo ispovedi bilo..
    4 points
  27. Laki i Barakuda 😆
    4 points
  28. U drustvu su ih pojeli mimovi, u nekom drugom, npr poslovnom okruzenju politicka korektnost.
    4 points
  29. I meni ostao Majk Jucolinjo iz Meša kao noćna mora, jebo nam je majku tada.
    4 points
  30. mslim da nema neizvesnosti ... znamo sve polufinaliste [emoji1] I da cestitam @ZvezdinhoZvekiju pobedu... rec je rec, polako pocinjem da stedim za večeru
    4 points
  31. Dace bog,derbi LA u prvoj rundi Ajmoooooooooooooo
    4 points
  32. 19 year-old Jim Carrey 'hitchhiking' in 1981 Muhammad Ali and Sylvester Stallone pretending to fight onstage at the Oscars in 1976 Helen Keller meeting comedian Charlie Chaplin, 1918 Keith Richards of The Rolling Stones posing next to an anti-drug poster, 1972
    4 points
  33. Da je to što je Laki tada uradio glupo i neodgovorno - jeste, bez ikakve dileme. Da je za ban sada i ovde na formu - nije i ne bi trebalo biti. Na kraju jedina ispravna odluka.
    3 points
  34. Hall je apsolutno bezopasan i protiv Zadra koji se danas jedva dovuko na poso. Uzeo je prvi šut i napravio prvi faul na kraju treće četvrtine. Nakon prenosa, prvom igraču koji ga pogleda on uvali loptu. NNoko mu pravi blok za prodor a on nastavlja sa sejf praznim driblingom u stranu i stiže do Dede da mu uruči oči u oči.
    3 points
  35. Kapiram da je Barakuda sad u fazonu "pogresi covek" i da ce brzo promeniti odluku, dok je na Lakiju da se bez mnogo brige i sekiracije vrati redovnom pisanju.
    3 points
  36. 3 points
  37. Bacicu neku foru sa viber grupa, samo da se dokopam telefona od matorog.
    3 points
  38. Hteo sam samo da kažem da se ovaj lik iz Nordeusa previše puva kao da je pronašao vodu na Marsu, oslobodio robove, napravio lek za rak ili napravio neki revolucionaran pronalazak, a ne suštinski napravio jednu uspešnu igricu na već postojeć koncept football manager igrica pre njegove. Svaka čast brale na toj igrici al tu se tvoj koncept neke giga korporacije i stručnjaka za sve i svašta i završava.
    3 points
  39. Ucestvovao sam posredno u Sportsteru. Generalno samo im je Top Eleven uspeo. Ali to nije nesto sto je cudno u tom svetu i Angry Birds je jedini uspeh kao 52. igrica koju je napravio Rovio, i od tada samo jasu na tom talasu i nijednu vise igricu nisu ni napravili da nije bila u relaciji sa Angry Birds bar koliko je meni poznato, a trenutno su teski preko milijardu dolara.
    3 points
  40. Šta da ti kažem, ja sam bio negde na putu između Beča i Pešte, a tadašnja devojka mi je poslala par poruka da je Partizan pobedio i bez preteranih detalja. Tek sam uveče shvatio da sam se spasio srčke u najavi.
    3 points
  41. 😄 a ono jes', da ne racunam sga, turner out, nurkic, curry, poku, wcj, korkmaz propustali meceve, vanvleet samo 2 utakmice tebi tebre svakako cestitke, pa se sibamo sledece sezone i da ne zaboravim, nisam ti ja plej of matic 😄
    3 points
  42. 3 points
  43. Kad su bile OI u Pekingu, ja sam se poslovno zatekao u jednom banjskom lečilištu. Ide neki tenis, nije više ni bitno ko je igrao. Gledam ja taj tenis u TV sali, par mesta od mene neki dedica gleda, ne trepće. Dolazi mu neki drugar i zove ga da idu u šetnju. Ovaj neće, ovaj drugi uporan "Ajde bolan, šta će ti te gluposti". Neda se čičica "Neću, idi bez mene, ovo mnogo zanimljivo, samo nikako da provalim kako se broji"
    3 points
  44. Ako je meni jasno zašto je ovo za ban zovite me Belveder.
    3 points
  45. Falko ce nam sledece sezone biti najbolji igrac. Decko izgleda kao brza verzija Marina, odusevljen sam ovim sto igra. Vec u finalu kupa ce da se vidi ovo o cemu pricam, mmw.
    3 points
  46. Vec trecu godinu zaredom se na svedskom javnom servisu moze pratiti velika sezonska selidba losova. Prosle godine je prenos trajao ca 800 sati. Ovo se moze gledati na netu u celom svetu, bez restrikcija u emitovanju. Kamere su instalirane na nekoliko mesta na severu Svedske u delu koji se zove Ångermanland a na mestima gde ljudi i zivotinje mogu da peske predju reku Ångerman i u okolini tih mesta. Vrlo nesvakidasnji prirodnjacki program, bez reci, samo meditativni zvuk prirode. Neuobicajen je osecaj prisustva u prirodi na toliku daljinu. Malopre sam gledala dva krasna losa koji traze hranu u shumi. Ako nekog zanima da (ponekad) baci oko → kliknuti na ”spela” (minutaza dole levo na stranici su neki dosadasnji highlights tipa lisice na ledu i sl.)
    3 points
×
×
  • Create New...