Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

  1. Today
  2. Angelia

    Bliski Istok

    To onaj sto Hamas tvrdi da bi IDF mogao da mu otkopa telo pa da drzi telo kao taoca? Posto oni, sad znamo drze telo jos jednog IDF vojnika koji je ubijen 7og oktobra. Izgubila sam racunicu koliko leseva su oteli. Trazili su razmenu 1:10, I to nekih terorista koji su osudjeni na dozivotnu, a sad kazu da za 5 devojaka koje su bile u IDFu traze 50 zatvorenika po osobi. Izrael se bori za svakog taoca, a ove zveri ni da trepnu za Palestince. Cak ce i telima poginulih da trguju, jer znaju da je porodicama bitno da ih sahrane.
  3. Mnogo toga se promenilo na bolje. Živimo u proseku oko 80 godina, ne umire se masovno od gladi, imamo mnoštvo lekova, procedura, droga da lečimo bolesti ili bar umanjimo bol, ubistva su sve ređa i ređa, žene imaju ravnopravnost u razvijenim zemljama, itd itd. Steven Pinker je to lepo obrazložio u svojim knigama i govorima.
  4. Talenat ispred vremena, danas u ovoj eri mekših streč centara sa svojim magacinom oružja bio bio All star zverka. Što reče Ljuba Vidačić, ovakvo telo, brze noge, puter ruku, post igru i uopšte mogućnost dominacije u oba pravca nisu imali čak ni Divac, ni Rađa ni Vranković. Samo jedna mala demonstracija moći i posprdavanje jednog Oberta i Skole. Više se borio sa kapacitetom pluća, klasik Dare.
  5. Yesterday
  6. Ti bas verujes u ljudski rod. Animalni porivi se nisu promenili u coveka jos od pronalaska vatre...
  7. Aleksandrov - svi drugi su krivi povreda, infekcija tokom operacije (stafilokok). Malo je falilo da čovek ostane bez noge. Uz Nemanje Matovića, najtalentovaniji mladi igrač kome su zdravstveni problemi uništili NBA karijeru. Nije ni čudno da je on donekle ogorčen.
  8. Samo ako izgubimo. Sali se malo Nugetlija, ne zameri mu. Primetio sam da si nekoliko puta provlacio kako mislis da je zalaganje i pristup pojedinih igraca/ekipa na razlicitim utakmicama isti. Nisam stigao tada da te pitam, da li mislis da je uvek tako i ako mozes malo da obrazlozis? Posto meni deluje da ocigledno to nije slucaj, narocitio sa sampionskim ekipama od sezonu ranije, poput Denvera sada. Dobio Stivens hitan poziv na pocetku 3/4 sinoc. Rek'o Silver "Klejev rekord ne sme pasti", pa Macola morao da izmisli neku povredu, da ga skloni za ostatak meca. 😅 Salu na stranu, imam ga na fantaziju, ono sinoc je bilo crveno usijanje. Steta sto je morao da izadje, mislim da bi oborio rekord da je mogao da nastavi, ili barem izjednacio. 7:43 do kraja trece, a on u strasnom ritmu + mec resen. Bez problema je mogao da pojuri rekord. Opak suter, izuzetan pronalazak Bostona, s obzirom da nije bio draftovan.
  9. Prave vise jer zapad maltene nije ni pravio pre ovog rata. Takodje, Rusija ima ogromne rezerve. Njena aktivna proizvodnja nije nista specijalno sto ne bi mogle samo evropske zemlje da matchuju, da ima politicke volje.
  10. Gostujuća garnitura Belgije na EURU je inspirisana i omaž je čuvenom strip junaku Rin tin tinu
  11. Jesu Bajern i Real prvi u svojim državama ali su prvi i u Evropi, mala razlika u odnosu na Zvezdu
  12. Hteo sam da napisem na kraju one tamo prosle sedmice, kako je Naz Rid dao vestacko disanje mojim plejof nadama sa onom partijom protiv Lejkersa. Posto je delovalo kako bih ispao u 1. rundi protiv koga god, zbog uzasnog rasporeda. Medjutim skoro citava ekipa je odigrala izuzetno prethodnu sedmicu, tako da vise nisam siguran. Ali ipak je raspored bio uzasan, uz samo po 2 meca Lebrona i Rida. Problem je sto ce to biti jako tesko ponoviti. 😅 Srecno mojim protivnicima i svim preostalim cetvrtfinalistima. I neka bolji pobedi.
  13. Hvala na odgovoru, to donekle objašnjava ali sam i dalje zbunjen. Zapad ima daleko bolju tehnologiju, ekonomiju, i mnogo više ljudstva, i još nisu pod sankcijama. Čak i da mnogo manje po procentu GPD-a investiraju u vojne svrhe, 2% visokog GDP-a milijardu ljudi je MNOGO više nego čak i 20% GDP-a od zemlje sa 150 mililna stanovnika i lošom ekonomijom. Politika ume da objasni neke stvari, ali da jedna Rusija može da napravi više granata od celog zapada mi nikako ne ide u glavu.
  14. https://racer.com/2024/03/18/the-indycar-field-prepares-to-race-for-everything-or-nothing-at-thermal/
  15. Ta je bila po isteku napada, nije dobio pas na vreme.
  16. Kako mu se skratila ruka za odlucujuci sut. 🙂 Srecom, tip je igraca koji nece odlucujuce suteve uzimati na ovaj nacin vec ce ici ili na prodor ili ce pronaci slobodnog sutera.
  17. Frisko od danas... @DameTime ovo si ti gostovala? 🙂 Ali kad je Boskic rekao "budalaskinja" tu sam pao sa stolice 😄 OK, sam cu da izadjem... 😄
  18. Preteruje autor članka. Jebi ga, mnogi su očekivali da će Rusija da pođe boljim putem posle pada komunizma i mirnog napuštanja zemalja koje su imali pod kontrolom, lako je posle bitke general biti. Da se NATO razišao, ne možemo sa sigurnošću tvrditi da bi bilo gore. Sa ruske perspektive, da se raspustila organizacija koja je napravljena da tebi (opravdano) stane na put, možda ne bi bilo apetita da se pojave Putin i slični koji bi iskoristili paranoični strah od zapada i tako uspostavili vlast. Postoji nešto što se zove self-fulfilling prophecy. Uostalom ... šbbkbb. Ono što jeste idiotiski je gledati samo sa sadašnje perspektive, ta neka vrsta navel gazing.
  19. Darkan svakako bio preozbiljan talenat. Jak, brz, leva ruka, moze za 3, moze za 2, moze da skoci, da odbrani, da lupi rampu. Verovatno do Jokica, najtalentovaniji srpski kosarkas ikad, uz ogradu da se ne secam onih koji su igrali 80ih recimo. Aleksandrova se nesto slabo i secam, vise sam slusao price o njemu, nego sto sam ga realno gledao. Apropo @Chaos Is Me price, jes drugacije, ali obojica na kraju krajeva nisu ostvarili ono sto im je bilo predvidjeno. S tim da je Darkan u fazonu - ja sam kriv, a Aleksandrov - svi drugi su krivi.
  20. Tu postoje dva objasnjenja - jedno je dobar marketing jer se sada prica o Canetu, a drugo je da je on dovoljno mator da bi pustio Olju da mu sitnim ujedima pokvari vece. Sa druge strane, verujem da ne bi ni hteo da pravi skandal u emisiji, jer oboje ipak dolaze iz istog gradskog okruzenja a i generacijski su bliski.
  21. Rusija je diktatura i to je praktično odluka jednog čoveka. Zapad je demokratija i mnoge kockice treba da se slože da bi se odvojio novac za povećanje proizvodnje. To je glavni razlog po mom mišljenju. Recimo Šolc bi mogao da odvoji 10 milijardi evra i uloži u proizvodnju municije i za godinu-dve da proizvodi dovoljno za Ukrajinu ali da bi on to uradio moraju da se slože i stranke iz opozicije da neće to koristiti protiv njega u kampanjama. Dakle potrebna je politička volja da država donese jednu takvu odluku a to je jako teško jer Nemačka nije u ratu i ne preti joj direktna opasnost. Ovo što rade Republikanci i Tramp je takođe odličan primer, koriste ovu situaciju za svoje stranačke interese iako je to direktno protiv SAD interesa. Drugi razlog je da Rusija koristi starije tehnologije proizvodnje municije i ne sprovodi neke visoke standarde u svojim fabrikama. Ovo prvo bi mogli i zapadnjaci da urade ali ne znam zašto ne rade a ovo drugo ne mogu nikako, osim ako bi gradili fabrike po zabitima tipa Srbija koje ne interesuju visoki standardi.
  22. A sad

    Bliski Istok

    Sve vise izvora iznosi tvrdnje da je 11. marta u izraelskom napadu na lokaciju u gradu Nusejrat (Nusejrat izbeglicki kamp) poginuo Marvan Isa, koji je drugi covek vojnog krila Hamasa. Sa bracom Sinvar i Mohamedom Deifom predstavlja cetvorku koja upravlja Hamasom u Gazi, a samim tim i pojasom Gaze. Ako je ovo istina to je najveci udarac Hamasu u Gazi u dosadasnjem ratu. Danas u al Sifa bolnici, koja nije upravni centar Hamasa, ubijen visoki funkcioner Hamasa i cetrdesetak terorista, a veliki broj ih je zarobljeno. Poginuo je i jedan izraelski vojnik.
  23. Jedna budala ga je i "namolila" pre dve godine da se vrati.
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...