Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

  1. Past hour
  2. Angelia

    Bliski Istok

    Sta je tvoja poenta? Mislim po cemu se razlikuje od prethodnog stanja gde su bili zadojeni mrznjom (nije slucajno Hamas dobio izbore, i ostao na vlasti)? Pa u tome sto znaju da postoji cena za to, I uklonis infrastrukturu da se pocini zlo. Ne bih da ti ucitavam, pokusavam da razumem sta hoces da kazes, da li je Izrael trebao da ne uradi nista, I svakih par meseci ima masakr? Ili da odustane od svojih taoca? Ti znas da to znaci fakticko propadanje Izraela, jer krsi svoj ugovor sa gradjanima.
  3. Čuo sam ili pročitao negde već i to značenje, evo i na Vokabular.net: Definicija i značenje reči Reziliti (arap.) sramotiti, grditi, ružiti, vređati. Iz mog kraja, ono što sam čuo od starijih ljudi, podrazumevam značenje :grditi, kritikovati Opet, iz mog kraja: Omalovažavati, nalaziti manu. Znam za priče , raspituje se rodbina za momka ili devojku , kadidata za brak, po selu, pa kažu jedni ga(je) hvale(fale) drugi kude, govore loše, manišu. Vidim da po nekim sajtovima reziliti i kuditi navode i kao sinonime, ja ih nikako nisam tako doživljavao, mada, ako zaslužuješ rezil mogi i da te kudim, jedino što bih rezil uputio tebi lično, a pokudu mogu i (ko čovek) iza leđa.
  4. Today
  5. Zapalili se Kelti, na drugoj strani Donovan ostao sam - HCA se vraća u Boston.
  6. Početak u Klivlendu obećava, dosta raspoloženih igrača na obje strane, obje ekipe dobro šutiraju - mogli bi imati neizvjesnu utakmicu.
  7. Ovo je bukvalno kao da te zena prevari svake godine po par puta a ti svake godine opet oprostis, jer ajde zao ti je.
  8. Imamo golmane koji brane u ligama petice a to nismo imali do pre dve godine, dokle će im ići karijere videćemo. Niko od njih još nema nameru da završava karijeru tako da imaju još šanse da budu u vrhu. Golmani su posebna vrsta fudbalera, jedan primljen gol pamti im se decenijama a hiljade odbrana brzo zaborave. Što se ovih naših golmana tiče izborili su se velikim radom da brane u najačim ligama i to se mora poštovati, a gde um je plafon pokazaće vreme.
  9. Inače mnogo mi je drago što Hrvatska nije pobedila zbog 0 za Švajcarsku. Karma
  10. Bukvalno smo bili poslednji u SF, iza nas Australia.
  11. Ne ne... cekaj, da te ispravim. Prvo ne dosudjuje nesportsku Ledeju, ONDA IDE DA GLEDA SNIMAK I POTVRDJUJE SVOJU ODLUKU. Onaj dvojac na B92 sto prenosi su prilicno uzdrzani po pitanju ocene sudija, uglavnom kazu "procenite sami" ili taku neku alibi izjavu. Za ovo su rekli da je definicija nesportske licne, cak se niko ne bi ni bunio, pa ni Ledej, znao je on sta radi i prihvatio bi takvu odluku, kao kad neko namerno u fudbalu dobije zuti da spreci kontru. Ali... sudije su nakon gledanja snimka odlucile da nije nesportska. Bas mnogo je prostora za manipulaciju u kosarci, ne vredi ni gledanje snimaka, ponekad ti je utisak da sudije tvrdoglavo donesu neku odluku, onda ispostuju formu ako se trazi challenge, odu pogledaju ali ne promene odluku. Kao da kazu trenerima "ti li ce me ucis sudjenju...." I to stalno tako, na mnogim utakmicama i ne samo odredjenim ekipama... prosto kao da su se odmetnuli. Isto mislimo. Nema veze sto nije isti sudija, to nije vazan detalj. Vazan detalj je njihovo vrlo cesto potpuno neshvatljivo ponasanje. Ja isto ne mislim da oni sude uvek "za nekoga", ali jesam stava da cesto namerno potkopavaju neku ekipu ako im se nesto ne svidi ili sta ti ja znam...
  12. Što se mene tiče zna se u pionir ne idem čak ni protiv Splita
  13. Ma daaaa Neka igra ova kuća...😗 Elem, od televotinga, 15 država je dalo Izraelu dvanaedtice, 9 hrvatskoj, sedam ukrajini, i nijedna druga država/izvođač nije dobio 2 dvanaestice ili više, do nabrojanih. Ako to nešto znači za soc/ stanovište.
  14. Yesterday
  15. Mene ovo samo zanima sa psiholosko-socioloskog stanovistva. Nikakvog razloga za veselje. Isto bi se osecao i da je pobedio Madagaskar. Gledam na HR forumu - placu i seku si zile, psuju na zirije i oprastaju se od pederske Evrope. :)
  16. Admiral

    NBA 2023-24

    Deluje mi da OKC-u fali jedan igrac koji igra u oba pravca da bi prosli seriju. Casona i Dorta Mavsi bas pustaju , s druge strane Joe je defanzivno problematican. Dok mi se Giddey generalno bas nikako ne uklapa u celokupnu kompoziciju. Wiggins nekako najvise obecava da moze da se prkljuci iz drugog plana, ali nije taj level trenutno. Ozbiljnost su npr pokazali i prosle godine kada se Holmgren povredio, nisu panicili i dovodili C, nego je tu ulogu odradio Pokusevski da bi se napravio sistem i tim adaptirao na taj tip petice kada se Chet vrati. Znaju sta hoce.
  17. nonick

    NBA 2023-24

    Uh, sta ce da rade ako dobiju takve sudije za zadnji mec u finalu? Uplaseno bacati Gatorade flasice na teren? I vikati ua sudija. I trener im je rekao da su izgubili fair & square.
  18. Aaaa, čestitke Švici, da proslavite u zdravlju i veselju
  19. Glavni dogadjaj cele ES mi je ovaj slom i pad Olija. Sa Y&Y je jos pre 10 godina bukvalno izmislio ovaj gej pop senzibilitet na mejnstrim nivou, otvorio vrata svim tim nesigurnim gej likovima sa kovdrzavom kosicom. Smejali mu se svi na glavnoj sceni sa kovrdzicama itd… Bio je ovo doba samo pre 10 godina. I sad se pojavio na jebenom eurosongu (bas tugica) na kojem ima par njegovih sledbenika i naslednika, koji bez njega ne bi postojali. I bio je najgori u izvodjennu samog sebe. Klinci su bili bolje verzije njega samog. Izgledao je kao depresivni i pogubljeni Foden.
  20. To nije zvanično stručni žiri, pa neko mora da probere pesme koje će se takmičiti, ali da su debelo zabrljali, jesu. Mek zvuči ko Maja Nikolić na PZE. Mene je zapravo najviše zadovoljilo 3.mesto Francuske, odlična je pesma. Dodaću još i ovo, meni je najbolja Ukrajinska pesma ona koje nije ni pojavila na ESC, zaboravila sam kako se zove, jer je devojka bila nešto u Rusiju, tako neka bedastoća.
  21. Zasto se pretpostvalja da je glasanje publike objektivnije od glasanja zirija ? 1. sa jednog telefona je moguce dati 20 glasova ! 2. drzava koja ima vise emigrananata ce vec po nacionalnoj osnovi biti u prednosti, posebno jer su emigranti veoma patriotski nastrojeni 3. CH ziri je dao HR 8 bodova; HR -> CH 0 ? 4. politika i seksualno opredeljenje (ili koketerija sa tim) su odlucujuci faktori izbora ? ZAVERA ! PS Više od milijun Hrvata i njihovih potomaka živi u SAD-u i Kanadi. Oko 400 000 Hrvata ima u Južnoj Americi, a najviše u Argentini i Čileu. Dijaspora u Australiji obuhvaća oko 250 000, a u Novom Zelandu oko 100 000 pripadnika.
  22. Bilo je obvious da Slovenkija ne može da pobedi, kao ni mi ni Norveska, ali onda barem Svajcarac ili Francuz. Od ovih favorita (dosta poena)ogao bih da svarim i da je Ukrajina pobedila. Hrvatska mi je užas. Kao nekalav madhup Scootera i jebem li ga čega. Poluhuliganska pesma. Jao, mnogo mi je epik što se ložiš na ES, onako odistinski. Niso mogo da se poseres sam po sebi. I kakvo “u istoriji”?! Koja istorija, ovih para godina kako se ovako racunaju poeni… ne drami. Ce se pregura do sledeceg maja, i spedeceg ES-a.
  23. Bukvalno se kidam sta da radim... da li da idem u ponedeljak? Nije problem ni iscimati se i doci 2 sata pre tekme, ni to sto ce to biti u spicu s jednog na drugi kraj grada, ni sto ce biti uzas za parking - sve to nije frka - nego mi je bedak da odem a da ne znam da li cu uopste moci da udjem i ako udjem da li cu ostati jednu, dve, tri cetvrtine ili do kraja, pa ako i ostanem do kraja i ne izbace nas zbog kretena, da li cemo uopste moci da disemo, stojimo na obe noge - doci 2 sata pre tekme i tekma ima da traje jos 2 i po, sa prevozom tamo i nazad, to je preko 5 sati od cega barem 3 do 3 i po cemo morati da stojimo kao sardine?! Onaj mamlaz robotike ce da gleda da ugura sto vise ljudi a sto moze biti bukvalno opasno po zivot za neke. Ne daj Boze da nekom pozli... edit: ode post pre nego sto sam zavrsio - kidam se i iz razloga sto bih odlaskom na neki nacin i dao legitimitet ovoj Covicevoj pizdariji. A zao mi ekipe, s kojom iako se nisam nikako srodio, opet je to moja Zvezda...
  24. Darko

    Bliski Istok

    @Mama_mia @Angelia @Stiletto, ne vidim kako je neka međunarodna misija realna, iako ja isto mislim da bi bilo bolje rešenje. Jedina opcija što ostaje je Izraelska okupacija Gaze. I sada dolazi pitanje: šta možemo očekivati od stanovnika Gaze koji prežive? Imaćemo desetine ako ne i 100+ hiljada mrtvih, i još više povređenih. Stotine hiljada raseljenih, koji više nemaju gde da žive. Hamasa više nema ali ... šta misliš, da li će ti ljudi, ionako već indoktrirani od strane Hamasa i drugih, gledati da sarađuju sa Izraelom koji im je tu štetu načinio? Čak i da nisu odojeni mržnjom ... kako bi ti reagovao/la da ti dete pogine, stan uništen, dobar deo prijatelja i rodbine pobijeno, i sada taj isti koji je to uradio krivi tebe za to i očekuje da prihvatiš njih kao legitimnu vladu i da zaboraviš sve to. I šta će biti onda? Jel to pobeda za Izrael? Naravno da je moguće, pa nisu svih 100% stanovnika Gaze sledbenici Hamasa. Naravno, oni koji nisu za njih su manjina i ne mogu da se suprostave javno, jer su Hamas teroristička organizacija. Takođe, malo više poštovanja prema meni od vas bi bilo poželjno, ne mora odmah da se počne sa vređanjem.
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...