Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Zato je na početku razgovora za Meridian sport, na pitanje o omiljenom trenutku u crveno-belom, posle kratkog razmišljanja izustio:

“Bilo je mnogo sjajnih trenutaka, ali ako bih neki morao da izdvojim – zakucavanje u drugoj utakmici finala protiv Partizana. To je bilo posebno“, rekao je Holins.

Iskusni Amerikanac će ostati upamćen kao vrhunski defanzivac, ali i kao jedan od najzaslužnijih što je Crvena Zvezda sezonu 2022/23 okončala osvajanjem triple krune. I dve godine kasnije mu nisu izbledela sećanja na veliko ABA finale. 

“Finale je imalo sve što možete da zamislite. Bilo je veoma zahtevno fizički i mentalno, ali kao košarkaš i takmičar uživate u takvim situacijama. Uvek je zabavno setiti se tih utakmica”.

A kada pričamo o velikim potezima, može slobodno da se konstatuje da je u majstorici te serije najveći izveo Nejt Volters. Njegova trojka na ulasku u poslednji minut praktično je prelomila utakmicu u Zvezdinu korist.

“Ogroman šut, doneo nam je prevagu. Sećam se dobro. Veliki trenutak i sjajan osećaj. Posle izuzetne borbe u toj seriji”, prisetio se Ostin sada već čuvene Nejtove strele.

Iskoristio je I priliku da poželi sve najbolje bivšem saigraču, koji je nedugo nakon, kako sam kaže najvećeg šuta u karijeri, odlučio da okači patike o kiln.

“Nejt zna šta je najbolje za njega. Osetio je da došlo njegovo vreme i to je najvažnije. Srećan sam zbog njega, znam da će uraditi velike stvari i posle košarkaške karijere”.

Vratili smo razgovor na finale.

Holinsov verovatno i najveći kvalitet je igra u odbrani. Neumoran je, disciplinovan i na najbolji način koristi atletske sposobnosti. Zato je u protiv najvećeg rivala imao ulogu senke čoveka koji će i u predstojećoj borbi za regionalni predvotiti crno-bele, samo ovoga puta sa trakom oko ruke – Kevina Pantera.

Koliko su se puta sastali i kakve su bitke vodili, stekao se utisak da su razvili i rivalstvo.

“Nije to bilo između nas dvojice, već između Zvezde i Partizana. Zbog rivalstva klubova je postojala dodatna tenzija u našim duelima, jer sam ga uglavnom čuvao, ali to je bio samo deo takmičarskog žara. On je veoma talentovan igrač i ne čude uspesi koje je imao sa Partizanom. Ipak, kada smo igrali protiv njih, želeli smo samo da pobedimo”.

imati posebno mesto u njegovoj karijeri.

“Pamtim osvajanje Kupa, ma sva tri trofeja koja su za klub, navijače i sve nas bili velika stvar. To su bili sjajni trenuci. Prevalili smo mnogo toga da bi ostvarili ciljeve. Nije bilo lako, bilo je uspona i padova… A opet, dobiti Partizan, biti u mogućnosti da savladate tako legendarnog trenera i odlično vođenu ekipu, to vas ispunjava. Izuzetno iskustvo. Sve to se pamti. I bilo je baš zabavno. Nikada neću zaboraviti taj period. Nema mnogo mesta na kojima sam se tako zabavljao igrajući košarku. Imali smo sjajan tim, obožavao sam saigrače, trenera Dejana…”

Održava i kontakte sa momcima sa kojima je delio svlačionicu i teren u Zvezdi.

“Čujemo se i dalje povremeno. Igrao sam protiv Nikole Kalinića, pa se dešavalo da odemo na večeru, da se ispričamo. Čujem se i sa Lukom Mitrovićem, imam veliko poštovanje za sve momke, odlično smo sarađivali i stvorili sjajne odnose”.

Trudi se da ostane u toku koliko mu obaveze dozvoljavaju. Planira da isprati i finalnu seriju.

“Pratim koliko mogu, želim im mnogo uspeha, tu je i dalje još nekoliko momaka koje dobro poznajem. Imali su solidnu sezonu, nisu možda ispunili sve ciljeve, ali to se dešava”.

Branio je Zvezdine boje sa četvoricom momaka koji su i pred nastupajuću finalnu seriju u klubu, Lukom Mitrovićem, Brankom Lazićem, Dejanom Davidovcem i Stefanom Lazarevićem. Šalje im i poruku.

“Igrao sam derbije jedne sezone, a oni ih igraju toliko dugo, tako da imaju mnogo više iskustva, ali – neka daju sve od sebe, zabave se i pobede”, a onda je poentirao na srpskom: “Ajde, Crvena zvezda”.

❤️ Holins

• Like 1
  • Love 7
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

https://basketballsphere.com/marius-grigonis-pozdrav-dejanu-radonjicu-on-je-moj-omiljeni-trener/

Ne bas preterano inteligentni Grigonis ne kapira da je u naseg Deje Radonjica vaznije kakav si covek odnosno kako se ponasas i da se postuju dogovorena pravila i disciplina nego to dal ces pobediti ili izgubiti neki mec. Zato sto Dejo zna da je sve u zivotu prolazno ali da obraz nema cenu. 

Neka slavi Grigonis ovaj trofej (igrao 6ipo minuta u finalu i postigao 0 poena) uzdizajuci sebe kao da je on zasluzan za isti a nije dao nijedan kos u finalu, kao da Radonja ne zna da je odlican igrac ali da ga je klupirao neke utakmice zbog loseg ponasanja, on to mozda potiskuje i nije svestan sta prica ali kad bi pogledao istini u oci bio bi ok sa samim sobom i istinski bi se radovao ovom trofeju a ne da prvo sto mu padne na pamet pri davanju izjave buda ova cinicna izjava o Radonjicu, tu nema srece.

U zivotu treba biti veliki Dejan Radonjic a ne mali Grigonis. Makar osvojio 0 trofeja a ovaj 100.

Edited by Brat od Korneta
  • Like 3
Posted
14 minutes ago, Kronostime said:

Sto ga stavi medj` bivse igrace i trenere - buducnost je pred njim samo da diplomira.

:s_d:

Veruj da sam dugo razmisljao gde bi bilo najbolje sa ide ova trenerska minijatura.

Prejak je za ABU  i KLS a preslab za EL, pa hajde ovde.

• Ha-ha 5
Posted (edited)

Ovo je za "vise od igre". Inace je Muta igrao box'n'one sa one na Igoru ili Vuku zavisno od petorke kad nas je umalo dobio u Laktasima, ali nas buduci head coach lupa toliko I o pravu gde bejase najbolji student u istoriji tokom 7 godina studiranja, tesko da moze da u basketu bude bolji sa "niko ne igra zonu", pa skroz off topic "Blesingejm prolazi bez postavljenog pika"...

Edit: @Clash preslab za EL? Sram te bilo! 

Edited by leki bg
  • Ha-ha 1
Posted (edited)
17 hours ago, Shunsuke Nakamura said:

Ne mogu se oni porediti, Alimpijević je za dvije klase bolji trener. 

Ma da, ovo je vise neki ljudski osvrt, s tim da uprkos tome i dalje ne cenim Alimpijevica. 

P.S. Kuzma tezak diletant od coveka. Luka se i trudi nesto, bas deluje da voli ovo sto radi, ali Kuzma em neznalica, em nabedjen. Pola emisije prekida Vladu, a drugu polovinu drka telefon. Cak mu je i Vlada rekao da gleda u telefon non stop dok ovaj odgovara. 

Edited by Markoss
  • Like 2
  • 2 weeks later...