uvrnuto Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 (edited) Kad ste kod tikvica, cvet tikvica (muški) može da se pohuje, da se puni, itd. Kul je. Kod nas obično bacaju, kontam. Edited August 17, 2023 by uvrnuto 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Ne volim slaninu, gadna mi je i uvek je izbacujem iz svega kada je prisutna. 1 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 1 hour ago, Indig0 said: Šta fali ovde? 😅 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 17, 2023 Author Share Posted August 17, 2023 12 minutes ago, Chaos Is Me said: Ne volim slaninu, gadna mi je i uvek je izbacujem iz svega kada je prisutna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old 666 Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 22 minutes ago, Chaos Is Me said: Ne volim slaninu, gadna mi je i uvek je izbacujem iz svega kada je prisutna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Gledajuci strance kako se u cevapima dave, zaboravih da obozavam Ajvar... Eto ti mene u marketu: 530 dinara za 700 grama - kupuj! Prvi ukus, pljuc, drugi ukus = kiselo, bre, ovo sranje, ali i dalje je onaj pljuc... pa ovo pecene paprike videlo nije. PS. Bolje da sam zapalio tih 530 dinara! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Kad smo kod ajvara, uvek sam više voleo "kupovni" nego domaće varijante, kod tih domaćih svako ih začini preko svake mere da bude otužno. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Tim Chaos, kad je slan'na u pitanju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Moja draga je provalila (ili beše videla na Ani ) da je onaj Premijin ajvar jedini od kupovnih u koji ne trpaju šećer. Stvarno ima drugačiji ukus a probao sam manje-više sve što se nudi kod nas. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 1 hour ago, RatzenStadt said: 🤤 neki ljudi ne smeju da jedu slaninu zbog religije... Koje religije - vegetarijanske? S obzirom da slanina moze da se pravi i od drugih "plodova tora". Recimo, jeo sam jagnjecu slaninu sa Zlatibora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 1 hour ago, Chaos Is Me said: Kad smo kod ajvara, uvek sam više voleo "kupovni" nego domaće varijante, kod tih domaćih svako ih začini preko svake mere da bude otužno. Javi mi se na pp da ti pošaljem teglu..novog razume se..kad ga uskoro spremim.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 A, ti, timo...trci na Zakintos! Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 56 minutes ago, Barkley#34 said: Moja draga je provalila (ili beše videla na Ani ) da je onaj Premijin ajvar jedini od kupovnih u koji ne trpaju šećer. Stvarno ima drugačiji ukus a probao sam manje-više sve što se nudi kod nas. Na redditu. Istina je, btw. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 2 hours ago, Chaos Is Me said: Ne volim slaninu, gadna mi je i uvek je izbacujem iz svega kada je prisutna. Ni ja je smislit ne mogu. Prsut, snicle, kotleti i svasta nesto moze al ne znam sta bi me moglo natjerat da jedem slaninu i cvarke. Sam izgled iste mi je uzasan. Opcenito ne mogu smislit nista masno, sa govedjeg suhog mesa redovno skidam bijele dijelove. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Pricate o hrani za vreme rucka... Majku vam....Sad sam gladan. :D 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 17, 2023 Author Share Posted August 17, 2023 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Krenuli ste od kulinarskog kutka, a zavrsili na svetogrdju... Da probam da oplemenim - bili do skoro na Sitoniji, varijanta svaki dan nova plaza, svako vece nova taverna. Sitonija se prilicno iskomercializovala, izgubila je neku car koju je imala... Ipak, ima da se probere. Dva gurmanska hajlajta: 1) fensi taverna u grad(ic)u, sa ogromnim prometom. Napadali smo red sniper-a - ribica koja me najvise gadja na zubatca. Ajd sto je riba spolja atraktivna (sto je ofc 100posto nebitno), ali meso joj je bas to - meso. Poslastica. Sladju ribu nisam jeo. Uz to sam uzeo za sebe i hobotnicu sa rostilja (ja sam tu Vucicevac, preferiram lignje, mada jako volim i ovo) ali su me razocarali porcijom - dobio sam jedan mali pipak. Jedan. Da nije bilo fenomenalnog sniper-a bio bih duboko razocaran (celo letovanje su me zajebavali sa sam pipak). 2) (ribarsko) seoce Psakoudia, taverna Mesogios. Kucna radinost, naizgled neugledno, zaista malo, a ustvari esencija Grcke - terasica pokrivena vinovom lozom, uokvirena maslinama. Celu pricu vodi baka sa dve cerke, koliko sam razumeo, kuvaju, serviraju. Meni oskudan, sa 20 stavki skupa (bez pica). Ali jagnjeci suvlaki, skampi sa rostilja, saganaki, salata od kuskusa, bosiljka, ceri paradajeza... Brutalno. Sve preporuke. Zaista, ali zaista vredi svratiti samo zbog vecece. I nisu naviknuti na Srbe, ne znaju sta je velika porcija za nas (narucivali smo dodatno janjetine, da zasladimo). 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Savršeni par ne post... #RilejšnšipGoalz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 We do serve grease food. Tenk ju end kAm agejn! Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horium Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Papriku, niti ista sto i nalici na nju, apsolutno ne podnosim. Ajd' alevu papriku, jos i nekako. Ajvar? Kisela paprika? Radije bih jeo skakavce. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fat Zadd Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Ovo mislim prvi put čujem, znam dosta ljudi koji ne jedu paradajz recimo. Ja do 23. godine nisam probala lubenicu jer sam smatrala da je užasnog ukusa. Probala i još uvek to smatram xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 6 minutes ago, Horium said: Ja cu da te odrobijam! 2 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 19 minutes ago, Kooineeperk said: Koje religije - vegetarijanske? S obzirom da slanina moze da se pravi i od drugih "plodova tora". Recimo, jeo sam jagnjecu slaninu sa Zlatibora. Ma mislio sam na avramovske religije, mada je u hriscanstvu Stari zavet invalidirao Knjigu Levitsku, i svinjsko meso je dozvoljeno (bar je tako najveci broj hr. zajednica rastumacio, nisu sve). Msm, kad kazem "slanina", podrazumevam svinjsku. Nisam ni cuo do, evo ovog dana kada si ti spomenuo", da postoje alternative. Na sta lici slanina dobijena od zivotinje koja, bar naizgled, ima vrlo malo masti, da li ima onu ogavnu aromu jagnjeceg mesa i koliko kosta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 7 minutes ago, DameTime said: Ja do 23. godine nisam probala lubenicu jer sam smatrala da je užasnog ukusa. Probala i još uvek to smatram xD Stavi majonez na lubenicu onda 2 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts