Jump to content

Kafana pod obručima


Kronostime

Recommended Posts

(stiže [mention=230]fancy[/mention] sa charlie don't surf : ))

  Ne stiže na vreme, zbog opravdanih razloga, ali pogodio si, a [mention=719]freethrow[/mention] ubacio sva tri slobodna biggrin.png

 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Izašao (tačnije izlazi sutra... ali eto :s_d: ) novi Gallagher. 

Liam.

 

C'mon You Know.

Posle 4 singla (tačnije 3 pa 1 - live verzija World's In Need) bio sam više nego skeptičan šta će mlađ Gallagher da uradi s novim albumom...

2 dana već slušam kvalitetan leak i iskreno, odradio ga je majstorski svaka čast.

Neke stvari će se nekome više sviđati, druge manje, nekom drugom biće upravo obrnuto, ali je hrabro otišao van svoje zone komfora u, za njega, poprilično eksperimentalne krajeve.

 

Kad nabavite album, obratite pažnju na (po rednim brojevima na deluxe izdanju):

 

1. More Power - ako preživite šok uvodnih 50ak sekundi, častiće vas bata Liam sa sjajnom stvarčugom, pametno razrađenom i odlično raspoređenom dinamikom... ako ne... jbg. You can't always get what you want :wicked:

 

2. Diamond In The Dark - novi singl, kao da je tu negde ispao sa AM, ali u dobrom smislu... Do I Wanna Know?  Yes definitely.  12žična el. gitara kida... upravo izašao lyrics video:

(i naravno lepa referenca u tekstu na A Day In The Life...)

 

 

5. Too Good For Giving Up. Ovo je Oncenovog albuma, ali sa pretenzijom da postane univerzalni kraj svih njegovih budućih koncerata i stvar po kojoj će se buduće balade meriti.  Momenat za upaljače i mobilne telefone, ali je poruka pesme jako otpevana, čak možda i preagresivno za muziku.  Ali u tome je i čar Liama.

Let your silence make a sound, all that's lost can still be found, you're too good for giving up...

Fenomenalna, jaka, osećajna, beskompromisna... na repeatu mi je celu jutarnju vožnju kolima do posla već drugi dan.

 

8. World's In Need - Nije mi se dopala kad sam čuo živu verziju... odmah sam je prozvao "Desire za sirotinju", Bo Diddley furka za starije.  Produkcija na albumu je perfektna, dobra letnja tjuna...

 

9. Moscow Rules - Vrhunac albuma. Meni nešto najlepše što je Liam do sad uradio, hrabro i svetlosnim godinama daleko od standardnog opusa.  Ima svega, i gudača i Satie-like piana, i pametnog teksta (usput izguglajte šta to znači, da ne stvoritet animozitet prema pesmi zbog Moskve...)  10 puta zaredom - nije problem da je pustim... pustiću je i 11. put. Jason Bourne / James Bond ljubavna priča - apsolutno za soundtrack nekog filma te tematike 🙂

Sad sam provalio da u delu I think you're never alone, even at home  gitara diskretno piči lajnu iz Lady Madonna :lol_2:

Završetak refrena i stvari:

The empty seat across the table
Is staring back.

...je fenomenalan.  Prejak.

 

10. I'm Free - Punk / Garage / Dub (!!!) ludilo, treba čuti da bi se ovo shvatilo. Po maničnosti najbliže mi MIles Cane - LA Five Four od pre koju godinu... ludilo ukratko. Zvuk gitare udara u glavu.

 

12. Oh Sweet Children - McCartney-like laganica s kraja 60-ih i početka 70-ih.  Jednima je duhovni nastavak Golden Slumbers, po drugima ide uz Live And Let Die... Šteta samo što je prekratka.  Meni bi bilo dosta da je ima samo preko 5 min.  Filmska atmosfera, Beatle promene akorda, ubeđen sam da je George Harrison svirao sve gitare, al ne mogu da dokažem... Još jedna za "na repeat". Ozbiljno jak repeat. Trijumfalni završetak albuma.

 

Ali to nije sve - ima i dve bonus stvari na DeLuxe izdanju:

 

13. The Joker -  Ne nije Space Cowboy, ovo je funky Liam, predobra stvar šteta što nije na zvaničnom albumu. Vuče neke dance konce 70-ih, ne može se mirno sedeti uz ovo. Mnogo jako. Mnogo dobro.  A bilo bi vrh da izda i duži miks ovoga od bar 6- minuta...

 

14. Wave - Electro Liam, mnogima nije omiljena, meni se sviđa, leži uz brzu vožnju   I, naravno, "Happen!" iz teksta je već postalo opšte mesto u prepisci na Oasis forumima... 

 

Nisam pomenuo ono što je izašlo pre albuma, nisu mi nešto ostavile utisak (Better Days, C'mon You Know i Everything's Electric... )  Drago mi je da ovde uz ostale pesme imaju svoje mesto i definitivno mi više leže u albumskom slušanju nego kao zasebni "singlovi".  Better Days i Everything's Electric će uz Diamond In The Dark (i još poneku) biti dobro opušteno letnje slušanje uz hladno piće...

 

Takođe... ne pomenuh još dve stvari

Don't Go Halfway i It Was Not Meant To Be su mi još uvek na "privikavanju", ono, indie - brit pop standardi, prva malo više vuče na Stone Roses druga na REM... još me nisu osvojile 🙂

 

Ako 4. Juna ne Knebworthu ne izađe uz prvih 50 sekundi More Power taman da dođe do mikrofona kad kreće njegova linija, promašio je glavni fazon sezone. :default_coffee:

Mark my words.

 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 

On 5/25/2022 at 9:28 PM, uvrnuto said:

 

Ja baš danas uzeo takav privezak. Strava poklon! Hvala nekom sa foruma ko je podelio. A evo i ja da podelim za one koji nisu videli:

 

https://instagram.com/minikicks_srb?igshid=YmMyMTA2M2Y=

 

Carski, baš mi je drago da si tu našao poklon. Sećam da sam ja kačila, možda baš na ovom topicu, mada moguće da je i neko pre mene.

 

Bukvalno jedva čekam da nekom uzmem ovaj poklon. 😄 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

OK, evo Moscow Rules sa mojom malom intervencijom u sredini... od kad sam je čuo imao sam tu ideju, a danas i malo više vremena na poslu :default_coffee:

 

 

Album izašao, mogu da se poslušaju stvari na YT...

Link to comment
Share on other sites

Spoiler

Bijelo Dugme je jedan od retkih bendova koje iskreno mrzim, ono kao mrzim njihove članove, njihove albume, pesme, porodice članova, koncerte, mrzim Ipeta što se ubio, mrzim Bebeka i njegovu narodnu muziku, mrzim Tifu zato što je grozan, mrzim metalca Islamovića, mrzim im sise i dugmad na albumima, mrzim Bregu u beloj košulji sa prezrivim osmehom na koncertima u Italiji, mrzim klince koji isuču gitare na ekskurziji, mrzim koketiranje sa SFRJ, mrzim ih zato što sam ih uvek, pa i danas, kapirao kao direktno ogledalo SFRJ i onoga što je postala danas, od nastanka benda pa do 2022. Vidim ih nekako kao simbol načina na koji će Srbi i Bosanci pre svega uvek uspeti da izaberu put Rusije i Belorusije u političkom smislu, a zapravo je Dugme tu dosta nevino. Uglavnom, da, baš mrzim BD. Onako iskreno, snažno i nesmanjene žestine. Čak ih mrzim više od one ekipe Valentino, Jabuka, Merlin, Kesten.

 

  • Like 2
  • Ha-ha 6
Link to comment
Share on other sites

Spoiler

 

brega je dobar biznismen though, mada bi danas verovatno išao u zatvor zbog seksa sa maloletnicama.

s'druge strane, obožavam isti taj biznis-koncept plavog orkestra, koji je uključivao 

1. album - sarajevska bitlmanija boys band 2. album smrt fašizmu sa besmrtnim otvaranjem albuma

 

Hitlerovom sinu sada griješ pitu
Bacila si moju od zumbula kitu

 

😱

 

 

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...