Jump to content

Kafana pod obručima


Kronostime

Recommended Posts

Navršava se 35 godina od izlaska albuma EKV - Par godina za nas. Zadužbina Milana Mladenovića je tim povodom objavila remasterizovani spot za istoimenu pesmu.
Par godina za nas je 2006.godine proglašena za "najbolju domaću pesmu svih vremena" od strane slušalaca radija B92. Meni je ovo možda i omiljena stvar od benda i konačno ću moći da uživam u spotu bez one ružne ružičaste mrlje u uglu.

Dobro veče svima u kafani.
 

:heart:

  • Like 7
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Moram još neku da napišem o samom spotu. Uvek mi se dopadao..njegova crno-bela estetika, sa isto takvim filmskim i dokumentarnim kadrovima,je upečatljiva. Jedini deo u boji je kadar sa Magi na 3:20..mislim da to nije slučajno i verovatno krije i neku simboliku.
Meni vrlo jaku simboliku,iako posve slučajnu i nenamernu,donosi i sami završetak klipa..na 4:05 vidimo kako članovi benda,leđima okrenuti,odlaze od nas..samo se u jednom momentu Žika okreće i pogledava ka nama,dok Milan,Margita i Bojan odlaze..Žika je zastao i ostao..ostalih više nema. Život je najveći reditelj!

Da li neko od Beograđana/ki može da napiše gde se tačno nalazi plato na kojem oni stoje jedan deo u spotu..ispod njega su široke stepenice..na 1:30?

Edited by Drug Crni
slovo
  • Like 3
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Hvala puno..poznajem solidno neki širi centar Beograda,uključujući Bulevar Kralja Aleksandra (bivši revolucije),Nemanjinu itd,ali ne mogu ipak da prepoznam svaki detalj..mada sam iskreno pomislio da može biti ispred Crkve Sv.Marka kojoj nikad nisam prišao bliže (komunista u meni mi ne dopušta :lol_2:)

Link to comment
Share on other sites

50 minutes ago, Drug Crni said:

Žika je zastao i ostao...

 

Postoji urbana legenda da je tata Bora, kad je čuo za situaciju sa heroinom u bendu, jednostavno upao na probu, pred svima odvalio Žiki dva šamara i za revere ga odvukao iz sale i iz benda. Nije imao pojma da je Magi, iako zavisnica, na Žiku gledala kao na mlađeg brata i da je strogo vodila računa da Žika ne dođe u kontakt ni sa mrvicom droge, da ne upadne u isti pakao kao ona. Bez njenog truda, danas Srđan Todorović vrlo verovatno kao i ostali članovi benda ne bi bio među nama.

  • Like 7
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

On 2/28/2024 at 8:48 AM, Göbekli Tepe said:

Ona obrada Cambodia od Kim Wild koju su uradili Vatrogasci je najbolja obrada igde ikog ikada  😄 

 

Ee bravo, ova je i meni bila omiljena i ubedljivo najbolja 

Ozbiljan tekst ;D 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nisam nikada bio naročiti fan Talking Heads-a,ali koncertni film koji su snimili za Stop Making Sense turneju (1983) je nešto ponajbolje što jedan muzički performans može da ponudi.
Dobar dan svima u kafani.
 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...