Jump to content

Poslednji film koji ste gledali

Drug Crni

Recommended Posts

13 hours ago, Geronimo said:

Ako se dobro secam, urednik filmskog i serijskog programa je bio Robert Nemecek u jednom podeuzem periodu...
Filmski i serijski program Pinka (koji je bio zaista izuzetan, cak i meni koji sam tada bio bas balavac) je bio izuzetan.

In the 1990s he became the editor of film program on Television Pink, introducing the Serbian public to The Simpsons, The X-Files, Friends, Nikita, The Sopranos and other series.

• Like 1

Ehh na zimu kad sam ja bio dete dok traje raspust na RTS išao zimski bioskop. Nisam 100% siguran, ali mislim da je u 13h išao film. Posle doručka izađemo svi napolje. Skupi se cela ekipa iz ulice i idemo do železničke stanice gde je bio dobar spust za sanke. Oko pola 1 svi kući, presvlačenje i uz čaj ili kakao napitak gleda se film. Tada su još uvek bila samo 2 kanala RTS-a :classic_biggrin: Bilo je baš dobrih filmova, klasika. Tada sam prvi put gledao Grof Monte Kristo, Robin Huda,...

• Like 1

14 hours ago, Geronimo said:

Ako se dobro secam, urednik filmskog i serijskog programa je bio Robert Nemecek u jednom podeuzem periodu...
Filmski i serijski program Pinka (koji je bio zaista izuzetan, cak i meni koji sam tada bio bas balavac) je bio izuzetan.

off - lele, koliko se vidi da sam bio pijan kada sam pisao ovo...

• Ha-ha 2

Hvala @Nicklord na preporuci.
The Wild Robot.
Priča o uslužnom robotu koji slučajnošću završi na nenaseljenom ostrvu na kojem onda usvoji mladunca guske. Zapravo,priča je to o važnosti zajednice,o poštovanju koje se zavređuje,o tome kako se uloženi trud uvek isplati na kraju,,ali najviše je možda film o roditeljstvu - o njegovim najlepšim,ali i najtežim stranama tokom odrastanja deteta. Crtać nudi sve što treba: odličnu animaciju, originalnu priču, zabavan je i nadasve emotivan.

Preporuka i od mene. Ide na onu moju listu najboljih ostvarenja godine iza nas.

Edited by Drug Crni
Dopuna posta
  • Like 1

Uh,kako sam se samo sinoć,za kraj godine, počastio jednim fantastičnim filmom..iz 1999.godine. Kojeg nikada ranije nisam pogledao :twak:
Magnolia (drama)
Proletela puna tri sata filma dok sam rekao 'keks'. To mi je uvek jedan od znakova da je film dobar. Ovde ima još nekih:odlična režija,konematografija,neuobičajena montaža koja ovde fantastično funkcioniše. Respektabilan glumački ansambl. Imao sam utisak da su bukvalno svi glumci isporučili najbolje što su imali. Moram,međutim,da istaknem jednog. Ovo je najbolja gluma koju sam ikada video od Toma Cruisea :Hail:Ja inače smatram da je u karijeri imao veoma zapaženih uloga,ali po meni,ova mu je najbolja.

Film zapravo nema pravu priču;to je skup individualnih priča nekolicine slomljenih ljudi jednog kišovitog dana u Los Anđelesu. I taman kad sve ukazuje da će sve njihove priče da se spoje i utope u jednu,to se ipak ne dogodi. Jer je film veoma živ i ima drugačiji plan za njih. Jesam li spomenuo žabe koje imaju simboličnu,ali i konkretnu ulogu? :Hail:

Odavno nisam pogledao film u kojem se tenzija gradi toliko kontinuirano i tako prefinjeno da možeš da osetiš kako ti leptirići počinju igrati u stomaku. Emotivni vrhunac je možda ono simultano pevanje glavne pesme Wise up,od strane karaktera u filmu. Soundtrack je superioran u filmu.

Sve  u svemu,od mene jaka preporuka za Magnoliju i čvrsta 8.
Najlepši način da okončam filmsku 2024.godinu.

Ujedno,koristim priliku da svim filmofilima poželim srećnu Novu godinu! Ostanite mi živi i zdravi,pa se čitamo i dalje ovde.

Edited by Drug Crni
slovo
  • Like 10

Ne mogu da verujem da ti, od sve dece, za celih 25g nisi gledao Magnoliju... Ozbiljan previd, ne toliko samo po sebi jer se dešava, nego po tome šta si sve pogledao u međuvremenu, tj za šta si našao vremena... A ovo ti nije došlo na red

Sinoć sam odgledao Čuvare Formule. Odličan film. Lep dokaz da kada režija odradi svoj posao kako treba to glumcima omogućuje da briljiraju. Bukvić i Francuz su odgirali odlične uloge a i ostali su bili dobri. Film ima vibe serije Černobil no pošto su oba slučaja rađena po istinitom događaju to nema negativnih konotacija. Takođe situacija je drugačija oko uzroka nesreće iako u osnovi iza obe nesreće stoji Vlast koja ne radi kako treba.

• Like 6

8 hours ago, Marko said:

Ne mogu da verujem da ti, od sve dece, za celih 25g nisi gledao Magnoliju... Ozbiljan previd, ne toliko samo po sebi jer se dešava, nego po tome šta si sve pogledao u međuvremenu, tj za šta si našao vremena... A ovo ti nije došlo na red

Ima tome sigurno i nekoliko godina..da sam na ovom forumu jednom i priznao kako postoji ne-tako-mali broj poznatih,kultnih ili nagrađivanih filmova koje sam nekako uspeo preskočiti..

Uhvatio sam na rtsu film za danas toliko i mogu reci da je to nesto najdosadnije sto sam pogledao u svom zivotu, ideja nije losa sto se tice filma da se prikaze nesto drugacije od filmova koje danas gledamo, ali glumci scenario dijalozi su toliko losi da nemam reci, uz to sve cekas da se poentira ali nikako da dodje fajnl tac

• Like 2

E baš dođoh da prokomentarišem, pogledao sam i ja "Za danas toliko" večeras na RTS-u.

Negde na trećini filma sam skontao da uopšte nema muzike. Okej, posle je krenuo Garavi sokak.

Otprilike do pola sam se pitao "kad će jednom nešto da se desi?" Kada ih nije zgazio voz, pomislio sam da možda ni neće. A negde na dve trećine sam shvatio, da, zaista je tako prosto.

Nije svačija šolja čaja, definitivno. Možda nije ni moja. Ali je autor dosta dobro izveo to što je nameravao, napravivši jedan, da kažem, minimalistički film. Dijalozi mogu da deluju maltene banalno, takvi su i zamišljeni da budu. Glumci odlični.

Sve u svemu, bačena dva sata života i nije mi žao. :classic_smile:

P.S. Fotografija je prelepo odrađena.

• Like 1

Svilen konac. Jedan lep praznicni film, radnja predvidljiva, ali opet ukazuje na taj generacijski jaz i problem mladjih ljudi iz seoskih sredina, vredi pogledati. Mene je u neku ruku podsetio i na "Leto kad sam naucila da letim" cisto zbog nekog ambijenta iako ovde nema mora ili iceg slicnog.

Ja sam sinoć gledao Deadpool i Volverin. Težak krš od filma. Ne znam ni da li sam se nasmejao 3 puta tokom filma. Sve se svodi na prozivanje Foxa i pokušaje gay obojenog humora Rejnoldsa. Hju neubedljiv, kao da su ga ucenili da se pojavi na filmu. Scene sa Kasandrom jedine vredne gledanja. Prethodna dva filma posvećena Dedpulu su, barem meni, gledljiva i smešna. Prvi sam gledao 2 puta. Ovaj mi ne pada napamet u životu da pogledam ni minut više.

• Like 1
  • Thanks 1

Odgledao Nosferatu (2024) u bioskopu.

Cela ta priča o Drakuli nije moja šoljica čaja, još više nakon što sam posetio Transilvaniju (koja mi je prelepa) i kolutao očima par puta na komercijalizaciju priče.

Uglavnom, kome je ta priča zanimljiva, verujem da će uživati. Odlična scenografija, dobar užitak u bioskopu, korektna gluma, sam Nosferatu izgleda super.

6/10

• Like 1

7 hours ago, Knipex said:

Ja sam sinoć gledao Deadpool i Volverin. Težak krš od filma. Ne znam ni da li sam se nasmejao 3 puta tokom filma. Sve se svodi na prozivanje Foxa i pokušaje gay obojenog humora Rejnoldsa. Hju neubedljiv, kao da su ga ucenili da se pojavi na filmu. Scene sa Kasandrom jedine vredne gledanja. Prethodna dva filma posvećena Dedpulu su, barem meni, gledljiva i smešna. Prvi sam gledao 2 puta. Ovaj mi ne pada napamet u životu da pogledam ni minut više.

Besmislen kao i glumačka pojava Raynoldsa. Njemu je najbolje da se bavi samo marketingom. 

3 hours ago, Charles De Ketelaere said:

Odgledao Nosferatu (2024) u bioskopu.

Cela ta priča o Drakuli nije moja šoljica čaja, još više nakon što sam posetio Transilvaniju (koja mi je prelepa) i kolutao očima par puta na komercijalizaciju priče.

Uglavnom, kome je ta priča zanimljiva, verujem da će uživati. Odlična scenografija, dobar užitak u bioskopu, korektna gluma, sam Nosferatu izgleda super.

6/10

Na koji deo misliš?

Ja sam gledao juče jer su rekli ljudi da treba u bioskopu. Meni je ovo najbolje ispričana priča o Drakuli do sad iako to nije moj fazon isto. Ne znam koju ocenu bi mu dao ali razumem što je skupio hajp. Ceo taj mračni gotički fazon je možda najbolje što sam video na filmu. Sve ono što su stari (od pre 70+ godina) horori pokušavali ali nisu mogli zbog budžeta i tehnologije je najzad snimljeno. To je generalno moj najveći utisak.

I dalje mi je najbolji Eggersov film The Lighhouse. Nisam još The Northman gledao

Inače čini mi se da je ceo film sniman kod mene u Češkoj 😄 Nekoliko zgrada sam prepoznao a onda na kraju filma sam video da je 99% imena češko

Edited by Nicklord
  • Like 1

36 minutes ago, Nicklord said:

Na koji deo misliš?

Bran Castle npr. iznutra je poprilično underwhelming, sve vrvi od turista uglavnom inspirisanih pričom o Drakuli. Takođe, ona kuća u kojoj je živeo Vlad Cepeš (u Sigišoari ako ne grešim) je u potpunosti marketovana kao nekakva Drakulina mučionica, u pitanju je obična veoma stara kuća koja ima istorijski značaj ali je zbog Drakule postala hotpot. 

Ne mislim pod ovim ništa loše, samo sam bio oduševljen prirodnom lepotom Transilvanije i npr. centrom Sigišoare koji je predivan. Generalno zaostavština Nemaca u Transilvaniji mi je super, iza jedne crkve u Sigišoari ima fascinantno groblje skroz u gotičkom fazonu i čuo sam da ljude često mrzi da odu jer se penje starim drvenim stepenicama, ima ih recimo 150 velikih.

Kapiram skroz turistički incentiv, verovatno je i neophodno da Drakula bude najveći pull za ljude da posete taj region.

44 minutes ago, Nicklord said:

Ja sam gledao juče jer su rekli ljudi da treba u bioskopu. Meni je ovo najbolje ispričana priča o Drakuli do sad iako to nije moj fazon isto. Ne znam koju ocenu bi mu dao ali razumem što je skupio hajp. Ceo taj mračni gotički fazon je možda najbolje što sam video na filmu. Sve ono što su stari (od pre 70+ godina) horori pokušavali ali nisu mogli zbog budžeta i tehnologije je najzad snimljeno. To je generalno moj najveći utisak.

Slažem se, odlično je urađen film. I prikaz Drakule mi se dopao, koliko i kako ga vidimo. 

• Like 2

On 12/29/2024 at 11:57 AM, Drug Crni said:

Uh,kako sam se samo sinoć,za kraj godine, počastio jednim fantastičnim filmom..iz 1999.godine. Kojeg nikada ranije nisam pogledao :twak:
Magnolia (drama)
Proletela puna tri sata filma dok sam rekao 'keks'. To mi je uvek jedan od znakova da je film dobar. Ovde ima još nekih:odlična režija,konematografija,neuobičajena montaža koja ovde fantastično funkcioniše. Respektabilan glumački ansambl. Imao sam utisak da su bukvalno svi glumci isporučili najbolje što su imali. Moram,međutim,da istaknem jednog. Ovo je najbolja gluma koju sam ikada video od Toma Cruisea :Hail:Ja inače smatram da je u karijeri imao veoma zapaženih uloga,ali po meni,ova mu je najbolja.

Film zapravo nema pravu priču;to je skup individualnih priča nekolicine slomljenih ljudi jednog kišovitog dana u Los Anđelesu. I taman kad sve ukazuje da će sve njihove priče da se spoje i utope u jednu,to se ipak ne dogodi. Jer je film veoma živ i ima drugačiji plan za njih. Jesam li spomenuo žabe koje imaju simboličnu,ali i konkretnu ulogu? :Hail:

Odavno nisam pogledao film u kojem se tenzija gradi toliko kontinuirano i tako prefinjeno da možeš da osetiš kako ti leptirići počinju igrati u stomaku. Emotivni vrhunac je možda ono simultano pevanje glavne pesme Wise up,od strane karaktera u filmu. Soundtrack je superioran u filmu.

Sve  u svemu,od mene jaka preporuka za Magnoliju i čvrsta 8.
Najlepši način da okončam filmsku 2024.godinu.

Ujedno,koristim priliku da svim filmofilima poželim srećnu Novu godinu! Ostanite mi živi i zdravi,pa se čitamo i dalje ovde.

Slučajnost ili ne, čitam danas ovaj post i setim se kako sam pokušao da gledam Magnoliu pre 10+ godina, međutim odustao nakon uvodnih 10 minuta i pustio Napaljene Uličare ili tako nešto. Od tada mi stoji u voč listi na IMDB-u i every once in a while naletim negde na internetima ili se setim kako nisam nikad odgledao i ostane na tome.

I negde oko 23h vidim ide na HBO kanalu. Pripremim šta ide uz film, pustim ispočetka međutim krene grupa na WhatsApp-u da se usijava a meni onih uvodnih 10 minuta ponovo samo što ne povuku prst na Exit dugme.

Preguram intro, sajlentujem telefon i konačno odgledam ceo film. What a ride. Od the fuck am I watching, do ok nešto se razvija, do brutalne muzike koja nabija suspense i dramu na vrhunac.

Da li sam nekada rekao da imam thing za omnibuse, odnosno multilinearne filmove? Još ako se podvežu u istu temu, to mi je brutal. Još kada sam kao klinac gledao Džarmušev Night on Eart (1991), pa sve do Cloud Atlas-a i Wild Tales.  

Elem, baš ozbiljna vožnjica. Tom Kruza nešto nikada nisam mirisao, bio mi je cool u Minority Report i to je manje više to. Ovde je međutim pokidao. Nije samo on, kao što reče Drug Crni, utisak je da je svaki glumac bio na vrhuncu ovde. Klinac je odigrao fantastičnu rolu. Matorci takođe. Devojke isto.

Muzika mi je wow. Otprilike na 60% filma kada kreće svaka od priča da se produbljuje i svaku traumu, strah i frustraciju uspešno prepoznamo, fantazija. Menjaju se priče na 10-15 sekundi, vozi, reže i tako dobrih 10 minuta. Moram da nađem koja klasika/instrumental je u pitanju.

Režija, montaža, ludilo. Kadrovi, recimo u onoj nonšalantnoj sceni kada klinac repuje panduru, pa kada mu snimaju iza glave. Baš dobro. LA do jaja isto, ulice, kvartovi, zgrade. Pandura kao glumca ne gotivim od onog filma kada su dvojica matorih postali polubraća, mnogo mi je nešto iritantan, ali čak mi ni ovde nije smetao.

Žabe... isprva još jedna šoljica čaja koju ne preferiram, iako sam ukačio odmah nakon druge priče. Proradio malo cinični momenat - pa moglo je i drugačije da se prikaže metaforičko značenje. Ali sad sam ok sa žabama, mnogo važnije mi je šta je usledilo nakon njih.

Tom Kruz koji okončava mačo-beta bitku i oslobađa emocije, bes, patnju i nastupa coming to terms sa umirujućim ocem.

Klinac, u najlepšoj žaba-sceni (kada padaju u senci na zidu, pa usporeno), kapira da neće da može ovako i odlazi kod oca i kaže mu da mora da počne da ga tretira bolje.

Pandur, naivan i jednostavan, prihvata Klaudiju i ceo mess koji nosi sa sobom, u fazonu ćeraćemo se i probaćemo.

Klaudija, pogledom u kameru, daje neki neverbalni signal da će da se vadi, verovatno sa pandurom i nekom novom životnom energijom. Momenat čiščenja, nade i istrajnosti.

Makar sam tako ja sve ovo doživeo. A sigurno će pasti rewatch, možda kada nakupim dovoljno kredita kod drage, za slučaj da u prvih 45 minuta želi da prekine film i gađa me papučom. 

Nedostaje mi sličnih ostvarenja, makar zašli u kontroverzu i zamršenost. Baš mi prija ovo, voleo bih još. 

E da, možda mi je i esencija filma ti *intangibles*, koje ne mogu lepo ni da opišem, opipam. Ta povezanost karaktera, a udaljenost. Kompleksnost svakog od njih, skoro pa zaista kao priča o svakome od nas... 

Najtoplija preporuka, kome skuplja prašinu na voč listama ili slučajno naleće. 

• Like 3
  • Love 1

Mi smo porodično gledali Flow - sad vidim da je dobio Golden Globe sinoć - https://imdb.com/title/tt4772188/

Jako lep film bez dijaloga (ako se lavež i mjaukanje ne računa) koji se više svideo odrasilima u bioskopu nego deci 😄 U suštini priča o jednoj crnoj mački kako preživljava ogromnu poplavu i nauči nešto o sebi. Najbolja stvar filma je da su životinje sve zaista životinje, samo malo pametnije. Nisu ljudski mozgovi u telima životinja kao što obično bude. Nema nikakvih jeftinih šala i fazona što samo čini film boljim. Svaka preporuka

• WOW 1