Constantin Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 čekaj, jel to što pišete ista ona Galija sa onim spotom/pesmom iz ranih devedesetih pod imenom "Kotor"?Nema druga....ima kafana Galija..u Nišu, po kojoj je bend i dobio ime. To su jedine dve Galije, za koje ja znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 Radioskop.....[emoji450][emoji450][emoji450] Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 Kovanica 2 EUR, Slovenija Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 Kovanica 2 EUR, Slovenija Spoiler Ne sećam se da smo imali 2 € u SFRJ [emoji847] 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 3 minutes ago, Constantin said: Ne sećam se da smo imali 2 € u SFRJ Ali smo imali Franca Rozmana Staneta, recimo tako se zvala moja kasarna u Moste polje, delu Ljubljane 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 Ali smo imali Franca Rozmana Staneta, recimo tako se zvala moja kasarna u Moste polje, delu Ljubljane [emoji846]Ulica u Nišu, i dan danas....tu su padale one kasetne bombe, svojevremeno...ups, možda nisam trebao? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 4 minutes ago, Constantin said: Ulica u Nišu, i dan danas....tu su padale one kasetne bombe, svojevremeno...ups, možda nisam trebao? Krenuo sam da napišem da i u Bgd postoji ulica Franca Rozmana, ipak da proverim, pogledam mapu, ono , ne zove se više tako nego Sime Igumanova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 Inače zanimljiva je evolucija imena te kasarne, koja je uzgred ostala jedina kasarna u Ljubljina dan danas. Prvo se zvala "Bratsvo jedinstvo", pa "Franc Rozman Stane" sada je "Edvard Perperko". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 Inače zanimljiva je evolucija imena te kasarne, koja je uzgred ostala jedina kasarna u Ljubljina dan danas. Prvo se zvala "Bratsvo jedinstvo", pa "Franc Rozman Stane" sada je "Edvard Perperko". Ko je dotični? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 2 minutes ago, Constantin said: 7 minutes ago, urosg3 said: Inače zanimljiva je evolucija imena te kasarne, koja je uzgred ostala jedina kasarna u Ljubljina dan danas. Prvo se zvala "Bratsvo jedinstvo", pa "Franc Rozman Stane" sada je "Edvard Perperko". Ko je dotični? https://sl.wikipedia.org/wiki/Edvard_Peperko Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 2 minutes ago, Constantin said: 7 minutes ago, urosg3 said: Inače zanimljiva je evolucija imena te kasarne, koja je uzgred ostala jedina kasarna u Ljubljina dan danas. Prvo se zvala "Bratsvo jedinstvo", pa "Franc Rozman Stane" sada je "Edvard Perperko". Ko je dotični? Narodni heroj, španski borac, komandant GŠ NOV Slovenije. Poginuo nesrećnim slučajem prilikom isprobavanja minobacača kada je mina eksplodirala u cevi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 37 minutes ago, Kronostime said: Ovaj je kod pravnog, izgleda. Mislim da je on ostao i poslednji, skoro sam prolazio i neka druga radnja je tu, a dugo je opstajao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 9 hours ago, Constantin said: Ne sećam se da smo imali 2 € u SFRJ Brate euro je dosao mnogo godina poslije raspada SFRJ. Ili je ovo sto pises mala provokacija?🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 Brate euro je dosao mnogo godina poslije raspada SFRJ. Ili je ovo sto pises mala provokacija?[emoji846]Nisam ja uveo € na temu već@urosg3 ....i to ne 1 nego 2 odjednom....[emoji847] 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted April 11, 2022 Share Posted April 11, 2022 3 hours ago, Constantin said: Nisam ja uveo € na temu već@urosg3 ....i to ne 1 nego 2 odjednom.... Uros ovdje uvodi zabunu. Luring je on (ko i njegov tata koji nije proletio ispod Starog Mosta u Mostaru)🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 (edited) Pa nije evro stavljen zbog evra, nego zbog lika na njemu, da se vidi kako normalni iz ex SFRJ ne prekrajaju svoju istoriju, nego se prema njoj odnose kao normalni ljudi, a ne kao nekakvi luzeri koji lazu sami sebe da je bilo nesto sto nije bilo, a prave se da nije bilo ono sto je bilo Edited April 12, 2022 by Milenko Puzigaca 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 A šta je falilo Francu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 6 hours ago, Constantin said: A šta je falilo Francu ? Znanje kako se koristi minobacač? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 7 minutes ago, Stiletto said: Znanje kako se koristi minobacač? Ne znam za Franca, ali ovom drugom, svakako... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 10 minutes ago, Constantin said: Ne znam za Franca, ali ovom drugom, svakako... https://sh.wikipedia.org/wiki/Franc_Rozman Quote Kad je 7. novembra 1944. godine, zajedno s grupom viših oficira, isprobavao novi engleski laki minobacač, kod Petrove Vaši, jedna mina je eksplodirala u samoj cevi, i smrtno ga ranila. Istog dana je umro u bolnici Kanižarnica, kod Crnomlja. Sahranjen je u Grobnici narodnih heroja u Ljubljani. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran59 Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 (edited) Neizostavni deo zivota je bio malo sa druge strane granica: Trst i Graz. Za one koji su stanovali blizu granice i isli cesto, samo na kafu i po deterdzent, dosta je bilo stati vec u Novoj Goriziji ili Leibnizu, odmah po prelasku. Kratki trailer: Koga zanima, citav dokumentarac (traje sat i par minuta) je ovde: edit: Ovo ce mozda pomoci onima koji danas pricaju da smo bili u zatvoru, nije moglo da se putuje, nije bilo nicega itd. Mozda poneko i nije mogao. Ima nas i ovde na forumu koji pisemo o Jugoslaviji kao da smo ziveli u razlicitim drzavama - mi u Svajcarskoj a oni u Moldaviji... Edited April 13, 2022 by zoran59 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 On 4/12/2022 at 2:54 AM, Stiletto said: https://sh.wikipedia.org/wiki/Franc_Rozman Poginuo je od PIAT-a , britansko cudo od tehnike koje za lansiranje projektila koristi feder. Bio je opasno za korisnika koliko i za protivnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 7 hours ago, zoran59 said: Ovo ce mozda pomoci onima koji danas pricaju da smo bili u zatvoru, nije moglo da se putuje, nije bilo nicega itd. Moja frizerka, Nemica koja je odrasla u Istocnoj Nemackoj se divila nasoj slobodi da putujemo po svetu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts