Jump to content

Recommended Posts

Posted
19 minutes ago, mladenvzz said:

...prošle subote je krenula na HTV1 repriza Smojine serije Naše malo misto,emitira se subotom u 18 sati,pa tko ima mogućnosti ili želje.....

Jemam je cilu zapamcenu na spoljnome pamtilu (external HD).:classic_biggrin:

• Ha-ha 1
Posted

To nije bila obična hemijska. To je bilo "čudo tehnike" u to doba. Hemijska koja piše u 4 boje. Ali nisam siguran da je do bio naš proizvod.

Posted
1 hour ago, Klotzen said:

To nije bila obična hemijska. To je bilo "čudo tehnike" u to doba. Hemijska koja piše u 4 boje. Ali nisam siguran da je do bio naš proizvod.

U ruci mi je, na minama piše "toz" dakle naša je - Tvornica olovaka Zagreb 🙂

• Like 2
Posted
19 hours ago, Klotzen said:

One male mine su se brzo praznile a posle je rezervne trebalo naći. Imao sam jednu koja je pošto sam potrošio "mastilo", posle dugo na sve 4 pisala plavo. U papirnici su imali samo pakovanje od 10 plavih  rezervi. Kada sam konačno našao pakovanje sa 4 rezervne različitih boja više mi nije bila posebno interesantna.

Posted

Sad si me podsetio ovom slikom na Ghostbusters 2, bar mislim da je 2, kad jednoj ovakvoj ozive lisice. A drugo, bre, ne znam da li je ova ulica još uvek ista, ali ovi po Evropi, kakva je to opsednutost ovim kamenjem. Svuda ima ovakvih ulica, u svim gradovima. Pa dobro, u redu, stare su ulice/gradovi, sve je to lepo, ali to je sve otišlo ća, pa zasto vec jednom svuda to ne povade, pa kao ljudi da stave asfalt :roflmao:

Posted
20 minutes ago, Milenko Puzigaca said:

Sad si me podsetio ovom slikom na Ghostbusters 2, bar mislim da je 2, kad jednoj ovakvoj ozive lisice. A drugo, bre, ne znam da li je ova ulica još uvek ista, ali ovi po Evropi, kakva je to opsednutost ovim kamenjem. Svuda ima ovakvih ulica, u svim gradovima. Pa dobro, u redu, stare su ulice/gradovi, sve je to lepo, ali to je sve otišlo ća, pa zasto vec jednom svuda to ne povade, pa kao ljudi da stave asfalt :roflmao:

Upravo te takve ulice, sa kaldrmom, arhitekturom i lokalima okolo se svuda u svetu cuvaju kao kulturna bastina.

Asvaltiraju i poplocavaju pokondireni skorojevici tipa Gorana Vesica koji jos pate od blata na gumenim opancima Tigar Pirot.

• Like 4
Posted

Pametno :lol_2:

25 minutes ago, Kronostime said:

Upravo te takve ulice, sa kaldrmom, arhitekturom i lokalima okolo se svuda u svetu cuvaju kao kulturna bastina.

Pa znam, zato i kazem :lol_2: Povadi more sve to, osim ako nije u nekom delu grada bukvalno od pre Hrista, pa stavi asfalt, kao covek :lol_2:

Posted
37 minutes ago, Kronostime said:

Asvaltiraju i poplocavaju pokondireni skorojevici tipa Gorana Vesica koji jos pate od blata na gumenim opancima Tigar Pirot.

Da stvar bude zabavnija povađena kaldrma iz Beograda i ostalih gradova u Srbiji se izvozi, najviše u Italiju. I ima zavidnu cenu.

Posted
9 minutes ago, Milenko Puzigaca said:

Pametno :lol_2:

Pa znam, zato i kazem :lol_2: Povadi more sve to, osim ako nije u nekom delu grada bukvalno od pre Hrista, pa stavi asfalt, kao covek :lol_2:

Eh, voleo sam da prosetam tim ulicicama:

• Da na Bascarsiji  na klupi ispred lokala ispijem kahvu iz fildzana sa casom vode i ratlukom, to maleno dokazano sredstvo koje te, uz pricu sa starosedeocima u istom  i oklolnim objektima uvede u svet istorije, mistike, SF... bolje nego bilo koji bradati GRRMartin sto skace po trambolini i ne zna kako da zaokruzi svoj svet.
  • Da u Skadarliji ostanem sa muzicarima do zore - a da ostli gosti ne cuju nijednu pesmu vise od 2 puta, a i da cuju neke nove.....
  • Isto vazi i za konobe po Dalmaciji, kafane po BiH, CG, Makedoniji, Kosovu, Metohiji, Srbiji, Sloveniji, Istri......

Dernek je dernek, ali dert je posebna prica.:default_coffee:

• Thanks 1
Posted
29 minutes ago, Kronostime said:

Eh, voleo sam da prosetam tim ulicicama:

• Da na Bascarsiji  na klupi ispred lokala ispijem kahvu iz fildzana sa casom vode i ratlukom, to maleno dokazano sredstvo koje te, uz pricu sa starosedeocima u istom  i oklolnim objektima uvede u svet istorije, mistike, SF... bolje nego bilo koji bradati GRRMartin sto skace po trambolini i ne zna kako da zaokruzi svoj svet.
  • Da u Skadarliji ostanem sa muzicarima do zore - a da ostli gosti ne cuju nijednu pesmu vise od 2 puta, a i da cuju neke nove.....
  • Isto vazi i za konobe po Dalmaciji, kafane po BiH, CG, Makedoniji, Kosovu, Metohiji, Srbiji, Sloveniji, Istri......

Dernek je dernek, ali dert je posebna prica.:default_coffee:

Ko da te gledam...

sing-old-shep-old-shep.gif

Posted

Kao srednjoskolac sam radio u kafani i pravio sam ovakvih kafa i po dvadeset odjednom, kada navale iznenada gosti.

BIo je jedan lonac sa vrucom vodom, serijski stavis po kasicicu kafe u svaku dzezvu i onda redom zalivas, stavljas na sporet da prokljuca i redas po malim tacnama.

Za dvadeset kafa je potrebno ne vise od 5 minuta ili za dvadeset kafa nije potrebno vise od 5 minuta :classic_biggrin:

Lokum se nije sluzio, samo secer u kocki :default_coffee:

• Like 1
Posted
On 10/8/2021 at 5:46 PM, urosg3 said:

Da stvar bude zabavnija povađena kaldrma iz Beograda i ostalih gradova u Srbiji se izvozi, najviše u Italiju. I ima zavidnu cenu.

Naša "kocka" iz Pobedine ulice u centru (MAršala Tita) je prodata Drezdenu...kako smo zajebali Nemce, a mise modernizovali i stavili behaton ploče...šta znaju Švabe :s_d:

• Like 1