Jump to content

Cyrus Smith

Član foruma
  • Posts

    758
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Cyrus Smith's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated
  • Reacting Well
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

351

Reputation

  1. Zato sto su f. najgori Zato što se sa njima ne slažem. FTFY. Navodno boljoj CBS trebalo je samo 769 dana da prestanu da lažu da je Hunter Bidenov laptop ruska izmišljotina. Tragedija jeste ali na nivou prosečnog vikenda u Čikagu: najmanje troje mrtvih prošli vikend, šestoro pretprošli, ranjenih nekoliko puta više, rekord mislim oko dvadesetak ubijenih. Ali tu ne može da se slavodobitno napiše da je ubica konzervativac. Takođe po Čikagu uglavnom se ubijaju iz "kratkih cevi", nema poena ni za "assault rifle" histeriju.
  2. Samo si njega i Fox spomenula: Kakogod, slažem se da nameću svako svoj narativ i to je još i razumljivo. Problem je što glume nekakve nezavisne izveštače a bave se sakrivanjem i izvrtanjem činjenica. Ima manjih koji ti ne rade (ili manje), The Hill i razni nezavisni novinari kao Breaking Points ali oni nemaju dovoljno uticaja. Mask i Tramp, niđe veze. Napadali su ga zdesna što ne vraća Trampa i još ga napadaju što ne vraća Aleks Džonsa. Ne znam za te botove, videćemo da li će i kako isplivati. Što se tiče motiva odslušao sam 2 intervjua kod Rogana i 2 ili 3 kod Lex Fridmana i mislim da stvarno želi da napravi jednu veliku platformu sa što širim granicama dozvoljenog i to se kod njega provlači godinu-dve+ unazad. I sam način kako je ušao u Tviter na to ukazuje, prvo sa malim ulogom pa kad je menadžment odbio da sarađuje u upravnom odboru krenuo da se dalje zaglibljuje. Ne vidim šta je problem ni u pokušaju da zaradi, nikada nije rekao da želi da izgubi novac. Bumo vidjeli. Sa druge strane, u alternativnom Mastodonu gde su se neki razočarani Tviteraši već povukli i mnogi to najavljuju takođe ne cvetaju ruže. Tipično za SJW prostore međusobne svađe, banovanje i cancelovanje do besvesti i poplava žalbi admistratorima:
  3. nope, 86 milijuna Edit: meni nezdrava opsesija privatnom kompanijom koja ima pravo da određuje sopstvenu politiku prestaje da bude smešna.
  4. I see. Taker i Fox su jedini grešnici? Ili je on izdvojen zato što se ti, razliku od desetine miliona amerikanaca, ne slažeš sa njihovom agendom? Još proletos je izjavio da se zahvaljuje Masku ali želi da ostane na svojoj platformi. Možda će se vratiti kada se približe izbori jer će preko Tvitera doći do veće publike. Ako Tviter još bude postojao. Ako se dobro sećam neko je to predložio preko Tvitera, da mu se vrate pratioci i svi tvitovi, i Mask odgovorio potvrdno.
  5. Kako bi bilo da jednom u životu ne kidneš nalijevo i objasniš kako je Taker bitan a partije nisu bitne?
  6. 🙄 Nije bitan duopol na vlasti oduvek čija je elita srasla u meri da se dogovoraju o paketu zakona koji obelodane dan-dva pred glasanje, koji ima hiljade stranica i ko zna kakve dilove sakrivene i za koji se izabranim predstavnicima kaže da moraju glasati inače će nastupiti kraj sveta svakome iz svog ugla. Nije bitan vojno industrijski kompleks koji već decenijama gura u svaki mogući sukob a koji ima vrhove obe partije iza sebe. Nisu bitne podele koje partije izazivaju i šire zarad borbe za vlast, nekad više jedna nekad druga. Nije bitno što su partije u zadnja dva ciklusa izbacile jednog Trampa,Klinton, Bajdena i Haris kao kandidate za najmoćniju osobu na svetu. Bitan je Taker Karlson i priključenija. Samo da njega nema. Aferim.
  7. Moglo bi se reći da malo siluje logiku ukazujući na štagod je hteo da ukaže. Na stranu to, ako je stvarno stvarno na fini način kritikovao autokratski paradoks i ako ga ne uhapse i osude na te godine zatvora koje prete ovaj incident bi bio još jedan dokaz da Putinova autokratija trpi određenu dozu kritike ili je već u totalnom rasulu. Takođe, moguće je da se radi zapravo o jastrebu koji je ogorčen na način na koji Putin vodi rat u Ukrajini pa je na to ukazao koristeći fini sarkazam. Statistički to je i verovatnije jer od onih koji su jako zainteresovani za rat (mnogo je i apatičnih) jastrebovi koji bi da eskaliraju i "ozbiljno ratuju" su u velikoj većini. Sve da je i druga opcija istinita ako mu se ništa ne desi zapažanje o karakteru režima u Rusiji ostaje. Živo me zanima kako bi se proveo komentator na državnom, ili bilo kom, kanalu u Kini koji bi rekao naprimer da nije trebalo pretiti praznom puškom pre posete Nensi Pelozi Tajvanu.
  8. I NYT je shvatio: https://www.nytimes.com/2022/11/14/health/puberty-blockers-transgender.html
  9. Nadam se da neće, šta će onda Rocket Man bad ekipa koja postuje 5 puta na dan o tviteru da radi. Evo sad su posle jedne nesreće u Kini shvatili da fabrika koja je prodala milione kola prodaje krševe kojima ne rade kočnice. Ako još padne koja raketa zabavi nikad kraja. Zar nije neki od japanskih proizvođača imao sličnu grešku pre koju godinu? Ali oni nisu kupili tviter, ništa onda.
  10. Šta znam, ovaj možda i previše drami. Ona novinarka kojoj je pretila robija zbog kritike "SVO" i koja je oplakana na forumu dobila je kućni pritvor iz kojeg je pobegla. Mislim da je i napustila Rusiju. U Putinovoj autokratiji čak i glavni opozicionar nalazi načina da kritikuje vlast:
  11. Ma kakvo sažaljenje, inkluzija invalida sa nefunkcionalnim mozgom je počela još izborom tandema Biden/Harris, obije su na nivou Fetermana po intelektualnoj moći. Podela je tolika da bi glasali i za podgrejan leš. Tu su se onda umešali i fanatici oko abortusa i Tramp čiji su kandidati mahom pogubili. Ovaj što je izgubio od čoveka koji nema više moć govora je jedan od njih. Čak ako se repsi i ratosiljaju Trampa on će ako se kandiduje da odvuče neki procenat glasova.
  12. Da zanemarim uobičajena podmetanja i pravljenja pa rasturanje straw man-a, ne, nije slobodan govor. Počinju napadi i sa druge strane. Naprimer od Gender Critical glasnogovornika da su trans aktivisti (ili njihova politika) i dalje na pozicijama moći: Za bold, na Tviteru bi idealno bile sve informacije i ideološke pozicije osim najekstremnijih. U svakom slučaju bolje nego progutati sve što ti se servira na MSM. Boldovano je krajnje čudna tvrdnja. Zašto bi trebalo da je zaslađena voda uz nešto arome važnija od mesta gde mnogo ljudi od vrha do potpunih anonimusa javno raspravlja, izveštava, svađa se, objavljuje umotvorine i rukotvorine, zarađuje ... Argumenti zašto je potrebna takva platforma su izneseni i predstavljaju predlog da se Tviter uz promene u politici cenzure i par drugih promena iskoristi pošto je već najpopularniji. Stoji i argument da vlasnik može da donosi svoja pravila i menja recepture ali za razliku od recepture pića mislim ( i ne samo ja) da je u slučaju Tvitera korisno za celo društvo da se primeni sve što omogućava širu raspravu uz minimalna ograničenja. Opet čudna konstrukcija. Ne može da se "nađe istina" na Tviteru koji je samo platforma za mnogo različitih istina i izvora. Može da se pokuša da se očuva mesto sa što širim spektrom mišljenja koja se sučeljavaju. U slučaju da se deologije odvoje na više platformi ko god hoće da vidi više strana mora da prati više platformi i nema mesta za sučeljavanja komentar na komentar koja često mogu da otkriju slabe taćke u argumentaciji.
  13. Dezinformacije su sa obe strane, nije oko toga rasprava. Dorsi i Zakerberg su bili mnogo više za širu slobodu govora na svojim platformama. Ne žele da imaju ništa sa tim zato što su izloženi pritiscima i nemogućim zahtevima od strane raznih radikalnih aktivista i demsa koji su pod velikim uticajem istih ideologija. Ustvari većinom jedne ideologije primenjene na više oblasti. Ima, ko ima vremena da traži i filtrira koliko može. Problem je što oni koji se oslanjaju i prate isključivo MSM tipa NYT, The Guardian, CNN i ostali blizanci vide da se pojavila nova ruska dezinformacija o nekakvom laptopu koji ne postoji. Časna pionirska i naša i raznih "eksperata". Mislim, ne znam za tebe, ja ipak preferiram da mi se ne laže tako otvoreno i odvratno u lice.Naravno da postoje ekvivalenti i sa druge strane centrirani oko Foxa. U osnovi imaš dva velika echo chamber-a koji su prestali da se drže dobrih pravila novinarstva. Tviter je isplivao kao mesto gde se mogla voditi rasprava, čuti sve strane i videti kako im se argumenti drže u raspravi. U nekom trenutku pod pritiskom su skrenuli prema retorici kvazi levice i demsa uz agresivnu politiku banovanja za stavove kao "transžene su muškarci" i supresije informacija poput toga o laptopu. Time gubi funkciju za koju se izborio i postaje još jedno mesto za pljuvanje svega sa druge strane. Analogno tome neki desničarski tviter, svako kod svojih i rasprave skoro da i nema. Loše poređenje. Društvene mreže su mnogo važnije od Koka Kole i, slično novinama kada su se pojavile, imaju moć da promene karakter javne rasprave. I knjige i novine su bile omogućene novom tehnologijom štampe i u početku su izazvale haos ali valjda se možemo složiti da su u suštini izuzetno pozitivne. Nova tehnologija internet omogućava još veću demokratizaciju javnog dijaloga i otuda predlog da se kao dobro pravilo uvede što šira sloboda govora i na novim platformama. Kao da to nije bilo jasno iz anketa oduvek. Većina amerikanaca je za pravo na abortusa do nekog roka, slično celoj evropi osim Poljske. Što su pojedinci u GOP poludeli pa počeli da prete federalnom zabranom je druga stvar. Plus što se gubi svrha. Svako se u svojoj sobi dere i uživa slušajući odjek. Nikad se ne susreće sa suparničkim mišljenjima i jedino takmičenje je u ekstremizmu. Kome to treba i šta će biti rezultat?
×
×
  • Create New...