mladenvzz Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 ...prošle subote je krenula na HTV1 repriza Smojine serije Naše malo misto,emitira se subotom u 18 sati,pa tko ima mogućnosti ili želje..... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 19 minutes ago, mladenvzz said: ...prošle subote je krenula na HTV1 repriza Smojine serije Naše malo misto,emitira se subotom u 18 sati,pa tko ima mogućnosti ili želje..... Jemam je cilu zapamcenu na spoljnome pamtilu (external HD). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 Hemijska olovka po JUS-u 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 To nije bila obična hemijska. To je bilo "čudo tehnike" u to doba. Hemijska koja piše u 4 boje. Ali nisam siguran da je do bio naš proizvod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 Imao i jedno i drugo 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 1 hour ago, Klotzen said: To nije bila obična hemijska. To je bilo "čudo tehnike" u to doba. Hemijska koja piše u 4 boje. Ali nisam siguran da je do bio naš proizvod. U ruci mi je, na minama piše "toz" dakle naša je - Tvornica olovaka Zagreb 🙂 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyrus Smith Posted October 1, 2021 Share Posted October 1, 2021 1 hour ago, Eddard said: Imao i jedno i drugo 🙃 me too 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted October 2, 2021 Share Posted October 2, 2021 19 hours ago, Klotzen said: To nije bila obična hemijska. To je bilo "čudo tehnike" u to doba. Hemijska koja piše u 4 boje. Ali nisam siguran da je do bio naš proizvod. One male mine su se brzo praznile a posle je rezervne trebalo naći. Imao sam jednu koja je pošto sam potrošio "mastilo", posle dugo na sve 4 pisala plavo. U papirnici su imali samo pakovanje od 10 plavih rezervi. Kada sam konačno našao pakovanje sa 4 rezervne različitih boja više mi nije bila posebno interesantna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted October 8, 2021 Author Share Posted October 8, 2021 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted October 8, 2021 Author Share Posted October 8, 2021 Subara i lisica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 Sad si me podsetio ovom slikom na Ghostbusters 2, bar mislim da je 2, kad jednoj ovakvoj ozive lisice. A drugo, bre, ne znam da li je ova ulica još uvek ista, ali ovi po Evropi, kakva je to opsednutost ovim kamenjem. Svuda ima ovakvih ulica, u svim gradovima. Pa dobro, u redu, stare su ulice/gradovi, sve je to lepo, ali to je sve otišlo ća, pa zasto vec jednom svuda to ne povade, pa kao ljudi da stave asfalt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 20 minutes ago, Milenko Puzigaca said: Sad si me podsetio ovom slikom na Ghostbusters 2, bar mislim da je 2, kad jednoj ovakvoj ozive lisice. A drugo, bre, ne znam da li je ova ulica još uvek ista, ali ovi po Evropi, kakva je to opsednutost ovim kamenjem. Svuda ima ovakvih ulica, u svim gradovima. Pa dobro, u redu, stare su ulice/gradovi, sve je to lepo, ali to je sve otišlo ća, pa zasto vec jednom svuda to ne povade, pa kao ljudi da stave asfalt Upravo te takve ulice, sa kaldrmom, arhitekturom i lokalima okolo se svuda u svetu cuvaju kao kulturna bastina. Asvaltiraju i poplocavaju pokondireni skorojevici tipa Gorana Vesica koji jos pate od blata na gumenim opancima Tigar Pirot. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted October 8, 2021 Author Share Posted October 8, 2021 Slika je negdje iz sedamdesetih. Ta kocka je zamijenjena. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milenko Puzigaca Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 Pametno 25 minutes ago, Kronostime said: Upravo te takve ulice, sa kaldrmom, arhitekturom i lokalima okolo se svuda u svetu cuvaju kao kulturna bastina. Pa znam, zato i kazem Povadi more sve to, osim ako nije u nekom delu grada bukvalno od pre Hrista, pa stavi asfalt, kao covek Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 37 minutes ago, Kronostime said: Upravo te takve ulice, sa kaldrmom, arhitekturom i lokalima okolo se svuda u svetu cuvaju kao kulturna bastina. Asvaltiraju i poplocavaju pokondireni skorojevici tipa Gorana Vesica koji jos pate od blata na gumenim opancima Tigar Pirot. Da stvar bude zabavnija povađena kaldrma iz Beograda i ostalih gradova u Srbiji se izvozi, najviše u Italiju. I ima zavidnu cenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 9 minutes ago, Milenko Puzigaca said: Pametno Pa znam, zato i kazem Povadi more sve to, osim ako nije u nekom delu grada bukvalno od pre Hrista, pa stavi asfalt, kao covek Eh, voleo sam da prosetam tim ulicicama: Da na Bascarsiji na klupi ispred lokala ispijem kahvu iz fildzana sa casom vode i ratlukom, to maleno dokazano sredstvo koje te, uz pricu sa starosedeocima u istom i oklolnim objektima uvede u svet istorije, mistike, SF... bolje nego bilo koji bradati GRRMartin sto skace po trambolini i ne zna kako da zaokruzi svoj svet. Da u Skadarliji ostanem sa muzicarima do zore - a da ostli gosti ne cuju nijednu pesmu vise od 2 puta, a i da cuju neke nove..... Isto vazi i za konobe po Dalmaciji, kafane po BiH, CG, Makedoniji, Kosovu, Metohiji, Srbiji, Sloveniji, Istri...... Dernek je dernek, ali dert je posebna prica. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 29 minutes ago, Kronostime said: Eh, voleo sam da prosetam tim ulicicama: Da na Bascarsiji na klupi ispred lokala ispijem kahvu iz fildzana sa casom vode i ratlukom, to maleno dokazano sredstvo koje te, uz pricu sa starosedeocima u istom i oklolnim objektima uvede u svet istorije, mistike, SF... bolje nego bilo koji bradati GRRMartin sto skace po trambolini i ne zna kako da zaokruzi svoj svet. Da u Skadarliji ostanem sa muzicarima do zore - a da ostli gosti ne cuju nijednu pesmu vise od 2 puta, a i da cuju neke nove..... Isto vazi i za konobe po Dalmaciji, kafane po BiH, CG, Makedoniji, Kosovu, Metohiji, Srbiji, Sloveniji, Istri...... Dernek je dernek, ali dert je posebna prica. Ko da te gledam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 3 minutes ago, Stiletto said: Ko da te gledam... Jebaji ga - nije isto! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted October 8, 2021 Author Share Posted October 8, 2021 Kao srednjoskolac sam radio u kafani i pravio sam ovakvih kafa i po dvadeset odjednom, kada navale iznenada gosti. BIo je jedan lonac sa vrucom vodom, serijski stavis po kasicicu kafe u svaku dzezvu i onda redom zalivas, stavljas na sporet da prokljuca i redas po malim tacnama. Za dvadeset kafa je potrebno ne vise od 5 minuta ili za dvadeset kafa nije potrebno vise od 5 minuta Lokum se nije sluzio, samo secer u kocki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJORDJE Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 Si siguran da si bas takve pravio? Obo je bosanska , pa jos kahva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koca Popovic Posted October 8, 2021 Share Posted October 8, 2021 5 hours ago, Kronostime said: Jebaji ga - nije isto! Braye jel on napravi kahvu ili serbe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
urosg3 Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 14 hours ago, Kronostime said: A Buba kabriolet u prvom planu, samo je ova bela 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 On 10/8/2021 at 5:46 PM, urosg3 said: Da stvar bude zabavnija povađena kaldrma iz Beograda i ostalih gradova u Srbiji se izvozi, najviše u Italiju. I ima zavidnu cenu. Naša "kocka" iz Pobedine ulice u centru (MAršala Tita) je prodata Drezdenu...kako smo zajebali Nemce, a mise modernizovali i stavili behaton ploče...šta znaju Švabe 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts