Chaos Is Me Posted May 30 Posted May 30 https://adria.tv/vijesti/crna-hronika/libertas-nba-zvijezda-u-vrhu-narko-klana/?fbclid=IwY2xjawKmMtZleHRuA2FlbQIxMQABHqH8JalMmcumMQUHAfcZQUGq_0xQ78lE4y8vUXtlUMN8-dDp-RaJ9m392N9S_aem_3cr_KiOCztXedwUu7I9Khg 2
Mairosu Posted June 9 Posted June 9 zaista ne znam gde bih o ovome, pa evo ovo mi deluje najpribližnije jer nekakvu istorijsku temu nisam našao. ako sam promašio, prebacujte, ali pre svega praštajte. u minulih 12 meseci, Korner produkcija (čiji sam i dopisni član) radila je na projektu dokumentarnog filma po imenu "ako su ruže, procvetaće". reč je o filmu o prvom odlasku KKP na F4 1988. u sklopu produkcije, bili smo u Gentu, u Milanu, i još nekud, intervjuisali neke prilično jake face i saznali svašta. film je završen pre neko vreme i spreman da se pusti u dogledno vreme (detalje ćete dobiti kad se sve utanači). moj dragi prijatelj Petar Petrović je režija, a ja sam credited kao scenarista + skoro sve intervjue sam ja uradio. nazovite to garancijom (ne)kvaliteta. inače ideja je suštinski moja, jer sam živeo u Gentu sedam godina, i imao sam nekakav interni running joke o tome kako živim u gradu u kojem niko pod milim bogom ne zna da je baš tu održan prvi (moderni) F4 i da se tu rešio klupski prvak evrope u košarci, sportu koji je tamo poslednja šlajfna na sportskoj strani dnevnih novina. sa godinama, ideja je uobličena u nekakav origin story o timu koji će, četiri godine kasnije, naoružan iskustvom osvojiti titulu prvaka evrope. KKP je prepoznao našu ideju i bio na strani produkcije tokom snimanja, te nam i olakšao neke stvari. Zvaničan materijal ćete moći da vidite i na njihovim zvaničnim socialsima. Prvi promo materijali su već na Korner instagramu. Zapratite i vidite šta se tu krije. https://www.instagram.com/korner_produkcija/ 12 4
DameTime Posted Wednesday at 04:54 PM Posted Wednesday at 04:54 PM Crni strelac za naše medije ❤️ Quote Nije bio problem prilagoditi se na Evroligu, pravo prilagođavanje je bilo igrati za Željka Obradovića. Opet kažem, ja znam kako da igram košarku. Svi u tom timu su znali kako da igraju košarku. Došao sam tamo kao MVP Italije, u proseku sam davao 20 poena, ali... igrati za Željka... to je drugačije iskustvo u odnosu na ono što sam navikao do tada. Morao sam da se adaptiram na njegove želje, na ono što on vidi. Ja pre toga nisam bio šuter, naravno, mogao sam da šutiram, ali sam voleo da igram u tranziciji, da idem na post. Morao sam da se adaptiram na tu novu rolu i odatle je krenula ta priča o efikasnom snajperisti i visokim procentima. Morao sam da naučim kako da se nosim sa njegovim emocijama jer je on izuzetno emotivan, ali i izuzetno pametan. On ima poseban nivo košarkaškog znanja, malo ko je na njegovom nivou i dokazao je to. Pažnju koju pridaje najsitnijim detaljima je... na posebnom nivou. Quote Čoveče, Srbija. Željko me zove i kaže: 'Džejms, potreban si mi da igraš ovde. Na prvi loptu sam ga odbio. Rekao sam: NE. Quote Igrali smo najbolju košarku u Evropi, zaista mislim to. Doduše nije počelo dobro, bilo je poraza, a i desilo se ponovo da ne igram. Nije mi davao priliku kao što je rekao da će dati tokom telefonskih razgovora. Doduše mislim da je još uvek u tom momentu isprobavao sve, pokušavao da nađe idealan recept, prave petorke. Sve je u nekom momentu kliknulo, igrali smo dobro, radili smo svoj posao i mislim da smo bili najbolji tim u Evropi ta poslednja četiri meseca i veoma sam razočaran kako se sve okončalo. Quote Nije bilo ljubomore u ekipi. To je bilo značajno. Svi smo znali da će doći naš trenutak. Svi smo shvatili uloge u timu i tamo smo pobređivali. Tako smo pobeđivali sa Obradovićem u Fenerbahčeu i tako je bilo u Partizanu. Nema ljubomore, nebitno je ko da dva poena ili 20 poena, naravno, bilo je bitno i da znaš kako da se nosiš sa Obradovićem, a-ha-ha. Quote Čoveče, bili smo bolji tim od njih. Morali smo bolje da odigramo neke situacije, pametnije jer smo imali dvocifrenu prednost na svakoj utakmici. Morali smo to da iskontrolišemo. To je to. Ne znam šta da kažem, morali smo da budemo bolji, da samo držimo loptu u našim rukama. Mislim da smo se malo i 'us*ali' u petoj utakmici. Naravno, ne mogu da ne pomenem suspenzije, Kevin nije igrao, Matijas je bio suspendovan utakmicu. Bilo je loše, loša situacija. Onda imamo i tragediju u Beogradu, ta situacija... Ne znam šta da kažem. Pitali smo se da li uopšte treba da igramo, atmosfera, crne majice... Baš je bilo emotivno, tužno... Jednostavno... Razočaranje. Bili bismo na Fajnal foru. Quote Za mene, način na koji sam otišao je veoma razočaravajući. Nisam imao priliku da igram, bio sam veoma uzrujan zbog toga jer nisam uradio ništa loše. Nije me liga suspendovala. Čak mi je prišao čovek iz Zvezde (Nebojša Ilić), pitao me je da li sam ok, rekao mi je da se takve stvari dešavaju, čak mi je rekao da sam dobar tip. Zato mi nije bilo jasno zbog čega nisam igrao jer je očigledno da sam se branio. Tri puta sam pokušao da se sklonim od njega (Stefana Lazarevica), iako ne postoji snimak ili video koji to pokazuje. On je mene napao, a ja sam odlučio da ga ne tužim posle svega. Smatram da nije trebalo tako da se završim, ne želim sada da zalazim u detalje, jer svi shvataju šta se desilo, ali reći ću da sam veoma razočaran. Pre svega toga nekoliko puta je bilo priče da ostanem u Partizanu, razočaran sam što sam otišao jer sam zavoleo grad, navijače, klub, kako je sve funkcionisalo. Za tako nešto je potrebno vreme, da se navikneš na novo okruženje, ali ja sam baš uživeo u Beogradu, navijači Partizana imaju posebno mesto u mom srcu i uvek ću ih pamtiti. Da smo se dogovorili, najverovatnije bih ostao u Partizanu. https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/intervju-opusteno-s-dzejmsom-nanelijem-odbio-sam-zoca-kad-je-prvi-put-zvao-u-beograd/514848 4 2
Mairosu Posted Wednesday at 06:36 PM Posted Wednesday at 06:36 PM kao što sam najavio, biće heavy hittera u filmu. ovog i dalje ne znam kako smo privoleli. https://www.instagram.com/p/DKxSKRBMnQm/ 5 3
goofy Posted Thursday at 07:35 AM Posted Thursday at 07:35 AM @kendrick duckworth već stavio link, ali moram da izdvojim Quote "Ja prvo nisam verovao. Nisam verovao dok se nisam slikao sa dresom. Evo, sad sam se naježio. To je najbolji osećaj na svetu. Veruj mi, nema ničeg boljeg nego igrati u Partizanu. Bilo mi je super, s obzirom na to koliko smo imali finansija, uslova i svega napravili smo veliki rezultat. Biti četvrti u ABA ligi sa tim budžetom od – ja mislim, koliko smo računali Birča, Džile i ja – mi smo te godine imali budžet od 550 hiljada evra. Budžet za igrače i trenera. A od toga primili šest nepunih plata", ispričao je sada već 36-godišnji Luković i precizirao: Šest nepunih plata, kunem ti se. Staneš na pumpu, za soma dinara sipaš. I to je to. Kad ideš na gostovanje, čekaš Novicu i Baneta Ratkovicu da časte nešto i to je to bilo, brate... Preživljavao se, ali se ginulo". Setite se gde smo bili... 4
Chaos Is Me Posted Thursday at 08:55 AM Posted Thursday at 08:55 AM 9 hours ago, kendrick duckworth said: Jaka glava, sretao sam lerdije koji imaju sofisticiraniji vokabular od ovog brata. 4
SteveFrancis#3 Posted Thursday at 08:57 AM Posted Thursday at 08:57 AM Bane Ratkovica... Legendica... 1
Shonewizard Posted Thursday at 10:16 AM Posted Thursday at 10:16 AM 1 hour ago, SteveFrancis#3 said: Bane Ratkovica... Legendica... Morao sam malo da bacim pogled na taj roster. Will Hatcher, Frank Robinson, Vrabac i Birča, Majstorović, Pot... Kakva nostalgija 1
Marvin Posted Thursday at 11:06 AM Posted Thursday at 11:06 AM (edited) Jos se neke tekme igrale u Hali Sportova <3 Edited Thursday at 11:06 AM by Marvin
odupri se ludilu Posted Thursday at 12:10 PM Posted Thursday at 12:10 PM Svaki respekt i kapa dole za igrače i trenere z tih vremena. Iako je pored zadovoljstva i korist imati ime KK Partizan u CV, bilo je tu i malo romantike. Kako se zvaše onaj lik, igrao četvorku u paru sa kevomu Jonesom u derbijima, kod Džileta? 1 1
Shonewizard Posted Thursday at 12:52 PM Posted Thursday at 12:52 PM Darel Vilijams? Sjećam se da je imao brat nekih dobrih momenata protiv KKCZ, čak i na prenosu lopte 😂 2 2
odupri se ludilu Posted Thursday at 12:59 PM Posted Thursday at 12:59 PM To brate. Baš je taj prenos lopte bio nerešiva enigma u derbijima. Ne sjećam se ko je Zvezdi bio centar možda Bobi i Katić. Darel se baš snašao u ulozi pleja, čini mi se pripaljivao ako mu se odmaknu ili igrao pik sa Kevom koji je baš bio efikasan
Mairosu Posted Thursday at 02:36 PM Posted Thursday at 02:36 PM nije bivši partizanov igrač ali, kad sam već otvorio temu gore...tematski se nadovezuje. https://www.instagram.com/p/DKzclbgNXqL/?igsh=NWJtdXY1cmVoNWJm 2 1
Geronimo Posted Thursday at 04:37 PM Posted Thursday at 04:37 PM ^^razumem nostalgiju i evociranje uspomena, ali Lukovic je sirovina, debil i nasilnik. Imate vi itekako igraca da se ponosite, al ovaj nije neko od njih.
jedibojan Posted Thursday at 05:27 PM Posted Thursday at 05:27 PM 49 minutes ago, Geronimo said: nasilnik. ?
Geronimo Posted Thursday at 06:19 PM Posted Thursday at 06:19 PM 45 minutes ago, jedibojan said: ? Mog komsiju je naboo u glavu dok se ovaj objasnjavao sa nekim iz njegove ekipe... Da li bese oko parking mesta, glasne muzike ili divljanja kvadovima - da me ubijes sta je bio problem, ali scena je bila da se normalan covek pozalio, a zavrsio sa zatvorenim okom... 1
Recommended Posts