Jump to content

KK Crvena zvezda 2018/2019.


MetalHead

Recommended Posts

Daba : Danke Maik

 
 
 
 
 

Kada sam danas pročitao vest, objavljenu na sajtu Košarkaškog kluba Crvena zvezda, da je Maik Cirbes otišao u Kinu i da tamo nastavlja svoju košarkašku karijeru, moram priznati da sam se ponovo osećao kao svakoga leta kada ode neki omiljeni igrači iz kluba. Kao da je otišao deo mene.

Maik Cirbes – prvi Nemac koji je igrao u dresu Crvene zvezde, košarkaš koji je u Zvezdi u dva navrata proveo tri sezone i to kakve, sezone za pamćenje. Osvojio je sa Zvezdom tri tutule u Aba ligi, jedan Super kup Aba lige, dva šampionata Srbije kao i kup Radivoja Koraća. Osim trofeja, izuzetno je prirastao za srce pristalicama crveno bele boje svojim ponašanjem i svojim odnosom prema zvezdinom dresu i prema Srbiji kao zemlji.

Ali da krenemo redom. Kako se naš čelični Maik uopšte našao u košarci.

Rođen je  29.01.1990 godine u Traben Trarbah Nemačka.

Na nagovor svoje majke otišao je na jedan košarkaški trening. Košarka kao sport mu se jako dopala i Maik je nastavio sa treninzima. Počeo je sa sedam godina u klubu WTV Witlich u mlađim kategorijama gde je prošao sve njihove selekcije. Najviše je napredovao kod Josipa Bošnjaka trenera koji ih je uveo u prvu ligu. 2007.godine prelazi u Trir gde ostaje do 2012.godine punih pet sezona.

Dobre partije koje je pružao u Triru su zainteresovale mnogo jače klubove, pa je tako 2012. godine prešao u Brose Basket sa kojim osvaja i šampionat Nemačke. Osvajanjem Bundes lige Maik sa Brose basketom nastupa i u Evroligi gde je imao itekako zapaženih partija. Prosek poena u  Evroligi mu je bio 8,2 i pet skokova po utakmici. Dva puta je nastupao na Olstar utakmicama Bundes lige  2012 i 2013 godine.

U leto 2014 godine prelazi u Crvenu zvezdu i postaje jedan od stubova tima koji će vratiti šampionsku titulu na Mali Kalemgdan. 

Crvena zvezda te sezone po prvi put u svojoj istoriji osvaja triplu krunu a Maik Cirbes je bio deo tog tima. Na svoj izričit zahtev, pod blokadom, odigrao je četvrti meč finala Aba lige u Zagrebu protiv Cedevite, u kojem je bio jedan od najboljih igrača na meču. KK Crvena zvezda po prvi put postaje regionalni prvak. Takođe, ostaće zauvek upamćena njegova slobodna bacanja kojima je Crvena zvezda pobedila u četvrtom meču finala plej ofa i nakon 17 godina osvojila domaće prvenstvo.

Sledeće sezone čelični Maik igra svoju najbolju sezonu u karijeri i sa Crvenom zvezdom osvaja ponovo Aba ligu i prvenstvo Srbije. 

Izvanredne partije koje je pružao u crveno belom dresu su ga preporučile moćnijim klubovima pa tako u leto 2016 godine prelazi u Makabi iz Tela Aviva.

U Makabiju nije mogao da pruža partije kao što je to radio u Zvezdi jer je tamo totalno drugačiji koncepti igre na koji on nije mogao da se navikne. U januaru 2017 ga Makabi šalje na pozajicu u Bajernu da bi na kraju sezone raskinuo ugovor sa Makabijem i potpisao za Bajern. Sa Bajernom u sezoni 2017-18 osvaja prvenstvo Nemačke i osvaja kup te zemlje.

U leto 2018 godine ponovo se vraća u Crvenu zvezdu sa kojom osvaja Super kup Aba lige i Aba ligu. Iako nije bio na nivou igara iz prvog mandata, prvi deo ove sezone je podsećao na starog Maika ali je onda potonuo da bi se pred sam plej of vratio. 

Ali nikada ni u jednom trenutku Maik nije prestao da bodri saigrače, da se raduje svakom zvezdinom košu ili pobedi iako možda on nije bio u timu. Nikada nije krio da mnogo voli Beograd, da voli Zvezdu, a to je dokazao i letos kada je imao mogućnost da ode u Podgoricu i zaigra za Budućnost, Maik je to odbio i rekao je samo Zvezda i niko više.

Nakon završetka Aba lige kao što smo napisali na početku teksta odlazi u Kinu. Za Crvenu zvezdu je odigrao 195 utakmica i nalazi se na 34. mestu večne liste po broju utakmica i postigao je 1819 poena i nalazi se na 32.mestu večite liste strelaca u dresu Zvezde.

Nastupao je i za reprezentaciju Nemačke na Evropskom prvenstvu 2013 godine, takodje je bio i u reprezentaciji Nemačke koja je izborila učešće na prvenstvo Evrope 2015 godine, a takodje je bio i u sastavu reprezentacije u ovogodišnjim kvalifikacijama za prvenstvo Sveta u Kini.

Inače Maik Cirbes je bio najkorisni igrač Evrolige 2015-16 godine, potom se našao i u idealnoj petorci Aba lige 2015-16  godine, najkorisni igrač finala prvenstva Srbije 2015-16. Po sopstvenom priznanju najdraža utakmica i pobeda je ona nad ekipom Budućnosti u Podgorici kad je Kalinić iz odbojke u zadnjoj sekundi pogodio koš za pobedu.

Maik se od zvezdinih navijača oprostio putem instagrama kratkim video klipom na kojem piše na engleskom vidimo se i u kojem on odlazi automobilom a u pozadini ostaje hala „Aleksandar Nikolić“ i iz automobila se čuje zvezdina pesma Dobro znaj.

Od Majka se putem instagrama oprostio i njegov saigrač kapiten i legenda Crvene zvezde Branko Lazić sledećim rečima.


“Još jedno poglavlje u našim životima. Danke (hvala), ljubavi. Vidimo se kasnije“, napisao je Lazić, uz malo engleskog, srpskog i nemačkog.

Možda će se jednoga dana čelični Maik vratiti u svoju Crvenu zvezdu kao igrač,iako se to ne ostvari Crvena zveda će zauvek biti njegov klub a Beograd njegov grad.

I zato za kraj samo jedno veliko

Danke  Maik.

 

  • Like 33
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Decembarski said:

Kako stvari stoje,u sredu cemo znati ,dobijamo li novog konkurenta za trofej u ABA ligi.

Grcka liga kaznila sa 8 bodova Olimpijakos zbog neigranja meca sa Panatom(zahtevali od lige strane sudije za ovaj mec) i ako propuste jos 1,sad u sredu mec,selese u A2 ligu.

A liga im odredila za sredu 1 od 3 sudija koji su sudili prekinuti mec u Kupu sa Panatom...iz Olija kazu da nece izaci na teren ako ne promene sudije...jebena situacija.

Inace mislim da to njima i odgovara,jer kad je bio ovde ovaj njihov predsednik da razgovara sa Aba ligasima je i sam najavio mogucnost da igraju grcku drugu ligu sa omladinskim kadromi tako izbegnu kaznu grcke federacije za napustanje takmicenja,a Aba i EL sa A timom.

Minimum 3 godine.

Nek plate putne troskove i smestaj svim Aba ligasima(1 avio i hotelski sponzor i resena stvar) i apsolutno podrzavam jacanje Aba lige.

Kakva trilema za " najvernije". dodju Pirejci na gostovanje, a oni u bojkotu, kako da dozvole semenkarima da ih napusavaju , a opet ako dodju onda nema bojkota, 

 

  • Like 3
  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Šarac said:

Kakva trilema za " najvernije". dodju Pirejci na gostovanje, a oni u bojkotu, kako da dozvole semenkarima da ih napusavaju , a opet ako dodju onda nema bojkota, 

 

Trilema mora nestati,pre ili kasnije.Sad i ne znaju zasto bojkotuju,pa onda se ne treba obazirati na takve stvari.

Cak bolje sto pre,to sam i napisao pre par dana kad sam u nas projektovani roster za iducu sezonu ubacio i Luku Bozica iz Zadra.

Sjajan potencijal.

Moze i Miro Bilan pride,nemam nista protiv.

Link to comment
Share on other sites

kad smo kod Maika

 

Maik je jedan od mojih najtežih intervjua. Ja sam čovek koji kad priča sa sportistima voli da priča o sportu. Maik, pak, vam je švapski Raduljica. Bukvalno sve me pitaj, samo nemoj ovo.

 

"Jel' se vraćaš u Maccabi dogodine?" "Imam ugovor na još jednu godinu."

"Jesi gledao juče finale, baš su gadno gubili u jednom momentu." "Biće to OK" "Brt gubili su 30 razlike u jednom trenutku" (diže pogled sa tanjira) "Thirty? Really?"

"Jel' razmišljaš o repstaciji?" "Not really". "Dobro brt daj baci neku žvaku barem" "OK OK, velika je čast, selektor se pita...jel' ovo u redu?" "Cool man, cool."

"Da li te je NBA ikada zanimala?" "Nikad nisam pogledao celu NBA utakmicu u životu. U stvari, mislim da sam za života pogledao jedno deset utakmice koje nisam igrao" 


Apsolutna kurcobolja. Ali neverovatno šarmantan lik. I kad smo malo "probili led" bio je sve opušteniji. Nek' mu je sa srećom u Kini.

  • Like 26
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Crni Bombarder said:

Laki,jel ti to Rutger Hauer iz Blade Runnera na avataru?

 

Oui.

 

Kad samo kod toga, odgledah pre neki dan Director's cut iz 2007, sada unapređen u 4K. Pure pleasure.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, Mairosu said:

U stvari, mislim da sam za života pogledao jedno deset utakmice koje nisam igrao" 

:lol_2: bukvalno deluje kao takav tip

Sa druge strane, Billy surovi profesionalac, seca se maltene svega iz svoje karijere, a odusevio sam se kad je pomenuo Gordica i proslosezonsko finale.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, Laki21 said:

 

Oui.

 

Kad samo kod toga, odgledah pre neki dan Director's cut iz 2007, sada unapređen u 4K. Pure pleasure.

I ja sam ga gledao pre nekog vremena.
Navikao sam na Kalinu na tvom avataru. Sve trljam oci jesi ti? :classic_biggrin:

Da ne trolujemo vise.
Banovace nas Zumbul. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Колико је Били кул тип. Уживао сам слушајући га, у даху ми прође сат времена као ништа. Неизмерно бих био срећан да остане и следеће сезоне.

@Mairosu 


Царе, свака част. Врхунски интервју. Осећам потребу да окачим овде, јер верујем да неки људи нису ни залазили нити видели на оној теми тамо.. Бтв, стварно имаш врхунско знање енглеског језика, прелепа дикција. 

 

 

  • Like 18
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Боги said:

Бтв, стварно имаш врхунско знање енглеског језика, прелепа дикција. 


Pa vi branite deci da gledaju televiziju... 😛

Hvala, polaskan sam.

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Nemam pojma čemu ovakvo patetisanje oko Zirbesa nakon ove druge epizode u crveno belom dresu, koja je bila manje više sramotna i što se tiče igre i što se tiče ponašanja i stava. Ako je nakon prvog mandata kod nas zaslužio hvalospeve, sada apsolutno ničim to nije zavredeo osim možda jeftinim gardisanjem po društvenim mrežama. U svakom slučaju odličan potez kluba a Maiku želim da mu druga kineska liga ne bude prava mera, kako sada igrački izgleda. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jbg, koliko god da je sramno odigrao ovu sezonu sem bljeskova u par utakmica, nekako ne možeš o Maiku da kažeš ništa loše...jeste kurcobolja, jeste bleja, jeste kurve i splavovi, sve to stoji...ako je nekoga zajebao sa takvim ponašanjem, zajebao je sebe i karijeru koju je mogao da ima mimo Zvezde. On ima 29 godina i jedino vredno pomena u košarkaškoj karijeri su mu dve sezone u Zvezdi.

 

Opet, ne zaboravlja se tako lako ono kucanje u Zagrebu (mislim da se konstrukcija koša još trese) za prvu aba titulu...ne zaboravljaju se bacanja protiv Grobara....ne zaboravljaju se one partije u EL u sezoni nakon toga kada se sa Kvinsijem useravao u Real, Himki...

 

Nek zabode neki dobar kesh u Kini, opravi glavu (mada to baš ne ide u istu rečenicu sa Kina i keš) pa izvuce još neke dve godine u dobrom EL klubu.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, BojanaCZV said:

 

pa kad si me vec pitao, nisam htela, ali se NIka ne vidi pa mogu, mene inace ima i na jutjubu 😄

 

kad je bilo okupljanje pred poslednju utakmicu plej ofa, sacekali smo ispred, posto smo videli da je cela porodica Cirbes tu, rekoh ajde da se slikamo, da imamo za uspomenu 😄

 

I kad je Cirbes izasao, ja ga pitam da li moze slika, on kaze, da naravno, a ja ladno drzim Niku I pitam ga je l zna ko sam, hahhahahahha.

 

on me pogledao onako zbunjeno, malo I uplaseno, (salim se malo) I ja rekoh secas se one trudne devojke koju su zagrlio pre tri godine pred Partizan.

 

well, that is me, and this is her 😄

 

On se setio u momentu, iako sam ja stvarno mislila da se nece setiti iskreno.

 

I krenuo je da objasnjava devojci i roditeljima, pa smo se svi na kraju i pozdravili 😊

 

ovoga puta nije bilo suza 😂

 

sve najlepse MAIK!

IMG-08f1d5bbb2a81e52c81867bdecb342ce-V.jpg:thumbsup:

Nikolija u fazonu: moj prvi stra` .:classic_laugh:

Koga Bojana i Daba ne docekaju i isprate - nije vredan pomena.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Laki21 said:

 

Oui.

 

Kad samo kod toga, odgledah pre neki dan Director's cut iz 2007, sada unapređen u 4K. Pure pleasure.

Ja ga odgledao u novoj Kinoteci u Beogradu. Jezio se dva sata.

Da ne bude da sam skrenuo sa teme, odlican intervju sa Bilijem Beronom, Futurinim Neronom 😁

Bili je prvi igrac po bitnoci za produzenje kontrekta.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...