Jump to content

KK Partizan 2018/19


Nelson Bighetti

Recommended Posts

7 minutes ago, uini said:

mislim da je problem to što ti poredis formiranog jovića u formiranoj ekipi sa jaramazom u ekipi outcasta 

 

jaramaz (po meni) ima veći plafon od jovića pošto stefan ima te probleme sa leđima 

Pa ne poredim ga, bukvalno sam napisao da se i u Slogi znalo da ima fantastican pregled igre, znalo se kakav je tip igraca.

 

Gledao sam ga i ovde kod mene dve godine, Jovic je oduvek ovako igrao, samo je mnogo napredovao u ofanzivi, doveo sve to na visi nivo. Moze sad i Jaramaz da uradi isto to, da dovede sve svoje kvalitete na triput veci nivo oni opet nece biti slican tip igraca.

Link to comment
Share on other sites

Jovic nije bio klasican plejmejker dok nije dosao u Zvezdu i Radonjic polako poceo da ga forsura na toj poziciji. U Radnickom je bio neki kombo ko je vise vukao na 2, kao i u repki 2014.

Naravno da stoji ovo sto Guru i DP pisu za poredjenje Ognjena i Stefana, tj njihovih igrackih karakteristika u sadasnjem vremenu i da je Jaramaz neka siromasna verzija Nedovica, ali nije ni ovi vinijevo poredjenje Jovica od pre par sezona sa sadasnjim Ognjenom, za baciti, iako to sad ne izgleda tako. :)

Link to comment
Share on other sites

Za ovakvog Jovica se nije znalo do 15/16, a kamoli tamo 2012. Samo kazem da se kod njega oduvek video izuzetan osecaj za pas, razumevanje igre, ali tad je sigurno bio dosta slabiji na lopti i u svemu ostalom.

 

U reprezentaciji i Zvezdi je igrao defanzivnog specijalca. Tek je nakon odlaska Mekela pokazao sta sve moze na tom nivou, u trenucima kad su svi ocekivali novog pleja.

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, zoe Bg said:

. Ne znaci da ce sledeca biti bolja ali bar imam 3 meseca odmora. 

 

5 hours ago, Ne sam Safete said:

'Za mene je ocena tek zavrsene sezone povezana sa pocetkom sledeće' 

:thumbsup:

 

21 hours ago, Tamburinjo said:

i. Da sam grobar tuzio bih Gagica za dusevni bol. 



ovako nekako, da ne mudrujem sad ja nešto, kad je sve lepo rečeno

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 6/17/2019 at 9:17 PM, Poodle Care said:

Ljudi moji, kakva krađa, ja ono nisam video u životu.

 

Trojica sudija, sredina terena, 1 na 1 i ladno lik 4 koraka i pravi se blesav kao sve ok.

 

Pa kako ih nije sramota da ne vide?

 

spacer.png

 

Tuzno je to. :classic_sad: Ja se ne secam vece kradje u svom zivotu u jednom ovako vaznom mecu. U majstorici bi nas dobili, cemu ovo? 😕

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Del Piero said:

Eto, slazem se sa Ridjijem. Dosta smislenija vasa kosarka u ovom finalu, konkretno juce je trebalo biti 20 na poluvremenu. 

 

Meni se svidja kosarka koju igrate, uostalom Trinchieri je poznat kao jako dobar ofanzivni trener, njegov Bamberg je igrao prelep basket. Vidi se njegov uticaj ovde, napadaju se mane protivnika, igraci se stavljaju u kontekst koji im odgovara. Bili ste dosta bolji i u prvom mecu SF ABA, ali ste i to izgubili. Nedostajalo je uvek nesto, nisam siguran sta, verovatno manje igraca ciji iq koketira sa sobnom temperaturom. Uz to je tu Novica koji igra na suvo znanje, Zagorac ciji pokreti nicim ne daju do znanja da je momak profesionalni kosarkas.

 

Trinchieri je baza za sledecu sezonu, trebalo bi da je nadogradite nekim korektnim pojacanjima i bice to dobro.

 

Znas dobro sta je nedostajalo. 🙄 Ovi igraci nisu tog nivoa da mogu da igraju u sampionskoj ekipi. Reci iskreno, da li bi ti u svojoj ekipi zeleo da vaznu ulogu imaju ovakav Zagorac, Jankovic, Gagic? Sta moze bilo koji trener da uradi sa ovako limitiranom grupom igraca? Ovu titulu niste zasluzili i ona nije legitimno osvojena. Ulazile su vam trojke koje nikad nikome nisu ulazile i to je u redu, ali nije u redu otimati pobedu igracima koji su dali sve za pobedu. Za razliku od regionalne lige gde ste posteno dosli do finala, tu nema primedbi. Nas trener je lepo rekao, moras biti hrabar da bi bio Partizanovac. :heart:

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, hummingbird said:

 

Sta moze bilo koji trener da uradi sa ovako limitiranom grupom igraca? 

 

Pitaj Dula, koji je dzak limitiranih igraca odveo na F4.

 

4 hours ago, hummingbird said:

 

Ulazile su vam trojke koje nikad nikome nisu ulazile

 

Ali smo i promasili one koje nikad niko nije promasio.

 

4 hours ago, hummingbird said:

Nas trener je lepo rekao, moras biti hrabar da bi bio Partizanovac. 

 

Ne zaboravi i snazniji od lokomotove i u stanju da preskocis visoku zgradu.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, The Walking Dravot said:

 

Pitaj Dula, koji je dzak limitiranih igraca odveo na F4.

 

 

 

Dule je imao dobru ekipu, gde je trebalo krpiti neke rupe koje su se pojavljivale tokom sezone. I to je naravno ogroman izazov, naročito na tom nivou, ali opet bih rekao da je situacija u kojoj imaš petorku sa 4 super-kvalitetna vojnika, pa treba uklopiti jednog igrača koji je kvalitetom 5 nivoa ispod, bolja od situacije gde imaš jednog i po pouzdanog igrača u ekipi, a svi ostali su u najboljem slučaju kritični na jednoj strani terena, a mnogi na obe. 

 

A to je posebno očigledno u odbrani. U napadu tebi mogu dvojica igrača da iskreiraju 40 poena i povuku ekipu, a u odbrani jedan ili dva od pet, ne znače baš ništa.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, uini said:

page ima dobru prangiju +quick release, to sam video 

 

+ domaci igrac, relativno mlad... 😎

 

Gde god igrao sledece sezone (u Evropi), kod njega ocekujem znatno bolju drugu sezonu u Evropi od ove upravo zavrsene.

Link to comment
Share on other sites

NEBOJŠA Čović propustio je sjajnu priliku da ćuti. Predsednik KK Crvena zvezda je, poput Bilija Berona, napravio grešku u koracima. Ali, mnogo težu, moralnu, ljudsku.

 

Na Kalemegdanu je, proslavljajući titulu koju su crveno-belima na tacni, nečinjenjem, donele sudije, izrekao da je "Bog uvek na strani pravednika". Vešti kreator desetina saopštenja kojima je na svoj specifičan način oblikovao javno mnjenje kad god je poželeo, stavio je tačku na sezonu tako što je i Boga ofarbao u crveno-belo. Ako je i od Čovića, previše je. Čudan je onda taj neki bog na koga se poziva.

 

"Pravednici" su, videli su svi, do titule došli tako što su sudije ostale neme onda kada je trebalo da vide ono zbog čega im je dato poverenje. Dakle, nepošteno. Nijansa je u tome da li je u pitanju greška ili namera. Trojka sa pištaljkama - Belošević, Oberknežević, Nikolić - daleko je od neiskusne. Evroligaški arbitri. Za takav meč, po kvalitetu i znanju, možda i najbolji u ovom momentu. Njih TROJICA ne vide ono što su videli i dosudili na hiljade puta u svojim karijerama - grešku u koracima. Najbolji ne vide? Iz ugla Partizana, teško je poverovati da tri pištaljke takve klase ostanu neme, što odmah rađa sumnju u nameru.

 

Nije cilj ovih redova da analizira suđenje. Moglo je biti i obrnuto, na vodenicu Partizana. Ali, umesto da viteški i šmekerski Nebojša Čović prizna ono što zna i on i svi u Zvezdi, izjednačio je nepoštenu pobedu sa Božjom pravdom? Zar je toliko teže biti čovek od predsednika kluba? Zar je to čast i poštenje definitivno izgubilo bitku sa prizemnim emocijama? Zar je to poruka nekoj deci koja tek treba da izgrade vrednosti u životu? Da je nepošteno zarađeno Božji dar samo kada je Zvezda u pitanju?

 

http://www.novosti.rs/vesti/sport.295.html:801392-KOMENTAR-Koraci

  • Like 2
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Quote

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević nije osuo paljbu po sudijama četvrte utakmice finala plej-ofa Superlige između Partizana i Crvene zvezde. Crveno-beli su slavili poenima Bilija Berona u poslednjoj sekundi posle očiglednih koraka, a taj koš je doneo titulu timu sa Malog Kalemegdana.

 

- Sudije su ljudi, ljudski je da se greši ali i da se ispašta zbog tih grešaka - rekao je Vujošević i dodao: - Ja smatram da su bili koraci. Gledajući seriju u NBA između Toronta i Golden stejta u jednoj od utakmica, NBA je objavio da su sudije u ključnom momentu napravile grešku i nisu svirali faul nad Gasolom. To bi mogli i mi da očekujemo. Sudije u ovakvim važnim momentima ne bi smeli da greše, bez obzira na to za koga privatno navijaju.

 

Cenjeni stručnjak je imao jednu primedbu.

- Gledao sam prenos i nisam primetio da su više puta ponovili spornu situaciju, ni u toku utakmice, a ni kasnije u informativnim emisijama. Meni kao navijaču je žao što je Partizan izgubio, a kao čoveku iz košarke žao mi je što je pobednik odlučen uz takvu grešku – zaključio je Vujošević.

 

Link to comment
Share on other sites

Završi se i ovaj izmet od sezone. 

Ali dobro, kako smo je započeli još smo jeo odlično i završili. 

Bitno je što imamo harizmatičnog trenera koji zna znanje. Iako to nije Onaj KKP,  bar se ne gasi plamen. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...