Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pod jedan, ne može se odvojiti politika jer je ona bitna za završetak sukoba i za sprečavanje nastanka daljih problema (ili za njihovo razbuktavanje). 

Pod dva, ne može se sa sigurnošću tvrditi ni da bi vojna akcija izgledala ovako. Neko bi se odlučio za bržu i krvaviju akciju, neko drugi bi išao ovim putem a treći pristup bi uključio više pregovora u svetu, fokus na sečenje novčanih tokova i eliminisanje nekih igrača, izbegavanje gubitka podrške svetskog javnog mnjenja i još svašta nešto, a četvrti bi možda bio kombinacija navedenog. Verovatno postoji još petnaest opcija koje se mogu preduzeti tako da se ni tu ne može reći da bi svako postupio kao Bibi. Ne znam odakle takva uverenost u to.

• Like 2
Posted
18 minutes ago, Barkley#34 said:

Pod jedan, ne može se odvojiti politika jer je ona bitna za završetak sukoba i za sprečavanje nastanka daljih problema (ili za njihovo razbuktavanje). 

Ne kad se bavis sa teroristima

18 minutes ago, Barkley#34 said:

Pod dva, ne može se sa sigurnošću tvrditi ni da bi vojna akcija izgledala ovako. Neko bi se odlučio za bržu i krvaviju akciju, neko drugi bi išao ovim putem a treći pristup bi uključio više pregovora u svetu, fokus na sečenje novčanih tokova i eliminisanje nekih igrača, izbegavanje gubitka podrške svetskog javnog mnjenja i još svašta nešto, a četvrti bi možda bio kombinacija navedenog. Verovatno postoji još petnaest opcija koje se mogu preduzeti tako da se ni tu ne može reći da bi svako postupio kao Bibi. Ne znam odakle takva uverenost u to.

Brza I krvavija mozda. Pregovaranje, ne. Ako mislis da je to bila opcija, ne poznajes ME. Tako da realno postojale su 3 opcije, od koje su dve neprihvatljive, Bibi je uzeo jedinu mogucu, to sto je sprovodi sporije, jeste verovatno problem njegove politicke situacije, ali da je sprovodi kako treba, verovatno bi ovde kukao kako je zlocinac. Nemamo sve njihove podatke, I nismo u istoj situaciji. 

Retorika me generalno ne interesuje, svi na tom podrucju znaju isto.

Posted

Naravno, ne interesuje te kad pozivi na genocid i totalno unistenje par miliona ljudi dolaze od strane koju slijepo podrzavas al ces zato vristat na sve strane i pricat kako su svi teroristi i zlocinci kad nesto slicno dodje sa druge strane. Vec vidjeno. 

• Like 1
Posted

Ne poznajemo mi Bliski istok (ubaci drugi konfliktni region prema želji i potrebi). To sve necivilizovani divljaci koji samo razumeju silu, batine i nasilje.

Sad kad sam već krenuo da razmišljam na ovakav način, ako je već takva situacija, zar ne bi bilo bolje i jednostavnije da takvih ljudi uopšte nema?

Posted
35 minutes ago, Smrtokapa said:

Ne poznajemo mi Bliski istok (ubaci drugi konfliktni region prema želji i potrebi). To sve necivilizovani divljaci koji samo razumeju silu, batine i nasilje.

Sad kad sam već krenuo da razmišljam na ovakav način, ako je već takva situacija, zar ne bi bilo bolje i jednostavnije da takvih ljudi uopšte nema?

Kakva uvrnuta logika, I podmetanje. Ti bi ocigledno pregovarao sa teroristima koji hoce da te ubiju? Koji kompromis bi postigao, da te ubiju do pola?

Interesantno da ceo region izjednacavas sa teroristima. Meni recimo to nikad ne bi palo na pamet.