fancy Posted yesterday at 10:15 AM Posted yesterday at 10:15 AM 13 minutes ago, DameTime said: @fancy, mislim da je HAMMER vrlo očigledno ciničan u svom postu. Nisam razmišljao, priznajem, pa sam zato i upitao za podatke pametnijeg od sebe. 1
40Wins Posted yesterday at 10:16 AM Posted yesterday at 10:16 AM 12 minutes ago, NMX said: Pa, ako branimo zločin poređenjem sa situacijom da je zločin mogao da bude i gori da su tu balkansk krvnici iz devedesetih, bojim se da ne idemo u dobrom pravcu. Pritom, pričamo o ljudima od kojih su neki osuđeni za najteža krivična dela, za razne zločine, bili optuženi za genocid pa crkli prerano ili crkli pre optužnice za bilo šta. Što se svakako neće desiti bilo kome iz Izraela danas. Ne branim nikakav zlocin, vec sam se referisao na poredjenje da su ''nasi'' male mace za Izraelsko rukovodstvo, a videli smo da su nasi sa mnogo manje sofisticiranije opreme sposobni za mnogo veca i sistematicnija zlodela. Pri tom, ne sporim da je doslo do ratnih zlocina od strane Izraelske vojske, i moje misljenje je da je jedina sansa da se oni ikada istraze i osude je da se popisu sto detaljnije i izloze onako kako jesu, a toj situaciji najvise odmaze ekipa koja inflatorno vice: Genocid! Genocid! Verujem da i kada se jednog dana bude sudilo Vladimirovim dilejama da ce biti optuzeni za etnicko ciscenje, zlocine protiv covecnosti i krsenje ljudskih prava, ali ne i za genocid. Ti si pravnik, ako se secas citanja presude za tuzbu i kontratuzbu CRO-SRB u vezi genocida, da smo jedni druge tuzili za etnicko ciscenje, i jedni i drugi bi bili krivi, a ovako su obe tuzbe odbacene? 44 minutes ago, berti said: I to im daje pravo da rade sta god hoce? Da ne jebu dva posto medjunarodni sud, da blokiraju humanitarnu pomoc u Gazi... Ako je cena da se pobije milion ljudi u Gazi, a da se Izrael oseca sigurno, da li je to prihvatljivo? Da ili ne? Ja ne mogu da verujem da neko moze bukvalno svaki potez Izraela da opravda. Oni su uvek u pravu i tu nema spora. Nema ni govora o tome da eventualno manipulisu, lazu, naprave slucajno neki zlocin. Bogu fala, pa nas predsednik ima savetnike iz takve drzave apsolutnih cistunaca B1: Pa ne rade oni sta god hoce, oni su u ratu sa Iranom odavno, preko iranskih proksija Hamasa i Hezbolaha, koji su dobili po tintari, a sad napadaju iransku vojnu infrastrukturu kako bi obezbedili ocuvanje svog naroda. Nisu se oni probudili jednog dana i rekli: Uh al mi se malo roka tomahavkom. B2: Nikada cena sigurnosti Izraela nece biti milion zrtava u Gazi, vec je to zbir broja ubijenih Hamasovih vojnika i broj Hamasovih vojnika koji ce poloziti oruzje i predati taoce. Mnogo ljudi cesto polazi iz neke licne perspektive i sa drugacijeg moralnog kompasa, jer smo tako nauceni, da nam je neverovatno da postavis zene i decu kao zivi stit i mi to ne mozemo da razumemo. Imao si diskusiju sa tomasom skorije, znamo da je i Sloba postavljao opremu u skole i vrtice, u urbana naselja, ALI cak ni Sloba nije postavio decu iznad vojske i opreme. Za nas je presedan bio ono zrtvovanje radnika RTSa, pa ovo sto se desava u Gazi ne mozemo da razumemo u potpunosti, jer nas nije u svakom kvartu i prizemlju pritiskala i pretila teroristicka organizacija, kojoj nije stalo do ljudskih zrtava, cak stavise, za njihove krajnje finansijere iz Teherana, sto vise to bolje. 3
berti Posted yesterday at 10:21 AM Posted yesterday at 10:21 AM 21 minutes ago, fancy said: Misaoni delikt još uvek nije kategorija delikta, tako da to što 95% arapskog sveta želi, sanja, drka na to da Izrael nestane je legitimno. To što su zatucani (osim prebogatog vladara, naravno) i to je legitimno - možda nije lepo, možda diže obrvu nama iz "zapadne" kulture, ali nije zabranjeno, nije razlog za brigu (e sad problem je što obrnuto tj. reciprocitet tu ne važi, ali sad o tome ne pišem). Problem nastaje kad: 1. Direktno sponzorišeš terorističke napade na Izrael. (već sam to napisao, uputiću te da još jednom pročitaš moj prethodni post) 2. Kad ideju Nestanak Izraela kreneš da podržavaš razvojem nuklearnog programa. I tu sam završio. Tebi zaista neke stvari debelo nisu jasne. Pročitaj još jednom, više puta ako treba, šta sam napisao. Ove dečije "Ajmo sada..." su nivo domaćih tabloida. Za jednokratnu upotrebu. Kod Saudi Arabije tesko da je samo misaoni delikt u pitanju. Tragedija od 11. septembra to jasno dokazuje, Bin Laden... Da li saudijske pare na neki nacin ulaze u finansiranje borbe protiv Izraela, mimo zvanicne politike? Moguce je. Da li postoje neki konkretni pokazatelji da bi Iran sigurno upotrebio nuklearno oruzje protiv Izraela? Odlicno i oni znaju da bi ceo Iran bio zbrisan izraelskim udarom istog casa. Jesu ludaci, ludak je i onaj Korejanac, ludak je i Putin, ludak je i Tramp, pa nikada nece upotrebiti to. Pakistan jeste otvoreno stao uz Iran i postao pretnja Izraelu. Ajmo sada je ironija, ako nisi shvatio.
Prijatelj Mitar Posted yesterday at 10:24 AM Posted yesterday at 10:24 AM Bas cudno da je Iran odlucio da uzvrati Izraelu, kako su se samo drznuli? Ja sam na strani Izraelaca - i generalno, i kad tamane teroriste i iranske proksije po okolnim drzavama i na svojoj teritoriji, ali udariti na jednu suverenu drzavu (sta god mi mislili o rezimu ne menja tu cinjenicu) koja ima svako pravo da se brani, a da pritom Bibi odleprsa avionom na sigurno... To vec nije potpuno ista soljica caja. Razumem zabrinutost Izraela, ali ovo nit opravdavam nit podrzavam. Sta su ocekivali, da krenu da lete leblebije? Ako je zvanicni Izrael zabrinut, imam i ja pravo da kao neko sa prebivalistem na ovoj planeti budem zabrinut sto je par nuklearnih sila (direktno ili indirektno) uslo u sukob. Bojim se da ce nam se kokice pregrejati na radijaciji. 2
berti Posted yesterday at 10:32 AM Posted yesterday at 10:32 AM 7 minutes ago, 40Wins said: B1: Pa ne rade oni sta god hoce, oni su u ratu sa Iranom odavno, preko iranskih proksija Hamasa i Hezbolaha, koji su dobili po tintari, a sad napadaju iransku vojnu infrastrukturu kako bi obezbedili ocuvanje svog naroda. Nisu se oni probudili jednog dana i rekli: Uh al mi se malo roka tomahavkom. B2: Nikada cena sigurnosti Izraela nece biti milion zrtava u Gazi, vec je to zbir broja ubijenih Hamasovih vojnika i broj Hamasovih vojnika koji ce poloziti oruzje i predati taoce. Mnogo ljudi cesto polazi iz neke licne perspektive i sa drugacijeg moralnog kompasa, jer smo tako nauceni, da nam je neverovatno da postavis zene i decu kao zivi stit i mi to ne mozemo da razumemo. Imao si diskusiju sa tomasom skorije, znamo da je i Sloba postavljao opremu u skole i vrtice, u urbana naselja, ALI cak ni Sloba nije postavio decu iznad vojske i opreme. Za nas je presedan bio ono zrtvovanje radnika RTSa, pa ovo sto se desava u Gazi ne mozemo da razumemo u potpunosti, jer nas nije u svakom kvartu i prizemlju pritiskala i pretila teroristicka organizacija, kojoj nije stalo do ljudskih zrtava, cak stavise, za njihove krajnje finansijere iz Teherana, sto vise to bolje. Rade sta hoce u smislu da ih boli kurac za medjunarodnu osudu, da im se jebe za medjunarodne sudove... Da li ce se odazvati medjunarodnom sudu kada se ovo sve zavrsi? Kladim se da nece. A sto nece, da nisu mozda svi tamo antisemiti ili se boje da ce se tamo dokazati nesto sto se ne uklapa u matricu da nema ratnih zlocina i slicno. Cena sigurnosti unistenja hamasa je onoliko civilnih zrtava koliko bude bilo. Znaci, bez limita. Hajde da malo razdrmamo to oko postavljanja zene i dece kao zivi stit. Gaza je tolika kolika je. Sta se ocekuje, da hamas bude grupisan na jednom mestu, pa da ovi ispale 5 raketa i pobiju ih sve. Nije Gaza mesto gde moze da se razvije front na poljani. Tamo je sve gusto naseljeno, nacickano... Secam se kako se podigla kuka i motika kada se likvidirao onaj zlikovac Jasari. Napadao policiju, zatvorio se sa porodicom i svi su likvidirani. Policija je napadana posle, ubili su civile... Meni to jeste bio zlocin jer je moralo da se drugacije radi, zlocin je i ovo sada u Gazi. Ali, oni koji su tada napadali policiju zbog Jasarija sada nemaju trunku empatije za civile koji na slican nacin ginu.
freethrow Posted yesterday at 11:18 AM Posted yesterday at 11:18 AM 1 hour ago, robespierre said: Država koja ubija sopstvene žene jer su odlučile da ne nose marame gubi suverenost samim tim jer ne može da obezbedi fizičku sigurnost sopstvenih građana. Saudijska Arabija je saveznik SAD i kao takva sigurno nije pretnja postojanju Izraela Nisam upućen, da li SA obezbeđuje adekvatna prava ženama? Radnicima iz inostranstva? Da li može da obezbedi fizičku sigurnost sopstvenih građana, pa samim tim ima pravo na suverenost? Nisam ciničan niti ironičan, ozbiljno pitam.
MilošVB Posted yesterday at 11:21 AM Posted yesterday at 11:21 AM Pa to su razdvojene teme. Kome je argument za napad ugroženost - može se diskutovati. Kome je argument za napad unutrašnja politika Irana - taj je licemeran.
robespierre Posted yesterday at 11:37 AM Posted yesterday at 11:37 AM (edited) To nije bio argument za ili protiv napada, nego argument protiv nekog suvereniteta na koji se po pravilu pozivaju svi ljubitelji slobodarskog sveta kad dobiju svoju porciju raketa. Iz druge rečenice je jasno zašto Izrael nema problema sa SA, jer su uslovno rečeno deo istog političkog bloka. Naravno da je u takvim stvarima sve politika i interes. Ako pričamo o (geo)politici uplitanje etičkih pitanja moglo bi se svrstati i pod trolovanje. SA je najveći (jedini) Američki saveznik na BI iako novinare iznose iz ambasada u delovima , je l' stvarno treba po hiljaditi put da slušamo isprazne priče o licemernom zapadu? Ukoliko iz bilo kog razloga ta ljubav pukne ne sumnjam da će i oni dobiti porciju. Edited yesterday at 11:58 AM by robespierre 1
berti Posted yesterday at 11:40 AM Posted yesterday at 11:40 AM 17 minutes ago, freethrow said: Nisam upućen, da li SA obezbeđuje adekvatna prava ženama? Radnicima iz inostranstva? Da li može da obezbedi fizičku sigurnost sopstvenih građana, pa samim tim ima pravo na suverenost? Nisam ciničan niti ironičan, ozbiljno pitam. Na Dox tv je bilo sjajan dokumentarac Saudi Arabija iznutra, mislim iz tri dela. Sami zitelji pricaju o stanju u drustvu, o promenama koje se stidljivo pojavljuju, o smrtnoj kazni, sportu... Vredi pogledati. U Saudi Arabiji nema priznate jevrejske zajednice. U Iranu zivi vise hiljada Jevreja, postoje sinagoge, imaju slobodu veroispovesti...
robespierre Posted yesterday at 12:05 PM Posted yesterday at 12:05 PM Saudijska Arabija je pokušala da uspostavi diplomatske odnose sa Izraelom, što su iranski hendleri Hamasa promptno sprečili organizacijom terorističke akcije pretprošle godine. Možemo li da se složimo da je država nužno zlo čija je osnovna funkcija da obezbedi fizičku bezbednost sopstvenih građana i na osnovu toga stiče suverenitet? To ne kažem ja nego Tomas Hobs u Levijatanu. Suverenitet podrazumeva održanje mira i bezbednosti i zaštitu sopstvenih građana od nasilja i haosa i stiče se na dva načina (opet po Hobsu), institucijama i silom. Izrael ima i institucije i silu, Saudijska Arabija ima silu, a Iran, kao ono pleme Ravnih tabana u Umpah Pahu, očigledno nema ni jedno od ta dva.
Smrtokapa Posted yesterday at 12:41 PM Posted yesterday at 12:41 PM 31 minutes ago, robespierre said: Možemo li da se složimo da je država nužno zlo čija je osnovna funkcija da obezbedi fizičku bezbednost sopstvenih građana i na osnovu toga stiče suverenitet? To ne kažem ja nego Tomas Hobs u Levijatanu. Suverenitet podrazumeva održanje mira i bezbednosti i zaštitu sopstvenih građana od nasilja i haosa i stiče se na dva načina (opet po Hobsu), institucijama i silom. Izrael ima i institucije i silu, Saudijska Arabija ima silu, a Iran, kao ono pleme Ravnih tabana u Umpah Pahu, očigledno nema ni jedno od ta dva. Ili je pak očigledno da iranski suveren ima dovoljno institucija i sile na raspolaganju da održava na snazi postojeći društveni ugovor, kakav god on bio. Hobs bi bio kul sa tim. To važi sve dok mu ne ponestane instutucija i sile, a onda će ionako tog suverena zameniti drugi, pa nije ni bitno. 1
robespierre Posted yesterday at 01:01 PM Posted yesterday at 01:01 PM 4 minutes ago, Smrtokapa said: Ili je pak očigledno da iranski suveren ima dovoljno institucija i sile na raspolaganju da održava na snazi postojeći društveni ugovor, kakav god on bio. Hobs bi bio kul sa tim. To važi sve dok mu ne ponestane instutucija i sile, a onda će ionako tog suverena zameniti drugi, pa nije ni bitno. Ali oni očigledno nisu sposobni za suverenitet, inače im ne bi Mosad sabotirao PVO sisteme, a Izraelska avijacija kontrolisali vazdušni prostor. I SM je imao dovoljno sile na raspolaganju da održava na snazi postojeći društveni ugovor sve dok mali ja nisam proslavio rođendan u skloništu stambene zgrade. Ja ovu diskusiju vodim iz vizure Izraela koji radi sve u svojoj moći ne bi li zaštitio sopstveni suverenitet. Da li su njihovi potezi etički? Nisu, ali sa stanovištva političke filozofije su obavezni. Država Izrael je u obavezi prema svojim građanima da uradi sve što je u njihovoj moći da im obezbedi sigurnost, kao što su Amerikanci bili obavezni da bace atomske bombe jednom kad su ih napravili. Ukoliko država Izrael dopusti da joj se ponovi još jedan sedmi oktobar ona gubi svoj suverenitet. Sa ovom poslednjom rečenicom se u potpunosti slažem. Mišel Fuko je pisao o tome, znanje odnosno istina bez moći je ništa. Da su nacisti kojim slučajem dobili rat istina o tim dešavanjima bi bila neka sasvim drukčija, dokle god bi imali moć da je održavaju u životu.
Smrtokapa Posted yesterday at 01:09 PM Posted yesterday at 01:09 PM 2 minutes ago, robespierre said: Ali oni očigledno nisu sposobni za suverenitet, inače im ne bi Mosad sabotirao PVO sisteme, a Izraelska avijacija kontrolisali vazdušni prostor. I SM je imao dovoljno sile na raspolaganju da održava na snazi postojeći društveni ugovor sve dok mali ja nisam proslavio rođendan u skloništu stambene zgrade. Može i ovakav argument, ali onda treba biti dosledan pa i u slučaju Ukrajine osporiti ukrajinski suverenitet, pošto im građani ginu od bombi i dronova svakoga dana, a ruske trupe vršljaju po teritorijama nad kojima Ukrajina tvrdi da ima taj suverenitet. 5 minutes ago, robespierre said: Ja ovu diskusiju vodim iz vizure Izraela koji radi sve u svojoj moći ne bi li zaštitio sopstveni suverenitet. Da li su njihovi potezi etički? Nisu, ali sa stanovištva političke filozofije su obavezni. Ove argumente o odbrani sopstvenog suvereniteta i sigurnosti su imali i Rusi. Da li su ih izmislili? Jesu. Da li je to bitno ako sve svedemo na pravo jačeg? Nije. 2 1
robespierre Posted yesterday at 01:32 PM Posted yesterday at 01:32 PM 14 minutes ago, Smrtokapa said: Može i ovakav argument, ali onda treba biti dosledan pa i u slučaju Ukrajine osporiti ukrajinski suverenitet, pošto im građani ginu od bombi i dronova svakoga dana, a ruske trupe vršljaju po teritorijama nad kojima Ukrajina tvrdi da ima taj suverenitet. Ukoliko rat izgubi Ukrajina prestaje da ima suverenitet nad delom svojih teritorija ili u potpunosti, to je, čini mi se, logično. 14 minutes ago, Smrtokapa said: Ove argumente o odbrani sopstvenog suvereniteta i sigurnosti su imali i Rusi. Da li su ih izmislili? Jesu. Da li je to bitno ako sve svedemo na pravo jačeg? Nije. Ne bih rekao da je ovo uporedivo, nisu Ukrajinici 2014. godine (pa ni 2022.) upali u Rusiju i pobili 1,200 ljudi, od čega su većina bili civili. 2
Smrtokapa Posted yesterday at 02:02 PM Posted yesterday at 02:02 PM 26 minutes ago, robespierre said: Ne bih rekao da je ovo uporedivo, nisu Ukrajinici 2014. godine (pa ni 2022.) upali u Rusiju i pobili 1,200 ljudi, od čega su većina bili civili. Ovo je vrlo značajna činjenica, ali da bismo je uzeli u obzir, verujem da nam je potrebno nešto šira osnova od samo Levijatana i geopolitike. 1
Angelia Posted yesterday at 02:12 PM Posted yesterday at 02:12 PM 3 hours ago, berti said: Da li postoje neki konkretni pokazatelji da bi Iran sigurno upotrebio nuklearno oruzje protiv Izraela? Odlicno i oni znaju da bi ceo Iran bio zbrisan izraelskim udarom istog casa. Jesu ludaci, ludak je i onaj Korejanac, ludak je i Putin, ludak je i Tramp, pa nikada nece upotrebiti to. Rekli su da bi, kad neko kaze da hoce da te ubije, ja mu verujem. Samo je pitanje da li moze, u ovom slucaju da. 3 hours ago, berti said: Pakistan jeste otvoreno stao uz Iran i postao pretnja Izraelu. Ajmo sada je ironija, ako nisi shvatio. Laz, to je rekao neki iranski politicar, Pakistan se automatski ogradio od toga. Sada su i zatvorili granicu ka Iranu. 1
berti Posted yesterday at 03:17 PM Posted yesterday at 03:17 PM 1 hour ago, Angelia said: Rekli su da bi, kad neko kaze da hoce da te ubije, ja mu verujem. Samo je pitanje da li moze, u ovom slucaju da. Laz, to je rekao neki iranski politicar, Pakistan se automatski ogradio od toga. Sada su i zatvorili granicu ka Iranu. Rekli su? Rekao je i onaj ludak iz Koreje da ce unistiti Juznu Koreju. Rekao je i moze to da učini. Nista manje nije lud od ovih u Iranu. Iranski politicar je rekao za nuklerno oruzje. Pakistan demantovao to, ali osudio politiku Izraela. Dakle, još jedna zemlja koja je protiv Izraela. 1
Utopista Posted yesterday at 03:21 PM Posted yesterday at 03:21 PM Druže jel' ja imam pravo da kažem da je licemerno biti šatro borac protiv režima,a radovati se milionima krvavih para kojima se plaćaju Petrušev, ili neki igrač Partizana? Ako nemam nema problema, ostajte mi dobro ako možete da živite a da lažete sami sebe i budete saučesnici tih kriminalaca. Ako je takva situacija ja onda ni nemam šta ovde da tražim i bio sam u zabludi da je ovo forum koji se bori za bolje društvo. Neće mi biti prvi put da budem u zabludi, a ni da ostanem usamljen. Ali obično se na kraju pokaže da sam bio u pravu. Samo što petao koji prvi kukurikne plati najskuplju cenu. I sada ja koji sam spreman da platim ne valjam. Pa dobro onda. Uživajte i srećno vam bilo - meni je i ovako savim ok i ne borim se uopšte radi sebe nego radi onih koji dolaze. 1
Malkolm Brogdon Posted yesterday at 03:26 PM Posted yesterday at 03:26 PM 3 minutes ago, Utopista said: Druže jel' ja imam pravo da kažem da je licemerno biti šatro borac protiv režima,a radovati se milionima krvavih para kojima se plaćaju Petrušev, ili neki igrač Partizana? Ako nemam nema problema, ostajte mi dobro ako možete da živite a da lažete sami sebe i budete saučesnici tih kriminalaca. Ako je takva situacija ja onda ni nemam šta ovde da tražim i bio sam u zabludi da je ovo forum koji se bori za bolje društvo. Neće mi biti prvi put da budem u zabludi, a ni da ostanem usamljen. Ali obično se na kraju pokaže da sam bio u pravu. Samo što petao koji prvi kukurikne plati najskuplju cenu. I sada ja koji sam spreman da platim ne valjam. Pa dobro onda. Uživajte i srećno vam bilo - meni je i ovako savim ok i ne borim se uopšte radi sebe nego radi onih koji dolaze. Naravno da imas pravo, ali ne mora odmah da se ide u krajnost. Instant si podelio ljude na "nas", koji se satro borimo, i na tebe, koji se beskompromisno boris, i u svakom postu provlacis taj sentiment. Cinjenica je da 90% ljudi ovde ima prakticno isti cilj, sa mozda kozmetickim razlikama kako do tog cilja doci, pa je ovakav diskurs prilicno besmislen. Ali dobro, nema potrebe da vise zatrpavamo temu Bliski Istok. 1
Utopista Posted yesterday at 03:48 PM Posted yesterday at 03:48 PM (edited) 40 minutes ago, DameTime said: Pa pokušavaš da me uniziš komentarom da se ne bi družio sa mnom, a kamoli nešto više, zbog muzike koju slušam. Pri čemu ne uzimaš u obzir da ja ni ne želim da se družim sa tobom, te nemam nikakvu nameru osim da razmenjujemo mišljenje na forumu. Ovaj ad hominem ne bi potegao da sam muškarac i to je fakat. Gde ne bi. Ja baš imam obzira prema ženama. Imam dve mladje sestre. Nego brate mili hoćeš da se svadjamo, ok, ne volim ali onda istpi jbg. Ja se stvarno nikada tebi nisam nakačio na post. Priznajem da sam se ujeo par puta za jezik kada sam hteo da malo provociram u vezi muzike, ali nisam ipak želeo jer ne želim svadje - nisam taj tip. Ja se pre pobijem nego posvadjam jer mi je to lakše. 🤣 Ok. Oprosti stvarno ako sam preterao a jesam. Jbg ja sam to doživeo kao samoodbranu. Stvarno neću da te diram niti spominjem. Nemoj molim te ni ti mene. Ili možemo da pričamo o životinjama, fimovima,serijama, stripovima ako te zanimaju - tu se sigurno nećemo kačiti. A ovako se očigleno ne kapiramo i bolje da izbegnemo onda neprijatnosti jer meni je najiskrenije neprijatno i cilj mi je sasvim drugačiji od bilo kakve svadje. Izvini još jednom i sve najlepše zaista. Edited yesterday at 03:53 PM by Utopista
DameTime Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) Ne znam stvarno kakav je to obzir ako me u trećem licu (ne obraćajući mi se direktno) nazivaš "mala", "ona", "Cecili" i sl. Pa je ovaj mizogin komentar o druženju još šlag na tortu. Obziran si dok te neko ne trigeruje. Ja sam te istrigerovala i izgubio si kontrolu, ali umesto da to priznaš, prebacuješ na mene kako sam te "napala". Prilično sam sigurna da tokom čitavog dana i rasprave na oba topika (pri čemu ih shift-uješ pa smo kolektivno zatrpali obe teme, Fancy će da odlepi) nisam komentarisala tebe, već ono što pišeš. Tu postoji vrlo jasna razlika. Mogu da prihvatim izvinjenje. @Utopista Edited 23 hours ago by DameTime
Gromovnik Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Iranci su izgleda preko arapskih posrednika trazili prekid sukoba i pregovore pre svega sa amerikancima. Ocigledno vojno klize ka kolapsu i mule pokusavaju da sacuvaju zive glave i vlast.
DJORDJE Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Izgleda da su ruski PVO sistemi odradili posao. Quote Iran called on U.S. President Donald Trump on Monday to force Israel to cease fire as the only way to end the four-day-old aerial war, while Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu said his country was on the "path to victory". Israeli forces stepped up their bombardment of Iranian cities, while Iran proved capable of piercing Israeli air defences with one of its most successful volleys yet of retaliatory missile strikes.
Recommended Posts