Jump to content

RIP

...

Recommended Posts

Sladjana i Darko, meni najdrazi album, odrastala sam uz radio i ove kompozicije, Sladjana Milosevic im je vratila sjaj neprolazne vrednosti.

I bog stvori zenu...i razbi matricu... nestvarno lepa, pametna, obrazovana, talentovana.....neponovljiva....

Edited by Pletilja
  • Like 5

Iskreno, nije mi se svidjala ta kompozicija, narocito sto je Dado bio u drugacijoj ulozi, a Sladjana je zaista iconic u toj pesmi. Inace, naruceni songovi i pesme Dada Topica su mi prilicno osrednje i dosadne kompozicije, narocito za Bolji zivot. Za milion godina, je nesto drugo i oboje su tu ok, za delove koje su otpevali svojim autenticnim glasom. Ne znam za neke druge njihove zajednicke nastupe...ali evo jednog od tih sa drugom pesmom. Sjajan duet u svakom pogledu.

https://www.youtube.com/watch?v=U2_UNN4ykzU

Edited by Janne240

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Ode legenda. Pokvarena masta, Mrtva priroda i Buvlja pijaca su antolgijski albumi koji Čorbu svrstavaju među 5 najvecih bendova ex drzave.

Dragi mi da sam pre svega 6-7 meseci bio na njihovon koncertu gde su bas razvalili, svirali neke stare pesme. Kao oprastanje..

Zbogom, Boro.

54 minutes ago, berti said:

Ode legenda. Pokvarena masta, Mrtva priroda i Buvlja pijaca su antolgijski albumi koji Čorbu svrstavaju među 5 najvecih bendova ex drzave.

Dragi mi da sam pre svega 6-7 meseci bio na njihovon koncertu gde su bas razvalili, svirali neke stare pesme. Kao oprastanje..

Zbogom, Boro.

Svi albumi zakljucno sa  "Ujedom za dusu" su mu, svaki na svoj nacin, antologijski i za njih mu je trebalo podici spomenik za zivota.

Za ono posle ga je trebalo obesiti o isti spomenik.

Ipak, njegov uticaj na muziku je preveliki, ma koliko ga voleli ili ne voleli.

• Like 2

"Meni stvarno nije dobro,
Bolestan sam skroz na skroz,
Biće da sam bostan obro,
Pripremite plavi voz.

Dani su mi odbrojani,
Životni mi prošo vek,
U bolnici u Ljubljani
Nemaju za mene lek."

Bora u Čačku prošle godine.

• WOW 1

Da ne zaboravimo ❤️

Đorđe Balašević i Bora Đorđević su počeli saradnju u grupi RANI MRAZ 1978. godine. Tad su se, na savet novinara Pece Popovića, bivši članovi Suncokreta Bora Đorđević i Biljana Krstić pridružili Balaševiću i Verici Todorović, postajući članovi najpoznatije, ali kratkotrajne postave Ranog mraza. Sa grupom RANI MRAZ Bora Đorđević je snimio dve singl-ploče na kojima je samo pevao prateće vokale. Prvi singl zvao se  “Računajte na nas” / ”Strašni žulj”, a objavio ga je PGP RTB 27. maja 1978. godine. Drugi singl “Oprosti mi Katrin” / ”Život je more” je objavio takođe PGP RTB 27. jula 1978.
https://balasevic.in.rs/djordje-balasevic-i-bora-djordjevic/

• Like 1
  • Love 2