Jump to content

Recommended Posts

Posted
6 minutes ago, Don Dusko said:

I Kalinic je imao otvorenu trojku pri 76:75 kakav ozbiljan tim to dopusta?

Hide contents

Nema veze sto je cuvar ostao u narucju Semija!

Goldijeve analize kada KKCZ ili KKP pobede me podsecaju kao kada salonski komunisti vicu : " to nije bio pravi komunizam! "  za SSSR, Severnu Koreju, Venecuelu, itd. Objektivnost nivoa Zeljko Pantic

• Like 3
Posted
5 hours ago, MV91 said:

Евролига потврдила да се утакмице враћају у Израел, осим мечева против турских тимова који ће се играти на неутралном терену.

Skandalozna i nadasve politička odluka!

Čemu komentarisanje utakmice "bratskih" klubova ,kad se zna da su nas opet pustili.

Kad se sve sagleda onda Barcokasu dati Oskara za glumu.

Posted
21 minutes ago, robespierre said:

Analiza nekošarkaških stvari on point kao i uvek.

No, bojim se da opasno potcenjuješ ovogodišnju KKCZ, mislim da ćemo morati da navijamo da gospodin Ataman ili veliki sportsmeni iz Madrida istamburaju Vučićeve milionere u plej-ofu. 

Uopste ih ne potcenjujem, izuzetno su opasni. I prosle sezone je bilo isto, za KKP se uopste nisam brinuo jer taj tim nije bio za prvih sest ili osam, KKCZ je morala da se samoubije u 4-5 meceva u finisu da bi joj izmakao plasman u TOP6. 

Jednostavno je, kada se medjusobno sastaju OLY, PAO, Monaco, Armani, Efes (ne ovaj iskasapljeni nego sa svim igracima), Barca, Real, KKP, KKCZ, Hapoel, Dubai, Fener... ocekuje se da ti mecevi budu reseni u egal zavrsnicama. Problem je sto obe ekipe moraju da fizicki i mentalno budu u mecu 40 minuta. Ako to nije slucaj desava se serija od 24:5 (!!!) odnosno od 48:60 do 72:65. Samo, kad KKP i KKCZ dozvole te serije, onda je problem u tim ekipama, niko ne prica da su PAO, Monaco ili Asvel odigrali fenomenalno, kada KKCZ rutinira sve u poslednjoj cetvrtini onda mocni Obradovic, "zgazi ih sve", "ne moze nam niko ni sta" i ostali repertoar. 

21 minutes ago, Nikom nista said:

Onda verovatno nisi gledao sta je u tom momentu radio Semi Odželej... ako je prvi naš koš u 4/4 u pitanju...

U tom slucaju se pravi faul na igracu bez lopte, nisu bili u bonusu.

Posted
11 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Goldijeve analize kada KKCZ ili KKP pobede me podsecaju kao kada salonski komunisti vicu : " to nije bio pravi komunizam! "  za SSSR, Severnu Koreju, Venecuelu, itd. Objektivnost nivoa Zeljko Pantic

Pa oni ce ti i reci da to nije bio ili nije istinski komunizam jer komunizam tezi drustvu bez drzave i hijerarhije koja tu postoji. Koliko je to realno je druga stvar, ali ne mozes im zameriti da su nekonzistentni.

Isto tako i sa mojim stavom koji se nije menjao - daj mi neizvesnu utakmicu do samog kraja i ludackih serija koje "lome" protivnika i sa tim nemam nikakav problem. Imam problem kada se jedna grupa milionera bori za svaku loptu, a druga gubi lopte na traci i prima lagane koseve.  

• Like 1
Posted
1 minute ago, goldberg said:

Pa oni ce ti i reci da to nije bio ili nije istinski komunizam jer komunizam tezi drustvu bez drzave i hijerarhije koja tu postoji. Koliko je to realno je druga stvar, ali ne mozes im zameriti da su nekonzistentni.

Isto tako i sa mojim stavom koji se nije menjao - daj mi neizvesnu utakmicu do samog kraja i ludackih serija koje "lome" protivnika i sa tim nemam nikakav problem. Imam problem kada se jedna grupa milionera bori za svaku loptu, a druga gubi lopte na traci i prima lagane koseve.  

Sta predlazes? Da ta jedna grupa pusti drugu onda da bude egal zavrsnica, da bi ta pobeda jelte bila po tvom kriterijumu, jer ovako se ne vazi.

Posted
Just now, tejlor said:

Sta predlazes? Da ta jedna grupa pusti drugu onda da bude egal zavrsnica, da bi ta pobeda jelte bila po tvom kriterijumu, jer ovako se ne vazi.

Predlazem da mecevi rivala sa skupim i jakim igracima budu neizvesni do samog kraja, kao sto bi i trebalo da bude. Na primer, KKCZ je na -12 krenula da pojaca odbranu, da trci, daje lake poene. Sto je skroz OK, ono sto nije OK je da Bartzokas gleda kako mu se 90% napada u 4/4 zavrsava teskim sutevima ili izgubljenim loptama, kako je odbrana busna (Kalinic dva puta sam kao duh, Moneke ide na ulaz kao da nema nikoga, defanzivni skok je redji od prolaska Halejeve komete itd.). U napadu da se prilagodi, a ne da ga KKCZ na istu foru sprda (izlazak centra i udvajanje igraca na lopti), za odbranu da drekne da tom tajmautu da vise nema lakih poena. 

I KKP ovako izgleda u poslednje vreme pa niko od navijaca tog kluba ne pise o "fenomenalnom Monacu ili PAO koji je druga dimenzija" nego ne mogu da dodju sebi od serija 0:22 i 0:25. 

• Like 1
Posted (edited)
8 hours ago, Taki said:

Nadam se da ce se Obradovic predomisliti,onaj Italijan nam nikako ne lezi

Obradović ne veruje u ovaj roster, pogubio se u kalkulisanju kod formiranja rostera i on sada ne zna šta bi s njima. 

Želimir sebi neće dozvoliti taj luksuz da sa ovim rosterom udje u derbi pred 20k katarzom rifrešovanih grobara i da onda opet prolazi kroz ovu agoniju a pre toga mu dolazi Bajern sa 4 poraza u nizu i Herbertom kome gori pod nogama.

Ako Trinki mudro propušta ovu kosku, Djordjević je sigurno neće zagristi. 

Edited by Wingwalker
Posted

Trla baba lan po šurnaesti put. Razumevanje košarke na nivou IV3, bitno je da se vrti ista priča pa možda se neko i upeca. Morao sam da ažuriram ignore listu za ovaj novi nalog. Stvarno nemam snage da po hiljaditi put čitam jedno te isto. Ostalima bih savetovao da se ne pecaju i zamolio da izbegnu citiranje koliko je moguće, na primer @tejlor upravo. 

• Like 1
Posted
8 hours ago, goldberg said:

Predlazem da mecevi rivala sa skupim i jakim igracima budu neizvesni do samog kraja, kao sto bi i trebalo da bude. Na primer, KKCZ je na -12 krenula da pojaca odbranu, da trci, daje lake poene. Sto je skroz OK, ono sto nije OK je da Bartzokas gleda kako mu se 90% napada u 4/4 zavrsava teskim sutevima ili izgubljenim loptama, kako je odbrana busna (Kalinic dva puta sam kao duh, Moneke ide na ulaz kao da nema nikoga, defanzivni skok je redji od prolaska Halejeve komete itd.). U napadu da se prilagodi, a ne da ga KKCZ na istu foru sprda (izlazak centra i udvajanje igraca na lopti), za odbranu da drekne da tom tajmautu da vise nema lakih poena. 

I KKP ovako izgleda u poslednje vreme pa niko od navijaca tog kluba ne pise o "fenomenalnom Monacu ili PAO koji je druga dimenzija" nego ne mogu da dodju sebi od serija 0:22 i 0:25. 

Ne znam koliko si pratio Olimpijakosa ove sezone ali ne blistaju, niti im je igra kao prethodnih sezona. Utakmice dobijaju uglavnom na kvalitet Dorsija i Milutinova. Vezenkov i Furnije nisu u formi, Zvezda bi ovu utakmicu prelomila još u trećoj četvrtini da se nije probudio Vezenkov. Čitao sam malo njihove komentare i svi kukaju zbog pleja. Imaju jednog jedinog i to Wolkapa, vidim da prizivaju da dodje De Kolo.

Posted
3 minutes ago, Knipex said:

Trla baba lan po šurnaesti put. Razumevanje košarke na nivou IV3, bitno je da se vrti ista priča pa možda se neko i upeca. Morao sam da ažuriram ignore listu za ovaj novi nalog. Stvarno nemam snage da po hiljaditi put čitam jedno te isto. Ostalima bih savetovao da se ne pecaju i zamolio da izbegnu citiranje koliko je moguće, na primer @tejlor upravo. 

Slazem se, tako je najpametnije, ne znam ni zasto sam uopste i pokusavao.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Knipex said:

Ne slažem se sa najvećim delom onoga što goldi piše. Najblaže rečeno je naivno. Samo bih rekao da nema potrebe ni za ovim. Ne mora da čita ko neće ali nemojte pozivati druge da ne ulaze u konverzaciju ili da ne kvotuju da oni koji su ga turili na ignore ne bi čitali.

Puna nam usta demokratije i jednakih prava za sve ali da neistomišljenike ili one sa čijim se stavovima ne slažemo sklonimo u drugu sobu da ih ne vidimo i ne čujemo. Jbg, ne ide.

Ništa tebi lično, samo si ponovio ono što je neki narativ ovde pa sam se nadovezao. 

• Like 12
  • Thanks 4
Posted
8 hours ago, goldberg said:

Jednostavno je, kada se medjusobno sastaju OLY, PAO, Monaco, Armani, Efes (ne ovaj iskasapljeni nego sa svim igracima), Barca, Real, KKP, KKCZ, Hapoel, Dubai, Fener... ocekuje se da ti mecevi budu reseni u egal zavrsnicama

Zašto misliš da se uvek to očekuje? To je neka idealizovana predstava sporta gde svaki tim uvek igra na svom maksimalnom nivou. A to nije uvek moguće. Ne zato što neko to neće, već sam po sebi kvalitet igre kako pojedinca, tako i tima podleže fluktuacijama. Igrači nisu mašine, a ni timovi nisu savršeno uklopljene grupacije tih mašina. Ne sporim da verovatno ima i kalkulacija u kojima neki jači tim odluči protiv nedirektnog konkurenta da igra opuštenije jer im se može, ali zašto mora to da uvek bude slučaj? Šta više, mnogo je ređe slučaj nego što ti ovde već pomalo zelotski tvrdiš. Trenutna forma igrača i tima nisu uvek poklopljene, neki tim dostigne formu pre drugog, loš dan, problemi za koje mi je znamo, itd, itd... Mnogo je promenljivih za tako jednostavan ishod jedne veoma komplikovane jednačine koji ti predstavljaš kao da je 2+2.

• Like 13
Posted (edited)
42 minutes ago, NMX said:

Ništa tebi lično, samo si ponovio ono što je neki narativ ovde pa sam se nadovezao. 

Sve je notirano i stavljeno u fijoku :default_coffee:

A za ono iznad, neka piše brate mili, samo sam konstatovao da malo malo pa upeca nekog novog da uđe sa njim u raspravu koja se ponavlja kao dan mrmota. Molba, pa jbg mogu i ja da pišem gluposti kad može i on, zar ne?

Edit:

I evo sad ovaj gastoZ iznad namerno udario kvot i kao ušao u neku konverzaciju a prethodno lajkovao tvoj post. Sve je jasno, samo vas gledam :default_coffee:

Edited by Knipex
  • Like 1
  • Ha-ha 4
Posted

Meni ovo njegovo pisanje izgleda kao da Pantic piše.Teško podnošenje Zvezdine pobjede i onda trazenje nekih razloga valjda da sebi olakša.Mene samo interesuje na osnovu čega je prošlogodišnja Zvezda morala igrati play of još bez Bolomboja tako reći cijelu sezonu,koji su to vrhunski igrači,mozda Jago,Kenan,Daum?

Posted
10 hours ago, robespierre said:

Analiza nekošarkaških stvari on point kao i uvek.

No, bojim se da opasno potcenjuješ ovogodišnju KKCZ, mislim da ćemo morati da navijamo da gospodin Ataman ili veliki sportsmeni iz Madrida istamburaju Vučićeve milionere u plej-ofu. 

15 hours ago, robespierre said:

Nije lepo to što radite.

Posted

Ja ne znam za vas al rekoh na ovo rano jutro Black Fridaya da podjelim neko svoje vidjenje EL kosarke i timova i generalno citavog proizvoda koji evo pratimo odje svi kolektivno. I generalno malo safre da izbacim 😄 

Mene licno je EL donekle smorila. Da nije zbog par ljudi sa kojima gledam KKCZ i KKP ove ostale meceve tesko da bi bilo koji drugi mec sad upalio da gledam ono da recem "bas me zanima kako ce ovo da izgleda". Situaciju donekle vade ovi neki newcommeri i povratnici u takmicenje koji unesu neku vrstu osvjezenja u EL, bilo kroz nove igrace, trenere, nacin igre, drugaciji pristup i generalno nesto novo da se ima vidjeti sto vec coeku moze da privuce paznju ili da ga nacera da isprati to u narednom periodu kako ce i da li ce to da potraje ili istraje se u tom pokusaju da se proba nesto drugacije. Ti koji i pokazu nesto sto je drugacije od ovog nivoa relativno brzo to provale i odu nedje dje ce to se vise da cijeni.

Vjerovatno je subjektivno, ali taj neki deja vu efekat koji imam ove sezone a i prethodnih je nesto sto mi upada u oci. Sve je nekako postalo predvidljivo i vec vidjeno da se coek vise ne moze ni iznenaditi nekim dobrim potezom od nekog igraca jer ga je sigurno vec nesto slicno ako ne i isto vec izveo ranije. Stvari koje obicno ne desavaju se cesto, odje znas i prije nego sto se dese ko ce i kako ce to na kraju da se zavrsi prije nego li i pocne sezona ili njihova epizoda. Znas da ce Mike James da bude zbog neceg suspendovan, znas da ce Janakopulos da proziva po drustvenim mrezama sudije/igrace/ligu. Znas da ce Zalgiris da pocne jako pa da se ugase posle, znas isto da ce sporije da pale Barsa i Real al se nekako vazda do plejofa dovuku. Znas da ce Olimpijakos citavu sezonu iz nekog razloga da trazi nekog pleja/beka al niko ne zna zasto jer kad god zagusti tu udju tipovi poput Walkupa i McKissica da izhandcheckuju dovoljno nekog i oni daju poene iz tranzicije/sa bacanja i rjese mec. Znas da ce Fener vazda biti domacica sa nekim granicnim NBA igracima, a da ce mrceni Armani da se raspadne opet pa da sve ironmane skupe naci ce se neki bizaran nacin da se povrijedi pola ekipe u najgori trenutak i da ce da dobiju neke meceve koje realno niko ne ocekuje da ce dobiti. Znas da ce Dusko Ivanovic da dobije otkaz ako pocne sezonu na klupi neke ekipe i da ce ako nije tu pocetkom sezone da bude jedan od prvih pikova da digne random ekipu iz mrtvih. Znas da ce Makabi biti neka divljana i domacica kad igraju u Izraelu a da ce Baskonia dovest neke zanimljive igrace iz NBA koji ce kasnije nedje drugo da odu i uzmu pare. Jedina stvar koju niko do sad ne objasni kako David Lighty opstaje eo deceniju u EL bez da se i po cemu istice ili odskace na EL nivou.

Na sve to dodas cinjenicu da je pritom EL najstarija liga na svijetu, dje je prosjek godina preko 29 god zadnjih 5 godina minimum, da non stop gledas jedne iste tipove koje ti nazivaju EL superstarovima 4-5 godina nakon sto taj status realno prestane da vazi usled raznih faktora, ukljucujuci godine i povrede i generalno stil igre, i da se taj njihov "status" vjestacki odrzava jer nemas nikog drugog da ispromovises da naslijedi te ljude. Jedni te isti igraci se godinama vrte tu vise zbog familijarnosti a ne zbog njihovog ucinka, jer bolje imati poluigraca za kog znas da je poluigrac i nepouzdan, nego upside igraca koji moze isto biti poluigrac al i nesto vise od toga. Tako dobijes ustajali proizvod dje ti matori tipovi koji su poznati ljudima nakon svog staza, bivaju casceni nerjetko u samoj igri za neke nekosarkaske stvari poput ociglednih flopova, prljave igre iz nemoci, lose odbrane koje su inace faulovi svaki put i lose selekcije suteva dje ih obicno caste bacanja ponekad, a onda ti posle promovisu takav nacin i stil kosarke kao nesto sto treba da se radi kako bi dosao do tog "nivoa" dje su oni. Da ne idemo dalje unazad od Evana Fourniera ove sezone, coek vise ne moze nikud, ne moze da probije nikoga vise, znaju svi da mu se igra sad svodi na taj sut za 3 i da u odbrani nikad nije bio dobar, al to ne smeta da se gore navedeno primjenjuje da bi ostao relevantan.

Sve i da oces da nekog mladjeg i talentovanijeg ispromovises ne samo kroz EL no svudje generalno po Evropi, to je Sizifov posao jer ga ovi "iskusni" isklepaju svaki put bez kazne a na njega se testira svako pravilo iz sudijskog handbooka kako bi se demonstrirao autoritet i kriterijum ostrio na takve igrace, umjesto da se igra prenosi s koljena na koljeno ti na neki nacin destimulises te ljude da se cimaju i rade jer su i oni sami svjesni da to nije do njih ili neceg sto su odradili, vec do tog "statusa" jer im je neko rekao da tako "treba". Zadnji od tih mladjih sto se nekako progurao mi pada na pamet Hifi, koji ni sam nije sad premlad nesto ali i on je morao da ispogadja brdo i radi na onakvim sutevima kakve uzima da bi dosao u priliku da ih uzima na ovom nivou takmicenja, dje tek kad je pokazao da ce moci da zatrpa ljude na taj nacin poceli da ga uzimaju za ozbiljno. Sreca pa je to se desilo kod relativno modernijeg trenera jer bi kod nekih na klupi zakucan bio pola sezone nakon nekih performansa.

Morao sam se nedje istovariti inspirisan donekle i onim sto vidjeh sinoc u Moraci al ne bi nikom preporucio reprizu toga da gleda 😄 

• Like 18
Posted

To je zato što je Evroliga sve više krojena da bi se pare obrtale između bogatih a nikako da se da šansa sportu i autsajderu. Ovo je defacto zatvorena liga već sad, liga privilegovanih, tako da je normalno da će da te smori ako nisi neki fanatični navijač nekog od učesnika.

Ništa čudno. Mene tek NBA smata neviđeno, ne sećam se da sam jednu odgledao do kraja. Bukvalno ili zaspim ako je kasno uveče ili se nešto zamajem pa zaboravim šta sam gledao.

• Like 4
Posted
4 minutes ago, MrTwister said:

Vjerovatno je subjektivno, ali taj neki deja vu efekat koji imam ove sezone a i prethodnih je nesto sto mi upada u oci. Sve je nekako postalo predvidljivo i vec vidjeno da se coek vise ne moze ni iznenaditi nekim dobrim potezom od nekog igraca jer ga je sigurno vec nesto slicno ako ne i isto vec izveo ranije

Ovaj, kako da ti kažem... dobrodošao u sredovečne godine. :classic_biggrin:

• Like 4
  • Ha-ha 11
Posted
1 minute ago, Barkley#34 said:

Znaš koliko puta poželim da mogu da se oduševim nekim toliko prostim stvarima kao mala ćerkica. Čoveče...kakva radost prilikom otvaranja kišobrana.

Matori prdonja, a tako je brzo prošlo.

• Like 1
Posted

“Euroleague Basketball has announced the following disciplinary decision pertaining to incidents that occurred in Round 12 of the 2025-26 EuroLeague Regular Season.

Round 12

Partizan Mozzart Bet Belgrade has been sanctioned with fines amounting to €40,000, and a game to be played at a limited 80% of its capacity, including the closing of specific sectors, for multiple incidents generated by its fans during the game Partizan Mozzart Bet Belgrade – Fenerbahce Beko Istanbul, under Article 29.1.f), and 29.2.g) of the Euroleague Basketball Disciplinary Code. The arena capacity limitation is conditionally suspended during the 2025-26 season in accordance with Article 8 of the Disciplinary Code, and will be executed in the event of the club committing a new infringement of Article 29.1.f)

Mr. Sylvain Francisco, player of Zalgiris Kaunas, has been sanctioned with a fine of €5,000, for statements regarding officiating on occasion of the game Real Madrid – Zalgiris Kaunas, under Article 24.2.c) of the Euroleague Basketball Disciplinary Code.

Dobro je KKP prošao.

Sad nek uzmu 40k Obilić idiotima sa šipke

Posted
Just now, JPM said:

To je zato što je Evroliga sve više krojena da bi se pare obrtale između bogatih a nikako da se da šansa sportu i autsajderu. Ovo je defacto zatvorena liga već sad, liga privilegovanih, tako da je normalno da će da te smori ako nisi neki fanatični navijač nekog od učesnika.

Ništa čudno. Mene tek NBA smata neviđeno, ne sećam se da sam jednu odgledao do kraja. Bukvalno ili zaspim ako je kasno uveče ili se nešto zamajem pa zaboravim šta sam gledao.

Ne moze EL i NBA da se poredi jer u NBA non stop imas influx novog talenta koji se hypeuje i promovise jos od srednje skole a ne kad u samu ligu dodju. Radi se aktivno da se takvi ljudi promovisu a ne sabotiraju kontinuirano. Imas priliku da svaku noc skoro gledas nove igrace koji rade neke vrhunske poteze iz sezone u sezonu. Odje godinama gledas sve jedne te iste ljude sto rade jedne te iste stvari i ocekujes da to neko prati i odusevljava se u kontinuitetu. Mozda bi i moglo da pratis i navijas za taj klub i igraca, ka sto velis, al niko u Evropi nije toliko dobar i konstantan da ostane na tom nivou duzi period ka sto se ovim povladjuje. 

Just now, Barkley#34 said:

Jes se omatorilo al nije stvarno toliko da se otislo u bumerizam da kad neko odradi neki dobar potez/highlight da kazem e u moje vrijeme taj i taj je to odradio bolje, ili kako sam ja jednom ovako zakucao no da mi meniskus ne ode ko zna dje bi sad bio. 😄 Ovo je vise bilo da vec unaprijed znas sto ce da se desi prije nego li i lopta dodje do njega.

Posted
15 minutes ago, MrTwister said:

Ja ne znam za vas al rekoh na ovo rano jutro Black Fridaya da podjelim neko svoje vidjenje EL kosarke i timova i generalno citavog proizvoda koji evo pratimo odje svi kolektivno. I generalno malo safre da izbacim 😄 

Mene licno je EL donekle smorila. Da nije zbog par ljudi sa kojima gledam KKCZ i KKP ove ostale meceve tesko da bi bilo koji drugi mec sad upalio da gledam ono da recem "bas me zanima kako ce ovo da izgleda". Situaciju donekle vade ovi neki newcommeri i povratnici u takmicenje koji unesu neku vrstu osvjezenja u EL, bilo kroz nove igrace, trenere, nacin igre, drugaciji pristup i generalno nesto novo da se ima vidjeti sto vec coeku moze da privuce paznju ili da ga nacera da isprati to u narednom periodu kako ce i da li ce to da potraje ili istraje se u tom pokusaju da se proba nesto drugacije. Ti koji i pokazu nesto sto je drugacije od ovog nivoa relativno brzo to provale i odu nedje dje ce to se vise da cijeni.

Vjerovatno je subjektivno, ali taj neki deja vu efekat koji imam ove sezone a i prethodnih je nesto sto mi upada u oci. Sve je nekako postalo predvidljivo i vec vidjeno da se coek vise ne moze ni iznenaditi nekim dobrim potezom od nekog igraca jer ga je sigurno vec nesto slicno ako ne i isto vec izveo ranije. Stvari koje obicno ne desavaju se cesto, odje znas i prije nego sto se dese ko ce i kako ce to na kraju da se zavrsi prije nego li i pocne sezona ili njihova epizoda. Znas da ce Mike James da bude zbog neceg suspendovan, znas da ce Janakopulos da proziva po drustvenim mrezama sudije/igrace/ligu. Znas da ce Zalgiris da pocne jako pa da se ugase posle, znas isto da ce sporije da pale Barsa i Real al se nekako vazda do plejofa dovuku. Znas da ce Olimpijakos citavu sezonu iz nekog razloga da trazi nekog pleja/beka al niko ne zna zasto jer kad god zagusti tu udju tipovi poput Walkupa i McKissica da izhandcheckuju dovoljno nekog i oni daju poene iz tranzicije/sa bacanja i rjese mec. Znas da ce Fener vazda biti domacica sa nekim granicnim NBA igracima, a da ce mrceni Armani da se raspadne opet pa da sve ironmane skupe naci ce se neki bizaran nacin da se povrijedi pola ekipe u najgori trenutak i da ce da dobiju neke meceve koje realno niko ne ocekuje da ce dobiti. Znas da ce Dusko Ivanovic da dobije otkaz ako pocne sezonu na klupi neke ekipe i da ce ako nije tu pocetkom sezone da bude jedan od prvih pikova da digne random ekipu iz mrtvih. Znas da ce Makabi biti neka divljana i domacica kad igraju u Izraelu a da ce Baskonia dovest neke zanimljive igrace iz NBA koji ce kasnije nedje drugo da odu i uzmu pare. Jedina stvar koju niko do sad ne objasni kako David Lighty opstaje eo deceniju u EL bez da se i po cemu istice ili odskace na EL nivou.

Na sve to dodas cinjenicu da je pritom EL najstarija liga na svijetu, dje je prosjek godina preko 29 god zadnjih 5 godina minimum, da non stop gledas jedne iste tipove koje ti nazivaju EL superstarovima 4-5 godina nakon sto taj status realno prestane da vazi usled raznih faktora, ukljucujuci godine i povrede i generalno stil igre, i da se taj njihov "status" vjestacki odrzava jer nemas nikog drugog da ispromovises da naslijedi te ljude. Jedni te isti igraci se godinama vrte tu vise zbog familijarnosti a ne zbog njihovog ucinka, jer bolje imati poluigraca za kog znas da je poluigrac i nepouzdan, nego upside igraca koji moze isto biti poluigrac al i nesto vise od toga. Tako dobijes ustajali proizvod dje ti matori tipovi koji su poznati ljudima nakon svog staza, bivaju casceni nerjetko u samoj igri za neke nekosarkaske stvari poput ociglednih flopova, prljave igre iz nemoci, lose odbrane koje su inace faulovi svaki put i lose selekcije suteva dje ih obicno caste bacanja ponekad, a onda ti posle promovisu takav nacin i stil kosarke kao nesto sto treba da se radi kako bi dosao do tog "nivoa" dje su oni. Da ne idemo dalje unazad od Evana Fourniera ove sezone, coek vise ne moze nikud, ne moze da probije nikoga vise, znaju svi da mu se igra sad svodi na taj sut za 3 i da u odbrani nikad nije bio dobar, al to ne smeta da se gore navedeno primjenjuje da bi ostao relevantan.

Sve i da oces da nekog mladjeg i talentovanijeg ispromovises ne samo kroz EL no svudje generalno po Evropi, to je Sizifov posao jer ga ovi "iskusni" isklepaju svaki put bez kazne a na njega se testira svako pravilo iz sudijskog handbooka kako bi se demonstrirao autoritet i kriterijum ostrio na takve igrace, umjesto da se igra prenosi s koljena na koljeno ti na neki nacin destimulises te ljude da se cimaju i rade jer su i oni sami svjesni da to nije do njih ili neceg sto su odradili, vec do tog "statusa" jer im je neko rekao da tako "treba". Zadnji od tih mladjih sto se nekako progurao mi pada na pamet Hifi, koji ni sam nije sad premlad nesto ali i on je morao da ispogadja brdo i radi na onakvim sutevima kakve uzima da bi dosao u priliku da ih uzima na ovom nivou takmicenja, dje tek kad je pokazao da ce moci da zatrpa ljude na taj nacin poceli da ga uzimaju za ozbiljno. Sreca pa je to se desilo kod relativno modernijeg trenera jer bi kod nekih na klupi zakucan bio pola sezone nakon nekih performansa.

Morao sam se nedje istovariti inspirisan donekle i onim sto vidjeh sinoc u Moraci al ne bi nikom preporucio reprizu toga da gleda 😄 

Kakve veze ima Morača i EL? 🙂

Razumem osećaj, ima tu dosta istine i donekle se slažem ali meni je i dalje Baskonija vs Makabi >>>>>>> Hornets vs Nets u regularnoj sezoni. Prosto mi se više sviđa intenzitet sa kojim se igra u EL.

Kao i u NBA, ima sjajnih ekipa za gledanje u EL ali i mučkih smarača. 

Ima još uvek u svakom EL timu po nešto zanimljivo da se vidi, ali slažem se da se vrte suviše ista proverena imena sa svim vrlinama i manama. 

Radi zanimljivosti, meni će biti baš super kad se Makabi i Hapoel vrate u Izrael, fali EL te eksplozivnosti i jače emocije.

• Like 7
  • Ha-ha 1
Posted
2 minutes ago, MrTwister said:

influx novog talenta koji se hypeuje i promovise jos od srednje skole a ne kad u samu ligu dodju.

Jeste ali je i to sve već viđeno. Modus operandi je potpuno isti, samo se jedan zove Lebron, jedan Zajon a jedan Lonzo... ali isti kurac. Mislim ti si u pravu, kapiram logiku da je NBA veća fešta i zanimljivija ali je u biti opet isto. Sve je izmišljeno, kao kad vidiš novu pevaljku plavušu, a video si ih 500.

Posted

Ima malo i do publike.. Pa jbt na ovom forumu smo čašćavani komentarima kad se Pariz pojavio vidi ova dva indijanca Hifija i Šortsa... A ono konačno nešto van šablona.

Krivci su Dule i Radonjić koji su svojom antikošarkom doneli najveće uspehe blizanaca, pa se prosečan navijač istih, pa se prosečan navijač istih umesto da se identifikuje sa Hifijem i Šortsom, identifikuje sa Vokapom i Mekisikom. :smajlikojipovraća: 

• Pumpaj! 1