Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, K.Dot said:

Zato što je ovo samo jedna obična utakmica kao i sve druge, zato sve i jedan igrač KKP u izjavi pominje okretanje sezone i boost u samopouzdanju nakon ove pobede. Jbg, njima Saša nije rekao da je ovo jedna obična pobeda. 

Pobeda ovde vredi duplo.

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
Just now, No name said:

Minute koje ima kalinic i šta pruža su iz kategorije verovati ili ne. 

Covek redovno " igra" 30 minuta, za to vreme "nategne" nekoliko koševa na jedvite jade, sve nesto na silu, uz gomilu propusta u odbrani, gde ne postoji.

O nervozi koju stvara ne treba komentar.  

Ne znam je li nepopoluarno pričati o Kaliniću i formi u kojoj je već drugu sezonu za redom. Ja ga i dalje gledam kao kapitena, jer to i jeste, ali njegovo ponašanje prema sudijama, nervoza koju unosi, odluke na terenu, pasovi preko celog terena... Ja razumem njegove privatne probleme, utiče to sigurno. Ali mora da se obave neki razgovori sa njim. Ako ti nije do igre, oladiš. Odeš na tribine, skačeš, navijaš.

Kodi takođe sraman. Bolje da prestane da kači one gluposti "mi o vuku, a vuk na vrata" kad se u najbitnijoj utakmici ne pojaviš, evo, drugu godinu već. Ma i da se igra za 19. mesto u EL, opet mora da se pojavi.

Poraz kao poraz, jeste bolan, ali šta je tu. Još gore je što je od Partizana, a manje bi bolelo da je od fenjeraša Asvela.

Nadam se će Saša da počne da primenjuje ono što je najavljivao pre pauze ili je to rezultat ovih padova? Jer dok nije promenio to svoje nešto, mi smo rutinirale legitimne F4 kandidate. Takođe i raspodela uloga. Čime je Kodi zaslužio ove minute kad se mrcvario po terenu? Poklonio Bog zna koliko lopti? Grejem takođe, trebao je da ga vadi dosta ranije (iako razumem da mora da stekne malo EL iskustva).

Sve u svemu, nadam se da ovaj poraz neće uticati toliko na ekipu. I da ćemo nekako dobiti Hapoel (iako ćemo i dalje biti oslabljeni, kao sad), pa šta nam Bog da. Da se momci potuku. Ima još da se igra. 

• Like 1
Posted
1 minute ago, TB Told said:

Gledaj, baš me briga za izjavu, ako je nešto naučio.

Izgubili smo zato što igrači koji su bili za 16 poena bolji nisu igrali veći deo četvrte četvrtine i to je to. Nema bukvalno nikakvog opravdanja za Obradovića, ja sam prvi protivnik preteranih kritika, ali izbor igrača u četvrtoj četvrtini je bio besmislen. 

Naravno da je izgubio on. Pokusao je sa CMM, Kalinicom, Davidovcem da uspori ritam i da iskustvom dobije, ali mu se obilo o glavu i ekipa mu ispala iz ritma.

Posted (edited)

Njihovog Obradovića minirali igrači.

Naš Obradović minirao igrače.

Minute Dede, Kaline i Kodija sa čuvanjem rezultata u 3/4 ne može da opravda ni najvećem laiku.

Sa nama nikad dosadno.

Edited by wing
  • Like 11
Posted (edited)

Uopšte nije bitno što je u pitanju derbi. Problem je što nas je dobio tim u raspadanju. Isto bih bio besan i da nas ovako dobije npr. Baskonija ili Asvel. Direktnog konkurenta ponovo vraćamo u igru umesto da ga gurnemo u ambis. 

Edited by Bejn
  • Like 2
Posted
2 minutes ago, suptil said:

Posto si uvek na velikim visinama, verovatno si pod stresom jer ocigledno na tim visinama ponekad zafali kiseonika pa ti se u tim situacijama pricini da mozes da budes ovako napadan. Ti tvoji ekskluziviteti ponekad guse i izgledaju tragikomicno. Saberi se malo, mada po pisanju sve ovo vreme samo ces dodati gas i nastavices svoju pesmu...

Evo od sada odustajem od pisanja i prepustam da ti pises umesto mene. Ti ne gusis i tvoje alegorije deluju tako lepo da ja vise ne znam da li sam u stanju da napisem nesto bolje.

Posted
1 minute ago, wing said:

Njihovog Obradovića minirali igrači.

Naš Obradović minirao igrače.

Minute Dede, Kaline i Kodija sa čuvanjem rezultata u 3/4 ne može da opravda ni najvećem laiku.

Sa nama nikad dosadno.

Bukvalno sam pomislio: samo nemoj sad da cuvamo rezultat, daj da ih ugazimo.

I bili su zreli za stoka razlike... uf...

• Like 1
Posted

Partizan trenutno po statsima u EL:

- offensive rating 113.9

- defensive rating 119.1

Kao posebna kategorija je situacija u klubu i odlazak najboljeg trenera Evrope kojeg je zamenio pomoćni trener sa nikakvim euroligaskim iskustvom i renomeom.

I sad, pokusavam da shvatim sta treba da se desi ekipi koja je u proteklim nedeljama dobila sve ekipe iz vrha evropske kosarke i to sa dvocifrenom razlikom, da sa ekipom koja je u kanalu i igrackom i psiholoskom, i ekipom koja ima jedan od najgorih defanzivnih ratinga i jedva prosecan ofanzivni rating odigra ovakvu zadnju četvrtinu.

Kako jednoj od najlošijih defanzivnih ekia daš 16 poena za čertvrtinu u situaciji kad su već izgubili utakmicu, a onda ti ista ta ekipa koja ima jedva prosečan ofanzivni rating utrpa 30 poena za četvrtinu?

I ne shvatam. Kako smo to uspeli? Kako je i zašto Saša prespavao njihovih 3 minuta povratka bez prave reakcije. Zašto je ohladio Nworu? Zašto je držao predugo Kalinu koji je večeras bio beskorostan, a već sam ba pominjao da je prečesto u štetočina modu u zadnje vreme. Druže ako imaš privatne probleme, ne skidaj se za utakmicu. Ne čašćavaj nas svojim prisustvom dok si psihočki očogledno daleko od utakmice i totalno van fokusa, u stalnoj komunikaciji sa sudijama i uvek na granici tehničke.

Nije problem izgubiti jeenu utakmicu, pa neka je to i derbi, problem je što smo već ušli u mini lošu seriju a idemo u goste lideru i to upravo kad se vraća u svoju halu, tako da je tu jedinica k’o kuća, što znači dva teška kiksa smo imali u zadnja dva kola i već anulirali dva skalpa velikana iz prethodnih nedelja. Čas posla, i nakon sledećeg kola i Hapoela eto nas očas posla na sredini tabele i maltene u play in zoni.

Baš bedna predstava u 4/4, i još bednija reakcija tj. nepostojanje iste sa strane klupe. Da nema nikoga ni na terenu ni pored njega da povuče ručnu dok primamo 30 poena za 10 min kao da igramo protiv GSW, baš baš razočaravajuće. 

Ako smo se već bili usudili da maštamo o direktnom plasmanu treba da razmislimo ponovo. Ovo je ozbiljan setback takvom konačnom ishodu a tek nam slede teška gostovanja gde je gubiti i za očekivati. Skupo će nas koštati ovaj poraz, nadam se samo ne i preskupo…

• Like 7
  • Thanks 2
Posted
18 minutes ago, Henry Chinaski said:

Meni nije kriv Saša bog poraza, no zbog konferencije posle.

Toliko osiono govori o utakmici koja je toliko laka za analizirati. 

Sfero je preuzu toliko puta odgovornost na sebe, iako je školovao najboljeg trenera ikad.

Reci ja sam kriv, vodili smo milion razlike, pa izgubili jbga. Ja kriv, radićemo na tome.

A NE, krive su SUDIJE, ja najbolji, vi cave...

Sfero je samo rekao da nemamo sta da tražimo u plejofu kad smo niko i ništa, tako da je on svakako dobar primer za preuzimanje odgovornosti. 

Posted
1 minute ago, No name said:

Minute koje ima kalinic i šta pruža su iz kategorije verovati ili ne. 

Covek redovno " igra" 30 minuta, za to vreme "nategne" nekoliko koševa na jedvite jade, sve nesto na silu, uz gomilu propusta u odbrani, gde ne postoji.

O nervozi koju stvara ne treba komentar.  

Uh, nije baš tako. Kalinić igra dobru sezonu i veoma je bitan šraf. Gine u odbrani, mnogo doprinosi u napadu, ne toliko poenterski, koliko na sve druge načine. Ali derbi je za njega druga dimenzija. Uglavnom se svadja i pravi gluposti. 

Što se ove utakmice tiče, glava se neće ohladiti, jer Kodi i ekipa mogu da zabaguju i imaju loš dan, ali trener ne sme, niti može da bude van forme. Razočaran sam Obradovićem, verovatno zato što sam mislio da se promenio, ali i dalje je sujetna pizda (pardon my french). Njegov poraz, užasno vodjenje meča, veliki plus su mu doneli Batler i Nvora i on ih nagradi klupiranjem. Ok, moraju i da se odmore, ali ne sve vreme dok brod tone, a kapetan Kodi ne zna gde bije. I na sve to izjava da nije on kriv, već sudije. Ne bukvalno, ali je izmislio alibi. Naravno da nećemo menjati trenera, posle teškog poraza, ali ovo ne sluti na dobro. Derbi je derbi, uvek je loše izgubiti od komšija, ali nije toliko poraz problem, koliko loša energija sa klupe. I videli smo dva Kodija. Ovog bezmudaša bez Monekea i MVP Kodija sa Monekeom. 

• Like 4
  • Thanks 1
Posted
1 minute ago, Shunsuke Nakamura said:

Ima jedno važnije pitanje od poraza - može li Kodi da bude lider jedne ekipe koja puca na ozbiljan rezultat?

Naravno da ne može, to je jasno kao dan. Kakav crni Kodi, neverovatno je da jedan toliko plašljiv, limitiran, nemoćan i suštinski bezvezan igrač dobije ovoliku slobodu i poverenje.

• Like 1
Posted
1 minute ago, fradler said:

Naravno da ne može, to je jasno kao dan. Kakav crni Kodi, neverovatno je da jedan toliko plašljiv, limitiran, nemoćan i suštinski bezvezan igrač dobije ovoliku slobodu i poverenje.

Nije on kriv sto ga ovaj ne vadi

• Like 2
Posted
8 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ima jedno važnije pitanje od poraza - može li Kodi da bude lider jedne ekipe koja puca na ozbiljan rezultat? Čini se da ne. Batler se sve brže adaptira i izgleda bolje. Mislim da će ga brzo pomjeriti u stranu. Sigurniji je na lopti i bolji igrač za završnice. 

Naravno da ne može al to smo apsolvirali hiljadu puta.

• Like 2
Posted
3 minutes ago, Milko Miller said:

Sfero je samo rekao da nemamo sta da tražimo u plejofu kad smo niko i ništa, tako da je on svakako dobar primer za preuzimanje odgovornosti. 

Uh, glupo mi je što ću stati na stranu Sferopolusa ovde, nažalost. Ali nije rekao baš tako, već da Zvezda nema tradiciju igranja TOP8, a očekujemo F4 (jer je on pumpaj razumeo kao Dubai, iako se F4 igrao u Abu Dabi 😄). I nije da nije u pravu. Jeste izjava škakljiva, ali nije neistina. Kakve smo igrače imali prošle sezone, otići na F4 sa njima bi bilo kao da smo u fudbalu osvojili Svetsko Prvenstvo 😭😄😂

• Like 1
Posted
24 minutes ago, Čočo said:

Ajde sad ako ste popljuvali sve što ste imali da popljujete, saberite se. Imamo 9:6 i utakmicu protiv Virtusa da završimo godinu sa 10:6. Da mi je neko na početku sezone ovo ponudio prihvatio bih sa obe ruke. Jeste Saša izgubio ovo a izgubio je zato što ipak nije mogao do kraja da kontroliše emocije o kojima je još na poluvremenu pričao. Igrali smo na gostima protiv kvalitetnog rivala. To što ste očekivali laganu pobedu je vaš problem. Igramo bez centarske linije i ovaj meč bez Monekea. I tako su nas i dobili. Unutra i na skoku. Bitno je da ovaj poraz ne utiče na ekipu nego da se već u petak dobije Virtus i završi godina sa pobedom. A biće još derbija ove sezone. 

Bold: Utakmica protiv Hapoela otkazana ili???

Da nam je ponudio, prihvatili bi možda. Nakon starta 0:2 svakako.

Ali, sada ne. Gube se konci, a ovo večeras ide u kategoriju poraza za pamćenje. Moze Saša da kenja koliko hoće da je to samo jedna utakmica u nizu, ovo je poraz koji može da definiše sezonu. Mozda više za komšije koje su bile ne u knock downu nego u cistom knock outu i pre ove utakmice, a ne samo u njoj.

Malo nas je zavaralo vodjstvo od +16 jer smo dali nekoliko koševa u utakmici gde smo poradjali poene, a komšije 3 četvrtine igrali loše na kvadrat. E, zato je poraz kataklizmičan. Jer igraš derbi, na strani i imaš protivnika u šaci i to sve sa sopstvenom lošom igrom. Bukvalno da privedeš rutinski kraju. I onda Butler gubi glupo dve lopte, primamo 5 poena i u 4. četvrtinu odeš na -9. Vrlo amaterski, pacerski, skoro pa bezvoljno i sigurno bezmudaski. Vratiš Partizan pred neprijateljski im postavljenom sopstvenom publikom i uvedeš ih u delirijum. A to je bukvalno jedina stvar koju ne smeš da radiš.

CMM na ovakvim danima nema šta da radi na terenu više od 15 minuta. Koliko nonšalantno izgubljenih lopti i to ne po prvi put. Kalinić je senka onog Kalinića iz 2. mandata. Vreme je za razlazak. Inače će da to bude Teo 2.0.

Obradović je večeras izgubio sav zaradjeni kredit. Ne zbog poraza, nego zbog načina kako se to desilo. Spora ili nikakva reakcija. Nwora ugašen, Butler ugašen. Pogotovo ovog prvog ne gasi po prvi put ove sezone, drži ga do pred kraj i onda očekuje od ohladjenog igrača da mu reši utakmicu. Neće da može.

Ne boli ovo toliko koliko me čini besnim.

• Like 7
Posted
6 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Naravno da je izgubio on. Pokusao je sa CMM, Kalinicom, Davidovcem da uspori ritam i da iskustvom dobije, ali mu se obilo o glavu i ekipa mu ispala iz ritma.

Ja ne smatram da sam neki veliki poznavalac košarke, ali je po meni taj pokušaj bio sulud. CMM bez ofanzivnog učinka večeras i dva igrača koji su ofanzivno limitirani su besmisleni istovremeno na terenu. Ali nije u pitanju samo pokušaj. CMM i Kalinić su proveli celu četvrtinu u igri, a Davidovac 7,5 minuta, dakle do kraja se insistiralo sa tom suludom petorkom koja ništa nije mogla da odbrani, a u napadu je bila bezidejna.

• Like 2
Posted
12 minutes ago, vinogradskaopera said:

Kume odakle ovoliko optimizma hahaha

Pa lako je bilo biti optimista posle 7 uzastopnih pobeda i kad sve dobro ide.

Mislim i ja sam trenutno besan zbog ovog poraza i načina na koji smo izgubili ali i dalje verujem u ovaj tim nadam se pobedi u svakoj utakmici. A pred utakmicu protiv Fenera smo bili u mnogom većem raspadu nego sada.

Posted
12 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ima jedno važnije pitanje od poraza - može li Kodi da bude lider jedne ekipe koja puca na ozbiljan rezultat? Čini se da ne. Batler se sve brže adaptira i izgleda bolje. Mislim da će ga brzo pomjeriti u stranu. Sigurniji je na lopti i bolji igrač za završnice. 

Istu stvar je pomenuo i Vlade Đurović. Jeste da ponekad malo zaore  ali u ovome mu dajem za pravo. 

Posted

Ovakvi porazi mogu totalno da ubiju i poremete moral i samopouzdanje tima. Mogu da te gurnu u dubok kanal pogotovo ako ti sledi niz veoma teških utakmica na kojima realno treba očekivati veći broj poraza. Zato je bilo bitno da dobijemo ove indijance. Izgleda da smo u žećem sunovratu forme.

• Like 2
Posted
12 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Naravno da može i biće jedan od lidera ekipe koja će da ostvari ozbiljan rezultat.

• Like 1
Posted (edited)
Just now, Sale76 said:

Naravno da može i biće jedan od lidera ekipe koja će da ostvari ozbiljan rezultat.

Lider je jedan ili nijedan. Ne može ih biti više. Mi smo trenutno na nijedan.

Edited by Bejn
Posted
42 minutes ago, Sector said:

Moderacijo zaključavaj topik više.

Ne mogu da podnesem ove kritike za ćelavog i zvezdine spartance!

Baš suprotno.

Posle ovakvog performansa forumaši bi trebali da dobiju 24 hrs free card za pljuvanje i vredjanje.

Posted
16 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ja bih rekao da može. Ali samo u slučaju da svaku odigra kao neke od prethodnih gde je bio apsolutni lider. Ovaj Kodi od večeras? Jedino bi Iliriji mogao da bude lider, a ne nama. Pre bih dao Batleru da nam bude lider nego njemu, ako će opet da se vrati u svoj formu iz prošle sezone. Ruku na srce, ove godine je dosta bolji, pa se i išlo verovatno nekom logikom da je on "him", ali posle par utakmica, vrlo verovatno neće biti.

Posted

Kodi pravi vezane greske i treneru ne pada na pamet da ga menja.

2/11 i 4 izgubljene lopte za 30 min.

Kalinic 2 izgubljene lipte i 3 poena za 29min!

Deda za 19min 4 poena, a igra celu zavrsnicu.

Nista nismo odbranili! Nista!

Pamtice se brecanje na sudije Kalinica i cudjenje kad je Odzelej skocio prerano na podbacivanju, a to sto je pre toga ta lopta morala da zavrsi u Dedinim rukama, ko ga jebe, to je Deda. 

Nista napredovao nije Obradovic od prvog mandata, setio sam se svih zavrsnica koje je na identivan nacin gubio.

E sad, kako li smo dozvolili da nas dva puta zajebe, pitanje je za neke pametnije.

Al svaka mu cast, nema sumnjne da ce ponovo naplatiti poslednji cent.

Istini za volju, nikad nisam pao na ono pateticno ljubljenje grba...

Zao mi je sto sam upravo video da ce ova sezona biti kao i sve prosle, nisam verovao da neko moze sa top 4 timova evrope bude ovako los, da ne moze da dobije gostovanje, pa makar ono bilo i u tvojoj kuci.

Zvezda ce odigrati mnogo utakmica, al ja ovu bruku ima da pamtim zauvek. 

Rekao sam u lajvu, i sada hladne glave, za mene Obradovic vise ne postoji.

Najvijacu za Zvezdu, verujem u igrace, necu pratiti istim zarom, ali tvrdim da su Nvora, Batler, Odzelej, Moneke, Bolomboj... sam krem evropske kosarke.

• Like 2
  • Thanks 1