Jump to content

Recommended Posts

Posted

ja koliko sam video na nekom klipu sa treninga Dubaia Musa je trenirao, to je snimak od petka-subote npr...tako da nije nemoguce da se i on skine...

Posted
3 minutes ago, hakeem said:

ja koliko sam video na nekom klipu sa treninga Dubaia Musa je trenirao, to je snimak od petka-subote npr...tako da nije nemoguce da se i on skine...

bacao je i Devonte sa čizmom... možda je to bilo i prošle godine,  ne sećam se više

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted (edited)
17 minutes ago, Dobar Los Milos said:

Zato sto malo klubova menja pricu od danas do sutra, i zavlaci navijace vec nedeljama/mesecima. 

17 minutes ago, Golijat said:

Masis poentu. 

i za ovo sto si navela kao primer postoji resenje. Izadje se i kaze se otprilike kada mozemo ocekivati povratak na teren i to je to. 

A ne da klub izadje sa saopstenjem kako postoji mogucnost da igrac zaigra vec na sledecoj utakmici i da povreda nije ozbiljnije prirode, sve kako bi demantovali medije koji navodno sire dezinformacije koje mogu stetiti klubu, i onda sami takodje slazu navijace jer tog igraca nema ni na mapi posle vise od 2 nedelje. 

Ako su vec krenuli sa demantima i transparentnoscu onda je red i da nakon 2 nedelje fejlovanja sa informacijama ponovo izadju i apdejtuju vest o povredi. Makar toliko duguju navijacima. Ovako kao da nesvesno stvaraju negativnu energiju i atmosferu oko kluba.

Ciljam prvenstveno na (gotovo) svakodnevno pretresanje jedne iste teme na 10ak strana. Meni je to baš too much. 

Ima do toga da je klub bivao nejasan sa saopštenjima. Ali takođe postoji i uticaj faktora da su poslednje povrede kod vaših igrača (ex. Bolomboy, Graham, Nwora) malo specifičnije, plus oporavak nije baš uvek linearan proces. 

Edited by DameTime
Posted
7 minutes ago, DameTime said:

Ciljam prvenstveno na (gotovo) svakodnevno pretresanje jedne iste teme na 10ak strana. Meni je to baš too much. 

Ima do toga da je klub bivao nejasan sa saopštenjima. Ali takođe postoji i uticaj faktora da su poslednje povrede kod vaših igrača (ex. Bolomboy, Graham, Nwora) malo specifičnije, plus oporavak nije baš uvek linearan proces. 

Ja ozbiljno imam poprilično poštovanje za tvoje pisanje na ovom forumu, i za tvoju inteligenciju i sposobnost razumevanja ljudi na nekom dubljem nivou. I ponekad se posprdam sa tobom upravo zato što se osećam komotno da nećeš zameriti pa da uđemo u neki konflikt koji ni meni ni tebi ne treba.

Sad moram da te pitam, ozbiljno. Jel nas zajebavaš? A povod za pitanje je potpuno jasan. Već sam ga zapravo i napisao. Klub ne duguje nama ništa, ne mora ništa ni da mi saopštava. Ali isto tako ne mora ni da me pravi na budalu. Jer procene ovih famoznih day to day prognoza nisu više ni week to week. Razumeš li koliko te prognoze odudaraju od stvarnih događaja?

• Like 2
  • Thanks 1
Posted (edited)
35 minutes ago, Dobar Los Milos said:

Ej ajde sto se pravite ludi, nego sto hocete i druge da zajebavate. 

First-team player Pedri has suffered a tear in the distal biceps femoris muscle in his left thigh. The player’s recovery will dictate his return to action.”

After returning to Kaunas, he underwent medical tests which confirmed a hamstring injury. Williams-Goss will miss the next few games, and his condition will be closely monitored and evaluated by the medical staff.“

Tekstovi sa zvanicnih sajtova oba kluba

Molim?

Kad se vracaju Pedri i Gos? 

Edited by Medranotzz
  • Ha-ha 2
Posted (edited)
3 hours ago, McLeod said:

Sto se povreda tice, one su sastavni deo sporta, ali sigurno nije tacno da ijedan drugi klub, ne samo u EL, (ne) daje informacije ovako kao CZ. Sprdaju se svi sa vama u vezi toga, i treba

Nije poenta ni dati tacan datum povratka, ali transparentnost u vezi vrste povrede i neki okviran prozor kada se igrac vraca je normalno da postoji. Da ne pricamo o Bolomboju koji je poseban slucaj, vama se neki igrac redovno povredi na nedelju-dve, i onda to ispadne dva meseca, u toku kog se prodje kroz pet razlicitih povreda.

Svako bi mogao da izgugla povredu i prosecno vreme oporavka da se vama moze verovati da niste slagali u vezi vrste povrede ili da cak znate da postavite pravu dijagnozu, jer su vam informacije u vezi povreda po pravilu jebe lud zbunjenog.

Ne bi bio problem ni da se vodite NBA recnikom - potencijalno igra sledeci mec, trenira sa loptom, out 2-3 nedelje i tako dalje, kod vas ni to ne postoji.

Ovo jednostavno nije tačno. Postoji infantilna drama kod dela navijača i to je to.

Mogu da se složim da za određene povrede ne postoji dovoljna transparentnost, ali to je ništa u poređenju sa histerijom kod navijača, koji kao što sam i ranije pisao, smatraju da treba da dobijaju live notifikacije o povredama, sa sve tačnim datumom kad će ponovo na teren.

Bukvalno kod svih EL klubova imaš neizvesnost oko povreda i oporavka, što je sasvim normalno, jer se radi o individualnim procesima.

Kod svih klubova je slična situacija sa informacijama i ima koliko hoćeš primera, evo recimo možemo da počnemo od komšija i povrede Miltona, pa npr. višestruke povrede Neba u Milanu, Lesor i nepoznata situacija sa njegovim povratkom i sl. Može se dati na desetine takvih primera.

Bajern uopšte nije objavio ništa za Jovića i Gifija, koji su propustili prošlo kolo, a nisu igrali ni domaće prvenstvo.

Pošto vidim da si pomenuo BasketNews i njihovu listu, oni to sastavljaju prema vestima iz raznih izvora, a ne prema saopštenjima klubova. Prema tebi i ostalima sad treba da očekujemo saopštenje Baskonije zašto Hauard nije igrao za vikend, a napisali su da će igrati.

Ili još bolji primer

He underwent medical tests which confirmed a hamstring injury. He will miss the next few games, and his condition will be closely monitored and evaluated by the medical staff.

An update on his return will be provided separately, depending on his recovery progress.

Ovaj igrač je povređen u istom kolu kao i Nwora i dalje ne igra, i nikakva dalja procene od strane kluba nije data. Na koji način se ova objava razlikuje od KKCZ objava?

40 minutes ago, Dobar Los Milos said:

Ej ajde sto se pravite ludi, nego sto hocete i druge da zajebavate. 

Izvoli dokazati ovo 

Spoiler

Ozbiljni klubovi kazu "desila se povreda, oporavak bi trebao trajati *best case/worst case*".

Valjda ćeš moći da daš primere iz Evrolige gde je napisano "vraća se najkasnije ..."

Edited by TB Told
  • Like 5
  • Thanks 4
Posted

Dugo sam citao ovaj i stari forum i pre nesto sto sam se prvi put upisao ali ne pamtim da se nekad manje pisalo o kosarci. Prosle sedmice pre utakmice sa Panatom imali smo stranice i stranice o politici, pre neke utakmice ranije je bila debata da li Grejem nosi cizmu ili ne pa smo imali i onu neku raspravu kolike ugovore imaju Lazic i Mitrovic uskoro cemo imati i da li zvizdati igracima Olimpijakosa ili ne. Nekako je sama kosarka kao igra zbog koje smo se svi skupili ovde pala u drugi plan i uvek ima nesto ispred toga sto zauzme nekoliko stranica pred utakmicu. 

Najveci paradoks svega ovoga je sto imamo najbolji start EL ikad i sto ove godine ima najvise utakmica ikad  samim tim svaka dva dana imamo priliku o necemu novom da pisemo oko same igre a mi u krug ponavljamo iste teme koje su prezvakane sto puta..

• Like 11
  • Thanks 4
Posted

Моја нада у сутрашњу победу, има име и презиме, Филип Петрушев.

Играће много, без праве измене. Таргетирање њега у одбрани, могло би да донесе много бенефита за нас.

Монеке може да га извлачи високо и напада лицем.

Коди и Батлер могу да га нападају 1на1 у преузимањима.

Верујем да ако не буде играо Кабангеле, Мотиејунас и Изунду могу донети превагу и на позицији 5.

Ипак, Петрушев је нешто што би по мени требали да нападамо и бушимо свих 40 минута.

• Like 5
  • Thanks 1
Posted
27 minutes ago, Creed Bratton said:

Dugo sam citao ovaj i stari forum i pre nesto sto sam se prvi put upisao ali ne pamtim da se nekad manje pisalo o kosarci. Prosle sedmice pre utakmice sa Panatom imali smo stranice i stranice o politici, pre neke utakmice ranije je bila debata da li Grejem nosi cizmu ili ne pa smo imali i onu neku raspravu kolike ugovore imaju Lazic i Mitrovic uskoro cemo imati i da li zvizdati igracima Olimpijakosa ili ne. Nekako je sama kosarka kao igra zbog koje smo se svi skupili ovde pala u drugi plan i uvek ima nesto ispred toga sto zauzme nekoliko stranica pred utakmicu. 

Najveci paradoks svega ovoga je sto imamo najbolji start EL ikad i sto ove godine ima najvise utakmica ikad  samim tim svaka dva dana imamo priliku o necemu novom da pisemo oko same igre a mi u krug ponavljamo iste teme koje su prezvakane sto puta..

loosemind-crazy.gif

• Like 1
Posted (edited)

Samo energija na nivou kao do sada i dobijamo sutra. Imamo dosta municije u napadu koja još nije krenula da puca i očekujem da krene i još kad na to dodamo odbranu kao do sada ako takva bude, ja sam optimističan. Batler će sigurno imati dobru minutažu, ulazi u formu i iz utakmice u utakmicu je bolji. Moneke i Semi će biti dovoljni za njihov reket još kad dodamo DrMo i Izundua tu smo već u prednosti (u slučaju da su bez Kabengelea). Spolja će biti bitno da se zatvori Bejkon i Rajt i oni nece imati mnogo opcija ( ako ne igraju Musa i Bertans). Tako da ako gledamo 5 na 5 ali i kvalitet klupe, iznad njih smo. Biće to sve okej sutra. Pa u četvrtak sa ili bez Nwore da srušimo Arenu. ❤️

Edited by Čočo
Posted
1 hour ago, JPM said:

Priznajem da baš puno pratim ovaj podforum i ovu temu, ali mislim da ne postoji ni jedan upis u kojem se traži tačan dan a kamo li sat povratka nekog igrača na teren. Bukvalno ni jedan. Pošto imam u životu i drugih interesovanja i obaveza, ja ne mogu sa 100% sigurnosti da tvrdim da neko nije tražio sat i minut povratka igrača, moguće je, mada vrlo malo verovatno, da je toga bilo, ali eto ja to nisam video.

Evo,i ja sam pogledao.0(nula) takvih upisa.I oni koji izmisljaju takve postove,znaju da to niko nije trazio.Ali,evo,da iskoristim citat Matije Beckovica,velikog pesnika i velikog zvezdasa-

"A šta bi pričali da ne lažu?
Da zbore što znaju dovijek bi ćutali."

• Thanks 1
Posted
5 minutes ago, Čočo said:

Pa u četvrtak da srušimo Arenu.

Ja ne bih tako, ipak se Monako pokazao kao prijateljski klub. Rastali se sa Sašom da možemo mi da ga angažujemo, ustupili nam Krofnicu a vala i uvalili Nik The Brick grobarima. Treba biti zahvalan u nekoj meri

• Like 1
  • Ha-ha 5
Posted
3 minutes ago, Šiljokapi said:

Ja ne bih tako, ipak se Monako pokazao kao prijateljski klub. Rastali se sa Sašom da možemo mi da ga angažujemo, ustupili nam Krofnicu a vala i uvalili Nik The Brick grobarima. Treba biti zahvalan u nekoj meri

I ušli u Nedaru.

Ima materijala za pobratimljenje sa monaco fenovima.

• Like 2
  • Ha-ha 4
Posted
49 minutes ago, TB Told said:

Ovo jednostavno nije tačno. Postoji infantilna drama kod dela navijača i to je to.

Mogu da se složim da za određene povrede ne postoji dovoljna transparentnost, ali to je ništa u poređenju sa histerijom kod navijača, koji kao što sam i ranije pisao, smatraju da treba da dobijaju live notifikacije o povredama, sa sve tačnim datumom kad će ponovo na teren.

Bukvalno kod svih EL klubova imaš neizvesnost oko povreda i oporavka, što je sasvim normalno, jer se radi o individualnim procesima.

Kod svih klubova je slična situacija sa informacijama i ima koliko hoćeš primera, evo recimo možemo da počnemo od komšija i povrede Miltona, pa npr. višestruke povrede Neba u Milanu, Lesor i nepoznata situacija sa njegovim povratkom i sl. Može se dati na desetine takvih primera.

Bajern uopšte nije objavio ništa za Jovića i Gifija, koji su propustili prošlo kolo, a nisu igrali ni domaće prvenstvo.

Pošto vidim da si pomenuo BasketNews i njihovu listu, oni to sastavljaju prema vestima iz raznih izvora, a ne prema saopštenjima klubova. Prema tebi i ostalima sad treba da očekujemo saopštenje Baskonije zašto Hauard nije igrao za vikend, a napisali su da će igrati.

Ili još bolji primer

Ovaj igrač je povređen u istom kolu kao i Nwora i dalje ne igra, i nikakva dalja procene od strane kluba nije data. Na koji način se ova objava razlikuje od KKCZ objava?

Izvoli dokazati ovo 

Hide contents

Ozbiljni klubovi kazu "desila se povreda, oporavak bi trebao trajati *best case/worst case*".

Valjda ćeš moći da daš primere iz Evrolige gde je napisano "vraća se najkasnije ..."

Dokazano vam je vec, ali hocete da budete nedokazani. 

Evo pratim Bundesligu vec 30 i kusur godina. To je bukvalno najosnovnija stvar da se kaze koliko se ne racuna na nekog igraca. Reyna na primer iz BVB prosle sezone, "najranije za 4 nedelje", na primer. 

Za Evroligu, na brzaka nadjem (posto je tebi mrsko, ali ipak ti ne smeta da budes i bezobrazan): 
Efes - Beaubois - "out until mid-November"

Efes - Papagiannis - "out for season"
Bayern - Giffey - potvrdili operaciju, ne daju jos prognozu jer ne znaju.

Niko ne trazi da mu se u minutu da informacija, niti ko histerise, nego da ne zajebavaju ljude se pogresnim informacijama, i da pokusaju barem da rade profesionalno. 

1 hour ago, Medranotzz said:

First-team player Pedri has suffered a tear in the distal biceps femoris muscle in his left thigh. The player’s recovery will dictate his return to action.”

After returning to Kaunas, he underwent medical tests which confirmed a hamstring injury. Williams-Goss will miss the next few games, and his condition will be closely monitored and evaluated by the medical staff.“

Tekstovi sa zvanicnih sajtova oba kluba

Molim?

Kad se vracaju Pedri i Gos? 

Znaci niko od njih nije napisao nista definitivno jer jos ne znaju/nisu sigurni? Hvala za potvrdu. I ubuduce preskoci moje upise.

• Ha-ha 3
Posted

Pa i KKCZ napiše 4-6 nedelja. 😁

Ako se ne vrati za toliko, onda "krivca" treba vijati na relaciji procena stepena povrede - kvalitet terapije, što je svakako medical staff, ne onaj ko kuca prvo saopštenje. 

U svakom slučaju, mene zanima da li navijači Bundeslige ovako day-to-day raspredaju jednu istu temu, analiziraju ko nosi čizmu, ko se s kim rukuje na snimku itd?

• Like 1
Posted
14 minutes ago, Dobar Los Milos said:

Dokazano vam je vec, ali hocete da budete nedokazani. 

Evo pratim Bundesligu vec 30 i kusur godina. To je bukvalno najosnovnija stvar da se kaze koliko se ne racuna na nekog igraca. Reyna na primer iz BVB prosle sezone, "najranije za 4 nedelje", na primer. 

Za Evroligu, na brzaka nadjem (posto je tebi mrsko, ali ipak ti ne smeta da budes i bezobrazan): 
Efes - Beaubois - "out until mid-November"

Efes - Papagiannis - "out for season"
Bayern - Giffey - potvrdili operaciju, ne daju jos prognozu jer ne znaju.

Niko ne trazi da mu se u minutu da informacija, niti ko histerise, nego da ne zajebavaju ljude se pogresnim informacijama, i da pokusaju barem da rade profesionalno. 

Ovo nema veze sa ovom tvrdnjom 

Ozbiljni klubovi kazu "desila se povreda, oporavak bi trebao trajati best case/worst case

Još jednom te pozivam da nađeš objave klubova u kojima se navodi do kada se najkasnije vraća iz povrede neki igrač, a ne da kopiraš procene BasketNewsa.

Koju operaciju i kada je imao Gifi? Meni se čini da si pogrešio sezone.

• Thanks 1
Posted

Sve i da skinu Musu za mec sa nama to nam je plus, tesko ce napraviti razliku on ili Aleksa posle pauze... Ali mislim da ga nece skidati 100%. 

Kabengele je bitan, ne vidim kako ce nas dobiti ako on propusti mec. 

Filip i Bejkon nisu dovoljni. 

• Like 2
Posted
5 minutes ago, TB Told said:

Ovo nema veze sa ovom tvrdnjom 

Još jednom te pozivam da nađeš objave klubova u kojima se navodi do kada se najkasnije vraća iz povrede neki igrač, a ne da kopiraš procene BasketNewsa.

Koju operaciju i kada je imao Gifi? Meni se čini da si pogrešio sezone.

To ima naravno veze sa tvrdnjom. 

Naveo sam ti primer iz Bundeslige i EL (timovi sami azuriraju informacije). Ignorisi slobodno, ali ne ocekuj da te shvatim ozbiljno.

To je bukvalno najosnovnija stvar da se navijaci i javnost informisu o povrdi i procenama. 

Kod nas se vec dva meseca ponavlja "za dve nedelje". To stvarno tesko da ima negde drugo, a da se smatraju profesionalcima. 

A kad neko sa pravom pita sta se desava, jos ga pravite ludim i nazivate histericnim. 

12 minutes ago, DameTime said:

Pa i KKCZ napiše 4-6 nedelja. 😁

Ako se ne vrati za toliko, onda "krivca" treba vijati na relaciji procena stepena povrede - kvalitet terapije, što je svakako medical staff, ne onaj ko kuca prvo saopštenje. 

U svakom slučaju, mene zanima da li navijači Bundeslige ovako day-to-day raspredaju jednu istu temu, analiziraju ko nosi čizmu, ko se s kim rukuje na snimku itd?

Opet, niko te navijace ne zavlaci sa "dve nedelje" svake dve nedelje. To je ono sto Zvezda upravo radi i sto ljudima sa pravom smeta.

• Ha-ha 1
Posted
12 minutes ago, Igor_ said:

Sve i da skinu Musu za mec sa nama to nam je plus

According to BasketNews sources, Musa is expected to be ready for his return within the next 2-4 weeks.  2025 November 06 14:45

Nece on skoro. Samo je Kabengle upitan

• Like 1
Posted
4 minutes ago, Dobar Los Milos said:

To ima naravno veze sa tvrdnjom. 

Naveo sam ti primer iz Bundeslige i EL (timovi sami azuriraju informacije). Ignorisi slobodno, ali ne ocekuj da te shvatim ozbiljno.

To je bukvalno najosnovnija stvar da se navijaci i javnost informisu o povrdi i procenama. 

Kod nas se vec dva meseca ponavlja "za dve nedelje". To stvarno tesko da ima negde drugo, a da se smatraju profesionalcima. 

A kad neko sa pravom pita sta se desava, jos ga pravite ludim i nazivate histericnim. 

Ok, nemaš primer za "najkasnije se vraća do ---".

Ne znaš zašto klub iz ozbiljne Bundeslige nije objavio ništa za svoja dva igrača, već si promašio sezonu u pokušaju da saznaš.

To bi bilo to za ovu diskusiju.