Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
6 hours ago, vinogradskaopera said:

Samo se nadam da necemo vise imati igraca na poziciji midzeta.

A meni zelja prelaznog roka TJ Shorts 😅

• Like 2
Posted
7 hours ago, Chaos Is Me said:

Ako je Jones zamena za Codija, imho postoje još samo 3 dileme oko rostera:

1. Još jedan PG

2. Zamena za Nworu ako ide

3. Zamena za Bolomboya ako ide

To bi onda izgledalo:

Jones - X - Miljenović

Butler - Carter - Đurišić

Y - Kalinić - Dobrić 

Moneke - Ojeleye - Davidovac

Z - Izundu - Rivero

Bez nekog suludog rasipanja: X  bi mogao da bude Robinson iz Pariza ili neko sličnog ranga, Y bi mogao da bude Rhoden ili neko sličnog profila, a za Z bih ja birao, nazovite me ludim, ali brata Diakitea. Ima šut za 3 a treba nam streč visoki, top atleta i nebeski skakač, sa mozgom je kraći al jbga ne može sve, ima upside. Može i mesto Dede neki funkcionaln jeftiniji domaći igrač npr. Medarević iz Spartaka ili tako neki. 

Ako bi X, Y i Z bili bolji igrači od pobrojanih još bolje ali ovo bi imho bila funkcionalna a "gladna" ekipa, sličnog koncepta kao ovogodišnji Žalgiris, pa i malo dublja, a gde se pri tom tačno zna ko šta radi i sa ulogama koje bi se lako podelile. 

Mislim da ce pre Rivero da ode nego Boki,a mozda cak i obojica,treva ozbiljno razmisliti o Tajsu. Jeste da ulazi u godine ali je to tip igraca koji odgovara najvise Monekeu na orimer,centar koji siri i ima odlican sut za tri za pozicije centra. Iskren da budem ne bih se bunio ni sa Poarijeom,ali to je bas teska prica.

• Like 3
Posted
11 hours ago, Markoss said:

Motejunas je vrv zavrsio kod nas. Sporeckali su se on i Sasa pre nekog vremena.

Nas je zakacio Motiejunas iz nekog šaolin manastira, ni blizu onog ludog Motija sa početka karijere. Tako da ne kapiram šta je mogao da se popičkara sa Saletom.

Možda mu je Sale zamerio što je ono jednom odigrao odbranu

• Like 4
Posted
11 hours ago, Markoss said:

Apropo Luvavua, trazi 2.5 miliona po sezoni. Ne mislimo da vredi te pare. A ne misle ni komsije, kojima je takodje ponudjen.

Motejunas je vrv zavrsio kod nas. Sporeckali su se on i Sasa pre nekog vremena.

HGW0dx-UW4AAKJT3.jpg

Posle ovoga verovatno. Ukazao Moti na neke stvari. I bio je u pravu. Može Saša samo da beži od istine. 

• Like 18
  • Thanks 1
Posted
8 hours ago, Chaos Is Me said:

Ako je Jones zamena za Codija, imho postoje još samo 3 dileme oko rostera:

1. Još jedan PG

2. Zamena za Nworu ako ide

3. Zamena za Bolomboya ako ide

To bi onda izgledalo:

Jones - X - Miljenović

Butler - Carter - Đurišić

Y - Kalinić - Dobrić 

Moneke - Ojeleye - Davidovac

Z - Izundu - Rivero

Bez nekog suludog rasipanja: X  bi mogao da bude Robinson iz Pariza ili neko sličnog ranga, Y bi mogao da bude Rhoden ili neko sličnog profila, a za Z bih ja birao, nazovite me ludim, ali brata Diakitea. Ima šut za 3 a treba nam streč visoki, top atleta i nebeski skakač, sa mozgom je kraći al jbga ne može sve, ima upside. Može i mesto Dede neki funkcionaln jeftiniji domaći igrač npr. Medarević iz Spartaka ili tako neki. 

Ako bi X, Y i Z bili bolji igrači od pobrojanih još bolje ali ovo bi imho bila funkcionalna a "gladna" ekipa, sličnog koncepta kao ovogodišnji Žalgiris, pa i malo dublja, a gde se pri tom tačno zna ko šta radi i sa ulogama koje bi se lako podelile. 

Nepopularno misljenje ali ja Y ne bih ni dovodio. Dati prostor Djurisicu (koji je po meni vise 3 nego 2), a moze i Semi da se "spusti" da pomogne. 

Nepopularno misljenje broj dva je da bi nam eventualni odlazak Monekea otvorio dosta vise mogucnosti pri sklapanju tima, iako je samo jedan igrac u pitanju.

• Like 2
Posted

Ne znam zbog čega se pravimo blesavi oko Motejunasa. Dosao je jer nam Izundu bio jedini centar posle povrede Rivera. Smanjila mu se minutaža kad se vratio Bolomboj i ispao iz rotacije kad se vratio Rivero. Naravno da nećemo stalno imati četiri centara u rotaciji. Legitimno je misleti da smo možda trebali ostaviti Rivera van rotacije i posle njegovog oporavka, ali nije situacija da je Motejunas nestao iz misterioznih razloga. I na kraju krajeva dok je igrao stalno je bio meta kritike zbog njegove odbrane, ali je to nas stari fenomen da mešamo kauzaciju i korelaciju. Nismo dostigli željeni rezultat, pa ajde da vidimo ko je igrao da bude kriv, a ko je falio da on bude zapravo duša tima koji nije smeo da fali. Možda nismo trebali Plavsica da pustimo na pozajmicu, verujem da bi dominirao Tavaresa. 

• Like 11
Posted

Nije kriv Saša, što je DMo igao loše u poslednje vreme i što mu je smanjivao minutažu. Stvarno je bio beskoristan i u pravo vreme se vratio Bolomboj da pomogne i Rivero da odmogne. Ali ako je stvarno bilo nekih svađa na relaciji trener-igrač, posebno nakon one serije poraza i kritike u izjavama.... 

Posted
37 minutes ago, Four Elements said:

Jel postoji jedan legit argument zbog cega se ne razmatra produzenje Bolomboja?

Odigrao svega 15 utakmica u EL ove sezone i 18 prošle, a best ability is availability... Vidno usporio ove sezone, centar atleta od 32 godine, visoki igrač koji ima probleme sa stopalom je uvek red flag...

A ja bih ga opet produžio na neki 1+1 ugovor, pod uslovom da se nađe klub Riveru i dovede još jedan centar.

• Like 25
Posted

Ja sam u svom prethodnom postu vodio računa o tome da mnogi igrači imaju ugovore, a znajući koliko smo mi izdašni sa istima, teško da ćemo se "otarastiti" mnogih od njih. Što se Kalinića tiče, sad je drvlje i kamenje po njemu popularna faza, ja mislim da on još ima košarke u sebi ali ne sme više biti nosilac što je ove sezone de facto ponovo bio. Ponavljam kao papagaj, neka Ulanovas uloga za njega, oko 15 mpg je sasvim ok. Na nekim utakmicama će dobiti više, na nekima neće ni ulaziti i tako to.

Po meni je prioritet da nemamo defanzivnu rupu osim Butlera kome možemo da istolerišemo, a i momak se trudi i verujem da može biti bolji na toj strani kad je skontao koliki kontakt je dozvoljen u EL (mada je to jako fluidno). Dakle, ja sam za to da pustimo Nworu a tu uzmemo nekog igrača koji možda nije takav iso strelac ali je taktički obučeniji i spremniji da se podredi timu. Mislim da on nema šanse da ponovi ovakvu sezonu, a produžetak njega bi bio znak da mu se titraju jaja i on može biti samo još "bahatiji" u svojoj ulozi.

Ali za početak, da probamo da uzmemo tu ABA ligu, ta završnica će odrediti mnogo toga.

• Like 8
Posted

Da odmah kažem da Luwawu-a posle Mege nisam pratio. Alergičan sam na Miškove "projekte". Koliko vidim on već ima 30 godina, a ja u glavi percipiram da je i dalje momak od 22. S obzirom da smo Megu prali uzduž i popreko, nikada mi Luwawu nije bio nekakva opasnost niti želja. Posle toga šta je prošao i postigao, nisam ispratio. Ovo što je nedavno odigrao protiv nas je dobro, samo što ponavljam, ne da mi mozak da ga uzmem za ozbiljno, imajući u vidu ko mu je košarkaški otac. Zamišljam situaciju, pošto poznajem Miška, kako bi u nekom tamo podkastu 2029.-2030. pričao anegdotu kako je on 2026. došao kod Drčelića u kancelariju i ponudio mu Luwawu-a za astronomskih $2.5m po sezoni. Naravno, i sam znajući da je cifra apsurdna i prenaduvana. Međutim Drčela se tu upeca i prihvati, a on podigne igricu na još viši nivo jer je Drčeli uvaljao jednog Luwawu-a za toliki novac. Sećam se priče o Nikoli Pekoviću, kada je napisao cifru na salveti, a Partizan prihvatio bez razmišljanja. Neka hvala, Miškovi mlatikurci neka nas zaobiđu. Za ovu sezonu dovoljan je Đurišić. 

Posted (edited)
3 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ja sam u svom prethodnom postu vodio računa o tome da mnogi igrači imaju ugovore, a znajući koliko smo mi izdašni sa istima, teško da ćemo se "otarastiti" mnogih od njih. Što se Kalinića tiče, sad je drvlje i kamenje po njemu popularna faza, ja mislim da on još ima košarke u sebi ali ne sme više biti nosilac što je ove sezone de facto ponovo bio. Ponavljam kao papagaj, neka Ulanovas uloga za njega, oko 15 mpg je sasvim ok. Na nekim utakmicama će dobiti više, na nekima neće ni ulaziti i tako to.

Po meni je prioritet da nemamo defanzivnu rupu osim Butlera kome možemo da istolerišemo, a i momak se trudi i verujem da može biti bolji na toj strani kad je skontao koliki kontakt je dozvoljen u EL (mada je to jako fluidno). Dakle, ja sam za to da pustimo Nworu a tu uzmemo nekog igrača koji možda nije takav iso strelac ali je taktički obučeniji i spremniji da se podredi timu. Mislim da on nema šanse da ponovi ovakvu sezonu, a produžetak njega bi bio znak da mu se titraju jaja i on može biti samo još "bahatiji" u svojoj ulozi.

Ali za početak, da probamo da uzmemo tu ABA ligu, ta završnica će odrediti mnogo toga.

Pretpostavljam da će Nwora sigurno ako ostane tražiti značajnu korekciju ugovora.

Tu treba izvagati koliko je razlika između toga što će on tražiti i recimo Luwawua od 2,5 mil....

Edited by The_Big_S
Posted
13 minutes ago, perikle said:

Predlazem ciganiji da procitaju intervju, dosta bitnih stvari je receno:

https://meridiansport.rs/intervjui/milan-tomic-intervju-zvezda-tim/

Nisam baš siguran koliko ćemo mi to "zadržati kostur tima" a već znamo da nam je otišao najbolji igrač, prvi plejmejker koji je igrao 30+ minuta po utakmici.

Moguće je da oni kao kostur tima vide trio Batler, Nwora, Moneke....

Ako su njih trojica kostur, Kodi je definitivno kičma..

Posted

Luwawu apsolutno ne vredi 2,5 miliona i te mu pare ni u delirijumu ne bih dao. Jeste on mnogo napredovao, ali je igrač oslonjen na skok šut iz driblinga i istripovao da je neki strelac i dosta je velik potrošač. Nikad nije igrao u nekoj pobedničkoj ekipi, nego isključivo za najniži EL ešalon klubova. Mene podseća na neku EL verziju Paula Georgea, sve to lepo izgleda ali oslanjaš se na njegov skok šut, a i on pripaljuje bez savesti kao i Nwora, s tim što je stariji i u reket sve slabije zalazi već i te dvojke uglavnom cepa midrange. Aj da je jeftiniji al on zacepio cenu kao da je elitni EL igrač a nije. Imamo već jednog koji košta kao elitni EL igrač (Moneke), a domet mu je play in. Ne treba još jedan. Plus mu Baskonijin prangijato sistem odgovara. Ne kažem da je loš igrač jer nije i brojke su mu stvarno odlične, al ako njega promovišemo kao lidera što plata koju traži implicira, to mi je baš meh rešenje plus bi moguće ugušio ove oko sebe.

• Like 13
Posted
5 minutes ago, Chaos Is Me said:

Luwawu apsolutno ne vredi 2,5 miliona i te mu pare ni u delirijumu ne bih dao. Jeste on mnogo napredovao, ali je igrač oslonjen na skok šut iz driblinga i istripovao da je neki strelac i dosta je velik potrošač. Nikad nije igrao u nekoj pobedničkoj ekipi, nego isključivo za najniži EL ešalon klubova. Mene podseća na neku EL verziju Paula Georgea, sve to lepo izgleda ali oslanjaš se na njegov skok šut, a i on pripaljuje bez savesti kao i Nwora, s tim što je stariji i u reket sve slabije zalazi već i te dvojke uglavnom cepa midrange. Aj da je jeftiniji al on zacepio cenu kao da je elitni EL igrač a nije. Imamo već jednog koji košta kao elitni EL igrač (Moneke), a domet mu je play in. Ne treba još jedan. Plus mu Baskonijin prangijato sistem odgovara. Ne kažem da je loš igrač jer nije i brojke su mu stvarno odlične, al ako njega promovišemo kao lidera što plata koju traži implicira, to mi je baš meh rešenje plus bi moguće ugušio ove oko sebe.

Nisam mislio konkretno njega, već nekog sličnog cenovnog ranga. Velika je verovatnoća da Nwora može da nas zacepi sa 2 milke po sezoni.. 

U tom kontekstu sam mislio da treba razmisliti da li te pare dati njemu ili nekom drugom dostupnom igraču koji ima približnu vrednost

Posted
28 minutes ago, Sinnerman said:

Da odmah kažem da Luwawu-a posle Mege nisam pratio. Alergičan sam na Miškove "projekte". Koliko vidim on već ima 30 godina, a ja u glavi percipiram da je i dalje momak od 22. S obzirom da smo Megu prali uzduž i popreko, nikada mi Luwawu nije bio nekakva opasnost niti želja. Posle toga šta je prošao i postigao, nisam ispratio. Ovo što je nedavno odigrao protiv nas je dobro, samo što ponavljam, ne da mi mozak da ga uzmem za ozbiljno, imajući u vidu ko mu je košarkaški otac. Zamišljam situaciju, pošto poznajem Miška, kako bi u nekom tamo podkastu 2029.-2030. pričao anegdotu kako je on 2026. došao kod Drčelića u kancelariju i ponudio mu Luwawu-a za astronomskih $2.5m po sezoni. Naravno, i sam znajući da je cifra apsurdna i prenaduvana. Međutim Drčela se tu upeca i prihvati, a on podigne igricu na još viši nivo jer je Drčeli uvaljao jednog Luwawu-a za toliki novac. Sećam se priče o Nikoli Pekoviću, kada je napisao cifru na salveti, a Partizan prihvatio bez razmišljanja. Neka hvala, Miškovi mlatikurci neka nas zaobiđu. Za ovu sezonu dovoljan je Đurišić. 

Nema TLC trenutno nikakve veze sa Miškom, druga agencija (Sphera) njega zastupa.

Posted
9 minutes ago, Nellthe said:

Panata nudi Shorts-a drugim timovima, sad citam...

Moguce da pustaju zisku pred playoff s obzirom da nemaju slukasa, da probaju da malo motivisu TJ-a da isporuci.

Posted
1 hour ago, Guru said:

Odigrao svega 15 utakmica u EL ove sezone i 18 prošle, a best ability is availability... Vidno usporio ove sezone, centar atleta od 32 godine, visoki igrač koji ima probleme sa stopalom je uvek red flag...

A ja bih ga opet produžio na neki 1+1 ugovor, pod uslovom da se nađe klub Riveru i dovede još jedan centar.

Kapiram, mada treba uzeti u obzir da je imao vrlo nesvakidasnju povredu koja ga je odvojila od terena 11 meseci, nije injury prone igrac pa da ga zbog toga otpisujemo. Vidno je usporio i zbog toga sto ga upravo skoro godinu dana nije bilo na terenu, nije prosao ni pripreme, ni u takmicarskom ritmu, tekme svaka dva dana nema vremena ni za treninge, vratio se i po meni odigrao i izvan ocekivanja, ja licno posle toga nisam ocekivao nista od njega tako da mi je svakako plus sta god da je pruzio. I od njega i od Cartera ocekujem sledece sezone da budu mnogo bolji nakon priprema jer su odlicni igraci obojica i na obe strane terena.

Isto bih ga tako produzio, covek je 3 godine kod nas i bio nam najbolji igrac a pritom je fantastican momak i borac, pa te povrede je i zaradio zato sto ide glavom gde drugi ne bi nogom. Samo ja ne bih umesto Rivera nikog dovodio, njega bih se def otarasio ako je moguce a kao i na pleju sto ce biti vrv da Boki i Ebuka dele minutazu, poneki minut moze i Odzelej u nekim specijalima, a za domaca takmicenja, dal ABA dal KLS, nek se krljaju Plavsa i Davidovac malo kad vece sede tu i ne rade nista. Ne bih natrpavao igrace i rotaciju, a cudi me da bi i ti 3 legit EL centra posto znam da uvek forsiras pricu za kracom rotacijom 🙂

Posted

Ne bih se iznenadio da pojurimo Harpera iz Hapoela i da se ponovo formira tandem plejeva iz Valensije Džons/Harper. 

Čimezi Metu se uklapa u profil petice koji nama treba. Bolji je igrač od Diakitea. 

I zašto bi davali novi ugovor Davidovcu? 

Posted

Bolomboya nikad ne bi tako lako otpisao, momak samo nema srece. Nijedna povreda koju je imao nije hronicna vec mehanicka, koleno, zglob tjt. Verujem da moze da se vrati u pribliznu formu kao prosle sezone. Ako bi nekog centra otpisao to je rivero. Nakon one utakmice u minhenu gde su se svi osim njega kretali kao posrane muve, on za mene ima ogroman kredit koji ce tesko potrositi. Sjajan u preuzimanjima, cuva reket, moze da potegne za 3 iz kornera, fin flouter i fejdavej. Jedino me zivcira sto nema naviku da izbaci loptu kad uhvati OF skok. Ali to je sitnica i lako resivo.

2 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ne bih se iznenadio da pojurimo Harpera iz Hapoela i da se ponovo formira tandem plejeva iz Valensije Džons/Harper. 

Čimezi Metu se uklapa u profil petice koji nama treba. Bolji je igrač od Diakitea. 

Metu-a zaobici u sirokom luku ako planiramo da igramo dobru odbranu sledece sezone. Prica da je diakite losiji je luuuuda.

• Like 2
Posted
4 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Prvenstveno jer znamo kako nas klub funkcionise 😄 a drugo jer treca opcija na 4 ce sigurno ici na domaceg igraca zbog domacih takmicenja, a i ja sam misljenja da bolje da sedi on ako neko mora nego neki klinac kome trebaju minuti, jer ih tu realno nece ni dobijati. Samo nek ga ne preplacuju i nek bude 14,15 igrac i svi srecni i zadovoljni.

5 minutes ago, perikle said:

Bolomboya nikad ne bi tako lako otpisao, momak samo nema srece. Nijedna povreda koju je imao nije hronicna vec mehanicka, koleno, zglob tjt. Verujem da moze da se vrati u pribliznu formu kao prosle sezone. Ako bi nekog centra otpisao to je rivero. Nakon one utakmice u minhenu gde su se svi osim njega kretali kao posrane muve, on za mene ima ogroman kredit koji ce tesko potrositi. Sjajan u preuzimanjima, cuva reket, moze da potegne za 3 iz kornera, fin flouter i fejdavej. Jedino me zivcira sto nema naviku da izbaci loptu kad uhvati OF skok. Ali to je sitnica i lako resivo.

Bas htedoh da napisem kako su mi jako sexy one Bokijeve trojke iz kornera.

• Like 3
Posted
2 hours ago, Four Elements said:

Jel postoji jedan legit argument zbog cega se ne razmatra produzenje Bolomboja?

Jer je bivsi igrac kojeg je ponizavao Hernangomez (statisticki najgori centar El). Igra kao sa tudjim rukama, ne moze da zavrsi oko obruca nista, a i kad uzme skok ne bi dodao makar ga 5 ljudi opkolilo

• Ha-ha 1