Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Čvarkov said:

Da si pogledao na koji post sam se nadovezao, video bi da je kolega računao da možemo biti i 5. u el na kraju, što je u domenu naučne fantastike. Mislim jasno je da je u pitanju sarkazam da nam se sve otvara. Ovako si samo dao materijal večitim pesimistima.

Ma, procitao sa,. I moj je post sarkazam koji se nadovazao na tvoj. Slag na tortu, takoreci.

• Love 1
Posted

Dosta se provlači teza da je potrebno samo da Batler i Nvora "otčepe" i sve će biti dobro.

Nisam siguran da je to samo do njih. "Začepljenje" se poklapa sa periodom kad sve ekipe podižu formu i kreću da igraju max angažovano, za što bolji plasman. Takođe, uzorak utakmica potaje dovoljan da se dobro skautiraju i novi napadači na EL nivou (što obojica naših jesu).

Batler je najproduktivniji iz spot up-a, ali je takvih pokušaja sve manje, a sve više onih iz driblinga, gde nije tako učinkovit.

Takođe, Nvorine kretnje su pročitane, igra se sve bolja odbrana na njemu.

Da bi oni isporučivali kao ranije - trebaće znatno više truda, koncentracije i kvaliteta.

A ne bi škodilo ni da uvedemo neku akciju za druge igrače, npr. za trojku Odželeja/Kalinića/Dobrića iz izgrađene pozicije.

• Like 3
Posted
7 hours ago, Sinnerman said:

Na kraju sezone bih se zahvalio Obradoviću, a pojurio svim silama Itudisa za kog postoje indicije da ide iz Hapoela. Treba jednom za svagda raskrstiti sa trenerima koji gaje bilo kakve emocije prema klubu. Emocije te u većini slučajeva sputavaju, jako retko proizvedu nešto dobro. Druga je priča ako se neko ko dolazi sa strane saživi sa klubom i navijačima. 

Dugo sam bio team Alimpije, još kada je bio mlad i lud kao struja, sa onim timom koji nam nije ostao u lepom sećanju. Znao sam da u njemu ima nešto, da će postati dobar trener, međutim sada mi je ideja o njegovom povratku sve manje interesantna. Ušao bi u mašinu za mlevenje mesa i dobio bi oblik viršle iz Matijevića. 

Znači samo u ovom trenutku Itudis, da mu se da dobar tim i da počnemo novu priču. 

Mislim da bi bilo pošteno da baš Radonja dobije poslednji ples sa sns parama. Iz dva razloga, Nebojša više nije tu, a i da konačno s pravom mogu svi koji tvrde da se neće snaći sa ovolikim budžetom da nas mažu govnima, nas romantike i zaljubljenike u radonja ball, ako ne ispadne kako se mi nadamo. Vreme je da dobijemo odgovor na to pitanje?! A da, postoji i treći razlog, nadam se najkasnije na sredini sledeće sezone da će doći do promene režima, a samim tim i smanjenja budžeta. Postoji mogućnost da će Itudis da zapali čim se to desi, dok Radonja može i u tim uslovima da nastavi gde je stao pre neku godinu.

• Like 12
  • Love 1
Posted
7 hours ago, Chaos Is Me said:

Mi imamo sasvim dobar roster ali je igra koncipirana tako da ćemo ići do one destinacije dokle nas Nwora i Butler dovedu. Veoma mali broj utakmica je bio da smo gubili kad su njih dvojica bili na nivou. Svi ostali su igrači koji čine da nam pod nije nizak (ipak smo u gornjoj polovini tabele cele sezone, a mnogo ima dobrih ekipa ispod nas sve vreme), ali njih dvojica su ta dva igrača koji dižu potencijal ekipi. Možda tako i ne bi bilo kod nekog drugog trenera ali kod Saše je tako. Dakle, ako su oni na nivou potpuno je nebitno da li igra Yago ili Miljen, Rivero ili Izundu, Kalinić ili Dobrić. Nadam se da će obojica da se otčepe sad kad se lomi.

Apsolutno se slazem da nam plafon dizu Nvora i Batler. Takodje, tacno je da pomocno osoblje treba da odrzi pod visokim medjutim kod nas pod nije prenizak iskljucivo zbog toga sto Kodi igra vrhunsku sezonu. Nase pomocno osoblje mada ih i ne treba mozda tako nazivati jer igraju preko 20 minuta u proseku jednostavno ne moze da nadoknadi bilo kakav los dan nosilaca. Interesantno da jedini koji je to uspeo ove sezone bio Izundu (@Makabi, @Monako) dok recimo Odzelej i Kalinic mogu da naprave par dobrih poteza i bili su faktor u nekim pobedama ali za ugovor i reputaciju koju imaju moraju dati nekad i konkretan doprinos statisticki pogotovu kad se nosioci muce.

Posted
2 hours ago, Čvarkov said:

Mislim da bi bilo pošteno da baš Radonja dobije poslednji ples sa sns parama. Iz dva razloga, Nebojša više nije tu, a i da konačno s pravom mogu svi koji tvrde da se neće snaći sa ovolikim budžetom da nas mažu govnima, nas romantike i zaljubljenike u radonja ball, ako ne ispadne kako se mi nadamo. Vreme je da dobijemo odgovor na to pitanje?! A da, postoji i treći razlog, nadam se najkasnije na sredini sledeće sezone da će doći do promene režima, a samim tim i smanjenja budžeta. Postoji mogućnost da će Itudis da zapali čim se to desi, dok Radonja može i u tim uslovima da nastavi gde je stao pre neku godinu.

Ne verujem da bi Radonjic dosao sada,imamo zajednickog prijatelja i ne bih smeo da se kladim u to da ce u skorije vreme da sedne ponovo na nasu klupu

Inace mislim da bi on od ove ekipe napravio defanzivnu masineriju ali bi bilo i siblovanja,ne znam kako bi kod njega bas igrao Nwora

• Like 1
  • Tuzno 1
Posted

Obzirom da Parižani sa novim trenerom igraju još brže nego što su igrali na početku sezone, ja nisam siguran kako ćemo mi njih ispratiti i kako bi to uopšte trebalo izgledati ali nadam se  nekoj igri na maksimalnom broju obrtaja i pobjedi.

Posted
10 hours ago, Creed Bratton said:

Apsolutno se slazem da nam plafon dizu Nvora i Batler. Takodje, tacno je da pomocno osoblje treba da odrzi pod visokim medjutim kod nas pod nije prenizak iskljucivo zbog toga sto Kodi igra vrhunsku sezonu. Nase pomocno osoblje mada ih i ne treba mozda tako nazivati jer igraju preko 20 minuta u proseku jednostavno ne moze da nadoknadi bilo kakav los dan nosilaca. Interesantno da jedini koji je to uspeo ove sezone bio Izundu (@Makabi, @Monako) dok recimo Odzelej i Kalinic mogu da naprave par dobrih poteza i bili su faktor u nekim pobedama ali za ugovor i reputaciju koju imaju moraju dati nekad i konkretan doprinos statisticki pogotovu kad se nosioci muce.

Pa kad bi Odzelej i Kalinic imali statisticki potencijal kao Nvora i Batler tesko da bi pristali da kod nas budu sporedni igraci u napadu, kao sto jesu, nego bi u nekom drugom timu bili nosioci. Ne moze se bas ocekivati da u timu imamo 5 igraca koji u rukama imaju 20+ poena partije pa da se samo smenjuju iz kola u kolo, mislim da to niko nema. A recimo Kalinic i Odzelej su okrenuli utakmice u Monaku i Milanu, bez one njihove ludacke energije se sigurno ne bi desili preokreti zahvaljujuci kojima danas imamo dobru poziciju u prvih 10, da su se te dve utakmice izgubile mi bi sad bili ispod crte.

Moram se i jos nesto za Kalinu nadovezati, posto se cesto pominje njegov napadacki ucinak koji jeste tanak, ali recimo cisto statisticki gledano ima maltene istu statistiku kao u sezoni kada je uzeo EL sa Fenerom, s tim da je tada nesto bolje sutirao bacanja, ali je bio na 25% za tri, dok je kod nas ove sezone na 40%. I tada je imao u Feneru utakmice gde odigra 30 minuta, a ubaci 1 poen, i to kod Zeljka Obradovica. Poenta je da ne mora svaki igrac da konstantno ubacuje loptu kroz kos, postoji gomila drugih stvari kojima se doprinosi timu na parketu. Naravno, pre 10 godina je bio neuporedivo fizicki mocniji nego danas pa mu je samim tim i doprinos u defanzivi bio veci, ali pricam sad samo o napadu.

• Like 2
Posted
2 hours ago, crni96 said:

Kako ćemo da rasturimo parižane, auuu

Kad krenemo da im trčimo u leđa, vršimo presing po celom terenu, rotiramo kao na ringišpilu i šutiramo iz svih pozicija, neće znati da li je to odraz u ogledalu ili ima neko jači, fizikalniji i brži. 

• Ha-ha 1
Posted

Poraz u derbiju je davno proslo vreme, ako zelimo ,,osvetu", prilika za to je za manje od 15 dana, kada cemo imati sansu da to ispravimo na najbolji moguci nacin. 

A do tada ima da se izdesava svasta. Bice to najduze nepune dve nedelje u sezoni. 

Za nas veceras, ovo je finale Evrolige, Ciganijo. I tako treba da se nastupi od prve do zadnje sekunde. Eventualno, ako budemo igrali top, top...I imamo pred poslednji period 25,30+ prednost, da se olabavi malo i da minutaza onima koji je toliko nemaju, a da se nosioci igre odmore. Sve ispod je otprilike dostizno.

Arena, u kojoj ce se praznine videti na tribinama, bi definitivno pokazala da smo navijaci rezultata, a tome se ne nadam, nego da ce se karta vise traziti.

• Like 1
Posted
3 hours ago, СтелаРоса said:

recimo Kalinic i Odzelej su okrenuli utakmice u Monaku i Milanu, bez one njihove ludacke energije se sigurno ne bi desili preokreti zahvaljujuci kojima danas imamo dobru poziciju u prvih 10, da su se te dve utakmice izgubile mi bi sad bili ispod crte.

Dobru poziciju imamo iskljucivo zbog toga sto Kodi i Nvora igraju vrhunske sezone i sigurno necu vece zasluge dati igracima koji su par cetvrtina u sezoni odigrali sa 'ludackom energijom'. Mozda sam se ja lose izrazio ne ocekujem od njih da imaju napadacki potencijal Nvore i Batlera ali ocekujem da za 20+ minuta u proseku budu konstantniji u onome u cemu su dobri a oni to ne rade. 

Odzelej je u 2 sezone EL pre nas sutirao preko 45% za tri i u onoj EC sezoni je mislim preko 40% bilo. Ove godine gde uglavnom sutira iz otvorenih pozicija ima 35% sto je ogroman pad.

Ako je Izundu za 14 minuts u proseku mogao par puta da bude mec viner cak i mvp kola onda ocekujem da i ova dvojica nekad imaju konkretan ucinak a ne da se hvatamo za par naleta energije koji ne traju duze od jedne cetvrtine. 

Posted

Večeras ako ekipa ne oguli koljena odbranom mi ćemo izgubiti... 

Najviše nas je koštao taj nabjeđeni mentalitet da smo najbolji napad Evrope i da svakom možemo dati 100p...

Da se ekipa drugačije postavila pred kraj sezone mnogo bi bolje prošli...

Posted

Nije isto kad sutiras sa pozicije 5 i sa pozicije 3 kao u virtusu ili valensiji... Semi se mnogo trosi ispod kosa jer ga cuvaju i cuva jake cetvorke i centre. Samim tim i procenti opadaju.

• Like 1
Posted
1 hour ago, crni96 said:

Bilo bi čudno da nismo favoriti kući protiv Parisa i da smo 5x gori.

Ekipa koja izgubi od Makabija,Bajerna,Partizana,koju Pariz razbije dva puta ove sezone,ajd jedna je pripreme pa da i uzmemo sa rezervom,Pariz koji nakon promjene trenera ima dvije ubjedljive pobjede sa po 103 data poena..Još nam i očito njihov stil igre ne leži..kladionice su to posmatrale na osnovu pozicije na tabeli,vaznosti utakmic,kao domacinu treba , a najgore sto je i to argument koji ide na suprotnu stranu  🙂

Posted

Paris je imao tu fazu od kraja Oktobra do utakmice protiv nas gde su imali 1-10 i to ih je izbacilo iz igre za plejin. Pre a pogotovo posle toga Paris izgleda kao ista ta nezgodna ekipa iz prosle sezone. Posto ne ocekujem da cemo moci da zaustavimo napad Parisa jer i mi igramo na kos vise (iako nam stil napada nije isti), mislim da ce biti prava 50/50 utakmica.