Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted (edited)

Nema mesta tugovanju. Mi gubimo šta ne smemo da izgubimo i dobijamo šta se ne očekuje. Biće još mnogo iznenađenja do kraja. Tu smo, u igri smo. Bitno je da ne gledamo samo onu užasnu igru od pre mesec dana. Sve dok se vidi želja i borba kod momaka ja ne brinem. Vratiće se kad treba ovaj promašen zicer Kodija na kraju. Biće ljuta borba ali ova ekipa će na kraju da bude u top 6.

Edited by Čočo
  • Like 3
  • Love 1
Posted

Jako tesko mozemo dobiti evroligasku utakmicu na kojoj je Mekintajer odvratno los, kao sto je veceras bio slucaj. Nemamo zamenu za njega, bukvalno nikakvu i strasno puno zavisimo od njegovog performansa. Srecom, igra odlicnu sezonu i ovo mu je tek druga ili treca ovakva partija.

• Like 10
Posted (edited)

Iznervirao sam se zbog načina na koji smo izgubili, na kraju nam se otvorilo da uzmemo pobjedu. Igrom i borbenošću nijesam uopšte razočaran. Opet smo pokazali karakter. Drugo poluvrijeme smo pošteno izrudarili, ali falilo je na kraju malo za pobjedu. Nekako je razumljiv pad nakon serije od pet pobjeda. 

CMM je podbacio, Jago nije sposoban da ga odmijeni. Meni je nevjerovatno koliko je Brazilac propao šuterski, bukvalno pogađa svaki peti šut za tri. Zaista grozno. 

Falio je i Dobrić da unese energiju i pogodi neki šut za tri. Mada Davidovac nije dao uopšte loše minute. 

Edited by Shunsuke Nakamura
  • Like 6
Posted

Treba biti realan i umeren. Mi imamo u zadnjih 6 mečeva 5/1....veoma dobro stojimo na tabeli, imamo i solidan raspored.

Ono što je najbitnije je to da se ova ekipa nikada ne predaje i kidiše na pobedu do poslednje sekunde. 

Koliko god da gubimo , da nekad ne ide, očas posla se vratimo u zakuvamo. 

Prošlo kolo Hapoel šutira nestvarno ali ekipa ne odustaje već pritiska do kraja i preokrećemo . Večeras Makabi dobar, ali i ako nam ne ide mi i dalje kroz zelju i borbu uvodimo meč na jednu loptu i umalo preokret.  

Bice ovo dobro na kraju. 

• Like 1
Posted (edited)

Steta sto se nije ponovio onaj mec sa Makabijem kada su Djenka i Markus oduvali Makabi u cetvrtoj cetvrtini. Zbilja nezaboravna utakmica, bili su aktuelan sampion Evrope. Puno mi je srce sto sam video opet brata Markusa u Areni ❤️ Kvinsi, on, sledeci je Djenka! Sto bi rekao Dusko: " jednom Zvezda, uvek Zvezda"

Edited by Kosjan Willavić
  • Like 3
Posted
1 hour ago, Losmi17 said:

Fair enough.

Zna se da ide kup, i zna se istorija.

Mozete vi neki da se pravite ludi, i budete u denialu, ali bice ovo preskup poraz, kao i onaj od kkp. To ce pokazati konacnica.

A ocekivao si da cemo vezati ovih 5 pobjeda prije ove? 

• Like 4
Posted

Nepotreban hero ball Nvore, mislim da je u oba slucaja mogao da nadje izgledniju poziciju, jer je odbrana bila nepostavljena. S druge strane, i Sasina greska da mu Batler ne resava poslednje napade. 

Ali jbg, to je EL, bice jos i pobeda i poraza. Batalite kalkulacije, uzivajte u kosarci.

• Like 11
Posted
16 minutes ago, suptil said:

Zasto je doslo do sukoba? Moze malo detaljnije?

Ulaz u samu halu je poceo povremeno (vs Barsa i danas recimo) da podseca na scene iz Schindler's list ili kultne serije Winds of war & War and remembrance. 

Ulaz je suzen na sirinu od 1m, pripadnici zandarmerije se ophode prema ljudima bas kao u navedenom filmu i seriji: uvrede, guranja, ponizavanja, pobili su se ljudi zbog guranja i gazenja dece, zandari su se bukvalno non-stop nepotrebno unoslili u lice, gurali/udarali ljude koji su ulazili u halu. Pritom pricam o ulazu za level 200 gde su masovno ljudi sa sezonskim kartama, nikakvi huligani,nikakvi problematicni likovi.

Sad vidim da je Obradovic rekao da ga ova tekma podseca na Barsu...aj malo mozak da se ukljuci u klubu.

Posted

Lezeran ulazak u utakmicu, to jest citavo prvo poluvrijeme, rasterecen protivnik koji igra kosarku koja nam bas i ne odgovara, dodatno motivisani zbog atmosfere i jbg desi se sta se desi.. 

Kodi ocajan a mi bez njega ocigledno tesko da mozemo dobiti, imamo vec veliki uzorak utakmica.. 

Batler previse nosalantan, ja sam pod stresom svaki put kada on onako petlja zapinje mu lopta, bas nekako komplikuje, mogao bi dosta jednostavnoje dolaziti do povoljnih pozicija, al izgleda da je to njegova igra.. 

Iz nekog razloga nismo u stanju(nezelimo) citavu utakmicu igrati jaku odbranu, u ovoj seriji pobjeda nam je bio dovoljan jedan period jake odbrane da prelomimo protivnika, veceras nije bilo dovoljno.

Steta bas, imali smo priliku da se dobro pozicioniramo, opusteno odigramo protiv Olimpijakosa a sad vec nije svejedno kako cemo tamo proci.. 

A sto se tice ova 4 teska gostovanja siguran sam da cemo jednu pa mozda i dvije dobiti(bar) vise se plasim Baskonije i Asvela pa i ovih kao zicera kuci. 

I da nadam se da ce Fener vezati pobjede prije nas i izdvojiti se na vrhu da mogu opusteno odigrati protiv nas. 

• Like 1
Posted

Imam nesrecu da u Areni imamo mesta pored izvesne skupine, koja zapravo tu i nema mesta, vec se iz nekog razloga pozicionira na stepenistu pored naseg sektora, evo vec drugu sezonu. Elem, osim sto su kosarkaske analfabete i teski nemaci pojma o sportu koji gledaju, uglavnom su benigni, ali ove godine su se pojacali sa par primeraka, koji, pazi sad:

1. Par njih pusi sve vreme, sto meni kao pusacu smeta, a da ne govorimo u klincima koji su sa nama u grupi.

2. O kosarci znaju koliko i prosecan clan navijacke grupe FK Rad.

3. Loze se na kosovski/srbirusibracazauvek ciklus, ali ocigledno nisu imali mesta na navijackoj tribini, pa su im podelili neke otadzbinske majice, i poslali ih da se snadju kojekude po hali.

4. Lupetanja su im trade mark, tipa: Sad treba da stisnemo, ubaci Davidovca fali nam skok, jebem ti trenera, jebem ti Bugarina, ubaci Jaga, on bar moze da probije, ubaci/izbaci Batlera/Nworu/Kalinu/Izundua/Monekea/...koga god

5. Posle pobede idu na F4, posle poraza (nakon 5,6,7 pobeda), opet ispustamo sansu, ovo je moralo da se dobije, nemamo mi trenera....

6. Ove godine su se pojacali sa par kreatura koje ispustaju cudne usklike: Moze Batler za triiii, ne moze Batler, moze skok Izunduuu, ne moze, moze Kalina, idemo Dzordane, dodaj  Dzordaneeee, sudija majku ti jebeeeem, faul bre, nije faul, koraciiii, moze odbrana, idemo Monekeeee, ne Monekeee...., moze Kodi za triii, ne mozeeee

7. Osim ovog mentalnog terora, grupica pod 6, ima i sumnjive higijenske navike, pa svako "Idemo ruke, svi ruke, ajmo cela hala", nije bas najprijatniji dozivljaj za nase noseve, i zazalim na trenutak sto mi kovid nije trajno ostetio culo mirisa.

E sad, sto ja sve ovo pisem... dodjem mentalno iscedjen iz Arene, izmaltretiran od strane izvesne skupine, pa jos pretrpeli poraz, i onda otvorim forum, i shvatim da postoji osnovana sumnja da me doticna skupina prati i ovde, jedino me tesi, sto stavke 1. i 7. ne mogu da dokazem online, pa jos uvek tinja neka nejaka nada, da ne delim sa njima i forum, kad vec moram mesta u hali.🫣

• Like 1
  • Ha-ha 5
Posted
23 minutes ago, fradler said:

Jako tesko mozemo dobiti evroligasku utakmicu na kojoj je Mekintajer odvratno los, kao sto je veceras bio slucaj. Nemamo zamenu za njega, bukvalno nikakvu i strasno puno zavisimo od njegovog performansa. Srecom, igra odlicnu sezonu i ovo mu je tek druga ili treca ovakva partija.

Kataš je to shvatio i ceo plan igre mu je bio takav da odsece Kodija. Problem je sto verujem dq ce to raditi i ostali treneri sad kako krecu utakmice na nož.

• Like 1
Posted

Poraz iz koga se trebaju izvući pouke, slede teške utakmice, paklen ritam je pred svima nama i svi trebamo dati svoj pun doprinos. Nema padanja kad se izgubi ali ni opuštanja kad se pobedi.

• Like 1
Posted

Jebiga, sada smo svi pametni...

Nismo imali dovoljno srece na kraju, to je kosarka...

Krivo mi je mnogo, ali nikome nista ne zameram. Mozemo mnogo bolje od ovoga, mora posle 5 utakmica i 1 da se izgubi. Mora nekada i da se ne odigra dobro.

Znate da ne komentarisem sudjenje obicno, sada moram. I Hapoel je na nasem terenu imao blago navlacenje, bar 45-55. A veceras je bilo bar 40-60. To nije jedini razlog poraza.

Glavu gore, idemo dalje. Na putu cilja smo. Ostalo je jos velikih 11 utakmica u ligaskom delu. 

Neverovatno deluje da smo 4 puta promasili, od toga tri zicera. Nwora je izabrao los sut, bilo je boljih resenja, ali opet kazem, lako je sada da se prica.

Nemam ni Saletu, ni igracima, realno, apsolutno nista da zameram. Podrska na max.

• Like 2
Posted (edited)

Nisam dugo pisao, al ovo mi je nekako baš bio pravi košarkaški poraz bez preterano krivice bilo koga pojedinacno, jbg svi bi voleli da svaku pobedimo al posle 5-6 pobeda uvek neko mora da ugasi tu seriju a Makabi uopste nije loša ekipa čak daleko od toga

Jebiga trudili se do kraja videlo se da žele i da samo nije išlo, puna podrška 

I da ja sve kao ne bas fan Saleta moram da se ugrizem za jezik i kazem da ekipa igra fantasticnu kosarku poslednjih nekoliko nedelja i da stvarno izgledamo kao plej of ekipa

Edited by chimamoneke
  • Like 3
Posted

Slažem se da nas je skupo koštao ulazak u utakmicu, mekanost i razigravanje pojedinih igrača Makabija u prvom poluvremenu, ali mi je i van toga utisak da je to sa Ifeom na pleju umesto Walkera jedna zaista dobra ekipa. U kontaktu su celu utakmicu, agresivni na skoku, dugački i pokretljivi. Pošteno su nas nadigrali i pobedili u jednoj dobroj utakmici, ne mogu mnogo stvari da zamerim ekipi.

• Like 1