Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Mislim da olako pustanje prednosti najvise zavisi od dva faktora: manjka konstante u odbrani, sto se moze popraviti, i nedostatka floor generala koji kontrolise ritam sto se ne moze promeniti.

Kodi nekad zaista izgleda impresivno i sa njim mozemo da maksimalno ubrzamo i iskidamo protivnika, ali on nema osecaj za ritam utkamice, brzine mu idu samo nagore i to je to.

Jago je nesto bolji u tome i vidno je napredovao, ali nikad nece biti pouzdani plej na duze staze i na najvecem nivou. Kada mu ide, izgledacemo super, ali kada ni on ni Kodi nisu u utakmici moracemo da se cupamo 1v1 igrom ali pre svega odbranom iz koje bismo vukli stabilnost.

Zato je problem 107 primljenih poena, poraz ko poraz je manje bitan.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Don Dusko said:

Mene poraz ni da takne ali me zabrinjava sto opet primamo veliki broj poena.

Ako to ne resimo necemo se dobro provesti u EL iako smo pokazali da mozemo i mi da trpamo.

Mada koliko vidim danas nisu igrali Cima, Nwora i Bolomboj.

To je ono sto i mene zabrinjava. Jeste da imamo dva ludaka ( Batlera i Nvoru ) koja u EL mogu da strpaju 20 poena svakoj ekipi, ali nece nas ici u napadu na nekoj bas bitnoj utakmici pa ce pasti samarcina kao protiv Valensije u Pioniru npr. Sad pun fokus na Hapoel, i nas i njihov momentum nam idu u prilog

• Like 2
Posted

I dalje se ceka tim koji nam nece ubaciti 90 poena i protiv koga necemo prosuti ogromnu prednost.

Napad sljaka kao sat u zadnje vreme, ali ne moramo bas biti najgora odbrana u ligi.

• Like 4
Posted

Jebeš i Abu i poraz od Mege. Zabrinjava to što su Davidovac, Dobrić, pa i Jago, nemoćni i protiv dečurlije. Jeste, dao je Jago neke poene, podelio asistencije, ali opšti utisak je koji kurac pomenuta trojica uopšte traže u prvom timu. Ovakve utakmice sluże da se nosioci odmore, a igrači sa manjom minutažom razigraju. 

• Like 9
Posted (edited)
31 minutes ago, Dzo23 said:

Ovaj seljački potez na kraju utakmice mu nije trebao. 

Mislim da momak nije neki pokvarenjak i provokator. Zaneo se, želeo da proslavi pobedu i svoju dobru utakmicu. Popričao je sa Monekeom na kraju i nešto se pravdao. Nepotrebna i ova reakcija Obradovića na kraju koja je i posledica nervoze zbog još jednog užasnog poraza. Pokazuje momku da li je normalan i zaboravlja da pruži ruku Avdaloviću, valja je kasnije čestitao u svlačionici. 

Edited by Volter
  • Like 4
Posted
29 minutes ago, Don Dusko said:

Docekao si majstore?Ajde nema veze 4 pobede u EL al  poraz u ABA je kataklizma velika.

Do kad ce se dozvoliti ovakva vredjanja trenera? Imamo 4 velicanstvene pobjede u evroligi i onda ovi docekaju najnebitniji poraz da izvredjaju trenera. Ovakva pisanja mogu dovesti do reakcije i serije banova, pa mislim da je bolje sprijeciti na vrijeme i uvesti neka dodatna pravila. 

• Like 1
Posted

Sramotan odnos prema igri i obavezama, krajnje neozbiljno i neprofesionalno ponašanje. A te priče o nebitnom takmičenju su šuplje, na ovakvim utakmicama se stiču loše navike koje ti se posle obiju o glavu i tamo gde ti je važno. Na stranu taj skorojevićki stav po kome je nama odjednom ispod časti da igramo ABA ligu, kao mi smo sada iznad toga jer je aktuelna vrhuška rešila da ulupa par desetina miliona evra u ovaj projekat, baš bljutavo.

• Like 23
Posted

Jago

Miljenovic

Dobric

Deda

Plavsic

Ovo je neki donji dom Aba lige, s tim da je platezno u samom vrhu.

Poraz me ne boli, moguce da Sasa zeli da uigra malo ove domace igrace za kup u Nisu.

Fokus je naravno na EL, ide duplo kolo i dobro je da su nosioci odmorili.

Drago mi je da je Davidovac skrajnut sto se tice EL, lakse cu svariti da gledam kako se blamira u ABA.

Idemo dalje, jedva cekam Izraelce da natamburamo.

• Like 4
Posted
13 minutes ago, Volter said:

Mislim da momak nije neki pokvarenjak i provokator. Zaneo se, želeo da proslavi pobedu i svoju dobru utakmicu. Popričao je sa Monekeom na kraju i nešto se pravdao. Nepotrebna i ova reakcija Obradovića na kraju koja je i posledice nervoze zbog još jednog užasnog poraza. Pokazuje momku da li je normalan i zaboravlja da pruži ruku Avdaloviću, valja je kasnije čestitao u svlačionici. 

Zašto bi Marković bio kriv jer su svi naši igrači stali, pravo svakog tima je da igra do kraja. 

• Like 1
Posted

Svakako da Obradović ulazi i u utakmice ABA lige da ih dobije. Reakcija na kraju utakmice govori o tome. To što posle teških utakmica Evrolige nemamo dovoljno rezerve u pojedinim igračima da dobijemo ovakve utakmice, druga je stvar. Normalno da je prisutan i umor, al mislim da ovde nije toliko do umora koliko do motivacije. 

Posted

Baš bezveze, zašto smo pravili roster od 17-18 igrača ako ne zbog Aba.. A mučimo se ko Isus skoro svaku utakmicu. Slično smo izgubili u Subotici, serija pobeda u EL, slabiji fokus i koncetracija, lako ćemo, odbrana kilava..

Jedino dobro je što ovaj šamar može da nas resetuje i vrati nam fokus pred Hapoel i Makabi.

Posted

Nepisano je pravilo da se izdribla poslednji napad kad je sve reseno i svi protivnici stanu, stvar je vaspitanja, bontona.

Mozes biti dzentlmen ili pokvarenjak, kao onomad Cvetkovic pa je popio bananu.

• Like 11
Posted
3 minutes ago, TB Told said:

Zašto bi Marković bio kriv jer su svi naši igrači stali, pravo svakog tima je da igra do kraja. 

Pa i u pravu si, posle promašaja svi naši igrači su okrenuli leđa bez namere da brane napad. Obično u ovakvim situacija braniš napad, pa vidiš li da je protivnik od istog odustao, tada okrećeš leđa.

• Like 1
Posted
10 minutes ago, Guru said:

Sramotan odnos prema igri i obavezama, krajnje neozbiljno i neprofesionalno ponašanje. A te priče o nebitnom takmičenju su šuplje, na ovakvim utakmicama se stiču loše navike koje ti se posle obiju o glavu i tamo gde ti je važno. Na stranu taj skorojevićki stav po kome je nama odjednom ispod časti da igramo ABA ligu, kao mi smo sada iznad toga jer je aktuelna vrhuška rešila da ulupa par desetina miliona evra u ovaj projekat, baš bljutavo.

Јебига, неки су се осилили па им је испод части да играју/гледају/коментаришу такмичења која нису Евролига. Те небитни порази у регионалном првенству, те нека КРК послужи за одмарање носилаца, те није битна КЛС јер се игра у чудном формату... С тим да би бар ти могао да утичеш на те наративе јер имаш овде статус цењеног форумаша, а ако се не варам уједно и модератора? Ако је много да се банују они који пласирају будалаштине, макар нека нас твоје колеге поштеде ширења небулоза упоредо потцењујући домаћа такмичења, релативизујући поразе и обесмишљавајући концепт освајања трофеја — што је уједно и ЈЕДИНИ смисао професионалног спорта.

• Like 1
Posted

Jos jednom se pokazalo da oni koji nemaju kvalitet za Evroligu,ne doprinise ni u ABA...Dobric i Davidovac i nisu toliki problem,na pozicijama 3 i 4 smo dobro popunjeni,ali boli potpuna,na momente i karikaturalna nemoc Jaga u odbrani,cak i na nivou ABA lige..ostaje nam,posle otkaza Grejemu,da se molimo Bogu,za zdravlje Kodija i Batlera..jer druge bekove za Evrpligu,nemamo..

Posted
1 hour ago, Mile1 said:

Izgubili a Pradedovac imao minute, nista cudno

Razmišljam o čemu se radi, pokušavam na protumačim tvoj post kad ono mi ladno igrali utakmicu danas. 

Posted
1 minute ago, liv7 said:

Jos jednom se pokazalo da oni koji nemaju kvalitet za Evroligu,ne doprinise ni u ABA...Dobric i Davidovac i nisu toliki problem,na pozicijama 3 i 4 smo dobro popunjeni,ali boli potpuna,na momente i karikaturalna nemoc Jaga u odbrani,cak i na nivou ABA lige..ostaje nam,posle otkaza Grejemu,da se molimo Bogu,za zdravlje Kodija i Batlera..jer druge bekove za Evrpligu,nemamo..

Karter krece ubrzo. Igrač koji igra u oba smjera. Veliko pojačanje za najvažniji dio sezone.

• Like 3
Posted
4 minutes ago, Dzo23 said:

Karter krece ubrzo. Igrač koji igra u oba smjera. Veliko pojačanje za najvažniji dio sezone.

Nadam se da je pouzdan info..Karterov povratak bi bio veliko pojacanje..

• Like 3
Posted (edited)

Извините али због чега људи вређају Сашу Обрадовића? У реду је да напишете да је лош тренер, да је погрешио и слично, али ”ћелави” и ”кловн”, шта је разлог томе? Је л он није показао довољно емоција према Црвеној звезди током играчке и тренерске каријере, не разумем? Друго, постоји ли иједна област живота у којој сте успешни колико је тај ”ћелави кловн” успешан у тренерском послу? Да ли је могуће да не можете толико да се исконтролишете да не вређате човека? Хајде да разумем на друштвеним мрежама, тамо има свега и свачега, али да неко пише на форуму да би вређао, то је за мене ван сваке памети и више говори о ономе ко пише него о Обрадовићу. Штавише, руку у ватру дајем да би исти људи напљували Обрадовића да је одлучио да не одмара три играча, већ да су сви одиграли по 20 плус минута, и да смо самлели Мегу. Била би прича да не уме да одреди приоритете и пружи шансу играчима који добијају мање прилика у Евролиги. 

Пораз наравно смета и иритира јер нам квари моментум, лично сам се изнервирао данас, али у крајњој линији ће бити потпуно небитан, поготово ако победимо Хапоел и наставимо победнички низ у Евролиги. 

Edited by Вујке
  • Like 20
Posted (edited)

Kombinacija ranog termina, umora, odmaranja bitnih igraca, podcjenjivackog stava prema protivniku koji je bio napaljen i spreman i ovo se desi.

Lose izdanje ali nikakva katastrofa, svi gube u ligi, pa i Fenera je Trabzon tukao 25 razlike. 

Uostalom i mi smo izgubili od Spartaka u gostima pa smo onda za par dana pregazili PAO kuci. Nista strasno.

Sto prije zaboraviti ovu utakmicu i pun fokus na duplom kolu jer nam se bas fina sansa ukazala (pogotovo sa Hapoelom jer su u bas losoj formi).

Edited by Sokmeniki
  • Like 6
Posted (edited)

Mi primamo po 100 poena kad su tu Nwora,Moneke,a da nećemo bez njih. 

Treba slobodno pomenuti i Kalinica I njegov doprinos od 2 poena. 22 min na parketu. 

Covek igra prosečno oko 22 min I daje 5 poena u aba ligi .

Doslovno jede minute i u 90 % ne daje nista.

Edited by No name
Posted
5 minutes ago, Sokmeniki said:

Uostalom i mi smo izgubili od Spartaka Mege u gostima pa smo onda za par dana pregazili PAO Hapoel kuci. Nista strasno.

Sto prije zaboraviti ovu utakmicu i pun fokus na duplom kolu jer nam se bas fina sansa ukazala (pogotovo sa Hapoelom jer su u bas losoj formi).

Posted

Od utakmice sa Efesom, mi u el primamo prosecno 97 poena.

Stvarno u napadu izgledamo odlicno, ali meni ovo nikako ne uliva poverenje, i samo je pitanje vremena kada cemo da se okliznemo forsirajuci ovakvu kosarku.

Nadam se da ce Sasa to ubrzo shvatiti i da nece biti prekasno.