Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, Chaos Is Me said:

Možda sam lud, ali ja bih u Milanu počeo sa Grahamom u petorci. On skoro nikad ne igra sa Codijem koji ipak može da ga oslobodi nepotrebnog driblanja i da se Graham fokusira samo na šut. U toj petorci ne bi bilo loše da bude i Nwora umesto Kaline, a Kalina da igra više uz Butlera koji ionako može dosta toga sam za sebe da kreira i trebaju mu čvršći igrači okolo.

Znajući Sašu, ne bi me začudilo da na 2 krene sa Dobrićem ili tako neka egzibicija.

Kodi, Dobrić, Nwora, Moneke, Motejunas. 

Posted
3 minutes ago, Chaos Is Me said:

Možda sam lud, ali ja bih u Milanu počeo sa Grahamom u petorci. On skoro nikad ne igra sa Codijem koji ipak može da ga oslobodi nepotrebnog driblanja i da se Graham fokusira samo na šut. U toj petorci ne bi bilo loše da bude i Nwora umesto Kaline, a Kalina da igra više uz Butlera koji ionako može dosta toga sam za sebe da kreira i trebaju mu čvršći igrači okolo.

Znajući Sašu, ne bi me začudilo da na 2 krene sa Dobrićem ili tako neka egzibicija.

To bi imalo smisla da postoje neke akcije za njega... Kodi sa trenutnom formom ne moze da napravi prednost i visak da bi ostavio grejema samog na sutu. Butler-Dobri duo je imao jak netRTG u par utakmica. Butler koji pravi prednost i lepo vidi teren + Segi koji se jako dobro krece od lopte. To je po meni dobitna kombinacija. Takodje bih probao na 3 sa Semijem i moneke 4 uzundu 5. Toliko opcija sasa ima a nista ne pokusava.

• Like 1
Posted
11 minutes ago, perikle said:

To sto su nas pobedili nece znaciti nista ako ne budemo imali isti broj pobeda. Iskreno mislim da ce oni da padnu u nastavku sezone.

Žalgiris neće pasti, osim usled neke katastrofične povrede Franciska koji je jedini igrač za koga nemaju pravu zamenu. Mogu oni i da izgube više nego što će dobiti, ali neće padati što se tiče same igre jer su izuzetno dobro složeni i tačno se zna koji igrač ima kakvu ulogu. Nema nikakvih lutanja sa rotacijama niti velikih amplituda.

Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Što se Milana tiče, oni su daleko manje stabilna ekipa od Žalgirisa i igraju od sjaja do očaja. Svakako da imaju vrlo kvalitetan tim, konačno su se i oporavili od povreda pa su manje više kompletni kad su u pitanju važni igrači. Brooks je trenutno neviđeno vruć i ubacuje ogroman broj trojki, a pod košem je teško parirati njihovom triju Leday / Nebo / Booker. Oporavio se i Bolmaro koji je uvek dobro igrao protiv nas i njihov je najenergičniji bek. Oporavio se i Ellis koji je dosta napredovao tokom sezone. Teško gostovanje posebno za nas ovakve, ali Milano nikad nije igrao naročito čvrsto i definitivno nisu pojam ekipe od koje spadaju gaće iako su top 10 ekipa po kvalitetu svakako. Ako doživimo još jedno šamaranje sa visokim porazom onda i ja definitivno upadam u vozić protiv Saše ali se nešto nadam da ipak nismo toliki jadnici i da ćemo videti borbeniju i gladniju ekipu u odnosu na ono protiv Valensije i Žalgirisa.

U koje pare da se kladimo da će naši da im ostavljaju šutere non stop same za 3? 😄 I opet kad procenti budu tipa 55% za 3 ili više, onda se pišu one stvari "protiv nas i frižider ubacuju". Kao kad je Brajant ostajao skoro stalno sam na 3 i kasnije se čude ljudi kako to 🫡

Posted
13 minutes ago, Chaos Is Me said:

Žalgiris neće pasti, osim usled neke katastrofične povrede Franciska koji je jedini igrač za koga nemaju pravu zamenu. Mogu oni i da izgube više nego što će dobiti, ali neće padati što se tiče same igre jer su izuzetno dobro složeni i tačno se zna koji igrač ima kakvu ulogu. Nema nikakvih lutanja sa rotacijama niti velikih amplituda.

Ne bih se nas slozio da nema amplituda. Izgube makabi kuci 20, dobiju pariz tamo, izgube kuci 20 od EFESA, pa dobiju partizan 40, pa izgube od panate koja je bila losa taj mec i dobiju hapoel tamo.... I sve to u jednom mesecu...
image.thumb.png.76067d23d20e1d4184df5ef8aaecc5b9.png

Just now, Summerfunk said:

U koje pare da se kladimo da će naši da im ostavljaju šutere non stop same za 3? 😄 I opet kad procenti budu tipa 55% za 3 ili više, onda se pišu one stvari "protiv nas i frižider ubacuju". Kao kad je Brajant ostajao skoro stalno sam na 3 i kasnije se čude ljudi kako to 🫡

To ce sigurno da se desava jer cemo udvajati Brooksa vec vidim...

• Like 5
Posted

Ako se dobro sećam mi smo najbolje igrali sa startnom postavkom

Kodi, Nwora, Kalina, Moneke, DM

Ova petorka bi morala da bude osnova i temelj ove ekipe koju moraju da popune kvalitetnim minutima Batler, Oyeleje, Izundu, Grejem, Dobrić i to baš ovim redom. To su 10 igrača koji bi morali biti konkuretni svakoj ekipi u EL,a ne da nas nakantavaju po 20,30 razlike.

• Like 3
Posted

Da, tad smo najbolje igrali jer su svi igrali jako dobru odbranu a Donatas se fenomenalno postavljao za charge. Onda su sudije izmislile da ne sviraju charge nego block za bukvalno iste stvari, i naša odbrana otišla u kurac. Donatas se čudio nije mu bilo jasno.

Posted
40 minutes ago, Chaos Is Me said:

Slazem se sa ovime da bi sa Devonteom poceo,dodje mu neki faktor iznenadjenja, Sve u svemu Butler i Kodi ne idu zajedno u petorci,i Dobric je bolje resenje za petorku jer ocigledno Kodi i jos jedan igrac koji voli loptu u rukama ne idu zajedno. Batler i Kodi bez lopte su totalno neupotrebljivi.Ovako Kodi sa Nworom i Segijem bolje deluje ,sto je i rezultiralo na onih 7 pobeda gde je Kodi bio totalno dominantan sa loptom sve je zavisilo od njega.

Posted

Ta petorka je imala smisla dok je nwora igrao odbranu a kalina i dmo bili koliko toliko svezi. Sad ne moze ta petorka vise.

4 minutes ago, propolis said:

Ako se dobro sećam mi smo najbolje igrali sa startnom postavkom

Kodi, Nwora, Kalina, Moneke, DM

Ova petorka bi morala da bude osnova i temelj ove ekipe koju moraju da popune kvalitetnim minutima Batler, Oyeleje, Izundu, Grejem, Dobrić i to baš ovim redom. To su 10 igrača koji bi morali biti konkuretni svakoj ekipi u EL,a ne da nas nakantavaju po 20,30 razlike.

• Like 1
Posted
4 minutes ago, forumko topic said:

Dobrića će od početka na Brooksa, jer je kapiten dobar deFaNziVac :ajme:

Ako to ne urodi plodom,onda ide specijal sa agilnim Dedom,da zaustavi njihove bekove.😁:ajme:

Posted (edited)
22 minutes ago, perikle said:

Ta petorka je imala smisla dok je nwora igrao odbranu a kalina i dmo bili koliko toliko svezi. Sad ne moze ta petorka vise.

Nwora je igrao prosečnu odbranu jer mu pada fokus posle sredine protivničkog napada, ali kada je u fokusu i odbranu 1 na 1 može da odigra odlično. Nwora je pao u svakom segmentu igre kada je pao u drugi plan, tj. u drugu postavu. Treba da ga vrati kao starter na 2,a Batler da ga menja kao što je i bilo dok nisu svi počeli da traže Batlera startera i kada se to deilo videli smo da ni to nije rešenje.
Nwora mora da startuje jer je kao starter bio u TOP 5 igrača EL

Edited by propolis
  • Like 3
Posted
12 minutes ago, forumko topic said:

Neki lik na instagram komentarima na KKCZ konstantno komentariše kad izgubimo "NO DOBRIĆ NO DIFENS" i kaže da ako je Dobrić u sastavu, dobijamo jer ima ko će da zatvori sve 😄 Toliko je čovek ubeđen u to da nema šanse da ga osporiš. 

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
10 minutes ago, forumko topic said:

Takticki pusti igraca da lagano prodje pored njega pa šprint za njim :) 

Stvarno je nejasno zasto kod svakog trenera Dobric cuva igrace sa loptom kada je ocigledno da ga lagano prolaze. A za sve ostalo Dobric je sasvim koristan igrac i uvijek bi mi imao bar petnestak minuta. 

• Like 1
Posted (edited)

Морамо раздвојити Мекинтајера и Батлера убудуће. Није нам прошао тај експеримент и не треба га даље испробавати. Батлеру треба лопта јер са њом може све, а ако је он има онда Коди као прилично лош шутер не служи ничему. Не сме се више дешавати да на крају Батлеровог савршеног додавања буде он који чека да одапне најспорију могућу тројку; и да убаци неку, то није поуздано решење. С друге стране, одузети лопту Батлеру да Коди исхоблује паркет 20 секунди је такође велики грех.

Ставити Батлера са питбуловима који могу да убаце споља (Добрић, Миљеновић, Оџелеј) и Кодија са играчима који могу да трче контре и сами за себе креирају (Нвора, Грејем, Монеке) јер ће он то ретко успети ако није напад завршио у транзицији. Јаго на трибине, Давидовац на крај клупе јер га тренер не уме искористити (ако се он уопште више и може искористити), Калинић да се склони од лопте јер паклено изгледа све што уследи након што је спусти на паркет. Успут по могућству и да се тренер осмели па нешто и нацрта и објасни центрима као што досад није, док не дочекамо Боломбоја и Ривера којима можда и не мора да се црта, што је идеалан сценарио.

Edited by aleksa7
  • Like 7
Posted (edited)

Ekipa smo sa najviše izgubljenih lopti u proseku od svim EL timova. 

15 lopti prosečno gubimo po meču. CMM je prvi po tom parametru. 

Nwora odmah za njim.

Čini mi se da smo ekipa sa najgorom realizacijom slobodnih bacanja.

P.s

NISTA NEMOJ VISE DA IMPLEMENTIRAŠ KO BOGA TE MOLIM. ima još klubova gde ces raditi pa tamo pokusavaj. Nije nas uništio,nego razorio . 

Edited by No name
  • Like 2
Posted
2 hours ago, berti said:

Kodi, Dobric, Kalina, Deda i Sami. Ima Saša sa ovom startnom petorkom da implementira...

Yago, Dobric, Kalina, Deda i Sami. Perfekcija na vise nivoa.

Yago - madjionicar organizacije

Dobric - defanzivna stena

Kalina - mirna glava

Deda - IQ

Sami - skocnost i brzina.

I feel devotion!

• Like 2
Posted
42 minutes ago, No name said:

Ekipa smo sa najviše izgubljenih lopti u proseku od svim EL timova. 

15 lopti prosečno gubimo po meču. CMM je prvi po tom parametru. 

Nwora odmah za njim.

Čini mi se da smo ekipa sa najgorom realizacijom slobodnih bacanja.

P.s

NISTA NEMOJ VISE DA IMPLEMENTIRAŠ KO BOGA TE MOLIM. ima još klubova gde ces raditi pa tamo pokusavaj. Nije nas uništio,nego razorio . 

I jedno i drugo su posledica baš loše koncentracije. Deluje mi da nam ona ponajvise nedostaje. Jednostavno neke izgubljene lopte ne mogu drugačijeda objasnim.

Posted

Batlera su protivnici počeli upadljivo da usmeravaju u levo, on već ima hendikep da nije baš najbrži i najeksplozivniji igrač, ako se pokaže da jednostavnim usmeravanjem na slabiju ruku možeš da ga svedeš na step bek trojke i off balance floutere i da mu značajno ograničiš uglove za dodavanje, onda pada u vodu priča o dominantnom lead guard-u i top 5 napadaču u EL (koja od starta i nije bila baš realna). Nadam se da će pokazati da mu je repertoar ipak širi i da krije neke poteze koje do sada nismo videli, u suprotnom će postati nova žrtva Ćelave Prevare (čitaj: protivnici ga iskautirali).

• Like 5
Posted
28 minutes ago, Guru said:

Batlera su protivnici počeli upadljivo da usmeravaju u levo, on već ima hendikep da nije baš najbrži i najeksplozivniji igrač, ako se pokaže da jednostavnim usmeravanjem na slabiju ruku možeš da ga svedeš na step bek trojke i off balance floutere i da mu značajno ograničiš uglove za dodavanje, onda pada u vodu priča o dominantnom lead guard-u i top 5 napadaču u EL (koja od starta i nije bila baš realna). Nadam se da će pokazati da mu je repertoar ipak širi i da krije neke poteze koje do sada nismo videli, u suprotnom će postati nova žrtva Ćelave Prevare (čitaj: protivnici ga iskautirali).

Njegov step bek šut za tri svakako nije neko oružje. Kao šuter iz mjesta je dosta pouzdan. 

• Like 3