Taki Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 11 minutes ago, chimamoneke said: Prestali da igramo po Sverovom sistemu i Saša implementirao svoju magiju iz Monaka Moguce da pokusavamo igrati sa manje preuzimanja
Truman Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Zanima me kako ce izgledati startna petorka protiv Cedevite u subotu. Ako Graham ne bude u njoj, smatracu da je Sale odustao od njega. Takodje bi mogli da vratimo identitet dobre odbrane koju smo igrali do pre mesec dana(iako ne sumnjam da ce Gibson po navici da nas zatrpava kosevima). Ocigledno je da samo pojedini igraci daju sve od sebe u odbrani, a samim tim, switch odbrana koju smo praktikovali gubi smisao. Izundu bi konacno mogao da odigra duzu partiju, jer ja njega uopste ne smatram za loseg defanzivca, a uvek isporuci za ono malo minuta sto dobije. I ne znam zasto se tolko potencira Semi na 5. Moze on pokrpiti sa 5 do 10 minuta, ali svima je jasno da se muci i da mu je 4 prirodnija pozicija.
perikle Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Samo jednom zelim da vidim kako funkcionise petorka cmm-butler-semi-moneke-motie/buka. Al jbg niko nema srpski pasos... Bar jedan u petorci mora da ima. 1
forumko topic Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Preovladava mišljenje forumaša da je Saša Obradović tanak za trenera. Da smo mu mi prvi klub koji trenira i da je ovde došao da uči (bez razapetog šatora), pa da razumem. Čovek ima višegodišnje iskustvo, sasvim korektan CV, iako nije trenirao mnogo EL timova. Nemoguće je da smo mi prvi provalili da se radi o dunsteru. Niti mislim da ga igrači miniraju, kao što je bio slučaj u komšiluku. Očigledno je da pokušava da sprovede neke svoje ideje, koje ne funkcionišu. Meni nije jasno da čovek tvrdoglavo ne odustaje, iako je očigledno da neki igrači ne mogu da iznesu teret koji im on nameće. E, to je problem. Ne stručnost i znanje, već bandoglavost i sujeta. Nije se uopšte promenio. Zvezda ima u ovoj sezoni možda i tim sa najzvučnijim imenima. Verovatno i najskuplji ikada. Najviše atletike ima u ovim igračima. Tim koji jeste osakaćen povredama, ali i sasvim dobro pokriven na svim pozicijama. Krpimo i trpimo malo na centru, ali ostatak ne škripi toliko. Ne vidim razlog da sa ovim timom ne budemo konkurentni za sam vrh, osim ako dirigent ne zadaje ritam "Tamo daleko", a hor peva "Marš na Drinu". To se da rešiti. 5
NMX Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 2 minutes ago, forumko topic said: Nemoguće je da smo mi prvi provalili da se radi o dunsteru Ovi navijači bi prajm Pet Rajlija posle dva poraza nazvali izlapelom matorom budalom i dunsterom a ne nekog Sašu Obradovića 11 1
Kooineeperk Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 11 hours ago, NikolaTest said: EDIT: @Kooineeperk trojka CMM iz ugla koju si pominjao se desila pri kraju 3/4, promasio otvorenu. Da to je ta. Hvala 🙂 @Knipex eto, nisam ja lud, samo malo zaboravan 🙂 nesto pogresno zapamtim ali nesto izgleda ipak i dobro 😄 2
liv7 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, forumko topic said: Preovladava mišljenje forumaša da je Saša Obradović tanak za trenera. Da smo mu mi prvi klub koji trenira i da je ovde došao da uči (bez razapetog šatora), pa da razumem. Čovek ima višegodišnje iskustvo, sasvim korektan CV, iako nije trenirao mnogo EL timova. Nemoguće je da smo mi prvi provalili da se radi o dunsteru. Niti mislim da ga igrači miniraju, kao što je bio slučaj u komšiluku. Očigledno je da pokušava da sprovede neke svoje ideje, koje ne funkcionišu. Meni nije jasno da čovek tvrdoglavo ne odustaje, iako je očigledno da neki igrači ne mogu da iznesu teret koji im on nameće. E, to je problem. Ne stručnost i znanje, već bandoglavost i sujeta. Nije se uopšte promenio. Zvezda ima u ovoj sezoni možda i tim sa najzvučnijim imenima. Verovatno i najskuplji ikada. Najviše atletike ima u ovim igračima. Tim koji jeste osakaćen povredama, ali i sasvim dobro pokriven na svim pozicijama. Krpimo i trpimo malo na centru, ali ostatak ne škripi toliko. Ne vidim razlog da sa ovim timom ne budemo konkurentni za sam vrh, osim ako dirigent ne zadaje ritam "Tamo daleko", a hor peva "Marš na Drinu". To se da rešiti. Ili se promeni ceo orkestar,kao komsije,ili dirigent,ili da se naviknemo na kakafoniju.
DijametralnoSuprotan Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 15 hours ago, PERICA!!! said: Batler kad jevu igri odbrana puca na njemu. To je toliko ocigledno. Svaki put on ispadne. Koliko je ovo netacno. 10 1
Nellthe Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 hours ago, perikle said: Samo jednom zelim da vidim kako funkcionise petorka cmm-butler-semi-moneke-motie/buka. Al jbg niko nema srpski pasos... Bar jedan u petorci mora da ima. Ja mislim da nam je mozda i najjaca trenutno petorka CMM-Butler-Nwora-Moneke-Izundu(Ako mora bjelac i nas pasos, moze kalinic umjesto Nwore) I onda rotiraj redom: Nwora -> Kalinic (ili obrnuto) IZundu -> D- Mo Semi -> Moneke Graham ->Butler E tu nam sad dolazi problem neimanja drugog pleja, ali vrati onda Butlera na 1 umjesto CMM, Graham na 2, pa kasnije ako treba probaj sa Nworom na dva. Ne moze svaku utakmicu tako, bice brzih faulova i sranja, ali nacelno bi to tako trebalo da izgleda, i da nikada u istom trenutku na parketu nemas Kalinu, Dedu i D-mo recimo i tako neke sulude kombinacije. I naravno svakako treba nam jedan od projektovanih startnih cenara nazad sto prije, jer nam to pomjera Ojeleja na 4, potnecijalno i Nworu na 3 (povratak Dobrica tu isto pomaze). 1
Sinnerman Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Ja čelafuta ne mirišem i to sam više puta rekao. Međutim, reći za trenera koji je odveo neki tim na F4 da ne zna je baš neozbiljno, da ne kažem glupo. Slikovito rečeno, on kada prdne, više košarke ode u atmosferu, nego što mi svi ovde kao znamo. Mi gledamo sa strane i pored svog neznanja, primetimo dosta stvari validnih za kritiku. Ali kada si trener imaš bezbroj detalja o kojima moraš da vodiš računa, da ne pričam o detaljima o kojima trener na seniorskom nivou ne bi ni trebao da se bavi, već bi to igrači trebali da znaju još iz škole košarke, a mora jer jednostavno igrači prave takve pizdarije. Obradovića ovde dosta sputavaju i emocije, kojih nije imao u Monaku recimo. Tako da, za razliku od nekih tamo ranijih sezona, kada sam pizdeo i vređao, ovih par sezona unazad odabrao sam da se distanciram i pomirim sa činjeničnim stanjem. Ja ništa promeniti ne mogu, a vređanjem samo dodatno otežavam. Takođe čuvam živce. Baš mi je žao ove sezone da ode u kurac iz razloga što sam ubeđen da smo F4 tim, samo da je manje povreda, da Grejem isporuči bilo šta, a mi smo došli u identičnu situaciju kao prošle sezone. Imamo isti skor u prvom delu, samo smo ove sezone pokazali baš ozbiljnu igru, gde su nas i mnogi drugi prepoznali kao veliku opasnost. Prošle sezone smo ipak imali dosta srećnih okolnosti na našoj strani i celokupna igra nije bila na zavidnom nivou. Inače posmatram ove sezone, koliko su ljudi po društvenim mrežama dodatno otišli u aut sa mozgom. Mimo toga što vređaju igrače, sve češće im pišu bljuvotine direktno, što je baš ono blam najgore vrste. Sve više je prisutno i kod nas i kod komšija. Bilo je toga i ranije kako su društvene mreže postale svakodnevica, međutim sada pojedinci misle da je to skroz normalno ponašanje. Ja se još uvek nadam da ova sezona nije otišla u kanal, sve se molim da se desi neki klik i da se vratimo na ono za vreme sedam vezanih pobeda. Ako uskoro ne dođemo sebi, biće nam sve teže, da ne kažem biće deža vi sezona kao i mnoge pre. Edited 2 hours ago by Sinnerman 1
rodriguez Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago to o batleru je uglavnom mantra našeg trenera koju primenjuje praktično u igri kkcz, klupiranjem JB kad treba da se zategne odbrana (što obično ispadne katastrofa na obe strane)
Shunsuke Nakamura Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Želim da vjerujem da je Saša u Monaku za tri godine imao uticaj na igru i rezultate koji su bili pristojni. Ovdje kod nas nakon početnog zaleta ne pokazuje da zna šta radi. U decembru mjesecu smo izgledali kao najgora ekipa u EL, bez nekog preuveličavanja. Neulazak u top10 sa ovim sastavom bi bio neoprostiv. I ta priča o podršci tu pada u vodu. Mora da se postavi neka granica. 1
McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Batler u odbrani nije uopste losiji od CMM i radi slicne stvari, pritisak na loptu, kad je u mismecu ide na ukradenu i to mu je mozda i najveca mana jer pravi zbog toga dosta nepotrebnih faulova. A i da je najgori u odbrani, ako treba nekog da trpite i sakrivate to je on. U nekoj timskoj odbrani je CMM sigurno bolji, ali od kako je dosao SO vi igrate svi sve 90% utakmice sto je takodje problem ako nije svih 5 igraca podjednako angazovano. A to je retkost. Inace mi u EL to najvise ide na zivce, sto je vecina timova prihvatila taj lenji NBA princip pa ne mozes da vidis neku kombinovanu odbranu ili zonu. Na primer protiv Pariza je mogla bar da se proba 1-3-1 zona jer gro njihovih suteva za tri dolazi sa 45 stepeni i zive od prodora posle centralnog pika a coskove ne koriste maltene uopste. Niti sutiraju odatle niti imaju prodore po ceonoj liniji. A vi igrate svic odbranu i tako im dajete mismeceve koje bi trazili 15 sekundi po napadu odmah i suteve koji ih najvise hrane. Edited 5 hours ago by McLeod 3 2
rodriguez Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago voleo bi da vidim da neko brani šut PBB zonom, to bi možda bila ozbiljna inovacija
McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 17 minutes ago, rodriguez said: voleo bi da vidim da neko brani šut PBB zonom, to bi možda bila ozbiljna inovacija Vrlo jasno sam napisao koja zona. 1-3-1 zona je zona koja sece Parizov bread and butter probijanje handlera posle centralnog pika i jako i do samog kraja ili pas na stranu. To postaje nemoguce zbog guzve u sredini. Usmerava na coskove i ceonu liniju gde je slaba, ali Pariz te delove terena bukvalno ne koristi. I da, ta zona se igra protiv njih, dosta ekipa je igralo ali treba gledati i znati. Ili ne mora da se igra zona, moze da se igra i covek bez preuzimanja, pa nece svi bekovi da se nasutiraju trojki preko Izundua/Odzeleja i da probijaju Dedu naizmenicno u svakom drugom napadu. Kao protiv Partizana, vi ste uspeli da primite 90% poena bez ikakve akcije, sami odmah date mismec koji bi se inace trazio dve trecine vremena za napad i cesto se ne bi ni nasao. 2
rodriguez Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) kod grobara postoji kult te 1-3-1 zone zato što je to umeo da igra dule vujošević, čak nas je direktno na to dobio čini mi se neke 2013. tako da igraćemo tu zonu kada dule dođe ponovo za našeg trenera, on je poslednji srpski trener koji je to znao da igra, SO-u bi pozlilo od te ideje. pritom mi ni nemamo toliko brze igrače za tu trojku u sredini (odnosno dvojica od tri), da iskaču na slobodne napadače protivnika jer bi se tu oslobađale bočne pozicije samo tako. sa ovom zonom umesto switch PBB bi imao samo još veće procente šuta. jer ima jaka profilaksa za tu zonu a ona ne bi trebala da je nepoznata timu kao što je PBB koji ume da povremeno zaigra 1-3-1 (protiv reala). prosto napadaš asimetrično, tako što napuniš jednu stranu napadačima, šuter tu ostaje sam i nebranjen. ili dobar pick sa protokom lopte, do samog šutera. onda je do % šuta a to PBB nije bio problem. Edited 4 hours ago by rodriguez
Hroničar985 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago A mogli smo da probamo onu čuvenu Mutinu odbranu: pusti ga, neće valjda. 1
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Tu zonu ili neku drugu kombinovanu odbranu biste igrali 5 do 10 minuta po mecu, i ne slazem se, imate igrace za nju. Moneke moze da igra centralnog korektora bez ikakvog problema i nema trika da bi imali veci procenat suta. A i kad bi, bar ne bi zavrsavali napade za 5 sekundi pa bi vam se u najgorem slucaju svodilo na slicno. To se postavi posle tajmauta da se nesto promeni, isece serija. Vi primite dve trojke preko Izundua, pozovete tajmaut, ubacite Odzeleja i primite trojku preko Odzeleja.
rodriguez Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) sa onog linka koji sam juče ostavio može da se izvuče tabela koja pokazuje da zapravo PBB igra napad neke normalne brzine, sa realizacijom do 16 sekundi napada (43% napada). mi sa našom dominantnom realizacijom napada u poslednjoj trećini vremena nikome ne možemo da budemo uzor. i tako će biti sve dok CMM hobluje parket organizujući napad sa timom koji nema unutrašnju igru, pritom je drugi deo ove rečenice veći problem nego CMM. i o tome treba da se piše a ne o kaliniću, davidovcu i kodiju. Edited 4 hours ago by rodriguez 1
BattleBender Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 1 hour ago, McLeod said: Batler u odbrani nije uopste losiji od CMM i radi slicne stvari, pritisak na loptu, kad je u mismecu ide na ukradenu i to mu je mozda i najveca mana jer pravi zbog toga dosta nepotrebnih faulova. A i da je najgori u odbrani, ako treba nekog da trpite i sakrivate to je on. Ne zajebavaj, CMM je jedan od najboljih defanzivaca u kontekstu sposobnosti da protivnik ne ostvari prednost kad se desi switch. Protivnickim centrima je potrebno vise od 5 sekundi da ga uguraju blize kosu, a jako cesto nisu u stanju ni da ga mrdnu. Svakako ne stignu nikad da naprave tu prednost, jer da vremena saigracima da odrade rotacije. Overall ja nisam superfan CMM-a kao igraca, u napadu mi je kao John Wall. Trojke ce da ubacuje samo ako njegovi prsti tokom meca imaju mnogo (previse) kontakta sa loptom, zna srlja itd... ali ta njegova sposobnost da moze da gurne svakog igraca kojeg preuzme je bas great great value. Vrlo verovatno njegov najveci i najvredniji kvalitet za tim. Edited 4 hours ago by BattleBender 3 1
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago To je asset iskljucivo u angazovanoj timskoj odbrani. Ako igrate svic ceo mec bez ikakvog prilagodjavanja, protivnik ce samo da gleda gde je Deda ili Odzelej i idu direkt na njih. Sto je uostalom Pariz i radio maltene sve vreme dok su oni bili na parketu. Uostalom, rekao sam da je CMM bolji u organizovanoj timskoj odbrani, ali ovo sto vi igrate trenutno ne spada u to.
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 11 minutes ago, rodriguez said: sa onog linka koji sam juče ostavio može da se izvuče tabela koja pokazuje da zapravo PBB igra napad neke normalne brzine, sa realizacijom do 16 sekundi napada (43% napada). mi sa našom dominantnom realizacijom napada u poslednjoj trećini vremena nikome ne možemo da budemo uzor. i tako će biti sve dok CMM hobluje parket organizujući napad sa timom koji nema unutrašnju igru, pritom je drugi deo ove rečenice veći problem nego CMM. i o tome treba da se piše a ne o kaliniću, davidovcu i kodiju. Ovo ti samo dokazuje da Pariz uvek trazi tranziciju i jako je uspesan iz iste. Tesko da ces naci drugu ekipu u EL koja ima ovakav odnos postignutih poena, a vi ste to uspeli jos vise da istaknete. Takodje ti dokazuje zasto imaju skor kakav imaju, a generalno ne igraju toliko lose - zato sto u klacu, kada se prirodno produze napadi i sudije puste cvrscu igru, oni ne znaju da izmisle poene i onda po pravilu gube. Vi ih niste uveli u to stanje jer ih niste usporili ceo mec. A niste ih usporili zato sto se niste uopste prilagodili njihovom napadu, koji je btw. jos vise jednodimenzionalan od vaseg trenutno i od takvog napada ste primili 100 i kusur poena. Ako i dalje nije jasno gde je problem, onda nikada nece biti jasno. 2
rodriguez Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago ti vadiš samo ono što ti odgovara za unapred zacrtane zaključke, tako da ova analiza ide dalje bez mene. isto kao i to da butler "uopšte nije lošiji" od CMM u domenu odbrane. no dobro, forum.
Recommended Posts