Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, srlepajce said:

Mnogi porede ovu sezonu sa proslom ali meni je ova do sada neuporedivo bolja i mislim da bi ova ekipa mogla fino da se nadogradi bez mnogo izmena

Dovoljno je reci da nam je prosle sezone jedini igrac vredan paznje bio Filip i da nas je on uzdizao dok je mogao

Tim na papiru je kvalitetniji ali prosto je to.

Ako izgubimo sutra sezona je ista kao i prosla ali i jos neuspesnija jer je ovaj tim skuplji od proslogodisnjeg.

Problem je sto smo i prosle kao i ove godine u finisu prosuli ono sto smo dobro uradili tokom sezone pa je nezadovoljstvo jos vece.

• Like 3
Posted
2 hours ago, Cavani said:

Aj posto ti imas dobro pamcenje, sta nije tacno u postu koji si naveo?

Radonja je ovde dobio nadimak Lemur. Bio teran, ponizavan nakon ispadanja od Cibone onda. Licno Covic je odlucio da on ostane trener i da pokusa da se napravi kakav takav sistem, uprkos negodovanje veceg broja navijaca. 

Sfero - zalizani, giros majstor itd.

Dusko - Ismevan, narocito se secam kako je nazivan nakon poraza od komsija i nakon njegovih konferencija "i oni znaju da cemo ih dobiti..." 

Sale - poznato koji su mu nadimci.

O igracima da ne pricamo. 

Kad smo vec kod igraca, upravo procitah da je CMM obrisao Instagram nakon uvredljivih poruka koje je dobijao nakon poraza od Reala.

Posted
35 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said:

Košarkaši Mege su večeras u poslednjem kolu regularnog dela Aba lige lako savladali ekipu Splita rezultatom 95-72 a još jednu ODLIČNU utakmicu je odigrao novi košarkaš Crvene zvezde, NIKOLA ĐURIŠIĆ! 

Nikola je postigao 17 POENA, uz 6 SKOKOVA, 5 ASISTENCIJA i jednom blokadom, za indeks korinosti 24. 

Njemu je ovo četvrta utakmica od kako se vratio iz Atlante i sve četiri je odigrao vrlo dobro.

📌 VS FMP - 11 PTS | 4 REB | 2 AST
📌 VS Krka - 19 PTS | 3 REB | 6 AST
📌 VS Derby - 18 PTS | 3 REB | 5 AST
📌 VS Split - 17 PTS | 6 REB | 5 AST

Đurišić je trenutno na pozajmici u Megi do kraja sezone, on će se na leto priključiti Crvenoj zvezdi na pripremama sa kojom je potpisao ugovor na dve godine.

Pun pogodak je njegovo slanje u Megu da povrati rutinu i samopouzdanje

• Like 1
Posted
1 hour ago, Chaos Is Me said:

Moje mišljenje je potpuno suprotno. Ja smatram da je nama pod dosta visok (oličen pre svega u CMM i njegovom načinu igre i rukovođenja istom u oba smera) i da smo zato završili kao deseti, a Dubai, Milano, Partizan, Efes ili Pariz nisu. Međutim mislim da nam plafon nije naročito visok i zato mi je bezveze bilo i ono loženje pred Madrid gde sam znao da će da nas išamaraju. Naše karte za visok plafon su Nwora i Butler a niti jedan niti drugi nisu neka napadačka elita koliko god se neki upinjali da ih prikažu kao Hezonju i Nunna na primer. Karte za visok plafon sigurno nisu Codi, Chima, Semi, ova plejada centara i domaćih rabotnika.

Možemo svakako da igramo dopadljivije i pre svega defanzivno jače i fokusiranije ali lepo čovek objasni iznad, lepršavost i taktička ingenioznost zahtevaju drugi tip igrača. Mi imamo par totalno taktički nepismenih igrača od kojih dosta zavisimo, pa ne može sa njima košarka kao da imamo 10 Calathesa i Luka Mitrovića. Kladili smo se na atletiku i čvrstinu i ja želim da vidim da igramo na tu kartu pre svega.

Период после КРК говори да нам је под испод сваког дна. Из игре шутамо 42.2% и са комшијама доминирамо на зачељу по свим процентима, с тим да су они за то време најбоља одбрана такмичења, а ми играмо као банда.

Плафон смо видели кад се играла одбрана, а шутеви упадали и кад су нам играчи жмурили.

Како год, не треба мени да будем у праву. Понудио сам мишљење, ако је непопуларно могу са тиме да живим. Звезда нека победи и мени је доста. Бојим се само да је превише неозбиљна постала да би то радила у континуитету, мада јој за две овонедељне победе и не треба континутет него само 80 минута кошарке. Ако их упише можемо се и убедити да је сезона успешна.

Posted
4 hours ago, Guru said:

Nije se letos plakalo za pass-first PG-om, nego half court igračem koji ima šut, dobar je u p&r igri i ima skill i namazanost da iznuđuje faulove i pogađa slobodna bacanja u visokim procentima. CMM je generalno odigrao odličnu sezonu, al' ne zato što je odjednom postao takav igrač, nego zato što je one stvari koje je i ranije radio sada radio još bolje. A to što je bio vodeći asistent lige ima veze i sa tim što smo po pace-u bili top 5 ekipa u takmičenju, kao što je i Baskonija bila 2. po pace-u kada je takođe bio vodeći asistent lige. Prošle sezone je bio 14. asistent lige sa 3 asistencije manje u proseku, a mi smo po pace-u bili 16. ekipa... U nekim drugim okolnostima bih rekao da tu mooožda ima i nešto zasluge trenera, al' pošto ima forumaša koji tvrde da on nije apsolutno ništa promenio (odnosno imPleMentIRaO) i da nije unapredio igru nijednog igrača, onda sigurno nije do toga.

Nije mi uopste poenta bila da dokazem kako je Kodi najbolji dodavac u ligi zato sto mu je najveci prosek vec da su ovi upisi kako on nije plejmejker maliciozni i potputno netacni pa taman da smo ubedljivo prvi po pace-u ili bilo kom drugom statistickom parametru.

Svi ovi koji su sad skocili da nam otvaraju oci su mogli to da urade i tokom sezone i argumentovano kazu zasto nam ne odgovara takav tip igraca iako igra dobro, ali pre bih rekao da je ovde slucaj klasicne ciganske amnezije posle jedne lose partije gde se sve prethodno zauvek zaboravlja. 

Vec sam napisao iznad da mi je okej da neko zeli drugaciji tip igraca ali meni opet ne deluje da bi bolje prosli sa half-court plejmejkerom kojeg si opisao. Generalno ovaj tim je i pravljen da igra brzu kosarku ali iako smo u vrhu po pace-u meni deluje da to radimo na pogresan nacin tojest da Kodi ne koristi dovoljno to, previse se pokusava sa preskakanjem terena pasom gde masovno gubimo lopte onim bombama na Odzeleja preko celog terena.

• Like 1
Posted
35 minutes ago, nunilo said:

Tim na papiru je kvalitetniji ali prosto je to.

Ako izgubimo sutra sezona je ista kao i prosla ali i jos neuspesnija jer je ovaj tim skuplji od proslogodisnjeg.

Problem je sto smo i prosle kao i ove godine u finisu prosuli ono sto smo dobro uradili tokom sezone pa je nezadovoljstvo jos vece.

Govorim o tome da smo ove sezone videli mnogo bolje kosarke i kako god se sutra zavrsilo bilo bi steta rasterati ovu ekipu kud koji kao sto znamo 

Ako izgubimo nadam se da ce ekipa i Sasa se sastaviti i odigrati sezonu do kraja kako dolikuje

Svidja mi se sto se Kodi skinuo sa mreza, pametno

• Like 1
Posted

Za mene dva cilja do sada su ispunjena, prvi i osnovni da budemo konkurentni do kraja i u realnoj igri za play of,drugi da osvojimo kup,to smo ispunili, sledece je ulazak u play of ili osvajanje aba lige, ili bar finale, izbacivanje Partizana u polufinalu, ako jedan od ta dva cilja ispunimo za mene je sezona uspjesna. 

Posted (edited)
18 minutes ago, Taki said:

Za mene dva cilja do sada su ispunjena, prvi i osnovni da budemo konkurentni do kraja i u realnoj igri za play of,drugi da osvojimo kup,to smo ispunili, sledece je ulazak u play of ili osvajanje aba lige, ili bar finale, izbacivanje Partizana u polufinalu, ako jedan od ta dva cilja ispunimo za mene je sezona uspjesna. 

Ovo se ne može nazvati uspehom, već lakšim prihvatanjem neuspeha. Za mene lično to nije uspeh.

Uspešna sezona bi bila plej off, aba i kls, a prelazna ocena plej in, aba i kls.

Edited by Čvarkov
  • Like 2