Molina23 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Ne znam samo gde se izgubila ideja sa početka sezone da i Moneke bude 5 a Olele 4. Naravno uz sav rizik faulova i silnih kontakata, jbg. Čima je dosta bolji skakač i zaštitnik reketa, a Semi bi imao više pozicija za šut i poneki ulet ka obruču. Kalina u ovom oronulom stanju je takođe pre 4, a time bi Deduška bio minimalizovan pa i van 12. Nvora i Dobrić ostaju 3/2, vratiš rolu Miljenu, Batlera u prvu postavu na 30 min, Kodi isključivo na mesto suvozača i vozi. Edited 5 hours ago by Molina23 7
No name Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ko god kaže da je Kalinic najmanji problem on je u teškoj zabludi. On je trenutno najgori defanzivac, sto je katastrofa jer mu je to forte . kako on ispada u odbrani i kako ga probijaju to se retko vidja. Covek prosečno provodi 27 min na parketu, subjektivni osećaj 37. Za to vreme na jedvite jade nekako nabode 6-7 poena uz gomilu nervoze i grešaka koje proizvodi. Povratak Dobrića apsolutno neće uticati na Kalinica. Pre će ovaj njih zajedno upariti na terenu nego što će Kalinicu smanjiti minutazu. Ono što možemo očekivati je Kalinić,Dobrić,Davidovac u isto vreme , a da se klupira Batler,Nwora za svaku glupost, uz obrazlozenje da se ne uklapaju i ne razumeju Evropsku košarku. 2
berti Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Promena trenera uglavnom donese pozitivne rezultate na početku. Daj da najurimo Sašu, a posle i njegovog naslednika. Taman da se nakupe pobede da budemo u 8. Onda za plej of novi trener...
StiviKivi Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 36 minutes ago, Hroničar985 said: I kao takva neznalica odvede Monako na F4, malo je falilo da uđe u finale, da se nisu raspali protiv Olimpijakosa gde su maltene imali dobijenu utakmicu, igrali bi finale, tako da, po meni, ne stoji da je trener neznalica. Ključni deo. "Da se nisu raspali". Taj Monako svake godine ima ekipu za F4. I Sferopulos odveo Oly na F4 , 2 puta ako se ne varam pa blage veze nema sa životom. Edited 6 hours ago by StiviKivi 2 1
Hroničar985 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 3 minutes ago, StiviKivi said: Ključni deo. "Da se nisu raspali". Taj Monako svake godine ima ekipu za F4. I Sferopulos odveo Oly na F4 , 2 puta ako se ne varam pa blage veze nema sa životom. Brale, svaki trener koji odvede ekipu na F4, a Sferopulos je to uradio dva puta, poseduje znanje, reći za takve trenere da su neznalice je besmislica. Monako svake godine ima ekipu za F4? Ne bih rekao, ove sezone mogu da ti nabrojim bar 5 ekipa koji imaju jači roster od Monaka. 11
Kooineeperk Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Mogu da se slozim da Kalina ne igra na ocekivanom nivou ali ne mogu da se slozim sa sledecim izjavama o njemu: 13 minutes ago, No name said: Ko god kaže da je Kalinic najmanji problem on je u teškoj zabludi. On je trenutno najgori defanzivac, sto je katastrofa jer mu je to forte . kako on ispada u odbrani i kako ga probijaju to se retko vidja. Kako bre bas najgori defanzivac? Deda je bolji od njega? Nwora je bolji od njega u defanzivi, Dobric? 13 minutes ago, No name said: Covek prosečno provodi 27 min na parketu, subjektivni osećaj 37. Za to vreme na jedvite jade nekako nabode 6-7 poena uz gomilu nervoze i grešaka koje proizvodi. Ne znam sta ocekujes od njega u napadu kad nije u prvih 5 napadackih opcija? CMM, Batler, Nwora, Moneke... Pa jos Semi, Izundu, D-Mo... Jeste da moze bolje, jeste da ocekujemo vise, ali hajde da ne preterujemo bas u izjavama. Treba mu samo manja minutaza, pogotovo u tim godinama. Bice produktivniji. 5
The_Big_S Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Mene interesuje samo još jedna stvar.. Ako može da mi neko od stručnijih i pametnijih ljudi objasni, obzirom da sam ja potpuni laik, kakve su ovo kombinacije gde Davidovac u odbrani čuva protivničke bekove i igra flaster na njima? 🤔 Svaki put ga ostave "u prašini"...... 7 1
Petkovic Miroslav97 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 2 minutes ago, The_Big_S said: Mene interesuje samo još jedna stvar.. Ako može da mi neko od stručnijih i pametnijih ljudi objasni, obzirom da sam ja potpuni laik, kakve su ovo kombinacije gde Davidovac u odbrani čuva protivničke bekove i igra flaster na njima? 🤔 Svaki put ga ostave "u prašini"...... I meni nije jasno. secam se kad je jos 2019 čuvao Jaramaza a ovaj ga redovno ubijao prodorom. 1
Wook Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 4 minutes ago, Kooineeperk said: Mogu da se slozim da Kalina ne igra na ocekivanom nivou ali ne mogu da se slozim sa sledecim izjavama o njemu: Kako bre bas najgori defanzivac? Deda je bolji od njega? Nwora je bolji od njega u defanzivi, Dobric? Ne znam sta ocekujes od njega u napadu kad nije u prvih 5 napadackih opcija? CMM, Batler, Nwora, Moneke... Pa jos Semi, Izundu, D-Mo... Jeste da moze bolje, jeste da ocekujemo vise, ali hajde da ne preterujemo bas u izjavama. Treba mu samo manja minutaza, pogotovo u tim godinama. Bice produktivniji. Da ima veću ulogu u napadu, imao bi 5 izgubljenih po meču. Ma, ta priča je bespredmetna. Čovek je veteran i shodno godinama i učinku treba da mu se nađe uloga. Nije više ni blizu toga da bude strter, ili da igra 25 min. Davi loptu, guzi se, gubi lopte, na to je spao. Da je br šuter kao dobrić, pa da imaju rezona toliki njegovi minuti. Hteli bi mi boljeg od Nwore za startno krilo, ali realnost je da nismo Oly, ili Pao. Ako si trener, moraš se potruditi da se Nwora oseti bitan. Kad mu raste samopouzdanje igra i odbranu.
StiviKivi Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 16 minutes ago, Hroničar985 said: Brale, svaki trener koji odvede ekipu na F4, a Sferopulos je to uradio dva puta, poseduje znanje, reći za takve trenere da su neznalice je besmislica. Monako svake godine ima ekipu za F4? Ne bih rekao, ove sezone mogu da ti nabrojim bar 5 ekipa koji imaju jači roster od Monaka. Ne vidim čime bi promenio moje mišljenje. SO je neznalica za ozbiljne evroligaške okvire. To će pokazati vreme ispred nas. Kuda će ići njegova karijera. Samo pusti malo utakmice iz prvog mandata da se podsetiš kako smo izgledali. Isto kao sad u zadnjih 5 utakmica. Nisam ga kovao u zvezde ni u oktobru, i ako me je iznenadio rezultat. I njegove izjave kreću da iritiraju baš isto kao i u prvom mandatu. Situacija sa Nworom tokom izlaska iz igre govori dosta takođe. Svi su nezadovoljni njegovim vođenjem meča. 1
propolis Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Desilo se čega sam se plašio, a to je da će posle vezanih pobeda ekipa da poleti i da izleti iz opanaka. Naši opanci su vrhunska odbrana gde gine brat za brat,a ne ove pizdarije gde se takmiče ko je lider ove ekipe...pri tome pomislim prvo na Kodija. Logično je da se posle vezanih pobeda poleti,ali da vidimo kako ćemo da se prizemljimo,a da to ne bude brutalan pad. To je cela poenta sada, da zbijemo redove i da ponovo navučemo "opanke" jer bez njih srećnija vremena sigurno neće doći. 3 2
Wook Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ako Obradović misli da su mu CMM i Kalinić glavni igrači, a sve govori da je tako, tako radi, bolje da se ne nerviramo. 99% trenera u ovakvoj situaciji bi jahalo Butlera 30+ min, ali ne i Saša. Igrao bi više da je otišao u Oly. 4
mindgame Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Šta bih dao da Sale pročita malo ovde komentare i vidi koliko ne zna. Mani ti to mi iz fotelja kao bolje znamo. Da znamo bolje, da vidimo očigledno, lik je prevara teska i ja koji sam po prirodi optimista, ovde ne vidim ništa dobro niti ću videti nastavi li ovako. Velika šteta jer imamo stvarno dobru ekipu koja je legit play off, ali sa ovim trenerom će i 11. mesto biti uspeh kao komšijama u sezoni 2023/24.
Cavani Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Nije mi jasan game plan od samog starta. Na one njihove brzince je pocela najvisa i najtromija petorka koju mozemo da izvedemo: CMM-Nwora-Kalina-Moneke-Motejunas. Krece guzicenje na Motejunasa i Kalinu, najbolji strelac nam ni ne pipa loptu sest minuta, Pariz nas je pretracao, nadskakao i postigao 28 poena za cetvrtinu. Umesto da Sasa izvuce pouke, gle cuda 3. cetvrtinu nam opet pocinje ista petorka i opet nas pretrcavaju, nadskacu i postizu 28 poena za cetvrtinu. Bukvalno kao da nikad nije gledao Pariz, nije imao nikakvu ideju kako da im se suprotstavi. 6
liv7 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Stefi88 said: Ocigledan pad u formi i energiji sto je i normalno kod vecine igrace, u el svako svakog moze da dobije, i dalje smo na dobrom skoru Tako ne razumem ove frustracije pojedinaca, da se opet menja trener posle par meseci i loseg perioda stvarno neozbiljno... Najveci problem trenutno je nedostaka centra, Donatas je u padu samo takvom, Izundu ne moze da se sastavi posle povrede, pravi jako glupe faulove to povlaci Odzeleja na 5 i celu lancanu reakciju ostalih igraca i njihovih minuta. Ali da trenutno igramo lose igramo. Mnogo ce i Rivero znaciti jos Bolomboj ako uspe da zaigra top. Slaba vajda od Rivera, defanzivno je malo manje los od Motejunasa.Ostaje nam da molimo Boga da Bolomboj ponovo zaigra,i da to bude bar priblizno onom nivou koji je imao ranije..i Izundu,koji je do pre 2 godine igrao za FMP,ima vise smisla od Rivera.. 1
Gudura Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 16 minutes ago, The_Big_S said: Mene interesuje samo još jedna stvar.. Ako može da mi neko od stručnijih i pametnijih ljudi objasni, obzirom da sam ja potpuni laik, kakve su ovo kombinacije gde Davidovac u odbrani čuva protivničke bekove i igra flaster na njima? 🤔 Svaki put ga ostave "u prašini"...... Zato sto je pametnica, i sjajno anticipira kretnje protivnickih bekova....jedini problem je sto mu signal iz mozga kasni u odnosu na motoriku, pa mu anticipacija obicno omoguci da ima savrsen pogled na prolazak lopte kroz mrezicu. Podseca me reakcijski na onog kera iz Talicnog Toma, kome zgazis na rep, a on zaskici posle pola sata 2 1 2
dunaj95 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ne znam zbog čega, ali meni Saša deluje kao trener koji ima svoje ljubimce... i oni šta god da urade ok je... meni je uši zaparala njegova izjava nakon Olija kada je poredio Grejema i Batlera...tada je za Grejema rekao da puno bolje čita igru i da se brže prilagođava, da je pametan i sl. Za Batlera je rekao da kod njega sve to ide sporije... eee da ga jbš sad...s njima je svaki dan i da tako fuliš da jedan pakuje 30p za 20min a da drugi bude raspad sistema... Saša me iznervirao sinoć kada nakon simultanke Batlera u napadu, istome širi ruke zbog "slabe" odbrane ...a tim mu se raspada od prve minute... Nepedagoški je i ono klupiranje Grejema... ne radi se to tako... pogotovu igračima koji imaju veliki ego, možeš samo proizvesti kontraefekat... Jbt klub mu je dao ogroman novac, nađi način da izvučeš maksimum iz svakoga, posao ti je to... najlakše je reći, neće, ne može, ne zna... to je "posao" navijača i medija... 3
chimamoneke Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 10 minutes ago, dunaj95 said: Ne znam zbog čega, ali meni Saša deluje kao trener koji ima svoje ljubimce... i oni šta god da urade ok je... meni je uši zaparala njegova izjava nakon Olija kada je poredio Grejema i Batlera...tada je za Grejema rekao da puno bolje čita igru i da se brže prilagođava, da je pametan i sl. Za Batlera je rekao da kod njega sve to ide sporije... eee da ga jbš sad...s njima je svaki dan i da tako fuliš da jedan pakuje 30p za 20min a da drugi bude raspad sistema... Saša me iznervirao sinoć kada nakon simultanke Batlera u napadu, istome širi ruke zbog "slabe" odbrane ...a tim mu se raspada od prve minute... Nepedagoški je i ono klupiranje Grejema... ne radi se to tako... pogotovu igračima koji imaju veliki ego, možeš samo proizvesti kontraefekat... Jbt klub mu je dao ogroman novac, nađi način da izvučeš maksimum iz svakoga, posao ti je to... najlakše je reći, neće, ne može, ne zna... to je "posao" navijača i medija... Ma on ako već nije je napravio od Grejema jednog nezadovoljnog igrača i videcemo vrlo uskoro u ABA utakmici ce ici CMM 35 min Batler 20-25 Kalinic 40 da se pobedi i onda ce biti da je moralo zbog pritiska i sta vec i eto ti Grejma opet bez uloge a mi sveukupno na 2 beka. I pokazao je on vrlo dobro kako moze skupa pojačanja da zaboravi i da ih nikad ne ubacuje u igru u Monaku sve y svemu ovo sto gledamo je on i njegova kosarkaska filozofija koja se nije mnogo menjala I greota je sto je ovo prvi tim koji mi se posle onog koji je jedini i usao u top 8 uvukao u kozu ovako i na ovaj način i da ovako zavolis igrače i to će Saša Obradović svojom sujetom uništiti Edited 5 hours ago by chimamoneke 1
No name Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 32 minutes ago, Kooineeperk said: Mogu da se slozim da Kalina ne igra na ocekivanom nivou ali ne mogu da se slozim sa sledecim izjavama o njemu: Kako bre bas najgori defanzivac? Deda je bolji od njega? Nwora je bolji od njega u defanzivi, Dobric? Ne znam sta ocekujes od njega u napadu kad nije u prvih 5 napadackih opcija? CMM, Batler, Nwora, Moneke... Pa jos Semi, Izundu, D-Mo... Jeste da moze bolje, jeste da ocekujemo vise, ali hajde da ne preterujemo bas u izjavama. Treba mu samo manja minutaza, pogotovo u tim godinama. Bice produktivniji. U čemu je tačno dobar Kalinic da igra 27 minuta? Sta je to što njega kvalifikuje za tu minutazu? Odbrana? Skok? ,Napad? Ako nešto dobro i napravi, obavezno to poništi masom gluposti koju je u stanju da napravi u kratkom periodu poput tehničkih greski, gomilom izgubljenih lopti . O nervozi koju konstantno ispoljava, prema sudijama da ne govorimo. Stalno je u gardu za raspravu da tera neku svoju pravdu, stalno negoduje, iscudjava se. Sve to može kontra produktivno da deluje i na tim. Nwora igra isto kao on 27 min i postiže prosečno 17 p... Moneke igra isto prosečno 27 min i postiže 14 p.....za razliku od Kalinica I njegovih 6-7 p za istu minutazu... Ova dvojica su poenterski moćniji, napadacki jači igraci +Moneke ima skok. Kalinic ne sme da igra više od 12-15 minuta. Sve preko toga prelazi u njegovu nervozu koju ispoljava zbog svoje nemoći jer to više nije isti igrač kao pre 4-5 godina. Sva ova kritika prvenstveno se odnosi na Obradovića jer je on taj koji deli minute i sastavlja petorke. 2
Summerfunk Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 36 minutes ago, The_Big_S said: Mene interesuje samo još jedna stvar.. Ako može da mi neko od stručnijih i pametnijih ljudi objasni, obzirom da sam ja potpuni laik, kakve su ovo kombinacije gde Davidovac u odbrani čuva protivničke bekove i igra flaster na njima? 🤔 Svaki put ga ostave "u prašini"...... Ne može ti to niko objasniti, jedino Saša lično. Čak ga je i nahvalio prošle nedelje, da je odličan igrač. Toliko tome. Očigledna je zamisao da mi moramo da imamo makar JEDNOG Srbina na terenu u svakom trenutku, a neretko i dva. Saši su CMM, Kalinić i Davidovac glavni igrač. Toliko.
srlepajce Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ovakav Deda je igrac manje i u napadu i odbrani Sve da razumem za Kodija i za Kalinu ali on toliko izgleda smesno 1
Shunsuke Nakamura Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Šta mislite o prvoj petorci: Batler Dobrić Nvora Moneke Motejunas Klupa: Kodi Grejem Kalinić Odželej Izundu Davidovac i Miljenović bi bili 11 i 12 igrač u rotaciji. 1
chimamoneke Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Deda nije za nista vise nego da greje tribine vec dobrih par godina A sto se Kaline tice, ako moze Ljulj ko legenda u Realu da odigra svojih 12-15 min moze i on kod nas Edited 5 hours ago by chimamoneke
Урош19 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 47 minutes ago, StiviKivi said: Situacija sa Nworom tokom izlaska iz igre govori dosta takođe. Svi su nezadovoljni njegovim vođenjem meča. Samo sam čekao da krene i ovo da se priča. Ima li jedan trener u našoj evroligaškoj istoriji, ne računajuči Radonju, koji nije izgubio svlačionicu i čijim su vođenjem meča igrači bili zadovoljni? 2
Kooineeperk Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 21 minutes ago, No name said: U čemu je tačno dobar Kalinic da igra 27 minuta? Sta je to što njega kvalifikuje za tu minutazu? Odbrana? Skok? ,Napad? Ako nešto dobro i napravi, obavezno to poništi masom gluposti koju je u stanju da napravi u kratkom periodu poput tehničkih greski, gomilom izgubljenih lopti . O nervozi koju konstantno ispoljava, prema sudijama da ne govorimo. Stalno je u gardu za raspravu da tera neku svoju pravdu, stalno negoduje, iscudjava se. Sve to može kontra produktivno da deluje i na tim. Nwora igra isto kao on 27 min i postiže prosečno 17 p... Moneke igra isto prosečno 27 min i postiže 14 p.....za razliku od Kalinica I njegovih 6-7 p za istu minutazu... Ova dvojica su poenterski moćniji, napadacki jači igraci +Moneke ima skok. Kalinic ne sme da igra više od 12-15 minuta. Sve preko toga prelazi u njegovu nervozu koju ispoljava zbog svoje nemoći jer to više nije isti igrač kao pre 4-5 godina. Sva ova kritika prvenstveno se odnosi na Obradovića jer je on taj koji deli minute i sastavlja petorke. Ako si citao moje postove video bi da sam i ja kriticki nastrojen prema Kalinicu i da smartam da ne treba toliko da igra. 20min mu je i previse, koliko sam pominjao. Sve preko 20min je kontraproduktivno po mom misljenju. Veteran je, nema vise ni brzine ni refleksa kao ranije a i mnogo lako se nervira. Ne doprinosi on samo igracki na terenu, ali svakako da doprinosi nesto vise u odbrani i nesto u napadu. Mislim da vise doprinosi i kao pojava, kao veteran, samo kad se ne bi onoliko raspravljao sa sudijama 😄 Dakle slazemo se, osim u nekim detaljima, i sto ne preterujem toliko sa prozivanjem. 2
Recommended Posts