Jump to content

Recommended Posts

Posted

Inace uzivo Rivero normalno hoda, pozdravljao se sinoc sa navijacima, bio nasmejan. Deluje da ce uskoro poceti sa treninzima, znacio bi nam i on samo tako da izbalansiramo petorke sada kada je Dmo-a stigao umor, a Sasa iz nekog razloga trenutno ne veruje puno Izundu.

• Like 4
Posted

Rivero bi nam značio dosta, mislim da je trenutno ipak značajno bolji centar od veterana Donatasa. S obzirom da se sve manje nadam Bolomboyu, Rivera vidim kao slamku spasa kad je pozicija C u pitanju.

Od naredna 2 gostovanja, jedno moramo dobiti i Valensiju kući jer onda idu 4 paklena gostovanja u nizu. Ovo je zadnji voz da se počne pobjeđivati u gostima, pa da vidimo.

Posted
3 minutes ago, Knipex said:

Imam utisak da smo nekako smanjili timsku košarku na minimum i počeli da furamo solo organizaciju od strane Kodija, Batlera i u manjoj meri Grahama. Eventualno Nwora dobije loptu za, ko bi rekao, izolaciju. Vrlo malo poena dolazi iz timskih kretnji i akcija, odnosno većina su epilog pokušaja prodora na koš ili izolacija. Šta se desilo i da li je moguće da je Saša toliko pročitan od strane protivničkih trenera jbem li ga. 

Pa igramo 25minuta nisku postavu sa uglavnom Semijem na petici. Ja coveka obozavam, juce smo mu zasluzeno skandirali, ali on nema post igru uopste. Nije taj tip igraca, i kada je u mismacu sa plejevima on zavrsava sa fejdavej sutevima, nema neki post up potez u arsenalu. Dobar je na skoku, utrcavanju, skupljanju otpadaka, ali on na petici nije vise nikom u EL iznenadjenje da bi to toliko dugo furali, pogotovo sada kada opet imamo Izundua. Nek se potseti Sasa kako je Izundu doneo pobedu protiv Makabija i jos nekim odlicnim njegovim partijama.

• Like 5
Posted (edited)

Baš zajeban meč. Virtus nije ekipa koja pršti od nekog individualnog kvaliteta, ali igraju borbeno, pošteno i organizovano, repata prevara je jedan od najboljih trenera za takve limitiranije ekipe i iz njih je u stanju da izvuče maksimum. S druge strane, pozitivni efekti šok terapije koju smo dobili zamenom zalizane prevare ćelavom prevarom su pri kraju, zalizana i ćelava kriva sada konvergiraju na grafiku, drugim rečima nalazimo se u blagom padu i ova pobeda je ko kuća.

Vuk sinoć kad se sve sabere stvarno odličan, igrao je ono što treba da igra, tranzicija i prodor, a kada ne može to lopta ide drugome, nije pripaljivao za tri nakon desetosekundnog urnisanja parketa. Kasnije je i pogodio donekle iznuđene šuteve iz daljine, kada se već pravilno uveo u igru. Zabrinjava me koliko se lako može desiti da mentalno potone čak i kada deluje da je sve na mestu, ona sekvenca u kojoj je imao i tri promašena bacanja je bila strašna, srećom je u pravi čas izveden na klupu i vratio se resetovan u pozitivan mod (što je odlično!)

Kalina nije za ovoliku minutažu, imao je u bitnim momentima grešaka u odbrani koje su nas mogle skupo koštati, jednostavno Sale mora da nađe načina da ga nekako dozira do one mere do koje je koristan. Ovo malopre izrečeno opšte mesto pod hitno da se implementira!

Na centru smo kritični, Donatas je mrtav a Izundu se nije vratio na nivo pre pauze. Skok nam jako pati. Jbg, do povratka Bolomboja i božemeprosti Plavšića gledaćemo ove smolbolove sa Olelelejem i Dedom i to nam je izgleda sudbina. (Edit: zaboravih Rivera, eno ga na dnu okeana u onom mimu.)

Opakom Semu kapa dole, veliki je car (ili mali car pošto ga Salo gura na 5, whatever).

Moneke sve super, mnogo znači za hasl i da povuče tranziciju, samo daj ta polaganja pliz.

Batler đene-đene, koš kojim je rešio je više bio plod slučajnosti. Može on mnogo bolje, što je već pokazao. A i hoće, ne sekiram se za njega.

Za Grahama (da, zvaću ga kao specijalna vrsta brašna) se malo sekiram jer je u začaranom krugu. Ne možeš da mu daš ozbiljne minute dok ga ne otključaš, a ne možeš da ga otključaš dok mu ne daš ozbiljne minute i ulogu. Trenutno je on (samo) neka apgrejdovana verzija Jaga koja nije takva slabost u odbrani. Bila je sinoć jedna fina trojčica iz lepog protoka lopte, ali i par zabrinjavajućih cigletina. On treba da se zahuktava kroz aba ligu, ali to nije dovoljno. Mora Sale da prepozna tu utakmicu u EL kada je njega krenulo i da tada rizikuje i veruje mu, kako bi imao šansu da otključa taj dodatni slot za efikasnog napadača.

Edited by Smrtokapa
  • Like 9
Posted

Kada tim ima 15 poseda više od protivnika, ima 18 više šuta ka košu od protivnika, 13-4 skokova u napadu, i 7 manje izgubljenih lopti od protivnika, domacin je i pobedi samo pola koša razlike, znači da nešto nije u redu. Stručni štab treba lepo da izanalizira svoje greške i pod hitno da reaguje nekim promenama u igri.

• Like 5
  • Thanks 1
Posted
11 hours ago, Volter said:

Ma od Grejema i ne tražim mnogo, neka donosi samo više koristi nego štete. Večeras je zamenjen posle 3 minuta, nije šutnuo na koš, imao jednu asistenciju i jednu lošu odbranu. Davidovac je ruku na srce imao jedan odličan period u odbrani. Zbog problema sa visokim igračima možda i on ima veću ulogu od očekivane. Tu je sad problem i sa Donatasom koji je katastrofalan. 

Ako sam dobro ispratio bio je vidno nezadovoljan posle izmene u 2/4.

10 hours ago, Урош19 said:

Biće bolji Grejem vremenom, dugo je pauzirao zbog povrede a i pre toga je dugo bio bez utakmice + prvi put u Evropi. Jbg, treba neko vreme da sve to dođe na svoje.

Moze da bude i ne mora ima malo i do Saleta koliko ce truda uloziti da ga ubaci u neku korisnu ulogu, kljucno je poverenje koje za sada prema njemu nema a da budem posten ni ovaj ne vraca dobrim sekvencama kada je na terenu.

Ne vidim zasto ne bi pocinjao u Aba i dobijao vecu ulogu pa da se proba prvo tako.

• Like 2
Posted (edited)
53 minutes ago, MisaF said:

Kada tim ima 15 poseda više od protivnika, ima 18 više šuta ka košu od protivnika, 13-4 skokova u napadu, i 7 manje izgubljenih lopti od protivnika, domacin je i pobedi samo pola koša razlike, znači da nešto nije u redu. Stručni štab treba lepo da izanalizira svoje greške i pod hitno da reaguje nekim promenama u igri.

Pa naravno da ćeš imati više skokova u napadu kad promašiš 12 više šuteva od protivnika. Vazda je bilo da ekipe koje iskamenjare u nekoj utakmici pokupe i više skokova u napadu, kad protivnik ubode 60% šuteva nema šta ni da pokupi u napadu.

Sa druge strane, ako več hoćeš da se baviš statistikom, možeš napisati i da smo dobili utakmicu u kojoj smo trojke šutirali 9/30 a bacanja 13/23 dok je protivnik trojke šutirao 12/25 a bacanja 19/23. I sad ja mogu napisati svaka čast stručnom štabu šta smo mi pobedili. Sve se može predstaviti onako kako ti odgovara.

Edited by Урош19
  • Like 3
  • Ha-ha 1
Posted

Nije u redu broj promasenih bacanja i njihov bolji sut za 3 poena.

Pritom Dusko je ozbiljan trener niti je Virtus za potcenjevanje.

Malo se pretereuje sa konstatnim kritikama, i sada mora ovo, mora ono, igramo od pocetka sezone u skracenoj rotaciji, imamo odlican skor, igraci se bore na svakoj tekmi, bacaju za loptu, videlo se sinoc reakcija igraca posle pobede koliko im je stalo, nisu masine jbt

Sinoc je bitno da se pobedilo sto super i kada igramo lose i kada smo u padu forme.

• Like 1
Posted
51 minutes ago, MisaF said:

Da alarmantno je da si na 18 poseda više i 7 napadačkih skokova više ti dobio samo pola koša. Jasno je odmah da je PPP dobrano zakazao kod nas.

Posted
1 minute ago, bodo said:

Da alarmantno je da si na 18 poseda više i 7 napadačkih skokova više ti dobio samo pola koša. Jasno je odmah da je PPP dobrano zakazao kod nas.

Po mom mišljenju ovde nam je odbrana bila dosta veći problem. U utakmici u kojoj ubacimo 90 poena ne mogu baš da krivim napad za razlog egal završnice.

Posted

dosta losa tekma sinoc, i generalno smo bas u padu forme

iznervirao sam se na saleta sto nigde batlera u 2p

a posebno kad je poceto cetrvtu sa devonteom na 1, i bez kodija i batlera...to je bilo vidjeno da 3 napada ne vidimo kos

ali moram priznati da je ona petorka CMM, Nwora, Kalina, Moneke, Semi(valjda je to bilo veci deo cetvrte) odigrala 5-6minuta odlicne odbrane i tu stigla i okrenula rezultat

onda je sale opet zabagovao i previse ih drzao na parketu kad je kodi ostao bez ideja u napadu

ne znam sta igrac(batler) vise treba da uradi od onog takeovera u proslom kolu da bi zasluzio da ti bude na parketu kad ti treba da das kos

pritom covek nije ni siledzija vec vrlo dobro do odlicno i razigrava

ne znam, dosta losa i priprema i vodjenje saleta poslednje 4 tekme

Posted
1 minute ago, Урош19 said:

Po mom mišljenju ovde nam je odbrana bila dosta veći problem. U utakmici u kojoj ubacimo 90 poena ne mogu baš da krivim napad za razlog egal završnice.

Ono što se iz ovoga može zaključiti je da su oni bili puno efikasniji, imali bolju selekciju šuta, bolji u tranziciji  i bolji u slobodnima što u konačnici implicira da smo uz dosta sreće došli do pobede 

• Thanks 1
Posted (edited)

Ljudi unaprijed se izvinjavam, vjerovatno je bilo sto puta ali slabo stizem da pratim forum u zadnje vrijeme iako stignem do Bg da ispratim Zvezdu uzivo.

Moze li mi neko napisati sta je sa Bolombojem, zar ga nismo ocekivali pocetkom januara  na terenu narocito nakon onog snimka kako trenira pocetkom decembra ako se ne varam !? 

Edited by goran89
Posted

Najvažnija je pobeda ali vođenje tima od strane Saše zaista zabrinjava. Sve što mu se zameralo protiv Hapoela sinoć je bilo još izraženije. Srećom imali smo Monekea inače bi on jahao Dedu i Kalinu još više. Smatram da su njih dvojica trenutno glavni problem. Problem je i Graham ali on ima minornu ulogu pa se ne oseti toliko. Koliko do pre par nedelja delovalo je da nema dileme kad je u pitanju izbor D Mo vs Rivero, međutim u međuvremenu se Litvanac potpuno ugasio. Hvala Kalini što napravi petu ličnu, teško da bismo dobili da je za taj poslednji napad ostala petorka bez Butlera, mada i ovako smo imali više sreće nego pameti. Šteta što u ABA ligi ne ide neka lakša utakmica da odmorimo Codija i da vidimo malo više Grahama u ulozi drugog najvažnijeg beka.

• Like 3
Posted

Da sam dobio deset dindži za svaki post u kome su prisutne 2 reči- povratak i Bolomboy, dosada bih uplatio barem jedan Zanzibar za NG.. 

I ja gotivim Bokiboja, sve ok, momčina je to, ali, da se vrati u BG krajem januara, trenira u februaru i juri formu u martu, to nam ne treba...sezona je rešena, hvala i dovidjenja. 

Neka sedi u USA today, neka piči biznis sa kamionima ili čime se već burazer bavi pored basketa, ionako se rasipamo kao pijani milioneri, neka uzme Boki lagani keš, barem nas je on zadužio, samo da se ne priziva više, a već peglamo 20 kola skoro u EL... 

Posted
5 minutes ago, Chaos Is Me said:

Najvažnija je pobeda ali vođenje tima od strane Saše zaista zabrinjava. Sve što mu se zameralo protiv Hapoela sinoć je bilo još izraženije. Srećom imali smo Monekea inače bi on jahao Dedu i Kalinu još više. Smatram da su njih dvojica trenutno glavni problem. Problem je i Graham ali on ima minornu ulogu pa se ne oseti toliko. Koliko do pre par nedelja delovalo je da nema dileme kad je u pitanju izbor D Mo vs Rivero, međutim u međuvremenu se Litvanac potpuno ugasio. Hvala Kalini što napravi petu ličnu, teško da bismo dobili da je za taj poslednji napad ostala petorka bez Butlera, mada i ovako smo imali više sreće nego pameti. Šteta što u ABA ligi ne ide neka lakša utakmica da odmorimo Codija i da vidimo malo više Grahama u ulozi drugog najvažnijeg beka.

Ne igramo mi ovo kolo u ABA ligi. 

Posted
6 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ne igramo mi ovo kolo u ABA ligi. 

dolazi na Cedevita za sedam dana ili kad je već točno meč

Posted (edited)

Teška pobjeda protiv ekipe iz koje čuda izvlači Duka. Naizgled EC ekipa koja zna šta hoće i ko koliko može. To je sve do trenera. Sjetimo se da je čovjeku u petorci kod nas počinjao Lazar koji je u pojedinim momentima ličio na legitimnu EC opciju, makar u odbrani.  

Kako god, koliko god da je bila ružna, ova pobjeda je nevjerovatno važna za nas. Uz muke odbranjen domaći teren,  posle par poraza u neizvjesnim završnicama prekid tako loše prakse. Pokazatelj da i kada igramo ružno i neplanski, kada smo u padu forme, možemo da izvučemo pobjedu u EL. 

Saša je definitivno pričao sa Kodijem koji se vratio na prodor bez besomučnih šuteva, imamo Batlera Nvoru i Grejema za to. Kodi je, još jednim se pokazalo, uz Čimu potpuno drugi igrač, makar 30% bolji. Ipak, previše je od njega očekivati da bude glavni igrač uspješnog EL tima, Saša mora shvatiti da on nije Džejms ili jedan od bekova brutalnih napadača koje je uvijek imao u ekipi. Kad to shvati i uklopi njega i njegove minute i ulogu sa Batlerom, bićemo bolja ekipa.

Ostaje da se  nadamo da odbrambeno možemo da ispariramo Parizu i njihovoj divljini i da sa 4 pobjede lufta dočekamo Novu. Ako ne, nije ni ovo loše s obzirom kako je krenula sezona. 

Dako nam se do tada vrati makar jedan centar, odmore Mot i Kalina, a Izundu uđe u punu formu. Grejemu dati slobodu u ABA, trening u praksi, a ima mjesta za to i u nekoj EL utakmici, kako bi vidjeli koliko možemo računati na njega. I dalje mislim da sa onim izbačajem, solidnim osjećajem za asistenciju i odbranom koja nije loša, može biti ozbiljan EL faktor. 

Edited by Erik Kartmen
  • Like 1
Posted (edited)
13 hours ago, BattleBender said:

I da, Kalinic je odigrao kao... Ne znam... Cascavanje prisustvom. Odbrana degutantna. Pusta igrace da mu pobegnu iz cista mira, cuva mrezicu ispod kosa.

Da je bilo koji igrac u pitanju, ona rasprava sa sudijom, koji mu nije svirao samo njemu vidjen faul na sutu dok Virtus vuce 4 na 5 kontru koja se zavrsava poenima, i to u trenutku kad se lomi utakmica, bi se zavrsila tako sto taj igrac bude poslat u svlacionicu, kod bilo kojeg trenera  Ali ne i kod Sase Obradovica. Kod njega Kalinic ostaje u petorci, dok sam ne odluci da napravi petu licnu i spasi nas bede. Udje Batler, posle 10 minuta hladjenja i resi utakmicu. Ovo sto Kalina radi ekipi vec dobrih mesec dana, uz Sasinu podrsku je na granici pameti. Bukvalno je postao faktor unosenja nemira u jednu veoma skladnu druzinu visokog plafona.Meni izaziva grceve u stomaku svaki njegov kontakt sa loptom i to traje.Potpuno sumanuta situacija

Edited by Gudura
Posted (edited)
9 minutes ago, Erik Kartmen said:

da ispariramo Parizu i njihovoj divljini i da sa 4 pobjede lufta dočekamo Novu. Ako ne, nije ni ovo loše s obzirom kako je krenula sezona. 

Dobar post, slažem se sa većinom stvari, ali moram da iskoristim ovaj deo da odgovorim na nešto što se često piše na topiku.

Liga ove godine ima 20 timova, učinak od 50% će biti dovoljan za neko 12/13 mesto. Imperativ pobede mora da postoji u svakom meču jer kako stvari stoje, na kraju će bar 20-18, možda i 21-17 biti potrebno za plej-in. Ako zaista gađamo top6, ne verujem da do njega možemo sa manje od 22-16.

Prvu polusezonu završavamo sa 10 domaćinstava i 9 gostovanja, drugi deo će biti i za nijansu teži u tom smislu.

Edited by Manu