Jump to content

Recommended Posts

Posted

Korektna utakmica mada bilo je teže nego što rezultat govori. Za sada nam je ključno da Butler uhvati fazon (mada i danas par nonšalantnih poteza, jbga izgleda da mu je takav stil) i da Izundu što više dobije na rutini. Motijeunas sve više ide u kategoriju dede (dobar kad je napozitivnoj nuli), a od Grahama za sada izgleda da budemo zadovoljni ako bude "bolji od Yaga". Miljenović prepošteno odrađuje svoje ove sezone, neće to da bude uzalud sigurno.

• Like 5
  • Thanks 1
  • WOW 1
Posted (edited)

Hapoel iz Tel Aviva prvi svoj EL meč na tlu Izraela igra protiv KKCZ ali u Jerusalimu jer je njihova Shlomo arena zauzeta zbog proslave hanuke. Znači da svejedno ne bi igrali sa njima u Tel Avivu.

Edited by wing
Posted

Izundu veceras 23 min baš ono što nam je trebalo pred Jerusalim ( Tel Aviv 😂😂

Kodi odigrao 19 minuta, odmorili smo ga malo, Kalina nije bio u sastavu. Videlo se da mu treba malo lufta, izneo uz Kodija max. minutažu.. 

Videćemo šta je Sale spremio. 
Ako nema Monekea, voleo bih ovu rotaciju. 
Kodi, Batler 

Nvora2/3 (30+) Grejem 

Kalinić (30+) 

Semi (30+) 

Izundu, Moti 

Davidovac max 8,9 minuta i nikako u 4/4 ..Svakako i Hapoel igra sa 8, 8ipo igrača.

Skraćena minutaža, da se skupimo i dobijemo ih!  Jesu trenutni prvi, ali nisu nepobedivi. 

Posted
15 minutes ago, Gudura said:

Druze, nemoj da se ljutis, ali u ovom i prethodnom postu si izrekao takvu kolicinu tvrdnji sumnjivog kredibiliteta, da mi je mozak prokuvao. Brajant 90% vremena na 4 je bas onako wtf izjava, da se covek zapita razlikujes li pozicije u kosarci. Taj koji provodi 90% na 4 je Ish Wainright, gradjen je ko pokretni sifonjer i loptu spusta na parket samo pod teskim moranjem, za razliku od Brajanta, koji je off ball prilicno neuoptrebljiv, pa bi ga tesko i jedan  krsteni trener gurnuo na cetvorku

Nedovoljno za sad

Ovde sam prestao da citam taj upis haha. Svasta mogu ovde procitati. No dobro. Na 4 ne bih ja rekao da mi imamo neku prednost u smislu da mozemo da gadjamo neku slabost, jer je Ish tip koji je imao priliku da igra americki fudbal za neki tim, znaci bas ozbiljan defanzivac, pritom i da igra Moneke njegova potrosnja bi bila velika i u odbrani. Trenutno su iznad nas u svakom pogledu  osim mozda u defanzivnom rejtingu nisu. Ocekivanja su nikakva, da se pobijemo tamo u Izraelu pa sta bude bude.

1 minute ago, Petkovic Miroslav97 said:

Izundu veceras 23 min baš ono što nam je trebalo pred Jerusalim ( Tel Aviv 😂😂

Kodi odigrao 19 minuta, odmorili smo ga malo, Kalina nije bio u sastavu. Videlo se da mu treba malo lufta, izneo uz Kodija max. minutažu.. 

Videćemo šta je Sale spremio. 
Ako nema Monekea, voleo bih ovu rotaciju. 
Kodi, Batler 

Nvora2/3 (30+) Grejem 

Kalinić (30+) 

Semi (30+) 

Izundu, Moti 

Davidovac max 8,9 minuta i nikako u 4/4 ..Svakako i Hapoel igra sa 8, 8ipo igrača.

Skraćena minutaža, da se skupimo i dobijemo ih!  Jesu trenutni prvi, ali nisu nepobedivi. 

Ja bih redukovo Kalinica, ali s obzirom da si bez Monekea prinudjeni smo da imamo Kalinu toliko dugo na terenu. Da je Deda malo ozbiljniji moglo bi i na njega da se racuna na malo vecu minutazu kad je vec Kalina u nekom kanalu, medjutim Deda je toliko nezainteteresovan na trenutke, da bas privlaci paznju to. Sale bi trebao da preda veci deo minutaze Batleru i da se on pita, a CMM sa klupe da ulazi i da podize ritam uz naravno igrace koji mogu da trce. Pozicioni bi peglao sa Batlerom i Nworom, a CMM-a bih kombinovao sa Grahamom koji je odlican u sutu iz tranzicije. Danas su bili neki pokusaji sa 3 beka i to mi je bas meh, pogotovo sa CMM, koji kad je odsecen od lopte je bas beskoristan medjutim tu je cekao loptu i odlicno je sa Litvancem odigrao par puta gde je napadao obruc. Slasher CMM je top, a CMM koji podize i uzima mnogo suteva nerezonskih i iz izolacija one trojke su mi bas uzasne. 

Posted

Batler i Grejem su dvije potpuno različite priče... Prvi ima 25 godina, prije dolaska u Zvezdu spržio je na pripremama 30p Lejkersima, koliko već, manje bitno... ima prošlu sezonu iza sebe... talentovan, i ima potencijal da bude najbolji igrač EL... on i Nwora ubace 20p, dok se okreneš.. željan dokazivanja i željan velikih rezultata, trofeja !!! Bingo za Zvezdu!

S druge strane, Grejem je bio u jednom trenutku prva, druga opcija slabe NBA  franšize, izraziti šuter, NBA nivoa, ali 2D igrač bez prodora...2 godine bez ozbiljne košarke, 10ak utakmica u G-ligi, tavorenje i čekanja NBA poziva.. 

Takav, plus 2 mjeseca povrede, i počeo je igrati u jednom ludačkom ritmu protiv ozbiljnih ekipa u EL...na svakoj se utakmici vidi da se trudi, da igra odbranu, napada driblinge, nije foler, što je najbitnije...i mislim da ga vrijedi čekati, jer definitivno ima kvalitet za EL.

Konstantan šut dolazi i iz samopouzdanja, perfektnog fizičkog stanja, tečne timske igre, ritma... 

Sezona će nam u mnogome zavisiti od Batlera i Grejema... a ja mislim da nam je "opklada" dobra... 

A imamo ogroman luksuz da imamo Jaga i Miljenovića za rezerve...

• Like 15
Posted

Znači povratak Izundua, ali moram da primijetim jednu stvar - ne može da preuzima bekove na perimetru. Lako ga je pretrčati ili zalomiti promjenom. Kao zaštitnik reketa je korektan, zna da udari rampu. Ima kombinaciju visine, dugih ruku i dobrog odraza. Ovo pišem iz razloga što sam vidio neka poređenja sa Bolombojem a jednostavno nema tu defanzivnu polivalentnos da bude čak ni neka lajt verzija Bolomboja. On je nešto drugo što ne znači nužno da je to loše i da Izundu nije koristan igrač. 

• Like 13
Posted

Treba nam mnogo vise kretnje u napadu. Treba nam centar koji postavlja blokove, treba nam Kodi koji forsira prodor igru.

Nista mi se ne svidja nas stil igre. Kao da koristimo 20% naseg talenta.

Jebala ih vise kretenska ISO kosarka.

• Like 7
Posted
1 minute ago, JPM said:

Treba nam mnogo vise kretnje u napadu. Treba nam centar koji postavlja blokove, treba nam Kodi koji forsira prodor igru.

Nista mi se ne svidja nas stil igre. Kao da koristimo 20% naseg talenta.

Jebala ih vise kretenska ISO kosarka.

Sa tim se pomiri realno, SO forsira ISO kosarku pogotovo kad imas ovakve igrace. To je radio i u Monaku, a zamisli tek i da je Karter tu, pa imao bi slatke muke. 

Posted
46 minutes ago, Gudura said:

Druze, nemoj da se ljutis, ali u ovom i prethodnom postu si izrekao takvu kolicinu tvrdnji sumnjivog kredibiliteta, da mi je mozak prokuvao. Brajant 90% vremena na 4 je bas onako wtf izjava, da se covek zapita razlikujes li pozicije u kosarci. Taj koji provodi 90% na 4 je Ish Wainright, gradjen je ko pokretni sifonjer i loptu spusta na parket samo pod teskim moranjem, za razliku od Brajanta, koji je off ball prilicno neuoptrebljiv, pa bi ga tesko i jedan  krsteni trener gurnuo na cetvorku

Nedovoljno za sad

Ok mozda sam pretjerao sa postotkom al vidjeces koliko ga korisiti na 4  i to radi u zadnjih 5/6 utakmica. Sad ti opet mozes reci da ustvari igra sa 2 beka ili dve 3 bez 4 al jasno je da u takvoj postavci on mora glumiti 4. Cak je neko bas to analizirao u nekom podkastu da li Edin ili neko drugi jebes ga ne mogu se sjetiti i usustini kako on to moze isparirati u odbrani zbog niskog tezista i  Otura ili Motlija sa strane pomoci a kako to opet sa druge strane otvara bezbroj opcija u napadu. 

Posted

Bitno je da smo pokazali reakciju posle poraza, mada se vidi da nas pad forme i dalje trese. Svakoj ekipi se desi i to je normalna stvar, iako nepopularna.

Treba da nastavimo...Sve je ovo trenutno. Nista konacno, a kraj sezone i borba za trofeje je daleko.

Posted (edited)

Meni Saša uopšte nije jasan. Je l Moneke povređen ili nije pobređen? Kaže kako trenira ali videće se da li igra?! Ako je povređen zašto trenira?! Ako nije povređen i trenira, zašto ne igra?! Sa njim možemo da dobijemo i Hapoel gde god igrali. Sve utakmice gde smo unapred otpisani smo dobijali. Najvažnije da je ekipa pokazala reakciju u šta nisam sumnjao jer sam i rekao da sreća u nesreći ovo je ekipa surovih profesionalaca. U padu smo forme jer je bilo i očekivano da se tako nešto desi posle onakvog početka i bolje sad da se to dešava sada i tempira da opet budemo oni pravi posle februara. Uz sve to u bližem periodu bićemo i kompletni pa će sve lakše biti. I uigravanje i potrošnja.

Edited by Čočo
Posted
9 hours ago, Nate said:

Graham isporucuje tacno ono sto sam inocekivao, ni promil vise, ni promil manje. Porediti njega i nunna je svetogrdje. Mozda je ugrim slucaja graham napravio bolju nba karijeru, ali trenutno stanje stvari i poredjenje u evropskpj kpsarci sistema su nebo i zemlja.

Coveku je najjaci adut sut, a i tu ume da fejluje. Selekcija uzasna, cesto sutevi van balansa. Stvarno je retkost u danasnjoj kosarci gledati cistog sutera koji tolkkl puta baci air ball ili omasi potpuno pravac ili domet. Ljudi imaju potpuno nerealna ocekivanja od njega

Ljudi zaboravljaju da je jako los sa kondicijom trenutno. Ocekujem od njega za mesec dana kad bude apgrejdovao pluca sto se kaze da pocne da isporucuje svoje. Sinoc se videlo da se brzo umara i ostalo. A iz umora i dolaze ti air ballovi i ostale lose stvari

Posted

Ko je falio Spartaku sinoć? Dača Nikolić, ko još? Nešto su mi tanki bili.

Elem, na konto tog insistiranja Obradovića na bekovima, sve to može da se radi i mnogo smislenije, nema frke da bekovi vode glavnu reč, ali kad je lopta sve vreme kod jednog beka u rukama, to ti umanjuje šansu da ćeš imati otvoren šut ili situaciju pod košem, da završiš napad. To je loša praksa.

• Like 1
Posted

Samo pogledajte sa kojim smo ekipama izjednaceni i sve ce vam biti jasno na tabrli.Polako nista ovde nije ni blizu gotovo.Kalina vintage partija protiv Hapoela.

Posted
1 hour ago, JPM said:

Ko je falio Spartaku sinoć? Dača Nikolić, ko još? Nešto su mi tanki bili.

Elem, na konto tog insistiranja Obradovića na bekovima, sve to može da se radi i mnogo smislenije, nema frke da bekovi vode glavnu reč, ali kad je lopta sve vreme kod jednog beka u rukama, to ti umanjuje šansu da ćeš imati otvoren šut ili situaciju pod košem, da završiš napad. To je loša praksa.

Danilo Nikolic, Luka Cerovina, Nikola Rebić. Uz to je Tompson inace prvi centar igrao svega 9 minuta zbog problema sa faulovima

• Thanks 1
Posted (edited)

Много је тешко играти овде, пре свега јер људи очекују да се добије 90% утакмица. Једноставно, на ову количину утакмица то није могуће. Дешаваће се пражњења и периоди од 3-4 утакмице у континуитету где ћемо изгледати као КЛС екипа. То је реалност оваквих сезона. Нису само реалност лоши периоди, реалност су и добре серије, неки талас позитивности. Тога ће бити исто, један талас смо већ доживели, а на овај играчки квалитет биће их још.

Него је до нас једноставно и буквално само до нас, и нашег менталитета, где нам је сваки пораз катаклизмичан. У глави нам је да мора да се добије свака утакмица. Још ако се изгуби дерби, за који смо васпитани тако како смо васпитани... Све су лађе потонуле, готова сезона. То је менталитет... не знам да л сме да се псује, али менталитет јајара. Изгубила се утакмица која је била 15. коло регуларног дела сезоне. Колико још утакмица има?

Коди је вукао месец дана, јебига, дошло на наплату да падне, да га нешто боли, да му није дан, да не може ни да упадне, да не може да уради оно што је замислио... Нисмо ни ми на нашим пословима увек и сваки дан на 100%. Нико од њих тамо сигурно не уђе у утакмицу, ух, ај се нагузим да ме... губимо ово бољи су. Јахали смо добар талас, морао је интензитет у неком моменту да падне, али... дићи ћемо се опет, због КВАЛИТЕТА који поседујемо као група, екипа, тим.

Коме зависи расположење, да ли ће пратити или не... од тога да ли ће екипа везати 5 победа или 2 пораза од расположења, онда јбг...

Није до Кодија, Калине или Батлера, него до одраза у огледалу.

Edited by BB7
  • Like 5
  • Love 1
Posted

Izgubili smo mnogo važnu utakmicu u kojoj je protivnik odigrao vrlo loše i generalno se raspada a pri tom smo imali dvocifrenu rezliku ne mnogo do kraja. Da ne podsjećam kako je trener vodio tu utakmicu.

Niko ne očekuje da se dobije 100% ili 90% utakmica u sezoni, ne mješajmo babe i žabe. Niko nije pretjerano dramio nakon poraza od Barse.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted

Sve zaboravljamo sa pobedama protiv Hapoela i Virtusa. Idemo dalje. Kao sto smo zaboravili 0-2 na početku, tako cemo zaboraviti i ovih 0-2. Ja verujem u 2/2 😀🫡

Posted

@Sector

Upravo tako. Barsa nas je rašrafila inteligencijom, iskustvom i Paskvalom. Protiv Partizana smo se samoubili. 

Ogromna razlika između dve utakmice.

Ide se u neke odvratne krajnjosti, kao da nešto moga da bude ili sjajno ili očajno. A istina je daleko od toga, Život je obojen svim bojama. Kad valja, čestitamo, kad ne valja kritikujemo, i to je skroz normalno.

Šta znam, po igri brojeva, sutra ne očekujem baš ništa, tačnije očekujem 20 razlike za Hapoel. Možda me prijatno iznenade.

Posted
6 minutes ago, Sector said:

Izgubili smo mnogo važnu utakmicu u kojoj je protivnik odigrao vrlo loše i generalno se raspada a pri tom smo imali dvocifrenu rezliku ne mnogo do kraja. Da ne podsjećam kako je trener vodio tu utakmicu.

Све је то тачно, и потпуно се слажем са тобом... само шта мислиш колико ће још бити таквих утакмица у току сезоне? И сам си рекао... Нико није драмио против Барселоне, Валенсије, сада се драми јер је Партизан. Да је био неки Ефес. Рекло би се 9-6, и имамо Виртус и Париз у наредне 3 утакмице да надокнадимо то. Овако, изгубило се против Партизана, на начин на који се изгубио... а по мени барем, изгледали смо далеко горе против Барселоне. Партизан нас је добио у 5 минута, а Барселона нас је давила на нашем терену целу утакмицу. Не би добили ту утакмицу, 5 дана да се играло.

Posted (edited)

Ako su komšije mogle da zaborave na Željka posle dve vezane pobede u EL, možemo i mi da zaboravimo poraz u derbiju posle dve vezane pobede u EL. Gde smo i šta smo merićemo u aprilu i maju, ne decembru. 

Edited by Čočo
Posted

@JPM

zvezdina utakmica protiv barselone je bila jedna od retkih utakmici u sezoni gde je bilo uživanje gledati kako igra protivnik. košarkaška klinika šavi paskala po svakom parametru, defanzivna, ofanzivna. ma remek delo, i sami su rekli (valjda toko) da im je to bila najbolja utakmica sezone.

za nas bitna utakmica da se pogledamo u ogledalo i da shvatimo da ima boljih timova od nas i kako će ove godine izgledati top contenderi za F4. ono što su igrali pao, oly i real u beogradu je prilično daleko od toga ali to je njihov problem.

nije da su jednom odigrali ovo:

odbrana:

napad:

od utakmice u jerusalimu ne očekujem rezultat, samo se nadam da nas neće ružno nakantati. ali očekujem naznake sanacije problema u igri, mada je i to pod znakom pitanja jer je naš najveći problem - slaba unutrašnja igra, preveliko oslanjanje na ISO - više problem trenerove filozofije igre nego nešto za šta sumnjam da mu je visoko na listi stvari koje treba rešavati.

ukratko - dok ide prangijato, jbgica.

napred zvezda.