sinisat5 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nisam Batlera nesto pratio u nba,pa sad ne znam da li su mi zapazanja dobra,koliko sam primjetio uopšte ne uzima suteve sa poludistance,obično su neki kao floteri lijevom desnom ili pokusava do kosa.Mislim da bi mu to mogao biti problem,manji teren,odbrane koje znaju sta mu brane, veca guzva pod kosem..
perikle Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 minute ago, sinisat5 said: Nisam Batlera nesto pratio u nba,pa sad ne znam da li su mi zapazanja dobra,koliko sam primjetio uopšte ne uzima suteve sa poludistance,obično su neki kao floteri lijevom desnom ili pokusava do kosa.Mislim da bi mu to mogao biti problem,manji teren,odbrane koje znaju sta mu brane, veca guzva pod kosem.. Nema pogodan izbacaj za poludistancu, mora ili da bude sam(sto nece biti slucaj nikad) ili neki fade-away preko ruke... Flouteri su mu bas dobri, mekani sto se kaze. 2
Nellthe Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nas ako prodje maler i oporave se igrači koji bi trebali, mi cemo ove u aba u plej of seriji pregaziti (Buducnodt, Ced, Spartak), Partizan je derbi tu je uvijek hrkljus ali ne vidim njihovu pred lnost nigdje. E Dubai bi mogao biti problem domaci teren i zavisi ako se oni budu pojacavali. Svakako vjeurjem sa cemo vratiti Cedeviti u drugom krugu, kao i Spartaku i da dobijemo Buducnost i drugi put. Sa ovom skraćenom rotacijom i dobrim rezultatima normalno je da je fokus EL. 2
Manu Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Sistem ABA je takav da bi nam više odgovaralo da budemo van top 4, odemo u playout grupu i odatle se plasiramo u top8. Bolje je imati lake utakmice u drugom delu sezone. 1
bosMan_jr Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 12 minutes ago, Manu said: Sistem ABA je takav da bi nam više odgovaralo da budemo van top 4, odemo u playout grupu i odatle se plasiramo u top8. Bolje je imati lake utakmice u drugom delu sezone. Nemoj mi reci da je ovo ideja based on true regulations? 😂
Manu Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) 6 minutes ago, bosMan_jr said: Nemoj mi reci da je ovo ideja based on true regulations? 😂 Imaš čini mi se baš na prethodnoj stranici objašnjen sistem takmičenja. Svakako, ne šalim se i ovo što sam napisao jeste moguće. Edited 3 hours ago by Manu
forumko topic Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 11 hours ago, NikadProtivKaline said: poraz ocekivan nego, nisam gledao, jel gazio CMM liniju ili ne? Jutros na Slaviji, Kodi privodi kraju Big Mac, dok se okrenuo ka kanti da baci čašu od koce, prođe mu tramvaj. On potrča, majstor zatvori vrata i ode. Zadihan Kodi, pita babu pored: Baba, je l ono bila trojka? Nije, sine, gazio si liniju. 1 5 1
Kooineeperk Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 12 hours ago, Borca said: Mogli bi da igramo eventualno ovaj trenutni KLS kao alternativu sada kada je dobijena licenca na 3 sezone, to bi definitivno u odnosu na ABA bila situacija da imas realno laksi trening vikednom (ili ponedeljkom) ali je pitanje kakva bi bila reakcija navijaca i "javnosti" da igras takmicenje koje ne igra ni jedan od glavnih rivalskih klubova protiv kojih igras vec decenijama unazad (ne mislim samo na Partizan kao najveceg rivala). Glupo je da samo Zvezda izadje iz ABA lige - to ne bi imalo smisla. Protiv sam igranja ABA lige u kojoj se ne zna ko pije a ko placa, gde se uguravaju Dubai, Cluj, Vienna. Pravi se neka papazjanija od lige koja postaje duza (umesto da se i malo skrati zbog produzetka EL) i geografski rasirena sto nikako ne ide uz prosirenje EL i na Aziju (2x Izrael i 1x Emirati). Ako bi sami sada izasli iz ABA sta bi onda bilo za 3 godine? Zvezda, Partizan, Spartak, Mega, FMP, Borac - svi bi morali da izadjemo iz ABA i da igramo KLS. Mozda sledece godine.
Chaos Is Me Posted 1 hour ago Author Posted 1 hour ago Luka Mitrović je i dalje na platnom spisku kluba, trebalo je da potpiše za Makabi ali se povredio i to je propalo. Na platnom spisku je takođe i Lazić. 2 1 1 1
Kooineeperk Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Manu said: Sistem ABA je takav da bi nam više odgovaralo da budemo van top 4, odemo u playout grupu i odatle se plasiramo u top8. Bolje je imati lake utakmice u drugom delu sezone. Iako bi u Play-out grupi imali lakse timove za igranje, s obzirom da ih je tamo 10 (u odnosu na 8 timova u Top8 grupi), to znaci da bi igrali 2 utakmice vise. A onda bi jos morali da igramo i Play-in a to je jos 2 utakmice da bi dosli u Play-off. Eliminacione. Dakle 4 utakmice vise do playoff-a i onda direktno idemo na nekog od prva dva prvoplasirana iz Top8. Neka hvala. Ne gleda mi se jos 4 utakmice ABA lige u ovoj sezoni. Uz to sto mi se ne gleda ABA, da idemo ovim putem, sebi bi zagorcali EL raspored jer da bi ove 4 utakmice bile moguce u ABA kalendaru, timovi koji su u Top8 i zavrse na prvih 6 mesta, imaju 4 termina za odmor - ne igraju u PO kolu od 9.-12. marta i zatim ne igraju u poslednjem kolu od 24.-27. aprila i preskacu play-in 28.aprila i 1.maja, i prakticno su slobodni do pocetka PO koji je zakazan za 8. maj. To prakticno znaci da za Top6 timova nema cimanja u ABA ligi od 17. aprila (kad je poslednje kolo sto je vikend odmah posle zavrsetka EL) pa sve do 8. maja. A u tom periodu ide EL play-in koji je zakazan za 21. april i 24. april (mozda Zvezdi i Partizanu to bude bitno) a onda i PO EL koji pocinje 28. aprila i zavrsava se 13. maja najkasnije. Long story short - ako iko u klubu uopste razmislja da ide tim putem, to sto cemo igrati lakse utakmice nam nista ne znaci jer cemo morati da odigramo 4 utakmice vise (od toga 2 eliminacione) i morali bi da igramo kad se i stvari u EL resavaju (tad je PI i PO EL). 2
Summerfunk Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 12 minutes ago, Chaos Is Me said: Luka Mitrović je i dalje na platnom spisku kluba, trebalo je da potpiše za Makabi ali se povredio i to je propalo. Na platnom spisku je takođe i Lazić. A Giedraitis? I on je imao milionsku platu kod nas + još ovu godinu ugovora kad su ga uspeli utopiti negde u Španiji? I Nedović takođe, misterija nad misterijom. Te potpisao ugovor pa nije overen, pa isplaćeno 50% a 50% Monako, pa isplaćeno mu sve, a Monako ga potpisao za 400k...
aleksa7 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) Ићи кроз плеј-аут нема смисла и успут је срамотно за екипу која је лидер Евролиге, али не узимати заозбиљно ову фазу регионалног шампионата је скроз у реду, поготово ако се испостави тачном прича која се може чути од појединих руководилаца водећих клубова, а која каже да ће се сезона окончати фајнал-фором, а не серијама у полуфиналу и финалу. У том систему довољно је избећи Дубаи и евентуално Партизан у гостима за четвртфиналне утакмице и имаћемо једноставан пут до завршног турнира на ком би, по досад приказаном и уз помоћ неких тренутно недостуних играча, свакако били фаворити. До тада се фокусирати максимално на Евролигу и одржавати коректан скор у "домаћој" лиги, и све је ок. Edited 1 hour ago by aleksa7
Sector Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 17 minutes ago, Chaos Is Me said: Luka Mitrović je i dalje na platnom spisku kluba, trebalo je da potpiše za Makabi ali se povredio i to je propalo. Na platnom spisku je takođe i Lazić. Za Lazića nije čudno jer je on potpisao novi trogodišnji ugovor a ovo mu je treća godina tog ugovora. Mitrović je imao 2+1, ostaje misterija kako je ta +1 završila u njegovu korist. Uglavnom, namirio ih je gazda, treba spomenik da mu drže u sobi. 4 minutes ago, Summerfunk said: A Giedraitis? I on je imao milionsku platu kod nas + još ovu godinu ugovora kad su ga uspeli utopiti negde u Španiji? I Nedović takođe, misterija nad misterijom. Te potpisao ugovor pa nije overen, pa isplaćeno 50% a 50% Monako, pa isplaćeno mu sve, a Monako ga potpisao za 400k... Giedraitis i Nedović imaju nove klubove, sigurno ih ne plaća Zvezda da tamo igraju. Možda dio plate ali to sigurno nećemo saznati. 1
Гвозден Чекић Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 12 minutes ago, Sector said: Za Lazića nije čudno jer je on potpisao novi trogodišnji ugovor a ovo mu je treća godina tog ugovora. Mitrović je imao 2+1, ostaje misterija kako je ta +1 završila u njegovu korist. Uglavnom, namirio ih je gazda, treba spomenik da mu drže u sobi. Giedraitis i Nedović imaju nove klubove, sigurno ih ne plaća Zvezda da tamo igraju. Možda dio plate ali to sigurno nećemo saznati. Сигурно је да им плаћају већи део онога што им је било гарантовано јер је клуб раскинуо уговоре на своју штету 1
astrix1402 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Za Nedovica znam iz prve ruke da je imao potpisan ugovor, zato je tu nastao problem. Sve je bilo dogovoreno, obe strane su potpisale produzenje, da bi se onda Zvezda predomislila i pocela da gleda kako da izadje iz potpisanog ugovora. Nemam ja nikakav problem sto placamo ove igrace, ako smo potpisali ugovor i obavezali se na to. Da li je ugovor trebao da bude potpisan, to je nesto sasvim drugo, ali ako smo vec dosli do toga, onda treba da se ispostuje.
berti Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Batler.... Protiv Monaka rekoh da je u pojedinim momentima izgledao kao MJ. Veca pohvala ne postoji. Sinoc je ponekad bio kao siroti Jago. Zaleti se stane, ne zna kud ce i uvali nekome loptu na 10 metara od kosa dok vreme istice. Razlika je samo sto se Jago uglavnom zaleti i popije bananu. Batlwer zna kosarke, nema spora. Da li ce biti ono sto ocekujemo, videcemo. Mi smo imali dva uboda kojima smo otvarali EL karijeru. Kvinski je bio eksplozija, ma nuklearna eksplozija, ali je trajao kratko. Lorenco Braun je posle nas napravio karijeru, one godine Spaniju doveo i do titule. Gde ce se smestiti Batler, videcemo. U svakom slucaju, jos dugo vremena ce proci dok se ne pojavi ponovo neko kao Djenka. Takav paket se tesko ponavlja. Zver od igraca u oba smera, ljudina i covek koji je postao prava ciganstura. 4
nunilo Posted 55 minutes ago Posted 55 minutes ago 2 hours ago, Manu said: Imaš čini mi se baš na prethodnoj stranici objašnjen sistem takmičenja. Svakako, ne šalim se i ovo što sam napisao jeste moguće. 41 minutes ago, Kooineeperk said: Iako bi u Play-out grupi imali lakse timove za igranje, s obzirom da ih je tamo 10 (u odnosu na 8 timova u Top8 grupi), to znaci da bi igrali 2 utakmice vise. A onda bi jos morali da igramo i Play-in a to je jos 2 utakmice da bi dosli u Play-off. Eliminacione. Dakle 4 utakmice vise do playoff-a i onda direktno idemo na nekog od prva dva prvoplasirana iz Top8. Neka hvala. Ne gleda mi se jos 4 utakmice ABA lige u ovoj sezoni. Uz to sto mi se ne gleda ABA, da idemo ovim putem, sebi bi zagorcali EL raspored jer da bi ove 4 utakmice bile moguce u ABA kalendaru, timovi koji su u Top8 i zavrse na prvih 6 mesta, imaju 4 termina za odmor - ne igraju u PO kolu od 9.-12. marta i zatim ne igraju u poslednjem kolu od 24.-27. aprila i preskacu play-in 28.aprila i 1.maja, i prakticno su slobodni do pocetka PO koji je zakazan za 8. maj. To prakticno znaci da za Top6 timova nema cimanja u ABA ligi od 17. aprila (kad je poslednje kolo sto je vikend odmah posle zavrsetka EL) pa sve do 8. maja. A u tom periodu ide EL play-in koji je zakazan za 21. april i 24. april (mozda Zvezdi i Partizanu to bude bitno) a onda i PO EL koji pocinje 28. aprila i zavrsava se 13. maja najkasnije. Long story short - ako iko u klubu uopste razmislja da ide tim putem, to sto cemo igrati lakse utakmice nam nista ne znaci jer cemo morati da odigramo 4 utakmice vise (od toga 2 eliminacione) i morali bi da igramo kad se i stvari u EL resavaju (tad je PI i PO EL). Iako je vec odgovoreno u postu @Kooineeperk play out nema nikakvog smisla jer bi se u 1/4 finalu islo verovatno na Komsije ili Dubai bez prednosti domaceg terena. Vruce je da bi se uopste razmisljalo u tom pravcu, siguran sam da nikom u klubu nije palo na pamet tako nesto. Aba nije nebitna, jeste samo u smislu da nam nece ugroziti igranje evro lige u naredne dve godine ali trofej za koji se treba boriti i u krajnjoj liniji ce Aba odrediti koliko ce nam sezona biti uspesna. 1
Shunsuke Nakamura Posted 48 minutes ago Posted 48 minutes ago Đenka je izgledao kao klasa kad su mu konkurenti u spoljnoj liniji bili defanzivci i fizikalci poput Lazića i Dangubića. Jaka Blažić je bio energični bek, nekonstantnog šuta i sumnjivih odluka na terenu. Stef Jović iako sjajan razigravač nije bio nikad strijelac. Tako se dođe do toga da je Đenka neka klasa a ustvari je bio dobar igrač sa timove sa dna kace EL. Kad je potpisao za Milano bio je u najboljem slučaju ok igrač za rotaciju. Njemu svaka čast za sve što je dao klubu, ali ta Zvezda je barem za klasu, ako ne i dvije klase ispod ove Zvezde. 5
NikadProtivKaline Posted 42 minutes ago Posted 42 minutes ago 4 minutes ago, Shunsuke Nakamura said: Đenka je izgledao kao klasa kad su mu konkurenti u spoljnoj liniji bili defanzivci i fizikalci poput Lazića i Dangubića. Jaka Blažić je bio energični bek, nekonstantnog šuta i sumnjivih odluka na terenu. Stef Jović iako sjajan razigravač nije bio nikad strijelac. Tako se dođe do toga da je Đenka neka klasa a ustvari je bio dobar igrač sa timove sa dna kace EL. Kad je potpisao za Milano bio je u najboljem slučaju ok igrač za rotaciju. Njemu svaka čast za sve što je dao klubu, ali ta Zvezda je barem za klasu, ako ne i dvije klase ispod ove Zvezde. imao je djenka onaj jedan stint kod nas kad je sutirao tipa 50% za 3 i imao skoro 2 ukradene po tekmi mislim da je u slicnom ritmu sto se procenata tice nastavio i u milanu samo je igrao dosta manje 2. mandat u kkcz je vec bio dosta slabiji
Don Dusko Posted 39 minutes ago Posted 39 minutes ago 1 minute ago, NikadProtivKaline said: 2. mandat u kkcz je vec bio dosta slabiji 2 mandat kad je bio backbone odbrane koja nam je bila medju boljima te sezone i gde smo bili 9 sa 16-14? 1 mandat je bio Budiveljnik i onda slabija polusezona pa trpanje grobara u plej ofu. 2 mandat ta sezona gde smo bili 9. 3 mandat Tomic/Gavrilo/Sakota sezona.
The_Big_S Posted 39 minutes ago Posted 39 minutes ago (edited) 1 hour ago, Chaos Is Me said: Luka Mitrović je i dalje na platnom spisku kluba, trebalo je da potpiše za Makabi ali se povredio i to je propalo. Na platnom spisku je takođe i Lazić. Pa dobro.. to nije ništa novo. Znalo se da Lazić ima još jednu sezonu ugovor, a Luka +1 sa" Player Option" 54 minutes ago, Summerfunk said: A Giedraitis? I on je imao milionsku platu kod nas + još ovu godinu ugovora kad su ga uspeli utopiti negde u Španiji? I Nedović takođe, misterija nad misterijom. Te potpisao ugovor pa nije overen, pa isplaćeno 50% a 50% Monako, pa isplaćeno mu sve, a Monako ga potpisao za 400k... A on kod nas potpisao 3 godine za 3,3 miliona.. ovo što je "produžio" na još 2 godine, sigurno nije bilo ispod 700-750.000 po godini Edited 37 minutes ago by The_Big_S
NikadProtivKaline Posted 37 minutes ago Posted 37 minutes ago 1 minute ago, Don Dusko said: 2 mandat kad je bio backbone odbrane koja nam je bila medju boljima te sezone i gde smo bili 9 sa 16-14? 1 mandat je bio Budiveljnik i onda slabija polusezona pa trpanje grobara u plej ofu. 2 mandat ta sezona gde smo bili 9. 3 mandat Tomic/Gavrilo/Sakota sezona. jbt zaboravio sam da je bio 3 puta onda u stvari mislim na taj drugi mandat evo gledam EL statse, na nivou cele sezone 42,5% za 3 i preko 2 ukradene
Krle Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago 9 minutes ago, Shunsuke Nakamura said: Đenka je izgledao kao klasa kad su mu konkurenti u spoljnoj liniji bili defanzivci i fizikalci poput Lazića i Dangubića. Jaka Blažić je bio energični bek, nekonstantnog šuta i sumnjivih odluka na terenu. Stef Jović iako sjajan razigravač nije bio nikad strijelac. Tako se dođe do toga da je Đenka neka klasa a ustvari je bio dobar igrač sa timove sa dna kace EL. Kad je potpisao za Milano bio je u najboljem slučaju ok igrač za rotaciju. Njemu svaka čast za sve što je dao klubu, ali ta Zvezda je barem za klasu, ako ne i dvije klase ispod ove Zvezde. Upravo sam nesto slicno krenuo da pisem, Dzenkins prve sezone nije bio nista specijalno, imao je onu brutalnu partiju protiv Budiveljnika i generalno nije dobro izgledao ni u napadu ni u odbrani te sezone. Sledece sezone je bio ocajan bar 3/4 sezone i pozitivan utisak je mogao da se izvuce samo zbog dobrih partija u PO Aba lige i KLS. Najbolja sezona mu je bila 2016/17 i tu je stvarno igrao odlicno, sve posle toga je bilo sto ti kazes u najboljem slucaju igrac za rotaciju.
fradler Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago Motiejunas... Pokazao se kao vrlo dobar potpis, pre svega zbog svlacionica momenta, profesionalizma, pozitivne energije koju je doneo i prvih par utakmica koje je na svezinu odigrao odlicno. Bio je jedan od najzasluznijih za pobedu protiv Fenera, koja nas je pokrenula u el i ulila prekopotrebno samopouzdanje ekipi. Deluje mi i da je sjajno kliknuo sa Kalinom i da ovaj igra mnogo bolje od kako je dosao. Takodje je na neki nacin i produzena ruka Sase u svlacionici, s obzirom na njihovu istoriju i fenomenalan odnos koji imaju. To je vise nego dovoljno da bude produzen do kraja sezone, tu ne sme da bude nikakve dileme. Medjutim, vec neko vreme igra jako slabo i ovo je sad vec onaj Motiejunas kakvog poznajemo, za kojeg sam jedva cekao da kroci na parket kad igra protiv nas, jer znam da cemo u tim momentima da pravimo seriju. Oseca se da mu ovaj ludacki ritam utakmica nikako ne prija i to polako postaje problem, posebno u odsustvu Izundua. Juce smo bolje izgledali sa mucenim Plavsicem na terenu. Rivero je ipak, u sezoni 25/26, osetno kvalitetniji igrac od Motija. Bas sam juce gledajuci mec pomislio koliko nam zapravo fali pomalo zaboravljeni Papi. Ubedjen sam da bismo sa njim dobili Cedoli i generalno mnogo lakse rutinirali takve utakmice, kao nacrtan je da razgrce, unosi u kos i rutinira Aba nejac. 6
sinisat5 Posted 18 minutes ago Posted 18 minutes ago Značiće nam povratak Monekea i Nvore protiv Valensije.Protiv njihovih bekova,brze i pik igre Montejunas i Plavšić nemaju sta tražiti.Igrati sto vise sa niskim petorkama bez klasičnog centra jer oni nemaju dominantne visoke koji bi nam kod preuzimanja mogli praviti problem.Ja bi od starta krenuo sa Odzelejem na 5 Monekeom na 4 i preuzimao od prvog napada,pokušao ih izbaciti iz njihovog ritma i komforne zone gdje stvarno dobro izgledaju.
Recommended Posts