NikadProtivKaline Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 3 hours ago, Todo said: . ironicno, to oducavanje skupocenog zelimira od kosarke nas je i dovelo ovde gde smo danas mnogo kredita je dobio sfero za onih 9:0 ili koliko je vec bilo u jednom trenutku i jeste bilo dosta njegove zasluge, ali nesto je bio i splet okolnosti i lose stanje kod komsija kontam da je dominacija nad zelimirom bio jedan od glavnih razloga za produzenje ugovora kad mu vreme nije 1
aleksa7 Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago За да будемо први у селу, Радоњић је решење. За да нам се случајно омакне да будемо први ван села, Обрадовић је бољи избор. Монако је преозбиљна организација да би га враћао и онда задржао три године, а да је он ментол и џукела. Ако бисмо излазили из зоне комфора не ослањајући се на популистичке потезе, Пасквал би био прво име за мене у случају да имамо неограничено много новца, а Жакељ у случају да нисмо пребогати, али да имамо дугорочни план чији плодови би се убирали после две и по или три године. 2
mister-no Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Radonja je Željka rešavao sa Pefijem i Voltersom, Saša nije sa Džejmsom i Okobom. Ali ako dođe moja puna podrška .. 2
L' Imperatore Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 9 hours ago, Milos 3.14 said: Nije stvar u tomu da li je fokus na defanzivi ili napadu, stvar je da defanzivno orijentisan trener ne ume da odbrani ono što su trenutno trendovi, a svaki pošten ljubitelj basketa u srbalja voli dobru odbranu. ... Defanzivno orientisan trener in general, ili tu misliš eksplicitno na Radonjića? Mislim, koji su to revolucionarni trendovi nastali u zadnje 3 godine, da defanzivni treneri to nisu u stanju da isprate? Da podsetim, nedavno (u 2022-oj), su se još uvek pravile video montaže prikazivajući nemoč Žalgirisa, koji ne može da pogleda na koš za 24 sekunde, uz prikladnu muzičku izvdebu. Lani osvojio Fenerbahče. Ja nisam primetio neku košarkašku revoluciju. A i ako se dobro sječam jednog Gurujevog upisa, sezonu su prelomili povečanjem minutaže za Bircha, posle čega su neuporedivo bolje branili pik. Dosta sam ja ovo prostije preneo nego što je Guru tad napisao, ali poenta je, ništa revolucionarno. Odbrana od pika, jedan košarkaški fundament, done right. Tako da ja ostajem pri tome da Radonjić nije baš toliko ispao iz koloseka. I da bi on još uvek sa svojom košarkom mogao da pomrsi račune velikima u evroligi, naravno uz igrače koji te košarkaške principe mogu da savladaju/sprovedu. Ali naravno, cenim drugačije mišljenje. I apsolutno se slažem da se može doči do rezultata i na drugačiji način. Samo sam skeptičan koliko je realno da se to sprovede u delo na našem podneblju, sa nekolicinom trenera koji bi toga bili sposobni sposobni. Baš bi moralo mnogo stvari da nam se poklopi. Sasvim razumem i želju da se proba pa kud puklo. Jer ja recimo za istu stvar navijam u fudbalu. Moderan, brz fudbal, na gol više, sa mladim kreativnim igračima (po mogučnosti iz domače akademije), pa makar primali po 5 komada u ligi šampiona. 4
forumko topic Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago SO je ljubio grb Zvezde, dok je bio trener Monaka. Sad će da ljubi grb Monaka, ako postane trener Zvezde. Pakuj. 1 1 1
mister-no Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 minute ago, aleksa7 said: За да будемо први у селу, Радоњић је решење. За да нам се случајно омакне да будемо први ван села, Обрадовић је бољи избор. Монако је преозбиљна организација да би га враћао и онда задржао три године, а да је он ментол и џукела. Ако бисмо излазили из зоне комфора не ослањајући се на популистичке потезе, Пасквал би био прво име за мене у случају да имамо неограничено много новца, а Жакељ у случају да нисмо пребогати, али да имамо дугорочни план чији плодови би се убирали после две и по или три године. Da imamo neograničeno mnogo novca doveli bi Guduru i Vasu, znamo da je to bilo u pitanju.. Plus imamo i teret Janisovog ne tako malog ugovora. 2 minutes ago, L' Imperatore said: Defanzivno orientisan trener in general, ili tu misliš eksplicitno na Radonjića? Mislim, koji su to revolucionarni trendovi nastali u zadnje 3 godine, da defanzivni treneri to nisu u stanju da isprate? Da podsetim, nedavno (u 2022-oj), su se još uvek pravile video montaže prikazivajući nemoč Žalgirisa, koji ne može da pogleda na koš za 24 sekunde, uz prikladnu muzičku izvdebu. Lani osvojio Fenerbahče. Ja nisam primetio neku košarkašku revoluciju. A i ako se dobro sječam jednog Gurujevog upisa, sezonu su prelomili povečanjem minutaže za Bircha, posle čega su neuporedivo bolje branili pik. Dosta sam ja ovo prostije preneo nego što je Guru tad napisao, ali poenta je, ništa revolucionarno. Odbrana od pika, jedan košarkaški fundament, done right. Tako da ja ostajem pri tome da Radonjić nije baš toliko ispao iz koloseka. I da bi on još uvek sa svojom košarkom mogao da pomrsi račune velikima u evroligi, naravno uz igrače koji te košarkaške principe mogu da savladaju/sprovedu. Ali naravno, cenim drugačije mišljenje. I apsolutno se slažem da se može doči do rezultata i na drugačiji način. Samo sam skeptičan koliko je realno da se to sprovede u delo na našem podneblju, sa nekolicinom trenera koji bi toga bili sposobni sposobni. Baš bi moralo mnogo stvari da nam se poklopi. Sasvim razumem i želju da se proba pa kud puklo. Jer ja recimo za istu stvar navijam u fudbalu. Moderan, brz fudbal, na gol više, sa mladim kreativnim igračima (po mogučnosti iz domače akademije), pa makar primali po 5 komada u ligi šampiona. Radonji kada se vrati Bolomboj, plus ove atlete, sa Karterovom, CMM pa i Nworinom, i hipotetički Grejemovom tranzicijom samo nebo je granica.. 4
Chaos Is Me Posted 5 hours ago Author Posted 5 hours ago Voleo bih, ako je to ovde uopšte i moguće, da se ne preuveličava jedan trener tako što će se unižavati drugi. Saša Obradović nije uradio ništa specijalno sa Monakom, jeste ih odveo na jedan F4 ali Monako već godinama unazad ima brutalan budžet i nije to bilo nikakvo trenersko čudo. Odveo ih je i Spanoulis na F4 odmah nakon što je seo na klupu. Svakako deluje da je, u odnosu na Radonjića, pogodniji da radi sa većim budžetima i gomilom stranaca, kao što je trenutno situacija u KKCZ. Takođe, vodio je ekipu u post-covid sezoni, pred praznim tribinama i takođe uz dosta povreda. I to mu je olakšavajuća okolnost. Za Dejana Radonjića ako neki cigan koristi prejake reči - taj nije cigan jednostavno. Objektivna kritika dometa i rezultata - da, ali neko vređanje i tretiranje njega kao nekog nižerazrednog trenera je smešno. Čovek je apsolutno najveća legenda novije istorije KKCZ, vadio je ekipu iz govana i sa tuđim timom osvojio triplu krunu (doduše, tad KKP nije bio to što je sad a svakako nije isto da ti je najveći rival za trofeje KKP ili Budućnost/Cedevita), osvojio je titulu protiv steroidisanog Partizana sa Nateom Woltersom kao drugim najboljim igračem, nije bilo lepo ali kod Radonjića je "nothing easy" košarka. On je zadužio klub toliko da ako je sezona već propala kao što neki pišu, onda dati Radonji da vidimo šta može da se izvuče iz iste. Tačno je da nije imao previše uspeha "u roamingu", ali nije to bila nikakva katastrofa, uzeo je 2 titule u Nemačkoj i igrao polufinale EC na jednu loptu, gde ga je jedan igrač kretenskom reakcijom (ne sećam se ko beše ali se sećam situacije) svojeručno uskratio za finale. Što se Pascuala tiče, realnije je da dovedemo Spoelstru. Ne znam zašto njega pominjete, čovek je odbio Barselonu koja je njegov klub zbog nekih neslaganja, najbolje da će doći kod Drčele i Bagzija na ispovređivanu ekipu. Laso deluje da je u padu ali preveliko je ime da bi se propustio ako ima neke šanse, mada mislim da bi se čovek šlogirao kod nas, ionako uvek izgleda kao da je na ivici infarkta. Neki peti perspektivan trener - svi imaju ugovore i neozbiljno bi bilo da izlaze iz njih, ne zove njih Real nego Čovićeva/Drčelina Zvezda gde se treneri ne zadržavaju dugo. I na kraju dana, može da dođe ko god hoće, ako nastavimo ovako da kuburimo sa povredama, nema te magije kojom možemo da imamo uspešnu sezonu. 19 6
Plant Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Prvi parametar za izbor bi trebalo da bude kompatibilnost sa sadasnjim rosterom, posto mesta za cuvenu doselekciju ima bas malo ... nadam se da oni pajseri u upravi mogu da dobace do ove proste stvari. I to sve zbog toga sto neko dolazi da gasi pozar a ne zbog neke vizije. Jbg, nije vreme sad za viziju ... to cemo kad ugasimo ovo Edited 4 hours ago by Plant
Kooineeperk Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Xavi >> Obradovic > Laso (nije mu ovo mesto gde bi trebao da radi lik kao sto je on) > Radonjic (nas najtrofejniji ali u nekom drugom dobu, bez vecih uspeha u Evropi) > Trinkijeri (takodje bez nekog veceg uspeha u EL, plus namazanko, ali je ipak neko ko ima neko znanje) >> Banchi (imao neki trenerski bljesak ali totalno ga ne vidim kod nas i kao fit za nas). Tako da ako ne moze Xavi, onda Obradovic. Lasa ne bih (pobegao bi covek posle 2-3 meseca), tako da ostaje samo jos Radonjic (jer zna sta ga ceka), a sve ovo ostalo iza, Trinkijeri, Banchi i neki drugi - onda bolje da i ne menjamo trenera. 1
Dzo23 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 5 minutes ago, Chaos Is Me said: Voleo bih, ako je to ovde uopšte i moguće, da se ne preuveličava jedan trener tako što će se unižavati drugi. Saša Obradović nije uradio ništa specijalno sa Monakom, jeste ih odveo na jedan F4 ali Monako već godinama unazad ima brutalan budžet i nije to bilo nikakvo trenersko čudo. Odveo ih je i Spanoulis na F4 odmah nakon što je seo na klupu. Svakako deluje da je, u odnosu na Radonjića, pogodniji da radi sa većim budžetima i gomilom stranaca, kao što je trenutno situacija u KKCZ. Takođe, vodio je ekipu u post-covid sezoni, pred praznim tribinama i takođe uz dosta povreda. I to mu je olakšavajuća okolnost. Za Dejana Radonjića ako neki cigan koristi prejake reči - taj nije cigan jednostavno. Objektivna kritika dometa i rezultata - da, ali neko vređanje i tretiranje njega kao nekog nižerazrednog trenera je smešno. Čovek je apsolutno najveća legenda novije istorije KKCZ, vadio je ekipu iz govana i sa tuđim timom osvojio triplu krunu (doduše, tad KKP nije bio to što je sad a svakako nije isto da ti je najveći rival za trofeje KKP ili Budućnost/Cedevita), osvojio je titulu protiv steroidisanog Partizana sa Nateom Woltersom kao drugim najboljim igračem, nije bilo lepo ali kod Radonjića je "nothing easy" košarka. On je zadužio klub toliko da ako je sezona već propala kao što neki pišu, onda dati Radonji da vidimo šta može da se izvuče iz iste. Tačno je da nije imao previše uspeha "u roamingu", ali nije to bila nikakva katastrofa, uzeo je 2 titule u Nemačkoj i igrao polufinale EC na jednu loptu, gde ga je jedan igrač kretenskom reakcijom (ne sećam se ko beše ali se sećam situacije) svojeručno uskratio za finale. Što se Pascuala tiče, realnije je da dovedemo Spoelstru. Ne znam zašto njega pominjete, čovek je odbio Barselonu koja je njegov klub zbog nekih neslaganja, najbolje da će doći kod Drčele i Bagzija na ispovređivanu ekipu. Laso deluje da je u padu ali preveliko je ime da bi se propustio ako ima neke šanse, mada mislim da bi se čovek šlogirao kod nas, ionako uvek izgleda kao da je na ivici infarkta. Neki peti perspektivan trener - svi imaju ugovore i neozbiljno bi bilo da izlaze iz njih, ne zove njih Real nego Čovićeva/Drčelina Zvezda gde se treneri ne zadržavaju dugo. I na kraju dana, može da dođe ko god hoće, ako nastavimo ovako da kuburimo sa povredama, nema te magije kojom možemo da imamo uspešnu sezonu. CJ Massinburg...Od 2:45 je ta situacija. Edited 4 hours ago by Dzo23 1
NikadProtivKaline Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) radonja vs. lazni nacionale...ne znam jbg ono sto mi je glavni utisak gledajuci njihove ekipe svih ovih godina jeste da se kod radonje uvek tacno znala raspodela uloga i ko sta radi postoji i neki koncept i ideja sta ekipa zeli da igra. hard difenz traznishn ofenz. u pozicionom napadu pik do besvesti uz prilicno automatizovane kretnje kontam da bi i ova selekcija sa zdravim igracima mogla to da igra kod saleta nisam siguran da sam video taj neki koncept, ni odbrane ni napada ne bih mogao da izdvojim sada sta je to nesto sto je njegov trenerki pecat, iako na papiru bar deluje kao moderniji trener ne znam, nisam pametan Edited 4 hours ago by NikadProtivKaline 6
Chaos Is Me Posted 4 hours ago Author Posted 4 hours ago Dobar i perspektivan igrač, a i fali nam još neko krilo da ih zaokružimo na 10. 15 1
Sector Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 3 minutes ago, Chaos Is Me said: Dobar i perspektivan igrač, a i fali nam još neko krilo da ih zaokružimo na 10. Možda mu je obećano da će biti SG kod nas. 1 1 22
NikadProtivKaline Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago nisam ga gledao, ali mislim da se ovaj u evropi vodi kao neki 4/5
Гвозден Чекић Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 57 minutes ago, pavlaka said: covek je juce prvi najavio 😊 Он први јуче најавио а ово се зна још од летос… само ћорав није видео да је ова селекција играча прављена по Сашином укусу 1 6
mister-no Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 3 minutes ago, Sector said: Možda mu je obećano da će biti SG kod nas. Možda ga Sale prati već neko vreme 1 2
Knipex Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 2 hours ago, Dzep said: Hahahahaha e onda batali sve što sam napisao o njemu, i on upada u ovo Cigani do koske, ali bih ipak pre dao Saletu Pa daj mu he he he Edited 4 hours ago by Knipex 8
Taki Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Najače će biti kada izađe vijest uprava daje punu podršku treneru 3 1
Smrtokapa Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Sviđa mi se scenario koji se crta. Potpišeš višegodišnji ugovor sa Janisom Praviš ekipu po Saletovom ukusu i angažuješ igrače koje Sale prati Dovedeš Radonju Drčelini neprijatelji nikada ne znaju koji je njegov naredni korak (jer ne zna ni on sam). 3 25
m0k1 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Prosto ne znam kome vise treba ovaj finac - da li nama pored Kaline, Nwore, Dobrica ili Dubaiju pored Bejkona, Andersona i Abasa 😃 Edited 4 hours ago by m0k1
L' Imperatore Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 23 minutes ago, Dzo23 said: CJ Massinburg...Od 2:45 je ta situacija. Več tada sam pisao, dobra akcija GranCe realno. Znali su koliko je Bahcesehir agresivan defanzivno i da če verovatno tu da se zalete da izblokiraju Homeslyu šut za pobedu, a ovaj fintirao da izlazi po tu loptu za neki težak šut, pa onda trčao u ledja i položio. Mislim da je ovo bila nacrtana akcija i svaka čast Lakoviču. Sori za off 21 minutes ago, NikadProtivKaline said: radonja vs. lazni nacionale...ne znam jbg ono sto mi je glavni utisak gledajuci njihove ekipe svih ovih godina jeste da se kod radonje uvek tacno znala raspodela uloga i ko sta radi postoji i neki koncept i ideja sta ekipa zeli da igra. hard difenz traznishn ofenz. u pozicionom napadu pik do besvesti uz prilicno automatizovane kretnje kontam da bi i ova selekcija sa zdravim igracima mogla to da igra kod saleta nisam siguran da sam video taj neki koncept, ni odbrane ni napada ne bih mogao da izdvojim sada sta je to nesto sto je njegov trenerki pecat, iako na papiru bar deluje kao moderniji trener ne znam, nisam pametan Boldovani deo dosta puta ume da bude največi problem. Ali mislim da to može da se reši nekim ozbiljnim kvalitetom na PG, kojem bi se predalo ključeve napada. Kao nekada Marcusu, sa kojim je taj Radonjin napad izgledao skroz nešto drugo, nego sa nekim drugim igračima na pleju 1
Green23 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Crta se idealna situacija da se dovede Paskval i veliki su izgledi da se to desi 1 2 2
Summerfunk Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 5 minutes ago, Taki said: Najače će biti kada izađe vijest uprava daje punu podršku treneru Ne bih imao ništa protiv. Sad ga pusti da nas zakuca za dno ili odvede na F4 (ABA, naravno). Imao je epsku blamažu protiv Spartaka i Budućnosti i tada je trebao da bude bivši. A nije. Klub je stao iza njega i pružio podršku. Dali mu ključeve i rekli "šefe, radite šta Vam je volja". I kad je doveo šta je hteo i odstranio koga je hteo, sad ćeš iste te ključeve da predaš Saši. I ako Saša ne izvuče sezonu ili i on zaređa poraze, najebao ga je. Kakve pljuvačine će se za čoveka pisati, ne želim ni da zamislim. I dalje sam mišljenja da će oni da vrate Radonjića ako zagusti na kraju da čupa sezonu kako zna i ume. Ali... ako si već dao treneru da radi, onda ga sad istrpi do kraja sezone. Pa makar te u ambis odveo. Znao si da ispadneš glup i da ga hvališ na sva vrata, pružaš podršku kad je bio zreo za otkaz. Edited 4 hours ago by Summerfunk 2
Recommended Posts