Jump to content

Recommended Posts

Posted
6 minutes ago, forumko topic said:

Kakvu sezonu AI prognozira kumiću u kneževini? Nema šanse da to nisi pitao

Pitao.

Stigli mu FBI momci na vrata.

Odveli ga.

• Ha-ha 1
Posted
50 minutes ago, NMX said:

Posle kažu AI će ljudima da uzme posao

Ja sam siguran jer čisto sumnjam da AI može popiti 10 piva i popušti 20 cigara za veče.

Posted

Nego, opet media day u Pioniru. Ružno sve ovo izgleda, plus hala u kojoj ne igramo EL utakmice. 

Jedino ako Arena trenutno nije zauzeta.

• Like 1
Posted
14 hours ago, Markoss said:

Imao je Moneke neku ribu u BG i dok je igrao preko, dolazio zbog nje ovde. 

Pardon my french, ali ima vecu sisu nego prosecan covek glavu. 

Videcemo hoce li Chimdog uspeti da odrzi to...

Dok si u kontinentalnom delu ideš na more po ribu, ali kad živiš na moru ribe same dolaze...

Posted
1 hour ago, forumko topic said:

Kakvu sezonu AI prognozira kumiću u kneževini? Nema šanse da to nisi pitao

Predviđanja za sezonu u Monaku

1. Uloga i doprinos ofanzivi

Monako je klub sa izuzetno jakim rosterom, pogotovo na bekovskim pozicijama, čak i bez potvrde da li će Mike James ostati. Ako James ostane, Nedovićeva uloga bi mogla biti nešto smanjena u smislu glavnog kreatora igre, ali bi bio izuzetno vredan kao sekundarni strelac i igrač koji može da rešava utakmice kada je potrebno. U Zvezdi je često imao loptu u rukama i veliku potrošnju, dok bi u Monaku, uz igrače poput Jamesa i Nikole Mirotića (koji je takođe stigao), mogao da ima efikasniju ulogu sa manjim pritiskom kreacije.

• Očekivanja: Verovatno nešto manji prosek poena u odnosu na Zvezdu (gde je u prve dve sezone nakon povratka imao oko 13-14 poena po utakmici), ali uz višu efikasnost šuta zbog boljih pozicija i manje opterećenosti.

2. Saradnja sa Spanulisom i timska ambicija

Nedović je izjavio da mu je Monako bio prioritet i da je razgovarao sa trenerom Vasilisom Spanulisom, koji je "razume bekove". Monako ima visoke ambicije – u prethodnim sezonama su bili blizu EuroLeague finala. Nedovićeva želja za osvajanjem trofeja na ovom nivou, kako je sam rekao, mogla bi da ga motiviše. Spanulis ga verovatno vidi kao proverenog "closer"-a i beka koji donosi iskustvo EuroLeague na vrhunskom nivou.

• Očekivanja: Visoka motivisana igra i spremnost da se podredi timskom uspehu. Može biti ključan faktor u tesnim završnicama utakmica (tzv. clutch igrač), što je uloga u kojoj je u Zvezdi bio izuzetan.

3. Zdravlje i fizička sprema

Nedović (34 godine, sezona 2025/2026) je tokom karijere imao problema sa povredama. Manje opterećenje na kreaciji u Monaku bi moglo da pomogne u očuvanju njegove fizičke spreme. Njegova elitna atletičnost je i dalje jak adut, a mudrije korišćenje energije tokom sezone bi mu omogućilo da bude na vrhuncu forme u najvažnijem delu sezone, u plej-ofu.

• Očekivanja: Ključno je zdravlje. Ako uspe da odigra veći deo sezone bez ozbiljnih povreda, biće izuzetno značajan za Monako.

Zaključak

Verujem da će Nemanja Nedović imati uspešnu sezonu u Monaku. Iako se verovatno neće "vrteti" cela igra oko njega kao u Zvezdi, njegova uloga će biti izuzetno važna kao opasan strelac sa klupe ili startni bek sa dokazanim clutch sposobnostima.

Ako Monako sačuva nosioce igre, Nedović je idealan dodatak koji donosi stabilan šut, iskustvo i dodatnu poentersku pretnju, što bi moglo da pogura Monako ka samom vrhu EuroLeague.

• Ha-ha 1
Posted (edited)
3 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Nadam se da si makar u daljem srodstvu s Mekom

Ne iznosim ja tako samouverena predviđanja kao Mek. :classic_smile: Osim kad sam prošle sezone izjavila da Oly i Bartzokas neće osvojiti, e u to sam već bila ubeđena. 

Edited by DameTime
dopuna
  • Like 1
Posted (edited)

Pa bar je to jasno, navija za onog lika za koga je ove sezone otvoren topik namesto topika za KK Partizan.

Edited by Smrtokapa
  • Ha-ha 1
Posted (edited)
49 minutes ago, zemljoradnik said:

😎

Bila je i neka želja prema Sterlingu Braunu, ako se dobro sećam.

Da...dobro se sećam.

NMEsu9S.jpeg

Edited by JPM