Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)
6 minutes ago, Alek The Great said:

Kako li je uspeo sa nepunih 18 godina da ga iznervira?!

Tako sto se nesto Zeljko cimao oko njega u Feneru a ovaj ga ispalio i zapalio prvom prilikom za Ameriku, ako se dobro secam. 

Edited by SuperTraktorko
Posted

Ako smo vec hteli Balsu da ostavimo Yurtseven je veliki upgrade. Bio bi i malo skuplji doduse. Imaju istu boljku, te spore noge, ali Yurtseven ima bolji sut i ume da nazida.

33 minutes ago, SuperTraktorko said:

Tako sto se nesto Zeljko cimao oko njega u Feneru a ovaj ga ispalio i zapalio prvom prilikom za Ameriku, ako se dobro secam. 

Zamisli otisao na koledz. Danas bi to 99% igraca uradila.

• Like 1
Posted

Ako ima el klauzulu treba juriti Krisa Benkstona, to je fin defanzivni tip centra uz koliko toliko solidan napad i skok.

Plus je mašina za letenje to kod nas uvek upali.

• Like 2
Posted

Yurt7 je za ovih godinu i kusur dana kod Atamana, što u klubu što u reprezentaciji, prikazao uglavnom ništa. Ne previše bitan u napadu i još manje u odbrani, prosečan skill, kao atleta loš i nikakav. To što je zaličio na košarkaša protiv Srbije na EP, ne znači mnogo.

Postoji naravno mala mogućnost da će negde da procveta. Ali, ako neko kod Atamana ne pokaže ništa u dužem vremenskom periodu, meni je to popriličan red flag.

Ukratko, ne.

Na temu Džabarija, mogu ja da živim sa njegovim promašajima, ali malo teže sa onolikim izlivima bolekurcije u odbrani. Posebno sam pregoreo kad je onu loptu pod našim košem, umesto da je uhvati, a apsolutno je imao poziciju i mogućnost, samo ćušnuo van reketa po sredini i naravno odmah primamo trojku. A nije da ne može da se iscima u odbrani, jer je imao i par korektnih. Ne znam, bojim se da i kad dođu te partije gde će da pogađa, da on prosto nije igrač koji donosi pobede. Ali jbg, sad je naš, da ga zagrlimo pa šta bude.

• Like 2
Posted

@Arsenije Pesic

Timski dolazimo do pobeda, a ako misliš na klač šuteve i go to guy-a kada se lomi, imamo bar četvoricu koji u arsenalu imaju izolaciju, a među njima je svakako i Jabari. Za mesec dana ćemo videti osetnu razliku, kad se aklimatizuje na sistem, ekipu, sredinu i kad se dovede fizički u red. On će svoje isporučuvati, jer; isporučivao je celu karijeru. Defanzivno smo svi znali da je promaja, a generalno, osim što imamo potencijala da peglamo odbranu na mnogo višem nivou, od toga ništa do sad nismo videli prošle sezone, izuzev na mahove, i ako isključimo uvek prisutnog Bongu. Ono što ćemo pričati za Jabarija da uzima loše šuteve, moraće se svako od nas navići da to za njega nisu loši šutevi. 

Posted
5 minutes ago, Papanikolesku said:

@Arsenije Pesic

Timski dolazimo do pobeda, a ako misliš na klač šuteve i go to guy-a kada se lomi, imamo bar četvoricu koji u arsenalu imaju izolaciju, a među njima je svakako i Jabari. Za mesec dana ćemo videti osetnu razliku, kad se aklimatizuje na sistem, ekipu, sredinu i kad se dovede fizički u red. On će svoje isporučuvati, jer; isporučivao je celu karijeru. Defanzivno smo svi znali da je promaja, a generalno, osim što imamo potencijala da peglamo odbranu na mnogo višem nivou, od toga ništa do sad nismo videli prošle sezone, izuzev na mahove, i ako isključimo uvek prisutnog Bongu. Ono što ćemo pričati za Jabarija da uzima loše šuteve, moraće se svako od nas navići da to za njega nisu loši šutevi. 

Mislim na to da postoje igrači koji kad igraju dobro, nose celu ekipu. Kao što je na primer Karlik kod nas, tu može da se izvuče dosta jasna korelacija između između toga kako odigra Karlik i kako odigra KKP. Naravno, razumem da je ta korelacija jača kada su u pitanju plejmejkeri. Drugi primer bi bio Moneke. Kod Džabarija će, čini mi se, biti drugačija situacija. Već imamo situaciju da smo dobili kad se on raspadao, a deluje mi da će biti utakmica gde će on da ubaci svoje, a partizan bude loš.

I drugo, razumem ja da postoje različiti tipovi i mentalni sklopovi igrača, kao što i razumem šta su Džabarijevi kvaliteti i nedostaci. Ali ne može to da bude univerzalno opravdanje, kao, e pa znali smo da je loš u odbrani i jbg. Pa postoje različiti nivoi loše odbrane, ako on mora da daje 15-20 poena samo da bi bili u nekom egalu što se tiče njegovog učinka, nismo napravili dobar posao.

Ali da ne idem predaleko sa zaključcima, tek je početak sezone i nekoliko utakmica odigrano. Nadam se da će biti bolje i to je to.

• Like 1